Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 16:57 - ВЕЧЕ СТАНАХМЕ МНОГО МАЛКО, НО СМЕ КАТО „…ДЕКАБРИСТИТЕ” ..?!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1190 Коментари: 0 Гласове:
2



   ВЕЧЕ СТАНАХМЕ МНОГО МАЛКО, НО СМЕ КАТО „…ДЕКАБРИСТИТЕ” ..?!
   Знаете ли историята за руските Декабристи от площад „Декабрьский..”  и трагичното им разминаване с руската действителност на Николаевото самодържавие от 19-ти век ?! Много е писано и анализирано по този въпрос- но нас ни интересува общото с нас- с Протестите в България- февруари 2013 и гражданското Движение „Орлов мост”. Наистина оставаме все по-малко и по-малко на Протестите- отровните арии на „Тримата тенори” от  Началото… както и Кръглите маси „на изкушението”…  успяха да отблъснат и откажат хората да протестират и да  престанат да подкрепят Промяната.. Подмяната си е много по-удобна и по-сигурно от Реформата- а какво му е лошо на САМОДЪРЖАВИЕТО?! - само си седиш, слушкаш и папкаш… - идеите за свобода, равенство и демокрация….- отново са минали покрай нас…- те за са ония.. , лудите… и богатите.. на Запад.. дето се чудят само за какво да си говорят и с какво да се занимават. Ние тук сме по-слушни! и велики..!  и мирни..!
   Ако решат да ни бесят ще смутим „единодушието” си само с въпроса- „а .. кой Благодетел ще ни отпусне въжето-  така де.. - за да не се минем..?!, а няма нужда и да се наема палач- сами ще се „обслужим” един- друг.. ?! вЕрвайте ми!
    Хората сам- самички изгарят по Кладите си…– но на Площада ще сме само групичка „Декабристи” и ще се бунтуваме за да заслужим поне малко внимание и гняв от Самодържавието- а ТО… –… ТО няма пак да ни обръща внимание…, знаейки че ние сме там за внимание и сме неспособни на нещо по-сериозно..! Накрая може да ни пратят някоя Черна „сотня”- да ни разгони.. ако останем само десетки- дотогава няма да ни забелязват. Всеки ден нещата все повече утихват, само „Тенорите” ще пеят шумно  из Студията, а Сивите проститутно-медийи кардинали ще ни обясняват как е бил неразбран Баце ни Бойко.. или някое друго тяхно, любимо „Гоце”..?!
     НЕ ЗНАМ ДАЛИ ВИ ХАРЕСВА „ДЕКАБРИЗМА” - В РУСИЯ ВСЕ ПАК И ТОВА ОГРАНИЧЕНО ПО МАЩАБА СИ ЯВЛЕНИЕ Е ДОНЕСЛО НЕЩО НА РУСКОТО  ОБЩЕСТВОТО, но у нас НЯМА ОБЩЕСТВО и никой-, и нищо не донася…- само отнасят…!!! Станахме истинско общество на „Отнесените”.. поне да се оставим да ни из-позастрелят на „Октябърский..”.. та да вкараме Самодържавието в разноски и „… да каже нявга Народа…-  „ да ни търсят археолози..  ненаименованите кости!
HABEAMUS PAPA....! – единственото хубаво, което ни се случи.. и си струва през последните няколко години..- и то пак стана далече от нас- на Запад! Защо тук никога и нищо хубаво не ни се случва- май чакаме –все да ни го направят..!
Николай Гацев                                 „Декабарьский Площад” , София, 14.03.2013


Тагове:   БСП,   СДС,   бойко,   ГЕРБ,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3760971
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031