Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2012 14:01 - ПОЛУЧИХ ТОВА МАКЕДОНСКО МНЕНИЕ- И ВИ ГО ДАВАМ БЕЗ ДА ГО КОМЕНТИРАМ...
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 5925 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПОЗДРАВ ЗА ОФИЦИАЛНИЯТ ПРАЗНИК НА АЛБАНСКИЯТ ФЛАГ В МАКЕДОНИЯ ...

Бидејќи навивањето и национализмот се тесно поврзани на Балканите, сакам да искоменитрам нешто во врска со случувањата во главниот град.
Имено празникот на шиптарското знаме се празнува веќе цела недела, може да се каже дека ни дадоа одличен пример за тоа како се слави празник и како се става национална идеа над се. Денеска градот во хаос, парадираат шиптари со оружје, поминуваат на црвено, палат и симнуваат Македонски знамиња, а казна нема, полициски комбиња немо поминуваат кроз гужвата и полицајците наведнуваат глави и не забележуваат ништо погрешно. Згора на се албански премиер доаѓа во Скопје да слави за националното знаме? Дали со тоа го претставува Скопје за следна престолнина? Која е целта нечив премиер да слави во туѓа држава национален празник?
За провокацијата да биде поголема центар за славење е одбрана салата Борис Трајковски којашто се наоѓа во 100% чиста Македонска населба, провокација на ниво. За џабе ли се градеше плоштадот Скендербег или пак мала е чаршијата?
Нашите седат дома и кукаат, а потоа своите деца ги учат на соживот и толеранција, исто како и политичариве, коалицираат заедно а неможат да се смислат.
Тие што го читаат овој текст од мвр место да се загрижат кој ви го испратил треба да се загрижат каде оди оваа држава со едносмерна акција, што ќе постигнеме со практикување закон само врз Македонски деца? На времето се тепаа шиптари и џандарите не пуштаа и поминувавме со по некој шамар сега те казнуваат/превоспитуваат така што никогаш нема да помислиш да ги погледнеш во очи не па да ги нападнеш кога ги закачаат Македонските девојчиња или рекетираат македонски синови по школите. Додека не се освестиме сите дека пресвртот е голема реалност, и дека ништо освен национално почитување и сплотување не не спасува ќе патиме. Сега секој е загрижен за својата работа за својата плата, но не оди дотаму да го разбере системот на албанизацијата, дека утре ќе има шеф шиптар што нема ниту 2недели школо и дека цел систем на вредности е уништен, како после ќе објасни на своите деца да учат кога и самиот е под некој којшто нема образование.
Додека ние се грижиме и озборуваме кој колку пари украл, кој бил ставен на која позиција и му посакуваме се најлошо некои навидум попримитивни, но сепак на реакција попаметни народи работат на други приоритети.
Дали следното славење на Македонски празник ќе биде во чаршија? Дали нашата влада ќе оди да прослави во пирин егеј или пак пустец национачен празник?
Преку глава од европски вредности, не ни требаат пари и инвестиции ако немаме држава! Кога во европа ќе дозволи германија турскиот премиер да слави национален турски празник во нивната држава? Кога ќе дозволи америка мексичкиот претседател да слави празник во америка?
Реално толку сме преплашени што страв ни е да зборуваме за реалноста и за вистината и се правиме дека ништо не гледаме.
Се додека не се свртиме кон верата и кон националното сплотување ќе пропаѓаме и ќе пропаднеме!!
Додека ние си ги копаме очите некој ни го копа гробот !!
Промената почнете ја од самите себеси и променете ги тие околу вас!



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. samvoin - С еничарски гадини, нито мога да ...
26.11.2012 16:11
С еничарски гадини, нито мога да разговарям, нито да ги изслушвам или най - малко да пускам и чета техни "мнения".
С тези, мога да разговарям само с АК или най малкото един "Макаров" в ръце. ;)
Ако някой етнос или нация ненавиждам, то това са измислените и съставени от еничари, както им викат себеподобните сърби - "вещачки нации"...
цитирай
2. sande - Санде: Лошо им се пише на нашите братя - македонците ...
02.12.2012 13:56
Албанците имат вече над стогдишен опит в експанзия и завоюване на нови територии. Косово е блестящ пример как тихите и кротки на пръв пглед албанци успяха да изтласкат уж борбените, ратоборбени, войнствени на думи сърби. Не успяха да помогнат на закъсалите сърби братята по вяра руснаци. Сърбите претърпяха историческо поражение и се прибраха в "Белградския пашалък". Бити и унизени Слобо биде ослободен от всега!

А на македонците им бе спретната една бърза война с абанците.Рамков договор от Охрид и прочее. Пропорционално участие на албанците във всички институции и т.н.

Няма да се учудя, ако зад АОК /Армията за освобождения на Косово/ и военните действие на територията на Р Македония 2001 г. имат пръст, колкото и да е невероятно, и удбашите от Сърбия.

Факт е, че Р Македония се албанизира ускорено. Албанците не само я превзеха демографски, но и изкупиха земята й.

През това време македонската сърбо-комунистическа власт строи нов, античен център в Скопие, води пропагандна война с България, най-приятелската страна, която има на разположение.

Бог, когато иска да накаже някого, първо му замъглява акъла.
цитирай
3. samvoin - Днес правилния път мисля, ще е точно ...
02.12.2012 16:12
Днес правилния път мисля, ще е точно с Албания да потърсим (Разбира се, чисто хипотетично - при една националноотговорна власт!) разбиране и споразумение, за някакъв компромисен вариант на подялба на БЮРМ и на нейното сепариране, от което и ние да придобием разумно - максимален дял.
В началото на 90-е, е имало възможност разбирането да е със Сърбия/Югославия, сега няма как. Там закъсняхме, а и не сърбите са вече решаващия фактор на Балканите, а в Македония - съвсем...
Например Тетовска околия, не и трябва вече на България, нито сърбоманската Кумановска.
От Струмишко, Битолско, Охридско и още поне една околия, отстъпление никакво не трябва да има!
цитирай
4. samvoin - Да не говорим, че единствено алб...
02.12.2012 16:15
Да не говорим, че единствено албанците и техните националисти поне, биха били склонни, все пак да признаят някакъв наш суверенитет над Македония и идентичност, сред неалбанското население там или поне права на българите там.
Те просто имат интерес, БЮРМ на всяка цена да не съществува и при някакъв компромис с останалите им съседи.
Всякаква придобивка за тяхна сметка, ще им е добре дошло, както и на нас.
Но за нас по - важното е, да запазим колкото се може повече останали с българско съзнание като българи и да върнем колкото се може повече македонизирани или сърбоманизирани българи, в българското идентично лоно - чрез просвещение, но и чрез подготовка за борба и отпор срещу силовата македонистка реакция - поддържана от Сорос и от лоното на сегашните ни "съюзници" - колонизатори (Прочие, както някога и самия Тито!)...
цитирай
5. sande - Санде: Албанците си имат ясна цел и осъществима в обозримо бъдеще, реална ...
02.12.2012 17:41
Стъпка по стъпка си осъществяват целта и не я крият.

Те не са заинтересовани от стабилна Р Македония. Колкото по-зле, толкова по-добре! За тях.

Албанците са наясно със себе си и своя идентитет. За разлика от обърканите, натровените и камуфлажни македонци.

Албанците са склонни на всякакви сделки, стига да се гарантира договореното рамково споразумение от Охрид през 2001 година и по-късно - федерализиране с крайна цел - Обединение с останалите албански земи.
цитирай
6. sande - Санде: Дмитър Гаджанов, зав.катедрата по турски език в СУ "Климент Охридски" /1912 г.
02.12.2012 18:14
При това албанците не са мскушави като турците. Казаха ми, че някой наш първенец, сега управител в Македония, бил на мнение, какво албанците били податливи и чрез български народни училища



272





могло било да се асимилират. Не вярвам да е изказвал такова мнение един управител, защото то е толкова несъстоятелно, колкото и крайно опасно за България, ако се ръководим и приспиваме по такива мнения. Албанците не само че не са никак податливи, но напротив, те са много корави, по-корави даже и от българина, здрави, девствени, пестеливи, трудолюбиви, природно умни, предприемчиви, морално никак непокварени — с една дума, притежават всички качества, за да издържат всякаква конкуренция с който и да е народ. Не трябва да се забравя, че най-великите турски пълководци и държавни мъже по произхождение са били албанци. Албания е дала и много учени мъже. Доста катедри в странство и специално в Италия се заемат и днес от поевропейчени албанци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3760967
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031