Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2018 10:35 - Голата ИСТИНА - ВЕЧЕ ПОЧТИ ТРИДЕСЕТ Г0ДИНИ “ПРЕХОД”, НАЛИ СКЪПИ БЪЛГАРИ ?!?! Е, ЧЕСТИТО! “ПРЕХОДЪТ”… З А В Ъ Р Ш И!!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 709 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 “МАФИОТСКАТА ДЪРЖАВА” В БЪЛГАРИЯ – РЕАЛНОСТ !!!

ВЕЧЕ ПОЧТИ ТРИДЕСЕТ Г0ДИНИ “ПРЕХОД”, НАЛИ СКЪПИ БЪЛГАРИ ?!?!?!
Е, ЧЕСТИТО! “ПРЕХОДЪТ”… З А В Ъ Р Ш И!!
ДНЕС ИМАМЕ НЕ ТОТАЛИТАРНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, НЕ ПАРЛАМЕНТАРНА,
А “МАФИОТСКА ДЪРЖАВА” !!!
Помните ли чл.1 от Конституцията на Народната република, който утвърждаваше тоталната ръководна роля на комунистическата партия? Днес инерцията от него продължава да живее независимо, че в чл.1 на сега действащата Конституция е записано: “ България е република с парламентарно управление” и чл. 3 “Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет”.
Днес държавните институции /в това число и законодателната/ са подчинени на властващите партии и техните лидери! Днес, очевадно нямаме парламентарно, а еднолично ПРЕМИЕРСКО управление на държавата България! Т. е. имаме като че ли “примиерска държава”!
Аз обаче, без никаво колебание, бих я нарекъл „мафиотска държава“, Термин, с който най-пълно може да се опише насилствено наложен специфичен тип посткомунистически режим. Тук вместо понятието политици, ще използвам понятието „полигарси“, което харатеризира тези, които заемат определена политическа позиция и притежават видима политическа власт, заедно с това притежават и силна невидима икономическа власт. Има и друго понятие, “олигарси”! Това са такива хора, които притежават видима икономическа власт и същевремено невидима политическа власт. Същото се отнася и за политическите партии, които се създадоха и съществуват не в „класическия“ смисъл на понятието. Политическите партии в България са затворен тип патронални институции, които се конкурират помежду си, единствено в свой интерес. Аз ги наричам партийно-политически ЕООД-та! И когато една от тях заеме монополистка позиция, на каквато позиция днес е партията ГЕРБ и нейния лидер, тогава вече може да се говори за „мафиотска държава“.
Ако погледнем назад в годините след 1989-та как действаха валастващите партийно-политическите формации, ярко се откроява ресурсоориентираната държава, която, по принцип, като че ли имаше законов характер. Например, “преватизация до дупка” на държавната собственост в икономиката под различни форми /масова…, РМД-та, чужди “стратигически” инвестиции…,/, както и разколачването на ТКЗС,… продажба на земеделска земя на чужди държави и граждани и пр. и пр…. на пръв поглед, като че ли не представляват криминална дейност в чист вид. Ползата изглеждаше като че ли общонародна и “демократична !!! Но следващата фаза, обаче, е клептокрацията (чиста кражба в особено големи размери) е нещо, която вече е престъпление. Това, което крадат клептократите са доходите и паричните потоци в банките дори и на обикновените твудещи се. Няма да давам примери, мисля, че с вас сме го преживяли. После следва хищническата държава, която, не просто незаконно пренасочва паричните потоци, но и отнема чуждата собственост, раздавайки я на други верни членове на „политическото семейство“. „Мафиотската държава“ не е просто клептокрация, а хищнически режим, където процъфтява ясно изразено централизирано силово отнемане на собственост. Именно това се случи в България.
Стартовите условия за формиране на посткомунистическия режим и по-специално “мафиотската държава” в нашата страна започна с монопола на компартията върху политическата власт. От тук започна всичко. Изборите в страна бяха и са не просто въпрос на политическо управление, но и възможност да бъде завладяно имущество, да бъде превърната държавната собственост не просто в частна, а в лична, преразпределена между верните членове на политическите кланове. По този начин разделение между политическата сфера и икономиката в нашата страна не се осъществи! Нещо повече, бившата компартия, /от която дефакто се нароиха уж различните партийно-политическите ЕООД-та/ стана реален инструмент на управлението, построявайки монопол върху политическата власт и подчинявайки различните олигархични групи. Образуваха се уж нов тип партии, където във върхушката останаха предишните комунистически босове. Структурата на управлявщия елит в нашата страна вече не бе номенклатулна, както се наричаше преди, а нещо съвсем различно. Аз наричам тази структура „приемно политическо семейство“. Това е чиста проба клан, където некръвните отношения са основополагащи и доминиращи. Това е превземане на държавата, което изглежда, че уж олигарсите са завзели властта и шантажират политиците. Напротив ! В „мафиознита държава“ политическите „предприятия“ (ЕООД-та) завземат икономическите пазари, обществените поръчки … и ги монополизират. Обсебва се огромен обществен финансов ресурс!
Това не са просто политико-икономически кланове, а организации от чисто криминален тип. Тук има два важни структурни елемента. Първо, в наложения посткомунистически режим имаше и има подставени лица, които формално владеят голямо количество активи, но не са реални собственици. В нашата „мафиотска държава“ истинският, същностния статут и природа на властта не съвпадат, те са абсолютно различни неща. Имаме едновременно: формално съществуващи демократични институции и типична мафиотска организация на управление.
Разликата между реалната, класическа мафия и „мафиотската държава“ е в това, че мафия няма публичен авторитет и затова използва физическа принуда. Когато „политическото семейство“ управлява страната като криминална организация и разполага с данъчни органи, полиция, правителство, парламент и т.н. — то няма необходимост да използва физическа принуда.
„Мафиотската държава“ в България се построи върху концепцията уж на политическия плурализам и демокрацията като умело се използва политическа власт за акумулиране на персонално богатство. „Мафиотската държава“ използва различни идеологически послания и концепции, които й бяха и са потребни. Използва се нещо от идеологията на колективизма и социалната справедливост, нещо от така наречените десните идеологии както и ако има „търсене“ може да бъде създадена антисемитска или расистка вълна стига това да донесе политическа и икономическа полза.
Както вече казах, формално в нашата страна има избори, но те се провеждат по законите сътворени от властващото “политическо семейство”’! Резултата е ясен – няма по-добър от патрона на “политическо семейство”’! Пък и кандидатите не са с равни възможности — печели този който има най-голям паричен ресурс и най-голямо, богато и предано “политическо семейство”’!
ТОВА Е “МАФИОТСКАТА ДЪРЖАВА”!!! В БЪЛГАРИЯ ТЯ Е РЕАЛНОСТ!!!
ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО ???
ЗАЩОТО СЛУШАХМЕ БЛАГИ ПРИКАЗКИ И ОБЕЩАНИЯ ЗА ДЕМКРАЦИЯ И ПРОМЯНА КЪМ ПО-ДОБРО! СЛУШАХМЕ И …”ДАВАХМЕ” ВЛАСТ с надеждата:
Да бъде “Времето наше”;
Да има “Сполука за България”;
Да дойде “Новото време”;
Да сме в НАТО и Европейския съюз…
Дадохме ВЛАСТ: на Филип, на Жан и на Иван,
на Симеон, на Сергей и на Доган..!
Дадохме ВЛАСТ и на Бойко!
ДАВАХМЕ ВЛАСТ И ЧАКАХМЕ!
ЧАКАХМЕ РАВНОДУШНИ, ТЪРПЕЛИВИ И М Ъ Л Ч А Х М Е!!!
Ликвидираха българското селско стопанство! МЪЛЧАХМЕ!
Унищожиха горите и горската промишленост! МЪЛЧАХМЕ!
Продадоха земята ни на чужди граждани и държави! МЪЛЧАХМЕ!
Предоставиха свещената българска земя и нейните богатства за благото на чужди народи и държави! МЪЛЧАХМЕ!
Разгромиха българското машиностроене, военно-промишленото производство, производството на електроника, енергетиката и хранително-вкусовата промишленост! МЪЛЧАХМЕ!
Наложиха хаос в банковата ни система и ограбиха парите на народа! МЪЛЧАХМЕ!
Предателски предоставяха територията на България и българската армия за постигане на чужди военни, икономически и политически интереси, а националната сигурност и суверенитета на държавата в пълна зависимост от тези интереси! МЪЛЧАХМЕ!
Принудиха младите хора да напуснат България и да търсят правото си на труд и реализация в чужди държави! МЪЛЧАХМЕ!
Днес когато сме равноправен член на Европейския съюз, цената на труда на българина в България е десетки пъти по-ниска в сравнение с тази на европееца – СРАМНО Е, но… МЪЛЧИМ!
Днес повече от половината млади, работоспособни и здрави българи са без работа и постоянни доходи и не създават семейства главно поради икономическа обреченост! МЪЛЧИМ!
Предизвикаха фатален за българите демографски срив – СТРАШНО Е, но МЪЛЧИМ!
Сториха така, щото днес в България:
– да се шири бедност, отчаяние, апатия, несигурност и необуздана, жестока престъпност – МЪЛЧИМ!
– да нямаме гарантирано право на живот и достойнство, право на здраве и спокойни старини – пак МЪЛЧИМ!
– да нямаме сигурност, нито в собствената си държава, нито в собствения си дом – УЖАСНО Е , НО МЪЛЧИМ
Убиват децата ни! МЪЛЧИМ!
Правят децата ни неграмотни и джендъри! МЪЛЧИМ!
Подслушват ни със СРС-та! МЪЛЧИМ!
Организираната престъпност и корупцията са в своя апогей! МЪЛЧИМ!
За срам и позор продадоха България за един лев!!! НИЕ пак МЪЛЧИМ!!!
Бедността на българите и в икономически и в духовен аспект непрекъснато катастрофално се задълбочава! НО…ТЪРПИМ и МЪЛЧИМ!!!
Още по-лошото, БЪЛГАРИНЪТ вече НЯМА МЕЧТИ! ОБАЧЕ, НИЕ МЪЛЧИМ!!!
Днес Ние, гражданите на България нямаме и никога не сме имали реални избирателни права! Дори нямаме право на мнение! МЪЛЧИМ!
Превърнаха ИЗБОРИТЕ в хазарт! МЪЛЧИМ!
И днес “ИЗБОРЪТ” на гражданите на България, е изборът на властващите! Изборът на Бойко!!! ТЪРПИМ и МЪЛЧИМ!!!
СТИГА МЪЛЧАНИЕ! СТИГА РАВНОДУШИЕ! СТИГА ТЪРПЕНИЕ!
Защото мълчанието е разруха!
Защото равнодушието е предателство!
Защото търпението е гибел!
Марин Станев

image  



Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Бягай оттук бе, нащастник!
23.07.2018 11:54
Аман от товите идиотщини. Скрий се някъде е се и*и отзад. Мафиотска ти е празната кратуна. Преходът отдавна свърши и ние, знаещите и можещите, живеем много добре. А вие, тъпунгерите, ще виете на умряло, докато псовисате.
цитирай
2. olivie - щом е за голата истина, да сия кажем
23.07.2018 11:59
"Мълчанието прави силата".Странно, но факт. Защо Бойко е на власт? Защото никой вече не иска власта наистина. Всичко се продаде, няма далавера, а само работа, която никой не иска. И работници няма - в чужбина са за по - високи заплати. Работодателските "организации", пардон хрантутници не били съгласни да дават високи заплати. Е, значи трябва работодателите да се хванат на работа....? Дойде Видов ден!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073618
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031