Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2015 11:39 - ЗА ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА В БЕЛЕНЕ- И ЗА БЪЛГАРИЯ..!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1911 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.06.2015 10:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„ЗА БЕЛЕНЕ- КАТО ЗА БЕЛЕНЕ- И ЗА БЪЛГАРИЯ...!“- непроизнесена реч в Белене...

  Много  ми е трудно да се изправя пред вас днес и тук- другите жалещи за жертвите на Белене. И аз имам своите покойници и десетина осъдени тук, но не дойдох да ги оплаквам или да експонирам семейните ни саги- защото съм убеден, че вашата история е и моята история.. Но си позволявам да ви кажа, че съм тук не за да обвинявам или да искам въздаване на закъсняло правосъдие, ..а да кажа „Никога повече БЕЛЕНЕ и каквото и да било насилие в страната!“. Докога тези места ще сеят разделеност - едните да ходим на Гара Буново, а другите – на Туркян чешма..?! Или пък мислим- какво става утре в Гърмен..или Куманово..? Докога ще падаме в траповете на НАЦИОНАЛНОТО НЕСЪГЛАСИЕ- и ако ние не можем да го преодолеем, защо да бутаме там и децата и поколенията  си?!  Дъщеря ми- 17 годишно момиче, с двама репресирани прадядовци и дузина съдени и изселвани  роднини- след 09. 09. 1944, ми каза, че ако продължим с омразата и разделението- и тя е решила да напусне България завинаги. Миналата седмица се завърнах от Скопие- и там видях същото- ДВА ГОЛЕМИ МИТИНГА  и едно непреодолимо противоречие ЗА МИНАЛОТО.?!- а кажете че не сме един и същ народ. Не знам дали някой води срещу нас хибридна война, но Войната ние си я правим самите със себе си- и то повече от 100 години. QUO VADIS , BULGARIA..?~И аз се замислих, приятели-след като участвах и в едните и в другите протести от 2013 и 2014- всъщност защо е тази непримиримост- заради цените на тока ли, заради шаржовете на Бойко, „Гоце“, Росен или Костов.. ли?, ЗА ВЛАСТ ли..?! НЕ- СПОРЕД МЕН- ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТ И НА КРИТЕРИЙ ЗА ТОВА, С КОЙТО ДА ОТСЪЖДАМЕ ПРАВОТО ОТ КРИВОТО!

   Господ ни е дал критерий за Добрия Пастир, а ние все се опитваме да го изменяме и дописваме. Добрият Пастир не е, който само води стадото (пък било и по МАГИСТРАЛИ.), не е охранващият няколко любими овце (пък били те– Пеевски, Бареков или Цветан Василев.). Добрият Пастир е този, който добре гледа стадото- ТЪРСИ МУ ДОБРА ПАША и ГО УВЕЛИЧАВА..! Няма друг критерий и ДА НЕ ВЯРВАМЕ  НА ЛЪЖЕПРОРОЧЕСТВО ! Добрият пастир не е слуга на Олигархията или със скритата си половина- част от нея..?! Той има мисия само към Бог! И да не се чудим как да накараме хората да гласуват- като няма значение кой как гласува и какво иска..?! накрая печелят все едни и същи- назначените за Статукво..- защото е важно само кой брои гласовете..?!

А ЗА ВЛАСТТА ЩЕ КАЖА..–но  за истинската власт!- Исус никога не  дойде на власт, но с невинната си кръв промени цял един свят, Майка Тереза никога не оглави Църквата, но я промени необратимо, Дякон Левски, не спечели никога и срещу никого никакви избори.. – но повали в прахта цяла една Империя.., делото на ВМРО-вците свети и до днес- помежду „двете“ ни столици на "разделението"- дори през границата.., в която няма добри пътища и Магистрали..!  Защото успяха ТЕ- „ни-Кои-те“, "простите чобани"- а ние- в нищо и никога НЕ УСПЯВАМЕ-- ЗАЩОТО ТЕ ЗАБИХА СВОЯТА МИСИЯ, С ПИРОНА НА МЪЧЕНИЧЕСТВО СИ.. –и станаха стандарт на чувството за Справедливост. ЗАТОВА ВИ КАЗВАМ ДНЕС И ТУК-НА ТОВА СВЯТО МЯСТО- НЕКА  ОБЪРНЕМ САМОЖЕРТВАТА  НА НАШИТЕ БЛИЗКИ- В ЛАГЕРА БЕЛЕНЕ“ КЪМ ЕДИНСТВОТО НА ЦЯЛАТА НАЦИЯ..  И ДА Я ПОВЕДЕМ НЕ КЪМ РАЗЕДИНЕНИЕ, НЕ КЪМ КОНФРОНТАЦИЯ, НЕ КЪМ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД.. ИЛИ ВОЙНИ, А КЪМ СВЯТАТА НИ СПРАВЕДЛИВОСТ- за ...СИТЕ.. бугари- заедно,.. както ни е завещал Христос, Дякона и светците ни- герои !

НИКОЛАЙ ГАЦЕВ И ВЪЗСТАНОВЕНАТА „ДОБРОДЕТЕЛНА  ДРУЖИНА-осн. 1853 г.“.....,  30. 05. 2015 Г. ...ЛАГЕРЪТ В БЕЛЕНЕ



Тагове:   БСП,   Белене,   АБВ,   СДС,   ГЕРБ,   ДСБ,   2015,   2014,   2001,   пръмова,   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3758916
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031