Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2009 12:51 - Интервю на Николай Гацев пред сайта:www.bulgaria-news.bg от 25.05.2009 г.
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 6842 Коментари: 12 Гласове:
0



http://www НИКОЛАЙ ГАЦЕВ: ЩОМ ДИМИТРОВ И ЮРУКОВ НЕ МОГАТ ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ СДС, АЗ ПОЕМАМ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПАРТИЯТА image

Аз съм градско момче, което застава срещу селските тарикати Костов И Първанов и ще ги спре, твърди Николай Гацев.
Снимка: Личен архив

 
  •  
  •  
  •  
  • +
  • -
  • X

Мартин Димитров не застана до мен, когато го приканих и му казах: „Мартине, застани до мене и ще станеш лидер на партията”. Той подкрепяше Пламен Юруков и като награда за това получи депутатство преди да стане член на СДС

Ива Николова
10:31 25.05.2009

Г-н Гацев, подадохте поредната сигнал до прокуратурата, с която искате Мартин Димитров да бъде обвинен в престъпление. В какво се състои престъплението му?

 

В сайтове, подобни на вашия, дори се опитват некоректно да тълкуват решението на Висшия административен съд (ВАС) за легитимността на г-н Юруков. Аз не оспорвам решението на ВАС, но г-н Мартин Димитров не е регистриран като лидер на СДС, а той се заявява в това пълномощно в качеството си на председател на СДС. Това означава, че престъплението е факт. Вторият документ, който е чисто правен, е във връзка с подписа на Любов Панайотова. Ако ex lege аз приемам решението на ВАС, разбира се, че господин Юруков е загубил своя мандат на 4 ноември, само че ВАС е пропуснал, че в същия момент е изгубила своите правомощия и г-жа Любов Панайотова. Значи тя също е съучастник в престъпление.

 

А Националният съвет на СДС легитимен ли е?

 

Националният съвет не е взел никакво решение.

 

Питам ви дали е легитимен?


 
Националният съвет в този състав, в който е сега, не е легитимен, разбира се, и аз ще ви го докажа, тъй като той е допълнен с фигури от т.нар. нов НИС на г-н Мартин Димитров.

 


Не ви питам за стария, а за новия Национален съвет.

 

Новият национален съвет е категорично нелегитимен, защото е по процедура на устав, който влиза в сила 5-6 месеца след избора.

 

Но според решението на Софийски градски съд (СГС)...

 

Кое решение на СГС?

 

Решението, с което СГС вписва двата члена, които вие обжалвахте.

 

СГС не може да вписва двата члена. СГС изпълнява разпореждане на ВКС, вписва двата члена, обаче аз съм обжалвал решение на СГС за вписване на устава по принцип. И съм спечелил делото във ВКС с това обжалване.

 

Кога сте го спечелил?

 

На 31 март. Това е делото за двата члена.

 

Ами и аз за двата члена говоря.

 

Аз не съм обжалвал нито двата члена, нито целия устав, аз съм обжалвал решение за регистрация. Двата члена присъстват като един реквизит на това решение. Вие се хващате на манипулации на Иван Костов.

 

Не, аз се придържам към решението на ВКС, което е публично.

 

Извадете ми решение от регистъра на публичните партии, че уставът е регистриран. Много ще ми е любопитно да го видя.

 

Но съдът...

 

Ама регистърният съд при СГС взема решение за регистрация на устава без тези два члена. Аз обаче обжалвам устава, а не само тези два члена. Тук е големият спор. Аз вече имам удостоверение, че уставът е вписан на 2 април, така че ще го извадя сега при опита за регистрационно производство на г-н Мартин Димитров. И няма съдия в България, който да не може да съпостави двете дати – че 2 април 2009 г. е пет месеца след 21 декември 2008 г. Ще ви кажа откъде идва тук манипулацията. Манипулацията идва от една резолюция на съдия Паликарова, която не зная кой е поискал, това е нейно лично мнение, а не съдебно определение, че уставът е регистриран на 10 декември. Само че това е мнението на г-жа Паликарова, още повече, че то е било обжалвано във ВКС и не е меродавно. Такова мнение можете да напишете и вие.

 

Не мога, аз не съм съдия.

 

Можете. Мога да го напиша и аз.

 

В такъв случай...

 

Ама нека аз да кажа, да изясня целия въпрос. Значи г-н Мартин Димитров не вади регистърно решение кога е вписан уставът, но Николай Гацев вече го е извадил и той ще го получи.

 

Значи до парламентарният вот цялата тази бакия с устава няма да се оправи?

 

Ама, чакайте. Мартин Димитров е нелегитимен до изборите. Тогава защо подписва пълномощно? Вашето мнение какво е, нали сте гражданин.

 

Той не е регистриран като лидер, но е избран като такъв, както съм проследила като ресорен репортер вътрешнопартийните избори.

 

Как сте ги проследили вътрешнопартийните избори? На базата на кой документ?

 

Имаше протоколи на комисии по изборите.

 

На Националната комисия по вътрешни избори. Но начина на избиране на тази комисия и начина за избиране на председателя на СДС проверихте ли, че в закона за политическите партии е изрично записано, че трябва да бъде уговорен в устава изрично и с кворумите и с последователността, с която става. Има ли такова нещо в устава на СДС? Няма. Искам тук да ви кажа, понеже вече ликвидирахме точката за устава...

 


Не зная какво сте ликвидирали, аз не мога да ви попитам нищо, това не е разговор, а монолог. Ако искате наистина да изясним нещо, нека ви задавам въпроси.

 

Извинявайте. Слушам ви.

 

Съгласна съм, че тази юридическа бакия някак трябва да се изясни. Вие сте човекът, който атакува непрекъснато СДС за недобре изработени неща пред съда. Но защо го правите при положение, че една партия, която не може да регистрира лидера си, не може да участва пълноценно в изборите. Не смятате ли, че това вреди на тази партия?

 

Чакайте. Не може една дясна партия да бъде свалена от едно съдебно решение. Ако едно съдебно решение пречи на една дясна партия, значи тя или не е дясна, или не е демократична, или не е партия.

 

Но заради вашите жалби тя не може да се регистрира за участие.

 

Тя не може да се регистрира за участие заради жалбите на Мартин Димитров и на Иван Костов, а не на Николай Гацев. Партията се беше регистрирала в ЦИК и не жалбите на Николай Гацев, а на Мартин Димитров и Любов Панайотова и на Иван Костов я свалиха.

 

Значи вие не сте съгласен изобщо с избора на Мартин Димитров за лидер?

 

Не. Не съм съгласен с процедурата.

 

Но тази процедура я заложи тъкмо ръководството начело с Пламен Юруков.

 

Ама вие очаквате аз да кажа нещо хубаво за Пламен Юруков ли? Тогава искам да ви питам кой беше човекът, който се опълчи срещу Пламен Юруков и Пламен Радонов още на конференцията, която прие устава? Как се казва? Николай Гацев ли се казва? Защо Мартин Димитров не застана до мен и не ми каза: „Николай Гацев е прав, този устав има слабости, нека да го преработим, нека не се бърза”. Аз го приканих и му казах: „Мартине, застани до мене и ще станеш лидер на партията”.

 


Казвате, че не харесвате Пламен Юруков, но има странно съвпадение в действията ви и съдебните ви атаки.

 

Моите съдебни атаки са много различни. Ето това пак са костовистки атаки.

 

Ако смятате, че ми приписвате това като позорящо обстоятелство, ще ви отговоря като Бойко Борисов на социалистите – по-добре Костов, отколкото агент „Сотир”, както се говори за Юруков.

 

Има ли документ на официален орган?

 

Има хора, които твърдят, че са виждали този документ, но никой не може да го покаже, защото подлежи на ударите на закона.

 

Да, съгласен съм. Докато няма произнасяне на орган, аз приемам вашите думи... Аз не защитавам лицето Пламен Юруков или Пламен Радонов ни най-малко. Но видях един друг документ, който беше внесен от официален орган – на агент Гоце, на Георги Първанов и бях много притеснен, че генералите на г-н Иван Костов – Гяуров и Атанасов, аз ги наричам генерали-еднодневки, защото те нямат полицейска и военна кариера, за да имат този чин, те са прикрили заедно с ресорния вицепремиер и г-н Иван Костов досието на един престъпник. Да, твърдя. Човек, който седи и лъже целия български народ, че не е агент, а всъщност е агент, това е един морален престъпник.

 

Извинете, но много лесно заклеймявате хората като престъпници.

 

Това е един престъпник срещу морала. Мога да го докажа. Но неговите помагачи се наричат Иван Йорданов Костов, премиер, внесъл съответния закон, който сам нарушава, лицето Веселин Методиев – ресорен вицепремиер за внасянето на изпълнението на този закон, лицата Атанасов и Гяуров, които са написали мотивировките за прикритие на агент Гоце. Извинявайте, но когато генерал Бонев четеше докладите за агентите на ДС Ахмед Доган и компания, трябваше да прочете и за агент Гоце. Те нарушиха закона и това мен ме притеснява. Проблемите на г-н Юруков не ме притесняват. Аз не мога да бъда обвързан с него по никакъв начин и дори текстовете на моите жалби са винаги различни от неговите. Той се жалва по други неща, по други казуси, той е председател на СДС де юре за добро или за зло, не коментирам това. Но така или иначе Мартин Димитров е един от хората, които подкрепяха този човек и като награда за това Мартин Димитров получи депутатство преди да стане член на СДС.

 


Какво, какво?

 

Мартин Димитров стана депутат от СДС преди да бъде член на СДС.

 

По време на Пламен Юруков ли?

 

Ами при кого? Да не би да ме е подкрепял мен Юруков?

 

Бъркате фактите. Може би защото по това време сте били в Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски. Мартин Димитров стана депутат от СДС, когато лидер беше Надежда Михайлова.

 

Аз не говоря за Надежда Михайлова. Тя не е... На конференцията, на която беше избран Пламен Юруков, СДС имаше друго становище. Проверете как е гласувал на тази конференция г-н Мартин Димитров. Аз бях там като гост.

 

Не, вие казахте, че Пламен Юруков го е направил депутат.

 

Не, аз казах, че депутат го направи подкрепата на Пламен Юруков.

 

Грешите. По това време Пламен Юруков дори не е бил член на СДС.

 

Може да греша. Аз твърдя, че Мартин Димитров стана депутат на СДС преди да бъде член на СДС, а Иван Костов стана лидер на СДС преди да бъде член на СДС. Това е нарушение на правилата и на законите на република България. Законът за политическите партии не е променян от 20 години. Извинете от 19.

 

Мартин Димитров стана депутат от СДС от гражданската квота. Такива квоти има във всички партии.

 

Ама, с тия граждански квоти... В устава на СДС... Добре, нека да видим защо Лъчезар Тоше, за който трябва да се спази устава на СДС, подреждането на листите по устав става чрез вътрешни избори... Защо ние, които гласувахме Лъчезар Тошев да бъде на първо място, респективно според коалиционното споразумение – на трето място, отиде на седмо място? Ние по гражданските квоти не сме го сложили. Кой е одобрил тези граждански квоти? На вътрешните избори спечели Лъчезар Тошев.

 

Не спечели Лъчезар Тошев, а Надежда Михайлова.

 

Добре, той беше втори. Значи трябваше да е трети в листата, а той е седми. Това е нарушение на устава на СДС. Какви са тези граждански квоти?

 

Г-н Гацев, смятате ли, че политиката е само процедура?

 

Не, политиката е процедура в демократичните общества. В българското общество политиката е мафиотско договоряне под масата и метастази на Андрей Карлов Луканов. Това е българската политика. Иван Костов е един от тези метастази. Нарича се Иван Йорданов Костов. Човекът, служил или учил в селскостопанското училище в Кременчук, за което пише Виктор Суворов в своите романи. Можете да ги прочетете.

 

Той е бил там два месеца.

 

Не, две години. Аз имам документи. Проучил съм ги много добре. Аз пиша друга биография на г-н Иван Костов. Истинската.

 

Значи вие сте биограф на Иван Костов?

 

Да. Биограф съм. Неговите офицери ми пратиха дори текста на клетвата му в това училище, която е много притеснителна за един демократично избран премиер на България и аз ще я публикувам. И аз искам да видя документ, в който той се отказва от нея. Искам да му дам това право да се защити.

 


Всичко това е много хубаво, но какво трябва да направи СДС, за да участва пълноценно на парламентарните избори?

 


Единствената опция, която виждам, е Мартин Димитров и Пламен Юруков да регистрират СДС.

 

А какво стана с онова пълномощно, което Пламен Юруков даде на Мартин Димитров да взема решения и подписва документи на партията?

 

Доколкото зная, пълномощното е било със срок. Но аз не съм запознат с взаимоотношенията Пламен Юруков – Мартин Димитров.

 

Значи вие водите някаква собствена война?

 

Аз си водя собствена война и това е факт. Моята война е за правото и закона. Не можете да ме вкарате в никакви комбинации.

 

А защо не я водите с БСП например?

 

Водя я, как! В моето писмо до Барак Обама например нападам...

 

Извинете, но Барак Обама все пак не е съдебна инстанция.

 

Не, не, не. А защо Мартин Димитров и Иван Костов отиват да се жалват пред нашите европейски патньори?

 

Именно защото са ни партньори.

 

А Барак Обама е наш партньор в НАТО.

 

Добре, да оставим отношенията ви с Барак Обама. Защо не атакувате друга партия?

 

Как да не атакувам. Аз атакувам тримата първи мъже в държавата. Атакувам агент Гоце за това, че заедно с Иван Костов са укрили досието му.

 

Къде ги атакувате? В съда ли?

 

Да, ще подам жалба. Обръщам се към г-н Георги Пирински, който е кум на г-н Владислав Славов, представян от г-н Иван Костов като много син магистрат досега, атакувам г-н Пирински и го питам къде е изобщо документът му за българско гражданство.

 

Къде атакувате Пирински?

 

В това писмо.

 

В кое писмо?

 

В писмото, което съм изпратил на Барак Обама.

 

Но Барак Обама не е българският съд.

 

Няма значение. Това е една морална атака.

 

Аз обаче ви питам защо атакувате СДС, вкарвайки го непрекъснато в някакви съдебни процедури?

 

Аз не атакувам СДС. Аз атакувам незаконосъобразни неща. Иван Костов и Мартин Димитров се опитват да атакуват СДС.

 

Добре де, защо атакувате СДС пред българския съд, а Пирински и „агент Гоце” – пред Барак Обама?

 

Ще ви кажа. Аз съм лоялен български гражданин. Аз искам, когато моята страна сключи съюз с някого, тя да е искрен и добър съюзник. Когато виждам агент Гоце, Георги Пирински и Сергей Станишев да застават на снимки до Барак Обама, те излагат американския президент. И ме притеснява, че тези хора застават и се снимат до Барак Обама и до хора, които уважават законите и правилата.

 

А защо не атакувате тези хора в съда за това, че лъжат?

 

Кои?

 

Пирински, „агент Гоце” и останалите?

 

Аз първо трябва да докажа, че лъжат. Трябва да ги предизвикам да докажат своето българско гражданство.

 

Трудно може да се намери нещо по-българско от село Сиришник.

 

Не, не, за Пирински говоря. За Гоце, неговият метастаз Иван Костов и Андрей Луканов съм написал в новата си статия, която ще излезе тази седмица – „Градските момчета и селските тарикати”. Твърдя, че на тези избори битките се водят точно между крилата в отделните партии – и в БСП, и в СДС, и в другите партии – между селските тарикати, каквито са безспорно Гоце, Костов, Мартин Димитров и компания, и градските момчета, които ще видите кои ще изброя.

 

А не се ли боите, че като саботирате явяването на СДС на избори, помагате на БСП?

 

Защо да помагам на БСП? Защо да помагам на БСП да е чиста от боклуците, които те са си надробили през последните 10-20 години. Нека си ги сърбат.

 

Но вашите съдебни атаки пречат на СДС да се яви формално на изборите.

 

Това е тезата на Мартин Димитров, вие постоянно заставате на страната на Мартин Димитров.

 

Не заставам на ничия страна, просто се водя от тезата на наблюдателите, че ако десницата на влезе в парламента, ГЕРБ и БСП ще направят правителство заедно.

 

Вижте, ако БСП и ГЕРБ направят правителство заедно, няма да са виновни жалбите на г-н Гацев.

 

А кой ще е виновен?

 

Ще ви кажа. Но г-н Гацев няма да стане съдружник и няма да стане ортак в престъплението, което ще се извърши, ако Иван Костов влезе в парламента на република България. Иван Костов е метастаз на Андрей Луканов. Те са вършили престъпления.

 

Извинете, но при вас думата „престъпление” е като „добър ден”. Давате ли си сметка, че като хвърляте така обвинения, трябва и да ги доказвате?

 

Да. И аз питам вас като гражданин, след като сте съгласна, че Мартин Димитров не е регистриран като лидер, не е ли престъпление да се представя като такъв?

 

Той е избран за лидер.

 

Не. Не. Питам, питам, питам вас като гражданка. Не сте Ива Николова, която досега ми говори с аргументите на Костов и на Мартин Димитров. Питам ви какво е това?

 

Отговарям ви - Мартин Димитров е легитимно избран председател на СДС.

 

От кого е легитимно избран?

 

От членовете на СДС.

 

Добре, сега ще ви дам един пример. Събираме се днес аз, агент Гоце и Иван Костов и правим нов ЦИК, събираме 2 милиона души, които да гласуват за нас...

 

Това не е възможно.

 

Същото е. Нали законът и съдът е този, който трябва да каже кой е легитимен. Питам вас като гражданка. Това питам. Питам вас като гражданка. Мартин Димитров не е регистриран от никой съд като председател. Откъде накъде се представя?

 

Уморих се да ви повтарям – избра го СДС.

 

Няма документ за това избиране. Документът е само регистрацията на съда. Така с Костов и Първанов можем да си направим ЦИК.

 

Извинявайте, но ако живеехме по вашата логика, на власт още щеше да е Тодор Живков.

 

Това, което вие казвате, е революционен народен хорал на Монголия или Висшият съдебен съвет на ислямската република Иран - той назначава правителството, той решава всичко и няма нужда от съд. Аз не съм решил съдът да решава това. Решила го е република България. Демокрацията е процедура.

 

С която вие жонглирате.

 

Кой жонглира?

 

Вие.

 

Защо?

 

Ами така изглежда отстрани.

 

Кой е казал, че жонглирам. Всеки съд, в който аз се повявам, печеля делата си. Забележете, досега загубените дела са становищата и определенията по жалбите на Пламен Юруков и Пламен Радонов. Не е Николай Гацев. Нито един съд не ми е отказал нещо.

 

А защо Николай Гацев се върна в СДС?

 

Никола Гацев се върна в СДС заради президента Петър Стоянов. Когато той беше лидер на СДС, аз се върнах в СДС. Аз уважавам този човек и няма да простя на онези хора, които го сготвиха едно време. Казвам го честно. Лицето Иван Йорданов Костов. И реших да остана в СДС. Защо не питате тъща ми и шурея ми защо са в ДСБ. Защо не питате жена ми защо 20 години остана в СДС?

 

Защото не са се прочули с нищо. Вие се прочухте и затова ви питам.

 

Ето, аз ви казвам. Моето семейство, когато беше разцеплението на СДС, се раздели на три. Аз отидох при Стефан Софиянски, защото вярвах, че това е продължението на СДС с други средства, жена ми остана член на СДС в течение на 20 години. Жена ми, която е потомка на семейство Рачо Петрови. Баща ми и шуреят ми отидоха в ДСБ и до ден днешен са в ДСБ и не споделят моите възгледи. Дори в моето семейство имам драмата на това разцепление. Кой го направи това разцепление? Не е Николай Гацев. Това го направи Иван Йорданов Костов.

 

Не, първо го направи Стефан Софиянски.

 

Направи го Иван Йорданов Костов. Стефан Софиянски напусна заради Костов, защото Костов се двоумеше дали да се дава оставката след като загуби изборите.

 

Но нали я даде.

 

След няколко месеца. След като ни разцепи. Ние веднага му казахме, че достойното поведение на един мъж, какъвто беше Филип Димитров - човекът, когото надявам се и вие, и аз уважаваме... Ето, в началото бе Филип. Нещата имат своето продължение, своя корен. А вие питате ли ме мене когато като 20-годишно момче да видях среща на моя лидер, който договаря зад гърба на своето правителство неговото сваляне със сатаната Андрей Луканов.

 

Кой е този ваш лидер?

 

Много добре знаете за кого говоря. Моят лидер тогава беше Филип Димитров?

 

И той е уговарял падането на правителството си?

 

Не. Друг един лидер се уговаряше с Андрей Луканов.

 

Кой е този лидер на СДС по това време?

 

Хората го казват. Във всички форуми и навсякъде го пише. Аз съм го написал кой е?

 

Пак ли е Иван Костов?

 

Да.

 

По това време той не беше лидер на СДС.

 

Той беше човекът, който се договаряше с Андрей Луканов. Бях на срещите в дома на Борис Пейчинов. Има и още един свидетел, който очаквам и го призовавам чрез вашия сайт да се обади. Има още един свидетел. Време е вече да кажем кой е г-н Иван Костов.

 

(Тук се завързва объркан разговор за това кой какво е завършил. Г-н Гацев заявява, че е завършил право в Софийски университет и археология и история в Атина и има свои колеги оттам, които са шефове на софийската организация на ДСБ. Г-н Гацев твърди, че всички около Костов са завършили в Москва и че двамата с Костов не са от една черга, защото произходът има значение.)

 

Добре, да оставим това настрана, заради всички тези неразбории СДС няма да се яви на изборите формално. Не се ли...

 

Вие като каква се притеснявате за СДС?

 

Като ресорен репортер и като човек, който гласува. Смятам, че не е добре една държава да няма десница.

 

Добре де, аз пак ви отговарям вече за шести път. Кой е актът, който свали СДС от изборите? Жалбата на Мартин Димитров и Иван Костов. Това е. Чисто формално е това. Няма жалба на Николай Гацев срещу СДС.

 

А това срещу устава на СДС какво е?

 

Ама уставът не е...

 

И срещу регистрацията на Мартин Димитров?

 

Ама това е проблем на Мартин Димитров. Това не е на СДС.

 

Как ще проблем само на Мартин Димитров като той е избран за лидер на СДС?

 

Не, не, не. Николай Гацев няма жалба срещу Мартин Димитров директно. Имам жалба, че процедурите, по които е избран Мартин Димитров са нелегитимни. И това е факт.

 

Но съдът още не се е произнесъл дали е факт.

 

А защо конституира дело по моята жалба? Значи я намира за основателна.

 

Но ако не бяха тези ваши жалби...

 

Пак нямаше да е регистриран Мартин Димитров, защото е избран пет месеца преди устава на СДС да е влязъл в сила. Така или иначе моята първа жалба беше в съда много преди Мартин Димитров изобщо да се кандидатира за лидер на СДС.

 

А защо ви прилоша в съда?

 

На мен ли? Защото чух неистини и манипулации от Елена Маркова, за която написах моя материал „Една Елена... малко повече”.

 

Такава е работата на всеки адвокат.

 

Как ще е адвокат, като в същото време е юрисконсулт в Министерството на културата на Стефан Данаилов. Тя няма право да бъде адвокат. Не може Елена Маркова да е юрисконсулт дори на граждански договор при червения Стефан Данаилов и да е адвокат на СДС. Разберете откъде се ръководи всичко – от БСП. Когато говоря за червени подлоги, аз съм много притеснен.

 

Непрекъснато хвърляте обвинения срещу хора, без да ги доказвате.

 

Ето, аз го доказвам. Елена Маркова се явява като адвокат, без никой да й провери адвокатските права. Ако тя има такива, не може да бъде юрисконсулт на Стефан Данаилов. Вторият, който ме възмути, е синът на кумеца на Георги Пирински – г-н Славов-младши. Баща му е кумец на Георги Пирински. И виждам Стефан Данаилов зад Елена Маркова, Георги Пирински зад сина на своя комец Славов-младши. Ами как няма да съм притеснен? Не ще припадна, ами ще...

 

И видяхте светлина...

 

Светлината винаги е една.

 

И какво точно видяхте?

 

Нека не забравяме, че все пак съм припаднал.

 

А не трябваше ли да припаднете преди да дадат ход на делото?

 

Нека да не забравяме, че все пак аз спечелих това дело. Не съм искал да шиканирам. Не мога да бъда обвинен в шиканиране.

 

Тогава защо не се явихте седем пъти на делата през тези 6 месеца?

 

Аз съм изложил аргументите – по здравни причини, причина на непризоваване и т.н.

 

А мислите ли, че някой ви вярва?

 

Съдът ми е повярвал. Вие постоянно се опитвате да замените тези на Мартин Димитров и Иван Костов с тези на съда. Аз не съм загубил нито едно дело досега и не съм загубил нито една кауза досега, за която съм се захванал.

 

Каква е вашата кауза?

 

Моята кауза е „ред, законност и справедливост”.

 

Ама вие от партията на Яне Янев ли сте?

 

Не, не съм от Яне Янев. Яне Янев отне на СДС този хубав лозунг, който трябваше да бъде взет от СДС на въоръжение. А Яне Янев ни го отне, защото беше по-умен от нас, за съжаление.

 

Но при Яне Янев е вашият близък приятел Марио Тагарински.

 

Да, и ще ви кажа защо Марио Тагарински е при Яне Янев. Защото, когато Тагарински внесе закона за държавната администрация с втория лустрационен закон на СДС, Иван Йорданов Костов спря текстовете, които бяха лустрационни. И Марио Тагарински затова загуби своя министерски пост.

 

Това беше преди 9-10 години.

 

Това беше подигравка с морала и с принципите, в чието име дойде СДС. СДС не е лошо. Лошите хора в него са Мартин Димитров и Иван Костов. Това е положението.

 

На позицията на Мартин Димитров обаче са и много други седесари – Йордан Бакалов, Иван Сотиров.

 

За Йордан Бакалов не съм казал нищо лошо. Иван Сотиров съм го защитавал. И онзи ден съм го защитавал по СКАТ. И Йордан Бакалов съм го защитавал. За тези хора, които независимо, че са гласували за моето изключване, аз лоша дума не съм казал. Отбележете.

 

Но повечето хора подкрепят сегашната политиката на СДС и стоят зад Мартин Димитров.

 

Те могат да подкрепят. Аз говоря за злото в СДС. И това е Мартин Димитров и Иван Костов.

 

Това за злото как го формулирате в жалбите си?

 

За мен злото е и юридическа, и морална категория.

 

Добре, кажете къде се сприятелихте с Марио Тагарински?

 

Познавам Марио Тагарински от първите митинги на СДС, когато аз и той бяхме охрана на СДС. Марио Тагарински имаше една нормална кариера. Той не стана депутат от СДС преди да бъде член на СДС. Имаше нормална кариера в присъдружна организация на СДС – на ОСДП, направи кариера в СДС и стана министър логично. Но беше освободен, заради това, че искаше да прокара два лустрационни текста при Иван Йорданов Костов, министър-председател на България.

 

Не знаех, че сте били охрана?

 

Да, аз бях охрана още в кино „Петър Берон”. Марио беше охрана на митингите на СДС.

 

А защо точно охрана?

 

Тогава младите хора бяхме охрана, за да не станат някакви неща.

 

Притеснително е да си охрана, независимо кого охраняваш.

 

Ами, можем да прозрем, че съм колега на Бойко Борисов. А искате ли да си говорим за Бойко Борисов. Аз ли наричам Бойко Борисов „мутра” и не знам си какво? Ами той нарича Костов „Гаргамел”. Само че аз не съм съгласен с квалификацията за Бойко Борисов. Ето това имам предвид като говорим за моралното.

 

Да, но самият Бойко Борисов твърди, че се е разбрал с Костов.

 

Бойко Борисов твърди това в един сайт, който аз не споделям.

 

Не, това е информация от Чикаго.

 

Значи, разбирането на Бойко или на Костов мен не ме интересуват. Това са си техни проблеми.

 

А защо Бойко Борисов не се е разбрал например с вас?

 

Защо да се разбира с мен? Аз съм председател на Трети градски клуб СДС „Оборище”. Той е претендент да бъде първа политическа сила в България и се надявам да бъде.

 

Значи дори и да се случи най-лошото за СДС и името на партията да не фигурира формално в парламентарния вот, вие няма да изпитвате угризения на съвестта?

 

Пак повтарям – угризения на съвестта трябва да изпитват хората, които правят това. СДС не може да бъде убито от закона. СДС може да бъде убито от метастазите на БСП, които са Иван Йорданов Костов и Мартин Димитров.

 

Но вие правите всичко възможно да я убиете със законови процедури.

 

Ако една партия бива убивана от закана, това не е партия и се нарича нещо друго, или не е демократична партия.

 

Аз питам за вашата съвест.

 

Моята съвест е абсолютно чиста, защото се подкрепя досега от 30 верни решения. По дяволите, вие избирателно като Костов и Мартин Димитров – ту закона, ту морала, не мога да ви разбера.

 

За закона само изяснявах.

 

Да, аз нямам загубена кауза досега.

 

Но не мога да разбера защо го правите.

 

Заради 2 милиона седесари, които бяха изгонени от СДС. Ще видите, че те ще бъдат обединени.

 


От кого. От Пламет Юруков ли?

 

Не зная от кого.

 

Нали той е шеф на СДС. Нали постоянно говорите за закони.

 

Пламен Юруков си има неговите проблеми. Той е легитимен шеф на СДС. Аз решавам други проблеми. И работя за 2-та милиона седесари, които са напуснали СДС. И ще ги върне в СДС не Пламен Юруков или Иван Йорданов Костов. Ще ги върне законът и правото.

 

Никой не влиза в партия по закон. Дори в онези времена не беше така.

 

А защо според вас хората не искат тройната коалиция? Защото не спазват закона, не спазват морала, не спазват правото.

 

А по какъв път законът ще върне седесарите в СДС?

 

Ако го спазват самите му лидери. Ако те не го спазват, аз какво мога да направя.

 

Но законът не е убеждение, а партията е някакви убеждения.

 

Ама, вие сега искате аз да нося отговорност за действията на Мартин Димитров и на Иван Костов. Ако аз реша да поема отговорност, ще я поема по съответния ред. Обещавам ви и това ще стане тази седмица. Ето ви новина.

 

Партия ли ще направите?

 

Изчакайте малко. Ще свикам конференция заради нелегитимния Мартин Димитров.

 

Но вие не сте член на СДС.

 

Ще свикам конференция на хората, които вярват в синята идея. Натам отиват нещата. Щом като Мартин Димитров може да се представя пред официални държавни органи за председател на СДС, след като Пламен Юруков е навлязъл вече в някакви невъзможности и получава невъзможност да се регистрира като СДС, значи аз накрая ще поема отговорност за СДС. Натам отиват нещата.

 

И вие ли сте претендент за лидер на СДС?

 

Ако говорим чисто юридически, както Мартин Димитров може да се обяви за лидер на СДС, и аз мога да се обявя за претендент.

 

Но Мартин Димитров има други основания – на избора си.

 

Едни и същи са основанията. Аз ще събера в залата повече от 4500 души представители от СДС.

 

Нов СДС ли ще основавате?

 

Не, няма да основавам нищо. Аз ще се опитам да върна 2-та милиона души.

 

Кога и къде ще го направите?

 

Ще видите. Обещавам ви. В близките дни ще има форум, който ще го направя аз и там ще има повече от 4500 души на Мартин Димитров.

 

Значи това ще са вашите 15 минути слава?

 

Кой говори за тези 15 минути слава? Не мога да разбера. Моите 15 минути слава са в 16-те ми години, дадени за СДС.

 

Досега не бяхме чували за вас.

 

Това е ваша грешка. Да, тогава сте чували Иван Йорданов Костов, който работи с Луканов, чувахте хора като Александър Йорданов например.

 

Не, просто не сте направили нищо значимо.

 

Ами, да, 16 години аз търпях и сега ще видите, че мен ще ме последват много повече от 4500-те души на Мартин Димитров. Обещавам ви.

 

Колко ще ви последват?

 

В залата ще има повече хора. За да се направи една успешна подписка за регистрация и подкрепа на регистрацията трябват няколко хиляди гласа. Пламен Юруков последно събра 20 000 подписа, доколкото зная. Значи аз трябва да събера повече.

 

Значи ще правите това в рамките на СДС?

 

Аз ще събера първо седесарите, а после ще решим заедно какво да правим.

 

Няма време за такива неща.

 

Има, има. Вярвайте ми. Аз съм юрист и добре законите.

 

Добре, но обяснете ново СДС ли ще правите?

 

Не, за ще се опитам да върна в СДС хората, които са го напуснали. 2-та милиона.

 

Кой друг от седесарите ще застане до вас?

 

До мен трябва да застанат хора от тези 2 милиона, които са напуснали СДС.

 

Питам за някакви известни лица.

 

Ако някой от СДС дойде... Аз никого няма да каня персонално и нарочно. Аз не съм заговорник. Аз ще събера хората, които са напуснали СДС и заедно с тях ще решим какво да правим. Не съм аз този, който ще каже какво да правим.

 

Значи вие правите това в лично качество?

 

Да, в лично качество. И аз ще събера повече от 4500 души в тази зала, в която ще го направя, ще питам тогава Мартин Димитров дали ще има вече не юридически аргументи срещу мен.

 

А вие какви юридически аргументи ще имате да регистрирате това, което ще направите?

 

Същите, каквито има и той. Той няма юридически аргументи, така че няма какво да говорим за юридически аргументи.

 

Значи той трябва да се присъедини към вас, така ли?

 

Това си е негов проблем. Той спря регистрацията на СДС, така че...

 

Вие я спряхте, г-н Гацев.

 

Не, не. Това си е ваше мнение. ВАС каза кой я спира. Това не е по жалба на Николай Гацев, а по жалба на Мартин Димитров и Любов Панайтова и на Иван Костов. Много ви моля не го подминавайте този човек. Той е коренът на злото.

 

А вие сте коренът на доброто, така ли?

 

Аз съм градското момче, което застава срещу селските тарикати като Костов и Първанов и ще ги спре. Обещавам ви.

 

А как гледате на версиите, че ДПС е партията, която се опитва да провали СДС преди изборите именно заради Иван Костов?

 

За мен Иван Костов и ДПС са двете страни на една монета. И двете организации са креатури на Андрей Карлов Луканов. Така че за какво говорим. Не може едната страна на монетата да бие по номинал другата. Общото между тях се корени в миналото на г-н Костов и то е свързано с Кременчукското училище.

 

А миналото на Христо Бисеров в какво се корени?

 

Не зная. Иван Костов и Христо Бисеров имат някакви личностни проблеми, доколкото зная. За мен ченгетата в ДПС и ченгетата при Костов са двете страни на една монета. Това съм го казал и в моя материал до Барак Обама.

 

Барак Обама...

 

Ама, чакайте, Барак Обама е президент на най-демократичната държава в света.

 

Той стана президент, за да направи държавата по-демократична.

 

Тя беше демократична и при Буш, но си имаше проблеми.

 

Хората там искаха промяна.

 

Ами чудесно. Те имат промяна. Аз съм консерватор. Аз загубих с Макейн като консерватор, но спечелих с Обама като демократ. Ето тук е проблемът. Сергей Станишев в неговата книга „Защото сме социалисти” сигурно ще тури и Обама. Толкова е безсрамен, че сигурно ще сложи и Барак Обама. Но аз смята, че Барак Обама ще е при нас, в нашата книга. Между другото в момента пиша книга „Защото сме демократи”.

 

Но има една малка разлика – Сергей Станишев разговаря директно с хората на това ниво, а вие – не.

 

Да, той разговаря с тези хора и затова аз написах на Барак Обама писмо да не разговаря с хора, които са с неясен произход, с неясно паспортно минало и с неясни ангажименти.

 

Значи пишете писма срещу българи?

 

Аз съм написал писмо до американския президент, който е съюзник на република България. Тези хора искаха България да е 16-та република и не са българи..bulgaria-news.bg/bg/news/read/1622

  GA_googleFillSlot("Bulgaria_News_Inner_Ads_530x");
         



Гласувай:
0



1. monarchism - Много интересна ще бъде истинската ...
28.05.2009 16:52
Много интересна ще бъде истинската биография на Иван Костов. :)
цитирай
2. анонимен - IqgXajWfPCR
25.05.2011 13:36
Hey, that's the gareetst! So with ll this brain power AWHFY?
цитирай
3. анонимен - BGEwobtQCBjIBsx
25.05.2011 13:40
Cool! That's a cleevr way of looking at it!
цитирай
4. анонимен - IticBUKyAHil
25.05.2011 20:59
IJWTS wow! Why can't I think of thngis like that?
цитирай
5. анонимен - OUkrZqEp
26.05.2011 13:39
ccbaik <a href="http://rjzhzltwfkaf.com/">rjzhzltwfkaf</a>
цитирай
6. анонимен - OITHhMGdchQVZWSza
26.05.2011 14:17
LvWlWS <a href="http://xxbblwlyydiq.com/">xxbblwlyydiq</a>
цитирай
7. анонимен - BndDGYMIDtCBmJHnp
26.05.2011 18:08
yzqmbi , [url=http://zijodhlpvtfi.com/]zijodhlpvtfi[/url], [link=http://limhaugaaiep.com/]limhaugaaiep[/link], http://gpyllsqjarap.com/
цитирай
8. анонимен - uMebQznEvMRIwI
26.05.2011 20:40
O2pKhx , [url=http://vxbxwslyrgcy.com/]vxbxwslyrgcy[/url], [link=http://owohxawlghgj.com/]owohxawlghgj[/link], http://ajobahmcywqy.com/
цитирай
9. анонимен - gqOpYfoaJfHZNhQys
28.05.2011 16:51
meY18h <a href="http://wbnevzntvnqc.com/">wbnevzntvnqc</a>
цитирай
10. анонимен - FHzOCICYzioN
28.05.2011 19:10
CpefTv <a href="http://lxugkrsppbxu.com/">lxugkrsppbxu</a>
цитирай
11. анонимен - SGPTrCWLmZBI
01.06.2011 13:34
EJpRtb , [url=http://kucojdhtzxzy.com/]kucojdhtzxzy[/url], [link=http://tjenxbyskawj.com/]tjenxbyskawj[/link], http://qboyebeyenjz.com/
цитирай
12. анонимен - nSajkcFct
01.06.2011 14:06
UfX0n9 , [url=http://rwwruikkrhjv.com/]rwwruikkrhjv[/url], [link=http://xnwoiwhrarhp.com/]xnwoiwhrarhp[/link], http://qfxpsntmdtoq.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3771777
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930