Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2013 21:48 - ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ…, НЯКАКВИ ОСТАВКИ.. И.. ДВЕ- ТРИ ПОКУШЕНИЯ...
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2945 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.01.2013 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   ЕДИН  РЕФЕРЕНДУМ…, НЯКАКВИ ОСТАВКИ.. И..  ДВЕ- ТРИ ПОКУШЕНИЯ...
     България вече не е същата.. Наистина нещо се пропука и се отприщи..  ГЕРБ започна да се забързва към края си..- след шеметно начало и бурен възход се нареди на опашката на онези отмиращи изчадия на българския преход- не знам вече дали ги помните: зелените партии(от  разговрите на Луканов-Максуел– август 1989 г.), Бизнес- блока на Ж.Ганчев (1991-95), НДСВ (2001-2005), „Н(ег)овото време” (2003-2005) или ще се сетите за следващите нови кандидати за номинации: ГОРД и България на Пръмовите. Какво е общото между всичките ТЕЗИ..- ще попитате вие !?- (не)порочното им зачатие в лабораториите на тайните служби в България и от други дискретни  кухни на бивши „братски” страни- повече или по-малко рафинирано „натвърдване” на водещата роля на тази или онази външна неполитическа реалност в променяща се България- ще ви отговоря аз.
     Мъпетите на службите излизат на сцената, изиграват си ролята и се прибират в раклата на тази или онази контролирана медия или финансирана милиционидна реклама. Куклата (на гръцки-„карагьоз”) дали ще дрънка с китара, ще пее и поучава с позастаряващата пантомимика на държавната ни сигурност.. или ще ни облива от екрана с многозначителни носталгични монолози.. е все същата пиеса на плоскочелите сценаристи – на едновремешните тупалкаджии и удушвачите.. на народната власт.. и техните достойни наследници и съфамилилници  от едноименни династии. 
   Като в „Именника на българските ханове” до родовете Дуло, Угаин или Вокил- четем имената на днешните властимащи: Живкови, Станишеви, Пръмови, Костови  или Борисови… Той беше управляващ.. за..4 години и родът му беше.. на „наш” милиционер, пожарникар.., ГРУ-ец.. или пък на съответен партиен деятел... Няма пропуски и случайни имена.. случайните са пак неслучайни.. случили с пагони.. и с „целувката” на ДС или на по-сериозни чужди структури..
    Куклите се делят само на съобщени или несъобщени за принадленост.. към  службите-  понякога се включват дори в масови скечове: бойкотът на Марковска пред храма на държавността, покушението срещу Доган- насред цяла една партийна конференция или напоследък със стрелбата по Златко Баретата, съпроводено с  поучително поругаване - екшън на самите стъпала на Темида...
   Референдумът от 27.01.2013 г. също се превърна в своеобразен масов Апотеоз на българската Преходна „карагьозност”. Не се пожалиха нито средства, нито пищни декори, нито характерните  кьор-фишеци.. – отидоха си поредните 20 млн. лева на вятъра - в същата онази безхаберна яма, където потънаха ненаказаните „Радомир-метали”, „Кремиковци”-та, приватизациите за 1 лев, „Цанковите камъни”  или милиардните недоо-Беленски дупки.. Това идва отново да замаже за пореден път търсенето на отговорност за тяхната многодишна "дейност" - кражбата на службите на има няма - активи за вече около 40 - 50 млрд, евро-  окрадени от страната през последните 25-30 години..
    Същата тази „карагьозност”ни изненада напоследък и с „кьор-оставки”- сякаш за да се замаже явното и за децата – че страната е влязла в „кьор-сокак-а” на предизборните страсти, че ГЕРБ ще е вече опозиция със само 60-70 депутати в новия Парламент, че Костов и Надето няма да са вече депутати- колкото и да си развързват кесиите за рейтинги, на покупко- продажбите и разпределянето  на етноси, порциони и гласоподаватели…
   Нищо не може да ни спре в разиграване на поредното действие в спектакъла на службите- .ако им скимне да си извадят от ръкава някой „крал-слънце” ще му иззидат – за декор  и цял нов Лувър- всяка прилика с действителни лица и събития е случайна! Генералът им също е бутафорен- нахлузил пищна униформа и започнал да се прави, че управлява- но за разлика от някой Галтиери или Пиночет- не е завършил  същите Академиите на диктаторите.. където са ги учели не само да маршируват, а да командват армии и да управляват държави… та да могат и трите ако им се наложи.. , а е набивал крак в строя на „възродителните” части и случайно е получил еполети и управление само за да наподобява и за едното и за другото..Просто сам си го е казал - цинино по Живковски- "..лош човешки мат’рял.."..
   Референдумът също може да бъде разгледан като един вид покушение..- не толкова водевилно, но много оглушително и със значителни последствия. Той показа за пореден път, че България не е същата.., че хората са изморени от подмяната, от бедността, от лъжите, от сценките и олигархичните игри на вечните  младо-.. и старо- комунисти.. - нескончаеми Господари на Ефира при  Прехода, независимо от сменящите се „карагьози” - БКП, БСП, Доган, Костов от Кременуг,лъже- Атаката, НДСВ, ГЕРБ, РЗС, България на Пръмови, ГОРД,..
   Кой спечели и кой загуби ли .. от Референдума..- от първото демократично допитване в страната ни от 65 години насам…?! Загубиха тези, които просто си загубиха от Прехода.. те и ще продължават да си губят.., а кой спечели.. който пак печели винаги.. - тези за които.вече 23 години няма Закон.. и винаги са били над законите - неразградените съветизирани тайни служби..  които ни водят по ръба, заради онова същото НРБ..- в което са се клели и не могат да прежалят…
    А иначе рецептата за спасение е само една и то много банална.. - закони в Народното събрание, а не по разни лобистки седенки и правосъдие  само в Съдебната палата.. а не мафиотско "правораздаване" около тях..

Николай Гацев  „Записки по Референдумите български”      София, 29.01.2013 г.
 



Тагове:   ДПС,   БСП,   Станишев,   БКП,   СДС,   живков,   ДС,   ВМРО,   Мъпети,   гацев,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3761160
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031