Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 14:02 - МЕЧТИТЕ.. И ОБРАЗИТЕ.. НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ОТ ПРЕХОДА.. БЪЛГАРИ ..!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1806 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.02.2013 21:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 МЕЧТИТЕ..  И ОБРАЗИТЕ.. НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ  ОТ ПРЕХОДА..  БЪЛГАРИ ..!

 Големите промени в света започват отначало с формулиране на една много проста мечта! Тя става основа за последващата „революционна” трактовка, правена от подходящ Франклин, Ганди, Мандела или Мартин Лутър-Кинг – и тогава става Велика обществена идея. Обективните нагласи раждат и естествения образ на Човека- за спечелилият.. от съответния Преход!! Надявам се у нас да не е някой обезверен  и ..Самозапалил се!

    Българинът днес е объркан изначално в мечтата си- поради инстинкта си за оцеляване- и се лута от пусто в празно- ту от оприличаваният му лъкатушешт„използвач” (рисуван ни от Костовото Кременчугско синкяво), ту като подмладеното изтъркано лице- еднофамилник- на „прогресивния” член на Политбюро( у днешните социалисти и другарката Пръмова..), след него несполучливият фалшификат от Мадридската галерията на Кобург- Орлеани (емблемата на 800-те пропилени дни), ту напоследък като непринуден чалгар с мутренска външност– и откровен милиционид (идеала на ГРОБ), който ни се заканва с ТУПАЛКАТА на  отмъстителния си примитивизъм. На кого от ТИЯ..- искате да приличате, да подражават децата ви, внуците ви- КОЙ Е ОБРАЗЪТ НА БЪЛГАРИНА ОТ ПРЕХОДА?!– Черепа, Златев, Първанов, Ковачки, Бориславова, Бинев, Волен..Неофит или пък Янета- Ма(га)решки..?! За какво все още можем мечтаем и къде е въобще българската МЕЧТА? Къде е Образът на вчерашната ни „таблетна Революция” и оттам да си нарочим някого и за „грозното лице на контрареволюцията”..! Освиркваме и сваляме всички… защото НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ЗАЯВИ ОТКРИТО МЕЧТАТА СИ И КРИЕМ БИОГРАФИИТЕ  СИ- като скрити лимонки, дето ще дебнат да взривят ситуацията..

  Няма образ, няма мечта, няма и визия… Месия отникъде „не дебне” да ни спасява- нали политиците взеха да се прехвърлят от джоб в джоб като стотинки. Сребърниците от Обекти се превръщат в Субекти на живота ни - те вече формулират Уродливия образ на съществуването ни- така от най-рейтингов– за 3-4 дни се превръщаш в най-омразен..?! Или както се казва в една кратка басня:

„Попитали веднъж Свинята- „Каква е твоята Мечта!?”- „Бунища.. да се ширнат по земята, да се превърне в кочина света”. Свинята ще познаеш- …по Мечтата..!”

ПРОТЕСТИРАЩИ ХОРА , ЗАГУБИХМЕ  ИНИЦИАТИВА И БЯХМЕ ИЗИГРАНИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ, ОТНОВО-  КАТО ОТМЪЩЕНИЕ  ДА ИЗГРАДИМ  ОБРАЗА НА ЧОВЕКА, КОЙТО ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ ОТ ПРЕХОДА.. - и той да тегне.. като примка  над работата на политиците поне в следващите парламенти!

Николай Гацев   Червено-Братовчедо-Олигархо-Мутриландия, 28.02.2013 г.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3768564
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930