Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2019 12:58 - БОЖЕСТВЕНИЯТ ПРОИЗХОД НА ЖАНА Д'АРК
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2076 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 21.10.2019 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Прочетох публикацията на г-н Иван Симеонов(leonleonovpom2), в която той сравнява българския герой Ивайло с френската национална героиня и светица Жана д"Арк ( Jeanne d"Arc).И веднага ми дойде наум едно изследване на френски историк и културолог,което бях прелиствала преди време.Нямам статията му под ръка,ще го преразкажа накратко по памет,навярно изпускайки множество интересни елементи.
Според френския автор,чието име също не си спомням,но изследването му би могло да бъде намерено и в Интернет,бащата на Жана д"Арк,притежавал част от гора,близо до дома си в Домреми,която в древни времена е била посветена на келтските богове и в която са се извършвали редовни свещенослужения на друидите.По времето на Жана,тази гора все още била сравнително непокътната и се състояла от вековни огромни дървета.В частта,притежавана от бащата на Жана,стояло старо свещено дърво,посветено на галска богиня.В култа на тази богиня бил залегнал древен разказ.Ето какво си спомням:
Богинята вземала човешкия образ на млада девица.Веднъж, тя видяла как разбойници нападат галски принц,как го завързват и се готвят да го убият.Тя се втурнала и го спасила.Той я обявил за своя спасителка,помощница и покровителка,обещал й вечно преклонение.И веднага след това я изгорил на клада.Разбира се,изгорил земното въплъщение на богинята,защото тя била безсмъртна.
Това наистина е поразителен разказ,който отваря порти към неведомите връзки между човешкия свят и отвъдното и ни убеждава,че има божествени предначертания,които коват съдбата на човешкото същество,на народите и държавите.
Дали галската богиня не е спасила Франция,увенчавайки с победен за французите край разрушителната Стогодишна война?Та нали никой по никаква земна логика не е очаквал такъв удивителен обрат - Франция отдавна е била на колене.И ето -  явява се "от нищото" една девойка...
Ако търсим доказателства за провиденциализма в историята,не можем да намерим по-добро.
Потърсете този текст,приятели.
Той ни дава мистична надежда,че след като самите ние изоставихме Отечеството си на произвола на Злото,Бог ще ни изпрати мъж като Ивайло или девица като Жана,които ще спасят народа ни с цената на своя живот.



Гласувай:
5



1. leonleonovpom2 - Поздравления, Милена!
21.10.2019 13:50
"Той ни дава мистична надежда,че след като самите ние изоставихме Отечеството си на произвола на Злото,Бог ще ни изпрати мъж като Ивайло или девица като Жана,които ще спасят народа ни с цената на своя живот."

Не съм в състояние да изчисля по- добър завършек на съдържателния ти постинг!
цитирай
2. milenavarbanova9 - Благодаря ти!
21.10.2019 13:56
Благодаря ти!
цитирай
3. barin - Здравей, Милена. Сравнението т...
21.10.2019 14:17
Здравей, Милена. Сравнението тръгна от темата на Симеон( monarh1991), който написа тема за малко пренебрегвания според него, а и според мен цар Ивайло. Аз следя развитието и сутринта прочетох темата на Иван Симеонов. Дори писах коментар на Симеон. Има възможност за сравнение. Аз например съм опитал едно друго сравнение на подобни личности, отдалечени 7-8 века във времето- Атила и Чингиз хан в една моя тема. Аз съм на мнение, че нито цар Ивайло, нито френската героиня ЖанаД'Арк са някакви селяни, познаващи начина на водене на войни и имащи обаяние да увлекат народа.
Поздрави!
Поздрави!
цитирай
4. milenavarbanova9 - Благодаря, barin, Поздрав и на Вас!
21.10.2019 14:57
Благодаря,barin,
Поздрав и на Вас!
цитирай
5. bezistena - Поздрави, Милена! за историческото митологично есе
21.10.2019 16:05
Поздрави за импресийното историческо митологично есе, активирано синергитично от поста на инж. Иван Симеонов !
Бихме ти пожелали същата положителна активация и съвместна синергитична работа в полза на Българския род и история и с Павел Серафимов, вместо вредната за читателите ви и най – вече и за двама ви конфронтация кой е по – пръв и по – академично етимоложки верен и точен!
И двамата сте прекрасни Български неказионни изследователи и големи патриоти и любородци!
Поздравление за което!
И двамата имате чудесни исторически хрумвания и интуитивни прозрения, спускани ви от Горе!
И двамата грешите абсолютно генерално и тотално при езиковия етимоложки анализ на думите, имената и понятията, и тази тотална грешка или заблуда не е по ваша вина, защото вие двамата и всички Български и други добронамерени лингва – археолози и историци се водите по официалната академична етимоложка методика да издирвате произхода и значението на свещените думи (а те всички са свещени, защото са съставени от Боговете, Които са Българи, по Техния свещен сътворенчески език – Българския!) по десакрализираната първосигнална опростачена просто – сравнителна травиална етимология, наложена като академична норма и постулат за всички езици от обединените заговорници срещу Българите, на които етимологията заедно с историята и геологията са ударните манипулационни науки и фалшификаторски институции при опитите им да скрият и фалшифицират Божествения произход на Българите и истинската ни история и статут на феноменни Божии генетични потомци и култиватори и цивилизатори на всички народи и племена по света и строители и уредници на всички държави и цивилизации на Земята.
Затова и всички съвременни честни и искрени добронамерени Български лингва археолози стигат чрез официалната етимология до задънени врати и пропасти, където завеждат и възторжените си почитатели и последователи, доверили им се да ги водят към Истината!
Павел Серафимов е живият христоматиен пример за това и за нарцизиран авторитет с капаци на сетивата за другите иновации в тази област, водещ сума ти народ в тунела без изход, запушен с врата, коята се отваря единствено със шперца на Свещения шифър !

Тези светоустройствени тайни са зашифровани чрез Свещения шифър, в който Боговете ни ни просвещават в блога ни, и са вложени в Българския език и чрез него във всички до един езици на Земята и само чрез Свещения шифър по обратния път се стига до вложената в думите и изразите фундаментална свещена информация, която винаги и задължително се отнася за Българските Богове и Техните феноменни генетични потомци – Българите!
Точно заради тази причина най – големите феномени и пророци на света за 20 век – Свети Петър Дънов и неговата по – малка дъщеря Света Ванга, пророкуваха, че единственият път да се стигне до Боговете (и да се измоли от Тях всяка следваща глътка живот и всеки момент живот още!), е Свещеният Български език, затова в най – скоро време всички Българи и след това всички човеци по Земята ще трябва да учат и ще учат ревностно и отчаяно Българския език!
По най – деликатен и приятелски добронамерен безкористен начин многократно сме предлагали на Серафимов да опита да приложи Свещения шифър при изследванията си и види резултатите от това – пагубното му нарцизирано его го доведе до това щото да ни изтрие от приятелите и партньорите си!
Ние сме го благословили дано с добро да бъде просветен от Горе и продължаваме по пътя си.

Същото предложение направихме и на тебе скоро да опиташ да приложиш Свещения шифър при изследванията си, правим го приятелски и безкористно и сега.

Ето примерно тайната на Българския произход на Жана д Арк от жреческия род Дуло на Исус и Мария Магдалена, за която ти правилно пишеш в заглавието на поста си "БОЖЕСТВЕНИЯТ ПРОИЗХОД НА ЖАНА Д'АРК", и който се доказва автоматично от Свещения шифър:


ЖАНА Д АРК от=от Ежуа от Дракия (Тракия)

ЖАНА Д АРК от=от Ежуа Дракона –
за свещения династичен рептилски хералдически символ на Българските Богове и на Техните генетични потомци от Божия род Дуло ви разсекретяваме множество документи в блога ни.

И още един универсален документ за Божествениея произход и статут на Българската първожрица и светица Жана:

БОЖЕСТВЕНИ ПРОИЗХОД НА ЖАНА Д'АРК=
ПРОИЗХОД НА ЖАНА Д'АРК от Бог Исуж и Богиня Диана

Ето и сакралната етимология и тайна на Домреми:

ДОМРЕМИ=ДОМ РЕМИ=МОД МЕРИ=Мад Мария=Ма (Майка) Диана Мария

Този категоричен безапелационен документ за Българския произход на това име пък, заедно с келтската легенда за Богинята, приела образ на Девица, потвърждава новепохалната тайна на истинската Богородица – Дева Мария (официалната майка на Исус), че Тя всъщност не е майка на Исус, Който е Богът Отец Творец и Демиург на световете, а е Неговата любима и съпруга – Великата Богиня Майка Диана в Нейното новоепохално аватарно проявление преди 2000 години в Тракия пред Българите като Мария Магдалена !

А за тракийския произход на галите и келтите имаме куп документи в блога ни с парола на търсачката "безистена и келти".

КЕЛТИ=К ТИЛЕ=Кан (Жреци) от Дуло –
етноним даден им от Българските им духовни водачи и кръстници жреците от Дуло, разселили и обгрижвали това нефеноменно тракийско племе на Запад из Европа.

Бъди благословена с Любов, Милена, и насочи творческата си енергия за мисията ти, дадена от Горе!
цитирай
6. milenavarbanova9 - към bezistena
21.10.2019 16:38
Благодаря Ви за приятелския и проницателен коментар. Гневът ми започна да преминава,но възмущението остава.Една голяма цел може да се преследва рамо до рамо,само когато всеки един уважава делото на другия (имам предвид въпроса със спароток).
Благодаря Ви за благослова!Бъдете благословен със здраве и успехи и Вие!
цитирай
7. milenavarbanova9 - Добродан,
27.10.2019 09:03
Пуснах коментара Ви,без дори да го прочета докрай,но откровеният присмех в него наистина не ми се нрави,още повече,че в постингите или коментарите на безистена никога не съм забелязала подигравка към другите участници в блога.Призовавам всички към повече взаимно уважение,без да се правя на арбитър,защото изпитвам най-добри чувства и към двамата.Това не означава,че не допускам спорове и несъгласия в моя блог,но нека те да не бъдат поднасяни в този стил.
А сега за самите послания на bezistena.Смятам,че те трябва да бъдат чути с повече внимание и приети сериозно,защото несъмнено,цялото познание,до което се е добрал човешкият род,всички негови добри ориентири и благородни водачи,всъщност идват от духовния свят.Историята,както и всички останали науки ( а всъщност науката е само една) тепърва ще скъсва с материализма и "частичността".
Ще добавя,че причинно-следствената връзка,която винаги търсим в историята,се корени преди всичко в "света на идеите"("небесния свят") и само на пръв поглед -. в материалния,"земния"свят.Писала съм за това,в някои мои публикации.
цитирай
8. dobrodan - Милена, не всеки, който те залива с кал (по принцип) ти мисли злото,
28.10.2019 17:13
а точно този, който си мислиш, че те вади от калта и те измива, може да го прави с цел да те изяде чистичка?
Теб мога да разбера - една жена винаги се вслушва в нещо като вътрешен глас - за добро или лошо така ви е устроила природата и някои мъже го знаем,
но извинявай, моля, коментар като този ми звучи като откровена гавра с усилията ти.
"По най – деликатен и приятелски добронамерен безкористен начин многократно сме предлагали на Серафимов да опита да приложи Свещения шифър при изследванията си и види резултатите от това – пагубното му нарцизирано его го доведе до това щото да ни изтрие от приятелите и партньорите си!
Ние сме го благословили дано с добро да бъде просветен от Горе и продължаваме по пътя си.

Същото предложение направихме и на тебе скоро да опиташ да приложиш Свещения шифър при изследванията си, правим го приятелски и безкористно и сега.

Ето примерно тайната на Българския произход на Жана д Арк от жреческия род Дуло на Исус и Мария Магдалена, за която ти правилно пишеш в заглавието на поста........ и който се доказва автоматично от Свещения шифър:"???
"Ето и сакралната етимология и тайна на Домреми:

ДОМРЕМИ=ДОМ РЕМИ=МОД МЕРИ=Мад Мария=Ма (Майка) Диана Мария

Този категоричен безапелационен документ за Българския произход на това име пък, заедно с келтската легенда за Богинята, приела образ на Девица, потвърждава новепохалната тайна на истинската Богородица – Дева Мария (официалната майка на Исус), че Тя всъщност не е майка на Исус, Който е Богът Отец Творец и Демиург на световете, а е Неговата любима и съпруга – Великата Богиня Майка Диана в Нейното новоепохално аватарно проявление преди 2000 години в Тракия пред Българите като Мария Магдалена !"

Свещен шифър?! Единият не иска да го приложи, чакай да видим другият дали ще клъвне?! И се пише СИНЕРГЕТИКА, БОЖИ ТЪЛКУВАТЕЛЮ, не е трудно да се провери, че пък и ако знаеш какво значи, черпя виртуално уиски.
"Ти вземи етимологията я остави на нас, глей сега ко прай на втора?!"
За такова нещо електрошок.
цитирай
9. milenavarbanova9 - Добродан, не зная какво да отгов...
28.10.2019 17:33
Добродан,не зная какво да отговоря,написах това,което мисля по въпроса.Моля те да се обърнеш към безистена в неговия блог,защото тук няма нужда от моята намеса.
цитирай
10. bezistena - За просвещението на феноменните Българи с IQ > 70 :
04.11.2019 18:22
https://bg.wikipedia/wiki/Синергия

Синергия (синергизъм) е взаимоотношение, при което полученият ефект е по-голям от сумата на индивидуалните ефекти. Произлиза от гръцката дума συνέργια, означаваща "работят заедно".
...В природата синергизмът е много разпространен. Среща се в химията(водата е сбор от водород и кислород), взаимодействието между гените в генома, разделянето на работата в бактериалните колонии, също така работата в екип на социално организирани групи, като пчелите и вълците.
В бизнеса синергията означава, че работата в екип дава по-добър резултат, отколкото работата на всеки един от членовете на групата поотделно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774466
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031