Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2015 10:56 - НАМЕСТО.. ПРОГРАМА...!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1469 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.06.2015 00:00


 /Проект за Програмна декларация на бъдещ „Народен /Протестен Блок“- Май 2015 г./

 НИЕ, ДОЛУПОДПИСАНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФЕВРУАРСКИТЕ ИЛИ ЮНСКИТЕ ПРОТЕСТИ,  ИЛИ ЗАЕДНО И В ДВАТА.. НЕДОВОЛНИ ОТ ПРОМЕНИТЕ ОТ 2013 И 2014 Г. В БЪЛГАРИЯ, ОТ СВОЕ ИМЕ И ОТ ИМЕТО НА ГРАЖДАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, НА ОТДЕЛНИТЕ НИ ЛИЧНОСТИ И НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ГРУПИ, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАМЕ, ВОДЕНИ ТУК ОТ СВОИТЕ СОБСТВЕНИ СЪДБИ И ОПИТ, СХОДСТВА И РАЗЛИЧИЯ.. ЗАЯВЯВАМЕ НА ............................................................................2015 Г.

 

1)                    В последните 26  години близо  3 милиона български граждани трайно са се изселили (повечето изгонени!), като икономически или дори политически емигранти  в чужбина. Те работят и правят брутен вътрешен продукт за държавите, в които живеят, плащат данъци и там оставят принадена стойност и това- в парично изражение сигурно възлиза на поне 25- 30 милиарда евро годишно загуба на тази „живителна  сила“ за страната.

2)                    Предприятията, които произвеждат у нас брутния вътрешен продукт са в голяма си степен с неизвестни собственици или са чужди предприятия и търговски вериги, които  изнасят печалбата си от  страната. Това е път за изтичане на още 12- 15 млрд. евро, годишно, извън страната, които реално се губят от българските граждани, поради особеностите на валутния борд и банковата система. Ако тези предприятия бяха със собственици български граждани  или стратегически инвеститори, които не изнасят парите си от България- ситуацията щеше да е напълно друга. Кои са собственици на тези приватизирани предприятия от последните десетилетия..? Това са главно  български граждани, които се представят пред нас чрез поставени лица, офшорки или други франчайзери и посредници или само случайни чужденци, които не се интересуват от реинвестиции и трайно оставане в България, нито вярват в бъдещето на страната. Вече 26 години се крие липсата на реални чужди инвестиции, които не се случват поради влошеният икономически климат, липсата на държавност, на съдебна система, на корупцията в администрацията и на сбърканите реформи. Идеите за Реформаторство са блъф и уловка- няма как да се реформира тази Ситема- а трябва да се изостави изобщо като "преходен недораслък"

3)                   Статуквото на Посткомунизмът и „Кадифената Съветизация“ е поело „уж за по-плавен  Преход“- отговорност  за страната през последните 26 години-  и срещу което НИЕ, днес,  се противопоставяме- остро и решително. То е сковало страната с неработеща Конституция, а на псоледък и с Личен авторитарен режим. Създава  противоречиви лобистки „закони“ и неконституционни административни практики,  които само целят да го възпроизвеждат в нови форми и с нови участници. Това доведе до дискредитация на демокрацията и направи Българския народ най-нещастния на земята- уж поради своят „собствен европейски и атлантически избор“..?! Личния авторитарен режим се допълва от псевдо-Реформаторство, които само се допълват и гъвкаво реанимират едно-друго.

4)                   Нямаме Национално съгласие, Национална доктрина и е нарушен Обществения договор, който регламентира едно демократично и пазарно общество. Има Система на  „посочена демокрация“, незавършени реформи, фалшиви политически субекти, които постоянно се "изобличават едни други", а в последствие влизат в безпринципни коалиции помежду си и забравят всичко, което са обещали.

5)                   В Страната  се управлява чрез Монопол на властта, напоследък чрез Личен авторитарен режим и квази Реформаторство,  имаме „назначена икономика“, които в комплект неглижират правилата на свободната конкуренция, на равноправието и съсипват всички инициативи на Гражданското общество. Ограбват се българските граждани и зараждащият се по естествен начин бизнес, отблъскват инвеститорите, дискредитиат ВЕИ и новите стопански иновации, като се отприщват контрабанда, свръхспекула,лихварство, кражби на ДДС и корупцията на всички обществени нива. Банковата система заплаща винаги - чрез джобовете на гражданите- сметката за Олигархичните игри и преконфигурации, защото Банковата система е също не-пазарна, а посочена.

6)                   В Страната е създадена изкуствена обстановка на стимулирана бедност, на неестествени антисоциални различия, на етнически „противоречия“, отглежда се питомен нацизъм, ксенофибия и антисемитизъм, като с подобни  „квази“- обществени противопоставяния- Статуквото се защитава,  работи, контролира и управлява необезпокоявано.

7)                   Статуквото си е създало работеща и обслужваща Него и парцелирана от лобитата му- Съдебна система, която се противопоставя на всички истински чужди инвестиции, на всички идеи за реформи или създаването на каквато и да е било опасност за промяна. Знаковите имена на агентите „Гоце“, „Санкин“, „Буда“ и „Сава“ изместват политиците, политическото, съдебното и икономическото- Те и техните оръжия "ГЕРБ" и "Реформатори" дискредитират  дори геополитическата ориентация на Страната и нейните  реални обществени избори. Те симулират "западност", а всъщност създават негативизъм към всички идващо от Запад и носталгичен стремеж към Азиатство.

8)                   Статуквото е създало противоречива Пенсионна и Здравна система, в която То и само То да е арбитър на решаване на обществените отношения в тези сфери, като изнудва и рекетира възрастни, социално-слабите , малцинствата и българските поколения

9)                   Статуквото е създало Режим на нихилизъм, подмяна на националните, моралните и културните ценности, произвежда  ниско образование и слабо Гражданско общество- за да укрепи и гарантира своята пълна доминация. Герои на обществото стават бандити, трафиканти и престъпници, а хора с ниско образование и морал се издигат  като националната реклама и дори стават фактори в обществената йерархия.

10)                Статуквото лишава новите български поколения от перспектива за реализация, отхвърля правата на българските граждани, живеещи извън територията на държавата, стреми се да унищожи българската естествена среда и Природа, разграбва природните блага и ресурси на Страната, както и нейните  естествените богатства- обслужвайки офшорни интереси, зависимости и корист.

11)                Статуквото е създало в Страната един свой върховен „Орган“, която се е изродила в познат от миналото Личен режим, подпомаган от квази-Реформаторство. Това е инструмент на една незаконна власт- „Българската Олигархия“-  груба, безпросветна, мутрогенна и задкулисна групировка, която напрактика е окупирала страната,  провежда“ контролирани  избори, фалшифицира резултатите,  прави си парламентарни „мнозинства“, назначава правителства и президенти, опорочава принципите на местна власт, владее тотално медиите, създала си е синдикати и работодателски организации, чрез  които се ощетяват  правата на останалите хората, контролира икономиката и ограбва продукта, произвеждан от всички български  граждани

12)                Статуквото се опитва да унищожи Българската армия и да подмени Българските органи за сигурност, които биха могли да му пречат, като ги е превърнало в частни корпоративни машини и инструмент за обслужване на Олигархията и Личния режим. То пречи активно на обединението на българските граждани от територията на страната помежду си или с тези в съседни или отдалечени земи, които биха могли да внесат нови политики и идеи, опасни за Олигархията.

13)                Статуквото в България върши национално предателство към българската диаспора  в последното „коминтернско образувание“ в Европа-  Република Македония. От София се декларира лоялност към Режима там, който  явно застрашава оцеляването и  същността на нашите сънародници там- които са около 2,5  млн. души. Официална България безусловно подкрепя скопската Олигархия, без да се изисква от тях  спазването на международни договори, на граждански права и стандарти!  Ние подкрепяме нашите братя в Македония, от Западните покрайнини на Сърбия  и Украйна- с български произход и гражданство, от земите на днешна Русия- Чувашия, Татарстан, Кабардин-Балкария, Казан- като ги каним да се присъединят към нас и нашия „Поход срещу Статуквото и Личния авторитарен режим“, който започваме  отднес.

ВОДЕНИ ОТ ТЕЗИ И ДРУГИ КОНСТАТАЦИИ И ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ СТАТУКВОТО, ОЛИГАРХИЯТА, ЛИЧНИЯ РЕЖИМ И КВАЗИРЕФОРМАЦИЯ, НАПРАВЕНИ В ХОДА НА НАШИТЕ, ВЕЧЕ,  2-ГОДИШНИ УЧАСТИЯ В ПРОТЕСТИ И СТИХИЙНИ ГРАЖДАНСКИ НЕДОВОЛСТВА, ЗАСТАВАМЕ ЗАД ИДЕЯТА ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ДОСЕГАШНАТА ДЪРЖАВНА СИСТЕМА И УЧРЕДЯВАНЕТО НА "ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА РЕПУБЛИКА" И НОВА КОНСТИТУЦИЯ- СЛЕД ЦИКЛИТЕ ОТ 1946, 1971 И 1991.., ПОЧИВАЩА НА СЛЕДНИТЕ 16 ПРИНЦИПА И ИДЕИ ЗА НЕНАСИЛСТВЕНА ПРОМЯНА НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО– КОИТО НЕ НИ ПРОТИВОПОСТАВЯТ-  НАС, ВЯРВАЩИТЕ В БОГА- НА НАС, ВЯРВАЩИ В ЕСТЕСТВЕНИТЕ ЗАКОНИ И МАТЕРИАЛИЗМА, НАС- ГЛЕДАЩИТЕ НА ЗАПАД- НА НАС, ГЛЕДАЩИТЕ НА ИЗТОК ...И НИЕ ЗАЕДНО ЗАЯВЯВАМЕ:

 1.             Богобоязливият, вярващ в БОГА или в естествени Закони,  Народ е обединен и проспериращ народ. Уважавай родителите си и предишните поколения за да живееш дълго. Добрата и гарантираната пенсионна система, грижата за възрастните хора и за социалнослабите са гаранция за това. Обединените различия и синтеза са основа на богатството, успех и на хармонията в една нация. Връзката „индивид- семейство-общност“ трябва да е основа на защита и подкрепа на обществото. Принципите на Стария завет са общите за трите основни религии в страната и приемливи за останалите. Точно Те трябва да станат критерий за Промяна и функционирането на Обществото.

2.             И казано е:" от днес си смъртен, но ще имаш поколение.. и то е твоята Вечност" - Децата са най важното нещо за една нация. Искаме добро, безплатно и конкурентно на другите народи образование , безплатно здравеопазване и културна грижа за новите поколения- с гаранции за тяхната реализация, съобразно вътрешните, външните и международните успехи на обществото

3.             И ще владееш таз земя и всичко живо , растения и животни ще ти служат- България, тези 111, 000 кв. км. са дадени да служат на гражданите. От това следва, че СОБСТВЕНОСТТА и ОБОГАТЯВАНЕТО е ключ за просперитета за една нация . В България собствеността е различна, но трябва да се упражнява в полза на български граждани, от разнообразни инвеститори, държащи парите си в български банки, милеейки за тази територия- защото ТОВА Е НАШИЯТ ОБЩ БЪЛГАРСКИ ЙЕРУСАЛИМ!

4.             Шест дена работи а на седмия почивай.. Печели се от производство и интелект. Българските граждани собственици на какъвто и да е бизнес в сферата на производството или  на интелектуални иноващии ще са защитени от всякаква нелоялност, подмяна или конкуренция.

5.             Не можеш да станеш богат, като правиш хората около теб бедни, без да плащаш данъци и налози. Така крадеш от бедните, слабите и унищожаваш бъдещето на децата ни. Не може да се върши ежедневно смъртен грях, като оставиш някой да преживява със суми под жизнения му минимум или да го лишиш от необходимото му да преживява на Божия свят. Доктрината ни е за „Съпричастна демокрация“- подобна на схемата в богослужение на основните вероизповедания, почитащи Стария Завет и се управлява чрез Субсидиарност на властите, чрез тяхната допълваща компетентност и чрез взаимодействие на обществените структури.

6.             Когато сме граница на Европа и стражи на цивилизацията на Стария континент ние трябва да имаме съответстваща армия за защита на границата, а държавата е длъжна да издържа такава армия. Ако го  направим сами, да е за сметка на годишните ни вноски в НАТО и ЕС- в щат от поне 70,000 човека, а при мобилизация- до 1, 000, 000 човека. Възстановяването на ВПК и специалните конверсивни производства, които трябва да са приоритет на всяко следващо българско правителство и гарантирано българско участие в общата политика на ЕС, НАТО и съюзите, в които страната участва.

7.             Редът, синтезът и хармонията са основа на просперитета. Полицията и органите за сигурност трябва да станат работещи- с численост състав– 40, 000 души.  Освободените щатове трябва да се трансформират- като "органи за социална сигурност" на страната, на кадровото развитие на българските граждани, а Европа следва да ги досубсидира– като органи  на гранична Европейска сигурност. Създаване и подкрепа на Национална гвардия и на Строителна повинност за военна грамотност на населението, на доброволни отряди и възможност за създаване на местни органи за охрана и сигурност.

8.             Внедряване и приоритет на високотехнологични производства. Това, което можем да  произвеждаме  НИЕ и да печелим от него да го правим, А НЕ ДА ГО ВНАСЯМЕ. Да създадем истински научни и приложни технологични Клъстери, да се  стимулира създаването на големи кооперативни корпорации, земеделски борси и осигурявайки подкрепа на държавата за българската наука и иновациите в сферата на икономиката и производството. Нов закон за кооперациите и кооперативната собственост. Трябва да се въведе и нова форма на домашен личен бизнес- без всякакви ограничения, лицензи и минимум изисквания- за дребни сделки или в територията на ЕС.

9.             Чиста околна среда. Постепенно спиране на производствата- замърсители на околната среда. Развитие на еко и културен туризъм, балнеолечението, безхимично  градинарство и високотехнологично земеделие, въвеждане на стандартно животновъдство, подкрепа на билкарство и добива на етерични масла. Спиране на всички губещи схеми за  гарантирано изкупуване на енергия, на енергоемки предприятия, с приспадане на досегашните разходи назад.

10.          Монополите и стратегически предприятия да бъдат поставени под  засилен и открит  обществен контрол- концесии, приватизации, планиране и др, икономически дейности да са само със субекти с ясна данъчна история и собственост. Нов закон за мениджмънта на държавните и административните  структури- с оглед на ново хронограмно оразмеряване и заплащане на дейностите в работното време на служещите. Компенсация на разликите, предизвикани от диспропорциите в Европейското и НАТО-вското общо пространство. Ясна собственост на всичко на нашата територия поименно и с преоценка на техническото състояние и на данъчната им стойност. Деклариране и яснота на имотите и доходите на всички лица и на произхода на парите им. Проверка на чуждите инвеститори за добро име и практики в собствените им държави.

11.          Нужна е нова държавна,  парламентарна и териториална реформа и „съпричастност“- с оглед на Европейското членство на страната- България трябва да има двукамарно ново Народно събрание с не повече от 120 народни представители, с разминаващ се мандат на двете камари и на различните органи на властта, изграждане на Регионални правителства и на регионални събрания, да се въведе във всяко ниво на изпълнителна власт фигурата на контролиращият във всяко политическо изборно ниво на фигурата на „втория консул“ (в Римската империя- „народен трибун“ на опозицията), повишаване ролята и обществен избор на обмудсманите на всяко управленско ниво, нова териториална и централна реформа- изнасяне на властта в новосъздадените  6 европейски региони, които да се натоварят те с основната част от централните и от местните функции. Изграждане на нови Регионални центрове на власт  с европейска субсидия. Създаване на условия за лесни референдуми, граждански подписки и прехвърляне на правомощия  към общите местни събрания на населението на различните нива и населени места.

12.          Свобода на словото, речта и на медиите, социална и пенсионна сигурност и свобода

13.           Подкрепа на БАН и Селскостопанска академия, като стратегически центрове за вземане на решения към българското правителство, създаване на система за добро средно и висше образование, възпитание в гражданско образование, задължително въвеждане на вероучение в училищата и университетите. Основната цел на тази система е да се произвежда нов национален капитал чрез интелект, който е нов вид защитена собственост в постиндустриалното общество

14.          Създаване на система от оптимално, предсказумо и широкодостъпно здравеопазване.

15.          Грижа за българите по света- т. е. нетериториалните„федерални“ българи, както и създаване на организация и Платформа за преселване в Родината: стимули,  оземляване, адаптация и защита на правата на новите български териториални възвращенци.

16.          Иницииране и създаване на нова основа за Балканско  и Черноморско  общо политико-икономическо пространство, с оглед на задълбочаване на интеграцията между народите в региона

 

Как нашето обединение ще помогне на хората по места и като  цяло- в държавата да осъществи тези принципи и задачи:

       Ние сме малка държава и не можем да произвеждаме всичко, за това трябва да постигаме положителен  баланс в сътрудничество с нациите, притежаващи високите технологии: независимо дали е в парично изражение или на бартер.

       Доктрината ни се казва „Федерална България“- със съпричастна (субсидиарна) демокрация,  съпричастно стопанство, ново разделение на властите, малка централна администрация, силна регионална политика и самоуправление, съпричастна икономика, повече приход от парични средства към български производители, които реинвестират печалбата си от България. Поощряване  износа на стоки от наши български териториални или наши федерални производители, които реинвестират в страната и не изнасят печалбата си от България . Стимул и контрол за плащане на данъци в страната и изнасянето на доходи или печалби навън. Грижа за всички българи извън територията на страната-т.е. статутни „федерални българи“- потенциал и генератор на промени, потенциален човешки и стопански капитал, протекция и реформи.

        В контекста на всичко това НИЕ смятаме, че сегашното Статуквото, Олигархия и напоследък прояви на Личен режим,  обслужват чужди и небългарски интереси. Налага се абсолютна и пълна смяна на досегашния политически елит с лица защитаващи национални интереси и на тези- на нашите сънародници по света, които по исторически, икономически или политически причини са напуснали Родината си.

 

НИЕ НЕ ВЯРВАМЕ В ПОРЕДНИТЕ ОБЕЩАВАНИЯ ЗА „РЕФОРМИ“ ОТ ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И ПРИЗОВАВАМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО НА ОБЕДИНЕН ПРОТЕСТ И НАЦИОНАЛЕН „ПОХОД СРЕЩУ СТАТУКВОТО, ОЛИГАРХИЯТА, ЛИЧНИЯ РЕЖИМ И ПСЕВДОРЕФОМАТОРСТВОТО“- ЗА СВАЛЯНЕТО МУ ОТ ВЛАСТ- БЕЗ УСЛОВИЯ, УГОВОРКИ ИЛИ СДЕЛКИ! НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ИМА ЗАКОНОВИ ИЛИ КОНСТИТУЦИОННИ ПРЕЧКИ ЗА ПРОМЕНИТЕ- АКО  ЕДИН  НАРОД Е ОБЕДИНЕН И ИСКА ПРОМЕНИ  - ТОГАВА С НЕГО Е И БОГ- И НАРОДЪТ.. МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СЪДБАТА СИ, ВЪПРЕКИ НЕБЛАГОПРИЯТНИТЕ ТЕНДЕНЦИИИ, „ПРОГНОЗИ“. И АПОКАЛИПТИЧНИТЕ ОЦЕНКИ.

НЕ Е ВРЕМЕ ДА СТОИМ И ДА ЧАКАМЕ-ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛЕН „ПОХОД  СРЕЩУ СТАТУКВОТО, ОЛИГАРХИЯТА И ЛИЧНИЯ РЕЖИМ“ – КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СМЕ МНОГО, ДА СМЕ ЗАЕДНО,  ДА СМЕ ЕДИННИ..- НЕЗАВИСИМО ОТ СЪДБАТА СИ.., ОПИТА НИ., СХОДСТВАТА И РАЗЛИЧИЯТА..!

НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ НИЕ- БЪЛГАРИТЕ,  СМЕ ПЪРВИТЕ ПАЗИТЕЛИ И СТРАЖИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,  НАШАТА ТЕРИТОРИЯ Е ИСТОРИЧЕСКОТО „УБЕЖИЩЕ НА СВЕТА“, БЕЛЯЗАНА СЪС ЗНАКА  НА ЛЪВА. ЗЕМЯ СМЕ НА ТОЛЕРАНТНОСТ,  ВЕРОТЪРПИМОСТ, БЛАГОДАТ,  „БОГУ-МИЛИЕ“ И БЛАГОСЛОВИЯ, МЯСТОТО, КЪДЕТО НИКОЙ И НИКОГА НЕ Е УМИРАЛ ОТ ГЛАД.. И НЯМАМЕ ОСНОВАНИЕ ДА СМЕ НАЙ-НЕЩАСТНИТЕ НА СВЕТА!  ТАКИВА СМЕ ЗАЩОТО ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СМЕ ЗАГУБИЛИ ЧАСТ ОТ СВОЯТА МИСИЯ, НАЦИОНАЛНИЯ СИ ПЪТ И МАЛКО ОТ ВЯРАТА СИ (ЗАЩОТО ДЪЛГО СА НИ ПОВТАРЯЛИ, ЧЕ СМЕ “АТЕИСТИ“), ..НО КАКТО Е СТАНАЛО С МЪДРИЯТ ЦАР СОЛОМОН- И НИЕ ЩЕ НАМЕРИМ ВЯРАТА, ЩЕ СПРЕМ УПАДЪКА И  ЩЕ СЕ ПРОМЕНИМ! ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ, ДА ПРОГОНИМ СТАТУКВОТО И НЕГОВИТЕ МЕТАСТАЗИ, АКО Е ВЕЧЕ КЪСНО- ЗАРАДИ САМИТЕ НАС, ТО ПОНЕ ЗАРАДИ ПО-ДОБРАТА СЪДБА НА ДЕЦАТА И СЛЕДВАЩИТЕ НИ ПОКОЛЕНИЯ!

 

УЧАСТНИЦИ  В КОНЦЕПЦИЯТА „ФЕДЕРАЛНА БЪЛГАРИЯ“ И ИНИЦИАТИВА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА„НАРОДНА ПАРТИЯ“В БЪЛГАРИЯ, РЕГИСТРИРАНИ КАТО ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ "ДОБРОДЕТЕЛНАТА ДРУЖИНА" -осн.1853       
СОФИЯ, 30 ЮНИ 2015

 

Инициативен Комитет за създаване на НОВА ПЛАТФОРМА- “ФЕДЕРАЛНА БЪЛГАРИЯ“ на СЪПРИЧАСТНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ЗА БЪДЕЩА „НАРОДНА ПАРТИЯ“ 0897200733,  0888079595  gatzev@yahoo.com.au ,  www.pppp.bg, www.facebook.com/gatzev , www.facebook.com/ФБ federalbg@groups.facebook.com



Тагове:   БСП,   АБВ,   СДС,   ГЕРБ,   ДСБ,   2015,   2014,   пръмова,   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759041
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031