Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2013 12:51 - ДА ОБЪРКАШ „О(У)ПРАВИЯТА” НА ПИРАТA МОРГАН.. С ДЪРЖАВАТА НА J.P.MORGAN..
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1253 Коментари: 0 Гласове:
0



 ДА ОБЪРКАШ „О(У)ПРАВИЯТА” НА  ПИРАТA  МОРГАН.. С ДЪРЖАВАТА  НА J.P.MORGAN..
   ГЕРБ много се обърка в управлението на страната.. сега бърка и Програмата си на изборите. Падна на нивото на познатото Елизабетинско „каперство” (узаконено английско пиратство по времето на великата кралица Елизабет I Тюдор) - което подчини политиката на „протестиращата” срещу католицизма тогава държава на англичаните- до „прихващане магистралите” на пълните с колониална плячка испански кораби, идващи от Новия свят и тяхното ограбване „в името на монархията на Протестирането”(не случайно „lapsus lingue Христо Стоичков от“ГЕРБ-авия„Орлов Мост”,наричаше „протестиращите”- „протестанти” - сигурно е имал точно тази теза впредвид!).   
  „Протестиращите” Тюдори не само построиха или по-точно- девиираха  „магистралите” на другите колонизатори, но по тях откриха и „установиха” Новия свят, като така изпревариха другите, които плаваха по тези земи само да ги ограбват. Направиха и своят  безспорен шедьовър- кралският Шекспиров театър, който не е оцелял до днес- като сграда, поради особеностите на средновековната дървена конструкция, но духът на този културен феномен е все още фундамент за днешното общество. Модернизацията на устоите, морала и възгледите на едно общество предизвика и модернизацията всичко в света..
  Дали така става и днес в България- да се върнем в нашият не много подреден.. „ареал”, който сега се разтърсва от поредната изборна заигравка - Кампания’2013г. Какво виждаме тук- стари партии, стари играчи, позастаряващи уморени мутри, втръснали програми и отново тъпкане и оставане само до нивото на пиратството и до ограбването - мишена, на което не са вече някакви абстрактни колонии- а е територията и населението с най-стар етноним в Европа..- България и българите.
   Все едно нищо не се е случило в страната през януари- март 2013. Това ни се предлага на поредните ”спасителни” избори– или пак бъркаме класическите понятия „протестиращи” с „протестанти”.. Властта много леко овладя „недоволството” с размиването и неформулирането на искания от излезлите на улиците на страната, като им подхвърли няколко неясни „холивудски трима тенори”, отвърза разни „патични ДГИ-та”, „други Българии” и ги посочи като Водачи - за да заглуши истинското недоволство. Непосочването на сериозните искания е също класическото правило.. за овладяване на кризата и така „отстрелването” на протестните субекти се оказа цел и задача на Статуквото..  Това се получи- протестите бяха вкарани от истинските си в задънени улици и подменени.. но останаха същите фундаментални взаимоотношения – „Висините не могат..- низините не искат..”, които „висят-  все повече със страшна сила” на фона на любимата чалга на Властта за „магистралите.., „Арена Армеец…” или финансовата стабилност..” ! На „Арената” ни построиха и българският Кралски Шекспиров Театър, главната роля изигра един слаб актьор един Батко, галеник на Тато, - Диктатор, който за разлика от Елизабетинците,  забрави че е бил свален малко преди това от народното недоволство.. и пак обърка понятията и времената.. забрави да каже на Антонио Лопес и на европейските политици от ЕНП за поднасяните си цветята пред Паметника на Тато.. който явно също не е бил Диктатор..”защото сам си подаде оставката” и даже нямаше открито недоволство срещу Него?! Нарече ни „негодници.”(сега сигурно и някакви дела ще ни спретнат като наказателни акции или побой..)- посочи ни.. „Онези.. от „Орлов мост”, които в същият момент давахме пресконференция срещу Него-  не за да се явяваме на избори (ние не излъгахме хората ! ) и да го конкурираме за плячката му.. или за да делим депутатски мандати.. и да се натискаме.. за „баницата” – това ясно МУ го заявихме пак ние на „Онази пресконференция”-  както и че НИЕ се борим за България..- а не за Власт на всяка цена или за Нашето участие- за Промяна.. на България..! „Орлов мост”  се превърна в „Килоновото петно” на Прехода в България.. и за последните 23 години.. и то „виси” на врата на десните и на левите управлявали досега.
  Ние направихме своите искания - предстои да ги издигнем и преформулираме – когато към нас дойдат и се присъединят, след тези избори- всички  ТЕЗИ, които са излъгани, отпаднали или  „невлезли с малко , но завинаги”, „битите авари” и сразените от безмилостната правителствена машина.. и на дясното и на лявото.. „Коалицията на Хората от улицата”..ще вземе гласовете на „мълчаливото мнозинство”  надрасканите с протестни лозунги.. и с надпис „Орлов мост” – бюлетини  и ТЯ няма да  е улична..- сред нас – в митарствата ни през различните формати на протестите идваха учени, професори, синдикалисти, утописти-мислители - от всички страни загубили в цветовете си-  решили да съставят.. една  „друга България..” и АЗ ОБЕЩАВАМ че ще заставим , който и да спечели изборите на 12.05.2013 да се съобразява с нас..!
    Нашата идеология засега ПРЕДЛАГАМЕ накратко: 1) подкрепа за националната икономика и капитал, спиране рекета на Властта срещу бизнеса в страната, край на терора на монополистите срещу гражданите, преграда на чуждите колонизатори и край на ерата на „удобните” български правителства  2) подкрепа за българската средна класа– като се „изнесе” едно компетентно и говорещо чужди езици правителство към протекционизъм на терена на новите - „трети” пазари в света, отстояване на Европейските такива и да се насочат усилията на тайните служби не към подслушване на българските граждани и политически комплоти, а към завземане на нови територии и работни места за ниско и висококвалифицираните български граждани  3) подкрепа на неквалифицираните български граждани и бедните слоеве от обществото и на малцинствата – в пътя за тяхната ранна- предучилищна, творческа и спортна интеграция.., и  в последствие на пазара за работна ръка- тяхното „отстояване” и протекционистично вкарване в програми за включването им..- на европейските и „скъпите” развити пазари – това е най-добрата стратегия- за „ромското”, „турското” и другите малцинствени политики.. 4) конституционни промени и законодателни промени за установяване на духа на „Третата българска република”…- държава с ново разделение на властите, приключил Преход и победила Власт-  не на  някакви неустановени нови бандитски „джентри”- а на победилата българска национална система и патриотизма- осмисляне на чл.136 от действащата българска конституция и натоварването му с нови текстове, регламентиращи народното участие във властта и пряката демокрация- гаранция за „служебна проверка” за конституционност на всеки един нов закон – с изискване той по математически и открит начин да доказва, че носи блага, просперитет и богатство за българските граждани..(така се гарантира антилобизма и волунтаризма)  5) защита и интеграция на българите зад граница- тяхната защита и държавна субсидия, интеграцията на около 4,500,000 българи в единна територията на българският дух…- в Р. Македония, Бесарабия, Русия, Цариград, Банат, САЩ, Канада, Австралия и новите национални общности в чужбина.. от последните 20 - 30 години..
ЧАКАМЕ ДОПЪЛНЕНИЯ И ОТ ДРУГИТЕ „ОТПАДНАЛИ”, НЕДОВОЛНИ  И ЗАГУБИЛИ В ИЗБОРИ’2013, КАКТО И НА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ С НАДПИС НА НЕВАЛИДНАТА СИ БЮЛЕТИНА – „ОРЛОВ МОСТ”….!
„J.P.MORGAN”  НЕ Е НАЙ- ПРИМЕРНИЯТ БИЗНЕС СУБЕКТ В СВЕТА, НО СИСТЕМАТА И РЕАЛНОСТИТЕ НА ТАЗИ КОМПАНИЯ.. Е КЛАСИКА ЗА ОБЩЕСТВОТО И ВРЕМЕТО В КОЕТО СЕ НАМИРАМЕ.. НЕ КАЗВАМЕ ДА КОПИРАМЕ ТОЗИ МОДЕЛ – ИЛИ ПОНЕ НЕ БЕЗКРИТИЧНО-  НЕЗАВИСИМО ОТ СИМПАТИИТЕ НА ОБАМА КЪМ НЕГО -  А ПРЕДЛАГАМЕ ДА СИ ИЗГРАДИМ СВОЙ – БЪЛГАРСКИ МОДЕЛ.. КОИТО ДА Е ЕДНАКВООТДАЛЕЧЕН И ОТ ‘ТОЗИ МОРГАН”- „J.P.MORGAN”  И ОТ ОНЗИ- НА ПИРАТА.. СЪС СЪЩОТО ИМЕ ОТ ВРЕМЕТО НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ТЮДОР. ЗАЩОТО ТЕ В СВОЯТ ВУЛГАРЕН ОРИГИНАЛЕН ВИД СА НЕПРИЛОЖИМИ У НАС!
  Това е като днешната реалност в България- има много „Орлови Мостове”.. но „Истинският” вие ще го разпознаете.. и ще го откриете… ще го познаете по белезите на палките.. на полицаите и по НЕнатискането за Властта - по това,  КОЕТО искаме за вас.. а не по образа ни от кривите огледала на Статуквото, в които се опитваха да ни вкарват.. на Избори’2013…

Николай Гацев                                                 Бюлетина „Орлов мост”, 13.04.2013
 



Тагове:   БСП,   гроб,   БКП,   СДС,   ГЕРБ,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759203
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031