Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2013 23:45 - КОЛКО ХУБАВО Е ДА СТАНЕШ ПРАВЕДНИК ПОНЕ ЗА ЕДИН ДЕН- ДОРИ В ЦАРСТВОТО НА МЪЛЧАЛИВОТО МНОЗИНСТВО
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1442 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.03.2013 23:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОЛКО ХУБАВО Е  ДА СТАНЕШ ПРАВЕДНИК ПОНЕ ЗА ЕДИН ДЕН- ДОРИ В  ЦАРСТВОТО НА МЪЛЧАЛИВОТО МНОЗИНСТВО
  Преди 70 години нашите не много богуотдадени предци, в своето Царство спасиха 49000 български граждани от еврейски произход от лапите на Хитлер - и водени от двама митрополити, един Пешев и подкрепяни от немълчаливото мнозинство станаха праведници на света. Едни други българи, живеещи във Вардарските земи не направиха това, предадоха и своите 11,300 събратя евреи, а после се отрекоха и от майките и бащите си.. от езика и народността си- не само не станаха праведници, а и до днес не могат да намерят своята истинска идентичност.. Парадоксалното е, че макар да сме един народ в пределите на Македония не е имало нито една по- сериозна акция за спасяването на жертвите на Холокоуста.  А сега, точно тези- ни обвиняват останалата част– които сме сред праведниците, че не сме спасили и тяхното малцинство..!?
  Ботевград, 27.03.2013 г.-10.30– часа - насрочено е изпълнение за изхвърляне на едно българско семейство на улицата. Минали са всички срокове за обжалване, загубено е дело, в което явно се съдържа съдебна грешка- отново в ущърб на по-бедните и беззащитни хора. Съдия-изпълнителката е непреклонна – идва точно на часа за да изхвърли покъщнината на нещастниците и да запечата сутринта имота, съпроводена от полицейски служители. Банално и толкова познато- стига да не ставаше точно в този град, точно в тази област, точно в „царството на мълчаливото мнозинство”.. 
   Събрахме се 40- 50 души- главно протестиращи от София, граждани, рокери, синдикалисти, футболни фенове, юноши, дори един от групата „Орлов мост” беше довел детето си, което барикадирахме с жените и момичетата в апартамента на местоизпълнението на съдия- изпълнителката..  Заложихме засада на всеки етаж и на външната врата на входа и започна. Не знаехма какво точно ще правим, но знаехме че трябва да го правим..
  Първо десетина полицаи ”удариха” входната врата към двора и изтласкаха двайдетината защитници навън. Ващият скромен познат- Синият индианец -  чаках с втората група на етажа на изпълнението и там се сблъскахме с полицейската и пожарникарска атака отвсякъде. Опитахме преговори със съдийката, но тя отказа и ние отчаяни започнахме своите индиански номера, оказвайки отпор на служителите на реда и на служебните лица- викахме, свиркахме, падахме на земята… и когато бяхме отблъснати- аз се залях с разредител и понечих да се запаля.. Двама пожарникари и шокираните полицаи ме обезвредиха за минута- избиха от ръцете запалката ми и металната тубичка със запалителната смес, която бях си почти излял върху главата със звучната ми клетва че ще „Горят в Ада, заради това, което правят днес”. Настъпи наистина борба с четирима полицаи, белезници(за първи път ми слагат), арест и мъчителното ми сваляне, влачене и извеждане по стълбите- да си призная много бях превъзбуден, травмиран и шокиран от случващото се около мене, което сам бях провокирал.. Разкрещях се пред журналистите и сеира се заформи отвсякъде- все пак същата сутрин си беше Световния ден на Театъра … май някой успя да разбуни позаспалото мнозинство… а групата протестиращи и отблъсквани успя да направи четири неща: кметът на града дойде след като се беше крил от нас 3- 4 дни, отложи се изпълнението с 15 дни за пръв път в новата българска история.., спечели време за обжалване на измамите на един лихвар в делото пред прокуратурата, както и да събере 5,000 лева за първа вноска по дължимата сума- заради която сума всъщност  се върши отнемането на жилището и изпълнението..
   Прекарах 1 нощ в ареста и бях обвинен по Н.К. „в хулиганство и опит за самозапалване”(а мислех че това, е резултатно престъпление - и само опит няма как да се квалифицира) по чл.325. Хората, които бяха с мен 50 души станахме праведници за един ден, защото спасихме едно българско семейство от днешният не по-малко страшен Холокоуст…
     Тук искам да кажа и че ние не се самозаблуждаваме, че нещо много сме постигнали, но това е за първи път в новата история на България. Решаваме нещо гражданите и правим заедно нещо- КОЕТО НЕ Е СЪВСЕМ  И МНОГО ЗАКОНОСЪОБРАЗНО,но е морално и е мълчаливо подкрепено от мълчаливото мнозинство, което можах да съзра дори в момента на оковаването си - от един от присъстващите полицаи, който ми нашепна в ухото „Браво, моето момче..”!
     Все пак е хубаво да бъдеш Праведник за един ден и да опиташ да спасиш едно преследвано и изхвърляно българско семейство. Пък дори това да ми коства арест, няколко наказателни дела и обвинения от „троловете” в интернет на ГЕРБ и на Костов, че съм добър Театрален  актьор. Театър, който спасява хора – е моят театър..
ЧЕСТИТЯ НА ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ОТ „ОРЛОВ МОСТ”,  ДВИЖЕНИЯТА  „ПРОМЯНА” И „ОБЕДИНЕНИЕ”..  ПРАВЕДНИЧЕСТВОТО ЗА ЕДИН ДЕН! НЕКА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА СПАСЯВАМЕ И ДРУГИ БЪЛГАРИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ!
НИКОЛАЙ ГАЦЕВ ВИ МОЛИ ДА НЕ СЕ САМОЗАПАЛВАТЕ НИКОГА – МНОГО Е СТРЕСИРАЩО И НЯМА СМИСЪЛ АКО ВСЕ ПАК ВАШИЯТ ПИСЪК БЪДЕ ЧУТ! МУТРЕНСКА ВЛАСТ СЕ БОРИ СЪС ЗАПЛАХА ЗА НАСИЛИЕ,  А НЕ СЪС САМОТО НАСИЛИЕ!
В страната на „висящите”кафета, „висящите”хлябове и”висящите” хора – да направим „висящ” терор над властта с „висящи самоподпалвания”!
Николай   Гацев       Шильонски замък на Ботевградският затворник, 28.03.2013


Тагове:   ФСБ,   СДС,   ГЕРБ,   sds,   BSP,   bkp,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3760596
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031