Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2015 11:49 - ОБЩЕСТВО НА МЪРТВИТЕ ГУГУТКИ..
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1914 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.07.2015 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                            „ОБЩЕСТВО.. НА МЪРТВИТЕ ГУГУТКИ..“

     Имало някога.. едно време.. една Стара София- ...и тя- цялата била пълна със сиви гугутки. Това били много кротки и миролюбиви същества, живеели по високите дървета, по покривите и стрехите на сградите, обичали да ядат семена от балконите, да ровят в балконските кофи за боклук и гънките по фасадите на сградите, а сутрин рано да будят софиянците със своето емблематично „гу‘-  г‘ууу- гууу‘..“..

  Какво се случва след 2006 г.- гугутките тихичко започват да изчезват. Причините са неизвестни- и никой и за нищо не е виновен- типично за Кмета Б. Б. – и по български- оттогава. В 2006 "Той" идва на власт и превръща постепенно общината в своя основна касичка. И започват веднага бързите.. тихи изчезвания..! Никой и за нищо не се запитва- къде отиват босовете на чистотата.., после скандалните „топлофикатори“ като „Вальо..“, да не говорим за "заменителите" от общинските фирми. НЕ ДАЙ, БОЖЕ, НЯКОЙ ДА ПОПИТА КОЙ ГИ Е ЗАМЕСТИЛ..?! Те бързо се преквалифицират от ГЕРБ в усвоители на Еврофондове после- ги виждаме сменили флага на пиратството-„Черепа и кости..“– с „герба“ с този на каперството . само нежните им незабравими прякори- „Вальо“ (Топлото), „Тошко“ (Добрев), „Бебчо“ (Пеевски) прякори леко "подсказват", че те са от една порода и са хибриди на едно и също явление.. и конструктури ?!Както и за някогашните им отношения с новото Баце..!.

   За изчезването на гугутките – първо са обвинени популациите на  котките и кучетата, после хулиганите, циганите.. и дори децата.., които „разваляли гнездата на птиците“, а накрая дори и пестицидите, с които се пръскат.. зелените площи (въпреки, че "такива" купува именно властта на  ГЕРБ)- но кога "новите червени джентри" са се притеснявали от нещо дребно или са поемали вината- важно е УСВОЯВАНЕТО..- а не резултатите, връзката с тях и последиците.. им!

   Та- дреболиите- за новата комунистическо- Мутренска партия – някакви си  гугутки нямат никакво значение, защото в ръководството на ГЕРБ няма нито един чист софиянец.., а малцината прилъгани ТАМ, такива,- са „стерилни представители“ от стари комунистически фамилии, отрасли в червените инкубатори на БКП, където никога и нищо не ИМ е било проблем. Няма ги вече и сивите врабчета, враните, сойките..! изчезват един- по един..- необяснимо!

    Само малцина от старите Столичани- които днес все повече се питат къде изчезнаха сивите гугутки.. от детството им..?!- а от Кметството ни се отговаря, че са ги изкълвали огромните  популация на гаргите и дори новата порода „столични гларуси“..(?!), които завладявали все повече и повече- Града..! Значи все пак нещо си е отишло..- а друго го е сменило..?!- или поне така излиза от Природата..?!

 Защо става всичко това..?! Защо след 2006 г. в Града се прави такава огромна „промяна“ ?! Защо София загива и се затрива..?! Паметта за всичко старо и хубаво трябва да се замести с единственият спомен за УСВОЯВАНЕТО на Еврофондовете- трябва всеки ден, когато не можете да паркирате да се сещате за Фандъкова, Баце и ГЕРБ, дори да е със псувня- НЯМА ЛОША РЕКЛАМА!- а просто те трябва да присъстват във всичко и във Вашето ежедневие.    Така е и с метрото, с неуредиците в транспорта и с дупките по пътищата Те градят пред очите ни фалшиви въздушни кули- на своето „ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ“ и на големите си успехи..?!-  а през това време всичко нормално, обикновено и свястно някак си тихичко изчезва.., отива си само или бяга от ужаса в чужбина..?! Вместо това идват „сивите  Гугутки“ от ГЕРБ- кметици, кметове, Сталинки, розови „плевнелиевчета“  и други безхаберни незнайници..- който ни „гукат“ за "Успешното Баце", а само една: „Гугутка Заспалова“ - вечер идва да ни поразсмее със своето излишие..! Тихо се сменят „Черепите с кости“, грамотите на каперството..- тече Подмяната, Забравата и Изчезването..! Гарваните и гларусите настъпват- защото са всеядни..и се хранят с единственото, което ГЕРБ много добре прави и навсякъде – С ПОМИЯ..!

 Така е когато няма Мисъл, няма Памет за Назад и няма Път за някъде..!!! Казано е и в Библията., а като не намериш правилния Път– няма как да се спасиш..!?!

 Затова утре- на 04. 07. 2015 г.– в 12.30 часа по Обед- с приятели от СНЦ “Добродетелната дружина“- осн. 1853 - без да смущаваме другите недоволници там, защото има поне 3- 4 едновременни протеста -пред Парламента (а повечето, от които и ние подкрепяме!!) - ще раздаваме копия от „Декларацията за независимост на САЩ-от 1776“ и на нашата „ОПИТ ЗА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО- И ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА ТРЕТА БЪЛГАРСКА РЕПУБЛИКА..- 2015“.

  Ще помилваме и пуснем на свобода- като Обама на “Thanksgivings”..- една сива гугутка и едно сиво врабче- изчезналите символи на София! Дано поради рефлекси на многото обвинения от Съдебната система на Коалицията „Б. К. П.“ напоследък- срещу мен- този път не ме обвинят и осъдят за ОПИТ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ.. ИЛИ ЗА „РЕВОЛЮЦИЯ НА ГУГУТКИТЕ“..!

ВСЕ ПАК- ЩЕ ИМА И НЕЩО ХУБАВО УТРЕ- ЩЕ СЕ ПОЗДРАВИМ ЗА ЕДИН ЧУЖД 4-ТИ ЮЛИ..1776..- НО ТАКА Е-  КАТО НЯМАМЕ СИЛИ И ЖЕЛАНИЕ ЗА СВОЙ..!

 

Николай Гацев – „ОБЩЕСТВО НА МЪРТВИТЕ ГУГУТКИ“, Стара София 03. 07. 2015 г.



Тагове:   2015,   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3771409
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930