Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2015 14:43 - ЗАЩО СМЕ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМ , ИНИЦИИРАН ОТ ПЛЕВНЕЛИЕВ И „ГЕРБ“, РЕАЛИЗИРАН ОТ „ПРОТЕСТНА МРЕЖА“ , РЕФОРМАТОРИТЕ НА КОСТОВ И ОГЛАВЕН ОТ ПРОФ. БЛИЗНАШКИ
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2816 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 14.08.2015 00:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗАЩО СМЕ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА , ИНИЦИИРАН ОТ ПРЕЗИДЕНТ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ И ПП „ГЕРБ“, РЕАЛИЗИРАН ОТ АКТИВИСТИТЕ НА „ПРОТЕСТНА МРЕЖА“ , РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК И ОГЛАВЕН ОТ ПРОФ. ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ

  Станахме свидетели на огромна по размерите си манипулация, пореден и надяваме се-последен! опит на Статуквото(1986-2015)да обърка и подмени исканията на недоволното българско общество - 2013- 2014..

  Договореният в Рейкявик  на срещата Рейгън- Горбачов (1986) контролиран „посткомунистически Преход“ на бившите съветски сателити към подстъпите на Обединена Европа предвижда поне „25 годишен период“ във всяка страна на праволинейна „конвергенция“, адаптация на „прехождащите  отделни слоеве и части в обществата“  по различен начин и съобразно техните специфики. Като „най- бавен“ се договаря извършването на Прехода в България, Западните Балкани, Румъния, бивша Югославия.., Кавказ и останалата отпадаща територия на бившият СССР..!  Затам се приема т. нар. „План Бжежински“ за постепенна  адаптация и мъчителна промяна, бавна смяна на елита- чрез неговото пълно взаимопроникване , самоизтощаване, на замяна на структурите с огледални такива, но функциониращи пазарно  и др. такива  обществени процеси на „пълното споделяне“ или на „максималното съгласие“.

   Създаването и съществуването на ГЕРБ- 2006- 2015 г. е последен Проект на прекия договор на двете Големи сили- за  Преход в България. Той е типичен пример за движение по принципа на махалото- червен елит, със синя идеология и с мутренска маска- социологически  феномен  за досегашния Преход, а може би и за целия Световен процес на Прехода (защото не бива да забравяме, че паралелен такъв процес  на радикални промени се извършва и в Китай, Виетнам, Северна Африка, Иран, Индия, Южна Африка , Куба и Латинска Америка .

   Мутренското е много агресивно, авторитарно, но пък и много  временно и хлабаво, отвъд началния отпор- каквато е генитивността на самата мутренска натура, така, че това е сметнато като най-лека адаптация за креативния българия- бързо узряващ  за мутренската несъстоятелност и изкусен девиант на нейната нефункционалност. ГЕРБ довърши и един друг договорен Преход- на мирно сбогуване с Яшарската династия (1956-1989 и с „Реставрацията“ й за кратко 2006-2015), както и на етническо равновесие- особено след етническите залитания на “Късният комунизъм“ (1984- 1989). Преходът започна с пълна демонизация на БКП, тоталитарните структури и Д. С. но някак странно се подминаха „съветските структури“ в страната, които като че ли изчезнаха изведнъж и за тях спря да се говори. Тези структури явно преминаха  от политически  досиета в икономически такива и започнаха да се разтварят- под формата на „нови“ партии, групировки, нови медии, нови бизнеси, дори нови крайморски селища и курорти. За съветското никой и нищо не говори вече в България и неговото внезапно изчезване е повече от подозрително. ГЕРБ винаги подминава темата- явно свързана със собствения й генезис, ако се съди по контрабандисткото минало на част от нейния елит. Интересни са  т. нар. „реформатори“- създадени явно в Лабораторията на Съветизма, атавистични, затворени и сектантски, объркани, налудничави и непоследователни- те не могат дори да допълнят историческата мисия на ГЕРБ- „да превърне пиратите в капери..“.

Президентът Плевнелиев  се опита да съчетае и двете тези тенденции, както и да влезе в риториката на „пещерния антикомунизъм“ , но това не му се отдаве и там  Той звучи много фалшиво. Затова се втурна да спасява Статуквото, което му подари един мандат, а Той вече се надява и на втори.  Помощта му  е необходима за решаването на основния проблем на Прехода- че с всеки следващи избори на българите им става явсе по-ясно, че още е на власт принципа- ..“не е важно кой, как и кога гласува.., а кой брои гласовете..“. И понеже повечето хора се отказаха да гласуват Плевнелиев съчини хитър план-.. как да ги улови в мрежата на Статуквото.

Междувременно народното недоволство и протестите  2013- 2014 объркаха плановете му за втори мандати и оттам за тихичка евакуация на Статуквото. Създаде се внезапна нова конфронтация – заради алчността на пост-съветските хора- Костов, Борисов, Първанов и др.те дори направиха Правителство на разграбването- но не усетиха как влязоха сами в капана на ситуацията. Протестите, които бяха хитро овладяни, насочени срещу анонимната Олигархия и оглавени от подставените лица на Статуквото- „Тримата тенори“- от зимата на 2013, „Протестна мрежа“-(юни 2013-2014) и Николай Бареков (2013-2014) изведнъж получиха като квалифициран враг- Триумвирата на днешното управление- на архитектите Агентите с печална слава- „Санкин“, „Гоце“ и „Буда“.. като естествени рекламни лица на Олигархията. Въпреки одеозните опити да се възкреси Бареков.., да се създаде нов отвличащи демонизацията герои- Велизар Енчев или Слави Трифонов- този път нешата стават твърде персонифицирани и опасни. Росен Плевнелиев се явява като спасител в ръжта на Триумвирата, като се опитва да подмени народното недоволство с измислвн и безсмислен Референдум, който да изкара поне част от хората да гласуват и да ги хване в кошарата на Статуквото отново. Референдумът му е абсолютно безсмислен и е технически въпрос, той може да бъде решен дори само от състава на ЦИК, или дори на Н.С. – или чрез  лека поправка в Избирателния Кодекс. Значи целта не е тази- да бъде нещо решено...! Целта е да се гласува и да се подкрепи Статуквото, което трудно прикри на последните избори, че са гласували под 40 % от българските граждани- при това с платен, манипулиран и корпоративен вот- значи истинското е било е под 20 %.. Чрез ‚постоянен състав (разбирай договорена демокрация)“ на ЦИК,  чрез нелогична и непоследователна номерация на избирателните секции, напомпани списъци с избиратели и др. техники явно се стиган до неофициалните „резилтати“- за ГЕРБ- под 350 хил. избиратели, за БСП- под 150 хил. гласа, а Реформатори, „АБВ“, „Патриоти“ , „Атака“ и „ББЦ“- с неконституционните си под 4% от гласовете- т.е. те влязоха в Парламента едва  с по 30- 40 хил. реални гласа.. . Всички протестни партии и движения бяха порязани, въпреки, че имаха поне по-голяма подкрепа от малките антуражи на Статуквото-„влезли“ в 43-тото Н.С.

    Тези факти, както и нашето недоволство от "играещите с Референдума"- проф. Близнашки, "Протестна мрежа" и реформаторския Блок на Костов, правят нашето участие в предстоящите избори и в „Статуквовият Референдум“- безсмислени и безцелни! Затова нека нанесем най-страшния удар по Статуквото- да направим бойкот на безсмисленото и подмененото допитване на народа.  Президент Плевнелиев прие гласуването и "поправките" на Н.С. за референдум въпреки подмяната на въпросите му и бламирането на част от тях- значи за Него те са били без значение и Той просто жонглираше с обществените нагласи. Няма как да участваме в Неговите и във "Статуквовите игри", Реформаторите не гласуваха за Референдума си в Н.С., а Проф. Близнашки пристана в ДПС, които са били винаги против това "народно допитване"- затова  НЕКА КАЖЕМ „ПЪЛЕН БОЙКОТ НА РЕФЕРЕНДУМА И НА СТАТУКВОТО..“. ОТКАЗВАМЕ ДА БЪДЕМ ПИТАНИ САМО ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ВЪПРОСИ И ДА БЪДЕМ МАШИНКИ НА СЪВЕТСКИ ТРИУМВИРАТ, КОЙТО ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ ОКУПИРА И ОГРАБВА СТРАНАТА...ПРИЗОВАВАМ ВИ ДА СЪЗДАДЕМ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ "ЗА БОЙКОТ НА РЕФЕРЕНДУМА ОТ 25.10.2015" И ДА ГО РЕГИСТРИРАМЕ В "ЦИК" ЗА ДОСТЪП ДО МЕДИИТЕ И ДО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАШАТА ПОЗИЦИЯ..!
НИКОЛАЙ ГАЦЕВ          0897 200 733   gatzev@yahoo.com.au  http/www.1853.info



Тагове:   сащ,   СССР,   2015,   1989,   1853,   2013-2014,   dobrodetelnata dryzina,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. kunkata - Именно, чакат ни
12.08.2015 15:19
безсмислени и безцелни избори. Избори, в които сами ще гласуваме да ни бъдат отнети малкото останали ценности.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3761342
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031