Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2014 23:08 - ПОУКА ЗА РЪКОБЛУДНИТЕ И ЗА ДРУГИТЕ СТУДЕНТИ ОТ ЕДНО НЕСЪСТОЯЛО СЕ.. СЪБИТИЕ..!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2212 Коментари: 0 Гласове:
1



ПОУКА ЗА РЪКОБЛУДНИТЕ И ЗА ДРУГИТЕ СТУДЕНТИ ОТ ЕДНО НЕСЪСТОЯЛО СЕ.. СЪБИТИЕ- "ЛУКОВМАРШ"..!

    Всичко беше някак много планирано и старателно подготвено- раздуто събитие, подменени факти, подменени участници, многохилядно полицейско присъствие, седем-осем пожарни коли, планирана забрана и тотален провал на неосъществили се Фюрери..! Когато една седмица по рано отидох на „Анти-Луков-Марш шествието” – много приятели и разтревожени хора от малцинствата ми заявиха, че постъпвам неразумно и провокативно ако се поява на „Луковмарш”.. Други във фейсбук взеха да ме заплашват, че ще ми счупят главата и „скинхедс” и футболните агитки щели да ме смелят.., както и всеки който дръзне да им се противопостави на самото събитие- затова реших да докажа, че мен не ме е страх от някакви националистични изстъпления или малко да ме понабият- и отидохме с още 20- 30 души, от протестиращите– всичките облечени дисхармонично на смешните тъмни униформи и на обърканите мозъци на организаторите..- ние, в бяло, с нескрит анти-нацизъм и въоръжени само със своята демократичност..! Обградиха ни веднага няколко правоверни скинхедс и момчета с качулки- за да изолират „чифутското ни влияние”.. върху останалите. Събраха се около 700- 800 души- имаше много непълнолетни  деца и юноши на около 18- 20 години, от явно проблемния контингент, не-многообразовани и подочули, че ще се бие някой с някого..! Определено адреналина се беше покачил и от двете страни- не мога да не призная, че се страхувах- а стотици хора ме разубеждаваха да не ходим, защото някакъв „фюрер” вече сипел заплахи- а Ранобудните студенти били написали донос до американското посолство, с приложен списък на всички ни..- като участници в „нацистко и антиамериканско сборище” насред  София!  Дори американското посолство било предупредило своите граждани да отбягват района на събитието.. , защото имало опасност от ексцесии и гражданско вълнение..! Охраняваха ни стотици полицаи и десетки пожарни коли..!

   ДА, ..АМА НЕ..! Присъствието ни- на само няколко десетки от февруарските протестиращи- хората с ясна демократична кауза и липса на страх- обърка  тотално пишман-нацистките мераклии. Отначало започнаха да ни заплашват, но като видяха че няма да отстъпим и започнахме диалог за истинската биография и делото на ген. Христо Луков.., за неговото понятие за патриотизъм на полеви командир– изопачавано от много мераклии да водят българското племе през последните 70 години.., да не говорим за болшевишката и неонацистката пропаганда..! Така принудихме кандадатът за славата- Фюрера „Х” да започне нескопосано да мяуче, да бяга и да се оправдава- а след като дойде забраната- му иззехме мероприятието и го превърнахме в патриотично– а не в неонацистко.

А пък Ръкоблудните студенти и нескопосаните Окупатори на СУ показаха съвсем ясно, че просто са „матрьошки” на Борисов, Първанов и Костов, язък че винаги горещо ги подкрепях.., защото отново обърк’аха влака.. и помислиха, че като „лош човешки матр’ял”, само „правилно” ще слушкаме.. американската посланичка и че това е израз на най-голямата демокрация..?! Те забравиха че със САЩ ние имаме обща политика,  съюзничество и сътрудничество, не защото американското посолство може да ни казва кой и как да възприемаме в българската история.., а защото имаме общи принципи и обща вяра в демокрацията..! Но какво тук значи някаква си вяра.. или принципи..- при „светлите примери” на Борисов, Първанов, Костов или ‘референдумния” Плевнелиев, които са откровенни Статуквови ментета..и вече съсипват поредното младо поколение..!

    Заради тях ние отидохме дори на „Луков марш” и подменихме проявата..- защото не ни беше страх, с риск да ни освиркат, притиснат или дори понабият.. – но да задушим, посочим и изгоним оттам някой скрит бъдещ „андрашбрайвик”- да го натиснем с НЕстраха си, с нашата естественост, нашата различност и НЕомраза.. за да се замисли- този млад човек, с проблеми в обществената си адаптация.. дали да поеме по неправилния път на агресивното социално противопоставяне.  Фюрерчето-организатор  разбра посланието ни и избяга от собствената си проява, прикривайки се зад неумелото ораторство на няколко  набедени за футболно хулиганство и на един немски гост, който също не посмя да лее нацистка помия, разбрайки, че няма да го оставим да ни облива с глупости..- а аз му обясних с моят иначе слаб немски още по време на „похода”,  че тези неща са ни добре познати от последните 25 години.. от „ментетата” в българската политика..- и няма защо да ни ги пробутва..! Журналистите също се разбягаха. загубили интерес, защото очакваха от нас ръкопашни битки, да нападаме и хулим Буруджиева, Станишев или „Шалом”.., а ниене се проявихме.. като „лош човешки матр’ял” и говорехме само добри неща за паметта на българския генералитет,  за моралните ценности на едно отминало национално време на тежки изпитания и за българската мечта, разбирана през различните времена и от различните хора- по различен начин..! Така не се състоя нито едно от очакванията на  кукловодите или на  „проводите” на тази подменена проява..!  Язък само за многото полиция и струпването на пожарникарските коли, които може би биха били по-нужни  на някое друго място..!

Николай   Гацев                                  След-Лукова София, 17.02.2014       



Тагове:   БСП,   БКП,   СДС,   ГЕРБ,   ДСБ,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759247
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031