Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 11:37 - ЕДНО ОТКРИТО ПИСМО ДО ЛЮТВИ МЕСТАН И НОВОТО РЪКОВОДСТВО НА ДПС
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 3421 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.01.2013 22:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                          До
                                          Г-н Лютви Местан,Председател на ДПС, Председател
                                          на ПГ на ДПС, депутат в НС,
                                              Копие: г-н Христо Бисеров, зам-председател на НС

УВАЖАЕМИ  Г-Н  МЕСТАН,
   Пиша Ви в голямо човешко отчаяние, не за да Ви се оплаквам за личното си положение, а защото съм убеден, че случилото се с мене- е показателно и ориентиращо- като цяло за случващото се в страната и може да послужи за облекчаването на живота на други хора и граждани- които са в подобно положение– но за разлика от мене- нямат куража или възможностите да пишат и да описват проблемите, както правя аз сега, ще направя в блога си- www.nikolajgatzev.blog.bg  и на страницата си във фейсбук.. www.facebook.com/gatzev  и навсякъде, където успея, защото съм заглушаван..
     Пиша Ви, без да скривам, че винаги съм бил опонент на Вашата партия и изборен конкурент- на Вас, на ДПС– от 1994г.( получих своето начало в политиката в листите на СДС в 9-ти Кърджалийски МИР), и на това, което се е случвало през последните 23 години в България. Смятам че подобни писма трябва да се пишат- особено след това, което се случи с г-н Ахмед Доган на 19.01.2013 г.- аз дори не се наемам да го квалифицирам- но имам чуството че едвам се отървахме от една спец. операция "Нощта на Св. Вартоломей", а искам да се изкажа честно и открито- без скриване на истините, особено когато въпросите засягат значими обществени проблеми и взаимоотношения и в резултат на действия или бездействия, големи групи хора се довеждат до пълен социален „тупик” и такива послания могат да послужат пак казвам - като ориентир за регулация на съществуващото и необходимото от политиците- пък били и те наши опоненти.
      Ще започна с личното за да стигна и до общото - през  1995 г., като тогава от 5 години активист на СДС, кандидат за депутат- 1994 г. в Кърджали, бях избран за общински съветник от СДС в София, после за Председател на Комисията по култура, образование, наука и вероизповедания на СОС, впоследствие станах Директор  на Дирекция „Младеж” в ДАМС 2000- 2001 г. ( бях почти заместник-министър на младежта и спорта), и бях един от младежките лидери в СДС - откъдето се запознах и с Вас- тогава изгряващ  политик от  ДПС, участник в много национални форуми и международни срещи, посветени на малцинствените проблеми, по отношение на които, мисля, бяхме тогава - до голяма степен съмишленици, независимо от другите ни политически противоречия или несъгласия, а вие бяхте в общи комисии на НС, с бащата на жена ми- депутатът от СДС д-р Тодор Янев.  После отново се пресякоха пътищата ни с Вас - в предизборната кампания за парламентарни избори’2001– където бяхме в конкурентните листи– Вие водач от ДПС, а аз на почетно задно място в листата на СДС– 24-ти МИР (където бях запратен от Костов, въпреки че си спечелих предварителните избори в моя район- София-център, защото бях вече в неудобните за ръководството).
     По-късно Вие станахте един от лидерите на ДПС - а аз поех по пътя на безкрайната „дясна”опозиция и политическото „бито аварство”- последователно в СДС, ССД и дори РЗС. Там на Избори’2009 пак бях Ваш конкурент - като току-що изключен от Синята партия като жалбоподател срещу ръководството на СДС на Мартин Димитров и спечелил съдебни дела срещу неправдата и подмяната в собствената си партия- защото разкрих, че Димитров е свързан със семейството Луканови, а Иван Костов „губи” през 70-те години на 20-ти век- 2 години от биографията  си, прекарани в гр. Кременчуг , СССР (по това време столица на руското ГРУ).  Тогава приех да стана мажоритарен кандидат на РЗС в 31-МИР– гр. Ямбол, без всякакви шансове за успех и без дори да съм членувал или да съм имал нещо общо с тази политическа сила, но за да посоча лъжата и подмяната на Костов и Димитров в дясното. Успях да изкарам един от най-добрите като проценти резултати за РЗС, да взема почти двоен резултат срещу резултата на своите приятели от СДС- гр. Ямбол, срещу които не казах една лоша дума, както и срещу Доган или вас- от  ДПС - а мене никой не ме познаваше преди това в този район на България, нито бях имал нещо общо с Ямбол в живота си, макар че много харесах хората там, но се чувствах сред тях като цар Самуил сред ослепените си войници 1014 г.- само можех да поемам болките и оплакванията от управлението, особено при срещите с малцинствата.
     През 2010 г. в Скопие дадох едно впоследствие много коментирано там едночасово интервю по македонската телевизия „А-1” : за добросъседските отношения, истината за спекулациите и нападките на македонския политик –Любчо Георгиевски, политическите конфликти и относно връзките на много македонски политици от близкото и далечното минало с България (обявих за първи път на Македонска земя, че вътрешният министър на Македония от 90-те години– Мялков(вуйчо на днешния премиер на тази държава и баща на двама от основните икономическите олигарси там- братята Мялкови, е бил български агент)– също загинал при съмнителен автоинцидент  тогава-   интервюто…„ Обещай ми светло минало…” от 07.12.2010 г., след което Телевизията, която ме излъчи за около час беше атакувана от силите македонското МВР и затворена. А на мен вечерта- по пътя ми към България ми се случи тежък и странен автоинцидент, в който даже бях ранен, а два български автомобила – моят и на още един български гражданин бяха смляни по неузнаваем начин, след твърдението и на дамата шофьори, че не сме видели светлините си един на друг - което  поради мрака по онова време означава, че е имало още тъмни автомобили- участници в ПТП-то, които са се оттеглили…
    Не схванах добре това предупреждение от съдбата– или от някого другиго и отново се отдадох на „опозиционност”– този път срещу управляващите от ГЕРБ, които признавам смятах за креатури на БКП/БСП и предвид комунистическите им обвързаности и биографии- „.. за продължение на управлението на БСП.. с други средства.. и нови участници..”. Мнозина ме предупреждаваха да не се захващам с ГЕРБ, да се пазя от тяхното милиционерство, авторитарност и отмъстителност, но аз не се уплаших и продължих моето противопоставяне. В блога ми и във фейсбук имам няколкостотинхиляди читатели и „одобрения” на постовете ми– посветени на ситуацията в Скопие и в България 2009 - 2012 г. – главно  остро- критични материали към ГЕРБ и срещу управляващите от ВМРО- ДПМНЕ в Р. Македония, чийто елит- до голяма степен е бил „откриван” и изграждан с моя помощ – поне в годините до 2002 г., а и поради огладявани съмнения от мене за неяснотите в загиването на бившия македонски президент и мой приятел – Борис Трайковски, на когото съм посветил много статии в моя блог. Опитах се да помагам и за създаването на  отношения на някои албански партии в Р. Македония с ДПС, защото видях, че Вие и ДПС сте добър пример за партия на интеграция и отстояване на малцинствените права в една държава.
     Тогава започнаха вече и явните гонения и посегателства срещу мене.. и семейството ми за които искам да Ви  разкажа - защото дълго мълчах затова от страх за семейството ми, да не го сполети същата съдба и от задълбочаване на проблемите ми. Но сега, когато се случи поредното „хулиганство” с Ваш лидер, загубих всякаква надежда за промяна и останах сам, полусляп и вече много болен, мога да пиша само на Вас- на едновремешният Ви опонент, който може да се поучи от съдбата на „битите авари”.
    В началото…бе Заповед на Кмета Бойко Борисов № РД 562-55 I/ 16.05.2006г. за отменяне наша семейна сделка със СО, която не извърших докато бях действащ общински съветник (единствен, който не направи това) . Въпреки че през същата 2005 г. със Заповед № 562-319/01.11.2005 г. ми се поискаха за двуетажна сграда със ЗП 80 квадрата, гараж и таван-  4 двустайни апартамента и „доплащане” от 183,744 лева и отгоре на това и ДДС- в размер на над 30,000 лева, и когато се съгласих все пак да платя– Кметът Бойко Борисов и Росен Желязков отмениха замяната ми като неравностойна и неизгодна за СОС и СО! Така можеше да се подслонят поне 4 бездомни семейства, да направи нас - собственици в имот в който бяхме вложили „луксозни подобрения” за над 80,000 долара по Експертна оценка от 30 Юли 2005 г.а аз продадох редица от  наследените от майка ми имоти за да подобрим и направим годна за обитаване общинската къща. Започнах да обжалвам, но съда не намери незаконосъобразност в решенията на Желязков и Борисов– макар че имаше невъобразима – прокламирана НЕЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ, но кой ти гледа целесъобразност, когато могат да те набият като „куче ..ако лаеш.. срещу Бате Бойко..” ( прилагам Ви сходна преписка на моята– Решение № 119/по Протокол №100/2007 г. на СОС за замяна, решена в полза на фирма ”Евротранс-Г” ЕООД, близка до ГЕРБ- тук съм я приложил като документи тази „по-изгодната заменка” на Бойко, за двойно по-ниска цена за по-голям парцел- съпроводена с ощетяване на обикновени граждани на столицата, на които дори се отказва закупуване на собственото жилище.., на което имат право дори животните в България – съгласно специалния им закон )!!! 
    Движещ на всички тези докладни е бил винаги днешният Секретар на Министерски съвет- Росен Желязков(спряган от медиите като „премиер” в сянка и близък до Пашата и до ген. Любен Гоцев), тогава Секретар на СО, който многократно спира, отменя замяната ни, сигнализира и подстрекава район „Оборище” да извади от имота в София, на ул.”Марагидик” № 4- сем. Гацеви и други такива като тях от различни имоти в Центъра на София. Не разбрах намеците и маниерите на властта тогава и си в последствие платих скъпо.
    На 07.03.2011 г. внезапно бях нападнат, пребит и контузен в главата пред дома си в центъра на София. Тези, които ме биха така бързо и професионално ми казаха само едно: „Спри да лаеш бе.. срещу Бойко.. и Пашата…”. Това стана след редица мои постове срещу Румен Николов- Пашата и премиера Борисов и след няколко излъчени с мене като „главен обвинител”- предавания 2010-2012 г. (на „Господари на ефира” посветени на „мутризацията” на Централна гара- София,  където през 2005 г. си бях купил обнадеждаващ нов магазин и се натъкнах на безобразия, борби за преразпределяния на територии на бившите групировки ВИС2 и СИК, нерегламентирани цигански гета, незаконни „временни постройки” използвани за цели автогари в съсобствени имоти и десетки милиони евро загуби за българските граждани от безхаберието на СО при управлението след 2006 г. и на държавата при управлението след 2009 г.. През 2010 г. бях започнал война, за чийто мащаби и действия не предполагах, но аз станах несъзнателен и неволен участник и свидетел.
   След бързотечното ми „излекуване” от спешната здравна пътека от побоя - след 3- 4 седмици и два престоя в ИСУЛ и Пирогов, съпроводени с мозъчни сътресения, припадъци и рязко влошаване на зрението ми– което днес ме води до почти пълно ослепяване и след „проведено” порнографско следствие- при което се опитваха да изкарат нещата „хулигански”..(колко общо с Казуса „Доган- 19.01.2013” !?), а дори и там не стигнаха до някакво логично обяснение за побоя ми– но за сметка на това, започна вече институционален тормоз и на семейството ми– чрез Заповед на Кмета на район „Оборище” № РД 09-60 / 09.05.2011 г. за изваждане на семейството ми на улицата, без някога да им е атакувана или отменяна изначалната настанителна заповед, издадена ни още от 05.01.2001 г. и в която жена ми– доктор на науките и детето ми са обявени за „самонастанили се” и им се издава Заповед  за изземване на имота. И след кадруването на ГЕРБ в съдебната система и във ВАС - вече втора година един съдебен състав не иска да види, фактите, че настанителната ни заповед никога не е отменяна от Кмета на район „Оборище” до 2011 г. и не може да се започне процедура със Заповед за изземване.  Вместо това ни се искат 3 хиляди лева за експертизи по адм.дело № 4701/ 2011 г. на АССГ за да се доказват подписи, а и ВАС- не иска да спре явно незаконната заповед, защото осуетява за години напред направеното  от Росен Желязков, понастоящем силен човек и секретар на Министерски съвет на Б.Борисов.
   Това обаче не е върхът на цинизма, на фона на въпросите за разграбването на гарата, милионите евро загуби, рекетирането ми, побоя ми и личните ми загуби за стотици хиляди левове от „сделките” ми с Бойковата администрация, провала на нереализирания първи български Мол в района на Централна гара- София и погрома около магазина ми на гарата - оценен някога за над 100,000  евро, при ипотекирането - от Банките през 2009 - 2010 г., по време на Вашето управление – на Тройната Коалиция и сега оценен от „разпродаващ” ме ЧСИ за едва 48,000 лева…Разликата в тези две оценки е моята „принадена” стойност и оценка за Управлението на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов и е чудно как тези хора се надяват да останат на власт и на какви свои успехи разчитат !? Или ако почнат пак да говорят за магистралите и за Спортната зала- ще ги попитам – като ДЕСЕН ЧОВЕК- НЕЧЛЕНУВАЛ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕХНИТЕ ЛИДЕРИ НИТО В БКП, НИТО В ДС, УБО, НИТО СЪМ КОМАНДВАЛ ВЪЗРОДИТЕЛНИ ВЗВОДОВЕ, (можете да проверите в досието ми, че по време на „голямата екскурзия” юни 1989 г. тогава ученик- Николай Гацев е задържан в участъка на гр. Ардино - „за агитация в местната джамия срещу преименуването..” )… на каква цена са строили своите километри от магистрали Костов, Царя или Станишев и на каква прави това днешното управление..?! На каква цена е строил Софиянски метрото на километър и на каква го строи Бойко- никой не дава отчет за парите и за подставените обръчи от фирми, които няма как да бъдат прикачени на ДПС.
 Някой не се ли притеснява, че тези въпроси ще бъдат скоро поставени, защото нещата в света си имат стойност– но кой се интересува в България от плащането на сметката и на кого е поискана сметка за нещо?!  На същото разчитат драпащите Костов и Пръмова, защото за тях следващ мандат е равен на окончателна съдебна индулгенция за извършеното и за бездействията им-  през  периода 1997- 2005 г.
    Финансовата „стабилност” на ГЕРБ е изградена на погрома и ограбването на България, на разгрома на средната класа, към която някога принадлежах и аз– при опонентите ми Станишев, Доган и при Кобурготски, а ДНЕС щедри ЕВРО- субсидии са насочени само към мутризацията, собствените дюнни бизнеси на управляващите и даже към „Пайнерите на чалгата”, за които действия на ГЕРБ научаваме всеки ден от малкото или повече независими медии.
      Вие днес призовавате „..да се обединим всички срещу ГЕРБ..”, нас, които сме вече кръвно настроени срещу ГЕРБ, които бяхме репресирани, разорени и даже бити от хората представящи се за ГЕРБ, но какво ще бъде ако заменим явната диктатура на ГЕРБ с „меката” коалиция от „десните” Борисов, Костов, Пръмова и Янев.. явно Коалицията на имитатива, планирана  някъде на изток от България, която ни готвят ?!   
    Сега те се опитват да разиграват „имитативно” явно пак  и американците – на които приказват мили приказки и басни за Русия, като се правят на „защитници на българските интереси” от Русия, а всъщност генезиса на всичките обявяващи се за „десни” днес е през 70-те и 80-те години в школите на КГБ,ГРУ и тогавашния СССР- и на Костов(СИБАНК, ембарго „патерицата” на Милошевич, чрез съдружието Костова-З.Ристич), и на Пръмова (част от„царското” прикритие на интереси на исландците Бьоргофсон – баща и син- резиденти на ГРУ и КГБ за Европа- СИБАНК ) и на Борисов (СИБАНК, а сега- „БАКБ”- като парадокс тя е всъщност българо- руска банка, наречена „американска”, с директно създаване през 1991- 92 г. от парите на руските служби). Оттам именно се пропукват и техните „легендирания” и българските „десни” политици стават смешни кукли в един много слаб руски спектакъл, а ако американците не са си взели поука от заиграването с услужливи „Осамма-Бин-Ладеновци”, ще загубят още свои небостъргачи икули и ще бъдат жертва на все още непроменената доктрина „Кисинджир-Бжежински” -  за заиграване с местните елити в Източна Европа.. - които в случая на България са милициониди (ГЕРБ!) и археокомунисти ( от ретроградната част от БКП- БСП). Не се подходи към създаването на новите елити и на средната класа, които щяха да са естествени съюзници на тази нова и променяща се политика в света.
      Ето пак задълбах в общото, а сега искам да се върна към личното, то наистина ще Ви шокира, но в страната вече цари такъв хаос и безотговорност, че трябва да искам подобни неща от политик от Вашият национален план.
      От многобройните заплахи, опити за убийства и тихи или не толкова тихи репресии към мене или семейството ми- съм заставен  и след многобройните ми опити да отбивам рецидиви и безобразия  от управлението на ГЕРБ, да поискам от Вас да ми съдействате за един личен акт- защото не срещам никаква подкрепа в обществото (поне от хората със сходни проблеми), в родното ми дясно- то е разбито и подменено (Костовизирано), в администрацията (освен донякъде от днешната Кметица на „Оборище” – от ГЕРБ!!! ), от Съда или органите на МВР, които мисля ще се опитат да ми скалъпят нещо след това мое писмо до Вас. Явно липсата на разбиране се дължи на проблеми , които аз имам и са в мене и понеже вече се посяга към разколебаване и  на произхода ми, на родството ми с македонските родове на  Ляпчеви и други видни дейци на ВМРО, към които винаги съм смятал, че съм принадлежал по семейство (а тези дни бивши агенти на ДС спекулират, че с произхода ми е друг и чрез мене се прикрива „комунистическо престъпление” - от началото на 70-те години и се опитват да ме настроят отново срещу Тройната коалиция или Вас, а е възможно точно по произход аз да съм от турското малцинство или от мюсюлмюнско семейство, като за това ми се отказа многократно информация- заради документи в делото ми- с гриф: „национален интерес да не се съобщава..!” – от 1970- 71 г. !?- толкова траен национален интерес може да е само подменената ми етническа принадлежност) и така да ме тласнат срещу Вас и да подменят цялостната ми личностно третиране и да ми причинят деградация.
          Затова Ви моля след редица опити да направя това официално- да ми съдействате да бъда освидетелстван като психически болен, защото аз сигурно наистина съм станал ВЕЧЕ такъв- защото не искам и не мога да приема ТАЗИ БЪЛГАРИЯ, която имаме днес, не се вписвам в нея, не е това обществото за което съм се борел и съм Ви опонирал толкова години, а виждам че всеки ден все по-малцина остават, които дръзват да се обадят-  хора като мене и Вас, май,  не приемаме това, което става, а всички наоколо все ни повтарят да търсим проблемите в самите себе си ?!. Аз вече почвам да се заслушвам в съветите им- и явно за да се спася лично е по-добре да напусна борбата– за да се съхраня поне като индивид и понеже няма процедура сам да си искам освидетелстване за нормалност, моля да сезирате съответните органи и да ми назначите съответна проверка, защото както е казал един голям поет „..в нас честните днес- ги смятат за луди..”.
   Не се обръщам към Вас за да се пребоядисвам или преориентирам, напротив - в съзнание, че Вие като национален политик и лидер на партия, с която се подиграват и ви посягат също „хулигани”, ще можете лесно да ми съдействате за простата процедура по освидетелстване- без да бъдат допуснати грешки, защото наистина съм докаран до малтретиране, физическа слепота, безнадежност и отчаяние, а имам и притеснение вече от допира си до всяка „бойковизирана” институция или администрация, защото там всичко излизащо от мене се подменя, отказва или опорочава, заради писанията ми срещу: Пашата, Борисов и Желязков, с които няма да спра, докато съм жив…
     Казвайки всичко това не заявявам и не обвинявам за всичко това днешния български премиер, той може да не запознат какво се случва с мене или с хора като мене- може и да не е участвал в  атаката срещу Вашият лидер- Доган, но той е отговорен, че при неговото управление са създадени паралелни структури на държавната власт, които като своеобразни „ескадрони на смъртта”  в латиноамериканските държави, в свързаност и йерархичност с бившата ДС - рекетират, съсипват и тормозят живота на гражданите – от негово име, с неговото име и с неговата отговорност отпред, с която може би даже спекулират !? - и когато няма на кого да се оплачеш, когато няма съд или към кого да се обърнеш  и се става затворен кръг на едно порочна управленска немощ, отсъствие или някаква вопиюща незаинтересованост.
    Моля, вземете мерки– ако е необходимо– ако бъда освидетелстван– да не се започнат репресивни действия срещу семейството ми- бившата ми съпруга и дъщеря ми са поне неоспорени сродници от министър-председателското семейство на ген.Рачо Петров, от началото на 20-ти век, при чието управление понятията за чест и достойнство на българите е било друго, деца на депутати от СДС, както и при управлението на моите „оспорени” сродници-  Ляпчеви.
Моля да приемете сериозно моето искане и да ми съдействате за неговата реализация, защото НЕ МОГА И НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА И ВОДЕНА ПО ТАКЪВ НАЧИН, и понеже всички около мене ме съветват да потърся причината за чувството ми за наличие на беззаконност, безпътица и сгрешеност на обществото - в самият мене…- моля да ми помогнете институционално и като човек за това- моля да ми съдействате-  то да бъде официализирано, за да може да се реши поне един дребен обществен проблем- моят.. а може би, по аналогия и много сходни такива, както става в прецедентите на прецедентното право.
Прилагам:   Документи, подкрепящи написаното дотук, както и за заменка на ГЕРБ, с която се сдобих случайно - 20 бр., както и снимка с посвещение към мене на новоизбранния американски военен министър Чък Хейгъл, с който имам кореспонденция и размяна на посещения от близо 11 години.


 
София, 22.01.2012  г.                Подпис:                                /Николай Гацев/
   
      
    

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3758852
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031