Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2016 20:33 - ТОВА НЕ Е НАСИЛСТВЕН ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2378 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НИЕ,  ДОЛУПОДПИСАНИТЕ  БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФЕВРУАРСКИТЕ ИЛИ В ЮНСКИТЕ ПРОТЕСТИ- ИЛИ В ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ.., КАКТО И НЕДОВОЛНИ ОТ ПРОМЕНИТЕ ПРЕЗ 2013- 2016 В БЪЛГАРИЯ, ОТ СВОЕ ИМЕ И ОТ ИМЕТО НА ГРАЖДАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ,  НА ОТДЕЛНИТЕ НИ ЛИЧНОСТИ И НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ГРУПИ,  КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАМЕ,  ВОДЕНИ ТУК ОТ СВОИТЕ РАЗЛИЧНИ СЪДБИ И ОПИТ, СХОДСТВА,  ВЯРВАНИЯ И РАЗЛИЧИЯ, ЗАЯВЯВАМЕ НА:

 

......................................................................................2016 г.:

 

1) В последните 26  години близо  3 милиона български граждани трайно са се изселили (повечето изгонени), като икономически или политически емигранти  в чужбина. Те работят там и правят брутен вътрешен продукт за държавите, в които живеят, плащат данъци, където живеят, оставят принадена стойност за обществата, в които работят. Tова възлиза на поне 10 милиарда евро годишен продукт- и загуба на „жива сила“ от Страната.

 

2) Предприятията, които произвеждат у нас брутния вътрешен продукт в голяма степен са с неизвестни собственици или са чужди предприятия или чужди търговски вериги, които  имат правото да изнасят неограничено печалбата си извън страната. Това е път за изтичане на нови 10- 12 млрд. евро, годишно, които реално се губят от българските граждани, поради закърнялост на икономическите закони, валутния борд и чуждата банкова система. А в действително кои са собственици на тези приватизирани или новосъздадени предприятия? Това са български граждани, които се представят пред нас- чрез поставени лица, офшорки, франчайзи или други посредници...- като те прикриват и симулират липсата на реални чужди инвестиции в България, които не се случват поради влошеният икономически климат в страната, липсата на държавност, на работеща, независима съдебна система и нелогични реформи- за които са отговорни  – ТЕ - управляващите..

 

3) Статуквото, наследник на „Посткомунизма“ и „Дивата Демокрация“ е поело уж за „по-плавен“ преход- „отговорност“  за страната през последните 26 години-  и срещу което НИЕ, днес,  се противопоставяме остро и решително. То е сковало страната с неработеща Конституция, кухи и противоречиви лобистки „закони“ и неконституционни административни практики,  които целят да възпроизвеждат хаоса в нови форми и с нови участници. Това не само, че води до дискредитация на демокрацията и прави Българския народ най-нещастния на земята, а води по предначертан път към затриване на страната ни - уж поради своят „собствен избор и съдба..“.

 

4) В Страната няма Национално съгласие, Национална доктрина и е нарушен „Общественият договор“, който регламентира едно демократично и пазарно общество. Има Система на  „посочена демокрация“, фалшиви политически субекти, които постоянно се изобличават едни други, а в последствие влизат в безпринципни коалиции помежду си и забравят за всичко, което са обещали и в което са се клели. Хората се манипулират и се изправят едни срещу други на икономически, класов, религиозен, етнически и културен принцип. Стига!

 

5) Страната  се управлява чрез Монополи на власт и „назначената икономика“, които неглижират правилата на свободната конкуренция и обществената полза, като се съсипват всички инициативи на Гражданското общество, когато то не е подменено. Ограбват се българските граждани и зараждащият се по естествен начин бизнес, като се отприщват контрабандата,  трафика, лихварството, кражбата на ДДС, злопотреби с Евро-фондовете и корупцията на всички обществени нива. А,  ВЕИ и напредналите нови технологии са превърнати в плашило, заради злоупотребите и спокойствието на Олигархията.

 

6) Създава се изкуствена обстановка на бедност, на етнически „противоречия“, отглежда се питомен нацизъм, ксенофобия и антисемитизъм, като с подобни „квази“- общностни противопоставяния, Статуквото се защитава,  задържа на власт,  работи, манипулира, контролира и управлява.

 

7) Статуквото си е създало работеща и обслужваща - зависима Съдебна и административна системи , които се противопоставят на всички истински чуждестранни инвестиции, на интересите на българските граждани и на всички идеи за реформи и промяна. Знакови имена на агенти „Гоцевци“, „Санкинци“, „Буди“ и „Сави“ изместват политиците, политическото, съдебното, административното и икономическото- като дискредитират дори геополитическата ориентация на страната и нейните реални обществени избори.

 

8) Статуквото е създало противоречива Пенсионна и Здравна система, в която То и само То да е арбитър на решаване на обществените отношения, като изнудва възрастните, социално-слабите граждани, малцинствата и българските поколения, като с насмешка се подиграва с мечтата за социална държава.

 

9) Статуквото е създало Режим на нихилизъм, подмяна на националните, моралните и културните ценности, на ниско образование и слабо Гражданско общество, за да укрепи и гарантира своята пълна доминация. Герои стават бандитите, трафикантите, контрабандистите и престъпниците, а хора с ниско образование и морал се издигат  като национална реклама и стават фактори в обществената йерархия.

 

10) Статуквото лишава новите български поколения от перспектива за реализация, отхвърля правата на българските граждани, живеещи извън територията на държавата. Стреми се да унищожи българската естествена среда и Природа, разграбва природните блага и ресурси на Страната, както и нейните  естествените богатствата-  обслужвайки офшорност, зависимости и корист.

 

11) Статуквото е създало в Страната един свой върховен „Орган“ и инструмент на незаконна власт- „Българската Олигархия“-  груба, безпросветна, мутрогенна и задкулисна групировка, която на практика е окупирала страната,  провежда контролирани  избори, назначава правителства и президенти, владее медиите и постоянно приема закони, назначава магистрати и раздава правосъдие- с които се ощетяват  правата на останалите хората и ограбва продукта, произвеждан от всички български  граждани

 

12) Статуквото е унищожило Българската армия и подменило Българските органи за сигурност, които биха могли да му попречат, като ги е превърнало в частни корпоративни машини и инструмент за обслужване на Олигархията. То пречи активно на обединението на българските граждани от територията на страната с тези в съседни или отдалечени места, които биха могли да внесат нови политики, анти-монополни идеи и иновационни практики, опасни за Статуквото, но важни за просперитета на българския народ.

 

13) Статуквото в България извършва предателство към българската диаспора в Република  Македония. Оцеляването и  същността на нашите сънародници- които са вече около 2,5  млн. Души е под въпрос. Не спазването на международни договори, гражданските права и стандарти показва на яве необходимостта от „Поход срещу Статуквото“, който започваме  от днес.

 

ВОДЕНИ ОТ ТЕЗИ И ДРУГИ НЕГАТИВНИ КОНСТАТАЦИИ И ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ СТАТУКВОТО И ОЛИГАРХИЯТА, НАПРАВЕНИ В ХОДА НА НАШИТЕ, ВЕЧЕ 3 ГОДИШНИ УЧАСТИЯ В ПРОТЕСТИ, ЗАСТАВАМЕ ЗАД  ИДЕЯТА ЗА УЧРЕДЯВАНЕТО НА  „ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА РЕПУБЛИКА“- И СЛЕД КОНСТИТУЦИИТЕ ОТ 1946, 1971, 1991.. – ЗАД НОВА ТАКАВА-СЛЕДВАЩА СЛЕДНИТЕ 14 ПРИНЦИПА И ПОЛИТИКИ– „КОИТО НЕ НИ ПРОТИВОПОСТАВЯТ-  НАС, ВЯРВАЩИТЕ В БОГА- НА НАС, ВЯРВАЩИ В МАТЕРИЯТА И ЕСТЕСТВЕНИТЕ ЗАКОНИ, ХОРА“ - ВСЕКИ- САМ ЗА СЕБЕ СИ- И КАТО ДОЛУПОДПИСАНИ, ЗАЯВЯВАМЕ:

 

1) Вярващият в Бог или вярващият в естествените закони Народ е проспериращ народ. Уважавай миналото си за да имаш бъдеще. Вярата в Бога или в Материята е еднаква и равна, но е важното е да вярваш.

2) „...от днес си смъртен, но ще имаш поколение..- и то е твоето Безсмъртие. Децата са най-важното нещо за една нация. Към тяхното бъдеще, успех  и просперитет насочваме всички наши усилия.

3) България  ни е дадена за да служи на българските  граждани независимо от цвят, вяра, майчин език и пол. СОБСТВЕНОСТТА е ключ за просперитета на една нация.

4) Планиране и развитие. Просперитет чрез производство и развитие, реализация на интелектуални и културни продукти. Българските граждани - собственици на какъвто и да е бизнес в сферата на производството, експертизата или услугите - да са защитени от нелоялна конкуренция, а собствениците на интелектуалени продукти или знания- с гаранции за подходящи условия за тяхната реализация.

5) Свободната конкуренция и предприемачество не могат да бъдат за сметка на обществения интерес. Да просперираш, наблюдавайки тези около теб как обедняват и оскотяват в дългосрочен план би довело до комичната ситуация да останеш сам с парите си без род и Родина. Не можеш да станеш богат, като правиш хората около теб бедни, без да плащаш данъци и да стоиш безучастен, оставяйки някой да преживява със суми под жизнения му минимум или да го лишиш от необходимото да преживява на Божия свят- дори за 1 ден.

6) Si vis pacem, para bellum. Независимо да ли сме част от Европа или не, ние винаги сме външна граница. На България, на Европа или на двете. Затриването на армията ни и нейната боеспособност е престъпление към дедите ни, нас и децата ни. Възстановяването на ВПК трябва да е приоритет на всяко следващо българско правителство. Създаване на модерна гъвкава армия със съвременно техническо обезпечение, способна да решева различни задачи свързани с отбраната на страната ни, както и създаването на Национална гвардия, която да провежда обща военна подготовка и да оказва помощ на населението при участие във военно-приложни и спасителни форс мажорни операции.

 7) Полицията ни трябва да стане работеща с отговарящ по численост състав за Европа. Необходима е реформа в разнунавателните и контраразузнавателните ни служби, които да бъдат способни да работят срещу тероризма, прането на пари, трафика и опазването на националанта ни сигурност.

 8) Внедряване и приоритет на високотехнологични производства и технологии. Създаване на Малки модулни реактори и кутурата на малките модулни политики- евтина енергия за подкрепа на стратегически отрасли на производството. Дългосрочна програма за производства, които да задоволяват вътрешния пазар на конкурентни цени и качество, които да могат да се предлагат на традиционни за България външни пазари.  Да се създават научни, експериментални и технологични Клъстери и мега- Клъстери, да се инвестира в наука и образование. Да се създадът кооперативни корпорации с осигурена подкрепа от държавата за внедряване на българската наука и иновации в сферата на икономиката и производството.

9) Чиста околна среда. Постепенно спиране на производствата-замърсители на околната среда. Развитие на еко и културен туризъм, поощряване на безхимично  градинарство и високотехнологично земеделие, възтановяване на напоителните системи, приоритет на еко-скотовъдството, подкрепа на билкарство, производството на пчелни продукти и добива на естествени етерични масла.

10) Монополите и стратегически предприятия да са под засилен обществен контрол- концесии, приватизации, планиране и др., икономически дейности да са с ясна данъчна история и собственост. Нов закон за мениджмънта на държавните и административни структури. Предоговаряне на условията за членство и компенсация за България за диспропорциите в субсидиите с останалите евро-членки- в коефиценти.

11) Прозрачност на собствеността и особено на медиите и средствата за масова информация.

 

12) Подкрепа на БАН и Селскостопанска академия, като стратегически центрове за вземане на решения към българското правителство, тотална реформа в образованието обхващаща началното, основното, средното и висше образование. Възпитание съобразено с основните морални ценности. Изучаване на основите на Морала, Правото и Вероученията в училищата и университетите.

 

13) Създаване на система от оптимално и широкодостъпно здравеопазване. Наблягане на превенцията и доболнаичната помощ. Програма за здравословна профилактика на населението и подрастващите.

 

14) Грижа за българите по света, както и за тези с българско самосъзнание, чрез създаване на изнесени културно – образователни центрове и използването на „културна дипломация“ . Грижа и помощ при осъществяване на инициативи свързани със сънародниците ни. Полагане на основите на Платформа за преселване, оземляване, адаптация и защита на правата на новите български възвращенци.

      

     В контекста на всичко това НИЕ смятаме, че сегашното Статуквото обслужва чужди и не български интереси. Това налага абсолютна и пълна смяна на досегашния политически елит с лица защитаващи националните интереси и тези- на нашите сънародници по света, които по исторически, икономически или политически причини са напуснали територията на страната.

 

НИЕ НЕ ВЯРВАМЕ В ОБЕЩАВАНИТЕ ПОРЕДНИ „РЕФОРМИ“ ОТ ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И ПРИЗОВАВАМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО НА ОБЕДИНЕН ПРОТЕСТ И НАЦИОНАЛЕН „ПОХОД СРЕЩУ СТАТУКВОТО“- ЗА СВАЛЯНЕТО МУ ОТ ВЛАСТ- БЕЗ УСЛОВИЯ, КОМПРОМИС И СДЕЛКИ! НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ИМА ЗАКОНОВИ ИЛИ КОНСТИТУЦИОННИ  ПРЕЧКИ ПРЕД РЕФОРМИТЕ- АКО  ЕДИН  НАРОД Е ОБЕДИНЕН И ИСКА ПРОМЕНИ..- ТОГАВА С НЕГО Е И БОГ- ..И НАРОДЪТ.. МОЖЕ САМ ДА ПРОМЕНИ И ДА ПРОМЕНИ СЪДБАТА СИ, ВЪПРЕКИ НЕБЛАГОПРИЯТНИ „ПРОГНОЗИ“ И АПОКАЛИПТИЧНИ ОЦЕНКИ.

     НЕ Е ВРЕМЕ ДА СТОИМ И ДА ЧАКАМЕ- ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛЕН „ПОХОД СРЕЩУ СТАТУКВОТО“ – КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СМЕ МНОГО.., ДА СМЕ ЗАЕДНО..,  ДА СМЕ ЕДИННИ..- НЕЗАВИСИМО ОТ СЪДБАТА НИ.., ОПИТА НИ.., СХОДСТВАТА И РАЗЛИЧИЯТА НИ..!

НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ НИЕ- БЪЛГАРИТЕ,  СМЕ ПАЗИТЕЛИ  И  СТРАЖИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,  НАШАТА ТЕРИТОРИЯ Е ИСТОРИЧЕСКОТО „УБЕЖИЩЕ НА СВЕТА“, БЕЛЯЗАНО И С ГЕРБА НА ЛЪВА..!,  ЗЕМЯ НА ТОЛЕРАНТНОСТ,  ВЕРОТЪРПИМОСТ, БЛАГОДАТ, „ БОГУ- МИЛИЕ“ И БЛАГОСЛОВИЯ, МЯСТОТО, КЪДЕТО НИКОЙ И НИКОГА НЕ Е УМИРАЛ ОТ НЕДОСТИГ ИЛИ  ГЛАД.. НЯМАМЕ НИКАКВО ОСНОВАНИЕ ДА СМЕ НАЙ-НЕЩАСТНИТЕ НА СВЕТА!  ТАКИВА СМЕ ЗАЩОТО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СМЕ ЗАГУБИЛИ ЧАСТ ОТ СВОЯТА МИСИЯ, НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПЪТ И МАЛКО ОТ ВЯРАТА СИ (ЗАЩОТО ДЪЛГО СА НИ ПОВТАРЯЛИ, ЧЕ СМЕ НЕВЕРНИЦИ.?!), НО КАКТО Е СТАНАЛО С МЪДРИЯ ЦАР СОЛОМОН..- И НИЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИМ ВЯРАТА.., ДА СПРЕМ УПАДЪКА И ДА СЕ ПРОМЕНИМ- СТИГА ИСТИНСКИ ДА ГО ИСКАМЕ! ТРЯБВА САМО ДА СЕ ОБЕДИНИМ, ДА ПРОГОНИМ СТАТУКВОТО И НЕГОВИТЕ МЕТАСТАЗИ - А АКО Е КЪСНО- ЗАРАДИ НАС,  .. ТО ПОНЕ- ЗАРАДИ ПО- ДОБРАТА СЪДБА НА ДЕЦАТА НИ И НА СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ!

Какво трябва да направим сега- докато Статуквото, нагласените му местни избори  или „куците“ му Референдуми вървят..- ние ви предлагаме да започнем повсеместното учредяване на Общи събрания на населението- съгласно промените в ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ от юли 2015 г. http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135636485-  ГЛАВА ЧЕТВЪРТА- „ОБЩО СЪБРАНИЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО“- съгл. чл. 54- ал. 1, т. 3- т. 7.. и всички следващи членове до чл. 64, вкл. от ЗПУГДВМС.

    Докато- еднаквите и неразличими партии-‚ментета“ на Статуквото и Олигархията, от последните 26 години, се договорят и пак си „назначават“ местна власт, вперени в бъдещата  злоупотреба с европейските фондове и публичните средства...- ние ще им изградим сигурна и стабилна мрежа от МЕСТНА ГРАЖДАНСКА ОПОЗИЦИЯ (МГО)- с реални искания и без борба за участие в Общинската или Партийна корупция..- НЕ МОЖЕМ ДА СМЕ КАТО ТЯХ- ЗА ДА ГИ ПОБЕДИМ..- ТРЯБВА ДА СМЕ РАЗЛИЧНИ ОТ ТЯХ- И ЗАТОВА ЗАПОЧВАМЕ РАЗЛИЧНО..! БОЙКОТ ЗА ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ СТРУКТУРИ, ИЗБОРИ И НА ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПАРТИИ И НАЦИОНАЛНИ ПОЛИТИЦИ.. НА ПРЕХОДА..!!

  Нашият Инициативен Комитет ще прави регистрация, обучение и пропаганда на Идеята за Общи събрания на населението- .. след- Януари 2016 г. (съгласно Глава „Четвърта“ и чл. 54- 64 на ЗПУГДВМС) и ще стимулира противопоставянето на Статуквото по места- с волята на тези нови Общи Събрания на населението.. и нова форма за Контрол върху местната Власт.., която ТЕ не очакват от нас..!

ЕМИЛ ДИМИТРОВ, НИКОЛАЙ ГАЦЕВ, ВЕСЕЛИН ПАНЧУГОВ , ХРИСТО КЕНАРОВ както и................................................. :..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

gatzev@yahoo.com.au ,  www.pppp.bg ,  www.facebook.com/gatzev , www.facebook.com/ФБ , federalbg@groups.facebook.com, „ДД“  www.1853.info,  mail: info@1853.info




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. nikolaigatzev - грешите- анонимник- аз съм тръгнал по Пътя на Хавел и "Харта'77"
23.01.2016 22:59
Аз започвам като Хавел- с "Харта'77" и после ще променим всичко!
цитирай
2. apostapostoloff - Вие сте една шепа
29.01.2016 19:53
абдали, които стават само за смях. Голям ташак сте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3772120
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930