Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2016 22:53 - ГОТВЯТ ПРЕВРАТ НА ГЕРБ И ГЕРБ ГОТВИ ПРЕВРАТ!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 3203 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вторникът е важен ден, защото е 18 Октомври 2016 г.- и на всички е вече ясно, че след 19-ти не могат да се свикват предсрочни парламентарни избори- има конституционни ограничения за това- следващите могат да бъдат най-рано след Юни 2017 г. Значи за около 8 месеца предстои да имаме странно управление- или "служебен кабинет" на Бойко и на Бойковистите, или компромисен "Кабинет на успелия преврат", ако успеят да"врътнат" Бацето- и да го изпратят в Опозиция завинаги.. #Кой ще го изпрати ли..?! Всичките останали - взети заедно.. един вид - една широка "кръгла маса"-може да поканят и извънпарламентарни фактори, може да поканят и личости и експерти, непременно и виднни граждански водачи и неформали лидери- "нещо" като неинстуционализирано "Велико народно събрание" (нали това "велико народно" всички искаме да се махне..?!). от много говорене за "велико народно" накрая може да си го направим като "Славният парламент" на Кромуел..- внезапно, без избори и без много зор- само трябва да можем да разберем и прочетем логото на сградата на Парламента ни- "Съединеието прави силата".. За 8- 9 месеца на "Славен парламент" и на едно широко правителство ( в него ще дойдат и части от "ГЕРБ" дори, защото все ще се намерят и сред техните депутати- такива, които ще препочетат съгласието- пред Шлифера на Бойко Борисов.. и ще помислят за стотицитехиляди симпатизанти на "ГЕРБ", които ще бъдат веднага подгонени, когато се махне широкия граб на Бойко Борисов, който да ги е пазил досега- "на сянка".. Сега ще се наложи да ги пазят други, може би не само от "ГЕРБ", а някои от тях ще трябва да си отидат, все пак- като "тази", която  ни изложи в Еврокомисията, като "този", дето ни се изявява като външен министър, а служителките му се обличат като палячовци, като назначените любовници, проститутки и "кунки" на Реформаторите- паноптикума от цялата тази "преходна гмеж"- и Театър на абсурда, откойто неможем да излезем вече 26 години.. Тези наистина ще трябва да си отидат, а с тях- и "родният им и непрежалим от тях- Преход", защото все пак Прехода, макар и дълъг - все някога свършва- дори да е преминат в 40 годишно обикаляне в кръг на една "безкрайна и необятна" 400- 500 милна зона.. Преходът свършва, когато се промени съзнанието, а съзнанието се сменя, когато се завърнем към старото и позабравено "чувство за Справедливост"..-валидно и за предишното, и за по- предишното време- и така- дори до по- назад- стигайки чак до Оня, славен исторически 40 годишен Преход на Моисей през пустинята на Синайския полуостров, като запазен за Библейския ни път- от него все да тръгваме- и до Него- все да достигаме.. Предстои ни Страшно време- на преврат, контра- преврат,на протести и котра- протести- дано и стигнат следващите 8- 9 месеца да докажем, че сме се научили на нещо- през прехода- и поне да положим Нова конституция и да отредим следващите ни 25- 30 години- да бъдат по- успешни- от годините на досегашния ми Преход..
Вече Времената са други, други сме и самите ние- нямаме илюзии и носталгия по миналото, защото светло минало можеш да обещаеп, само на жителите на Скопие- а даже вече и там няма да Ти повярват на всичко.. и захвърлят фалшивите маниста на древните "обетовани" диадеми.., които подигравателно им подхвърлят..- какво по-голямо доказателства, че сме наистина- един ннарод - с повечето от тях,,
Имаме само 8- 9 месеца,ако успеем да балансираме "Преврата" и "Котра-преврата" и да седнем и да си почистим всички закони, наредби и правилници- а най-вече и Основния си закон, гордо подписан от някакви си там няколкостотин народни представители- в едно Велико народно събрание, събрани за да направят нещо за бъдещето - а за да се разберат - за оглозгването на постното цоциалистическо наследство.. И понеже вече.явно,няма какво да се глозга.. и за да не се нападнем едни- други- се налага да си напишем Нов и по-успешен европейски основен закон..- като го премислим не за следващите 2- 3 мандата, а за до времето, когато родените в нашия объркан Преход- ще съумеят на направят нещо по-добро от нас- за следващите ги поколения..
Идва време на нова "кръгла маса" и на нова Учредителност- да се вживеем в момента..- както са го направили "онези"- уж неуките и невисокограмотни чобани и дребни предприемачи на Събранието в Оборище- през 1876 г. Няма да е идеален и нашия"документ"- както не е бил идеален и "техният", но не е важна идеалността, а духа и целите, които ще си заложим- за да не питат и децата и внуците ни -"откъде идваме и накъде вървим."- това трябва да и води- посоката- а не идеалността, която всеки от нас- и по различен начин си я разбира..
БОЖЕ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ- МНОГО СИ Й НУЖЕН- ПОНЕ МЕЖДУ 19.10.2016 И 19.07.2017, КОГАТО ЩЕ СЕ ТВОРИ "НОВОТО ВРЕМЕ НА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ"..!!

Николай Гацев                                                             "Оборище" .....    14.10.2016




Тагове:   1853,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Аз ще
15.10.2016 17:22
гласувам за Сашо Томов, защото съм от ЦСКА- Лупи.
цитирай
2. haralanov - Кметове от БСП открито работят за ГЕРБ и лично за Цецка Цачева...
15.10.2016 20:29
http://vevesti/90517/kmetat-na-svishtov-gencho-genchev-ot-bsp-podkrepi-tsetska-tsacheva-za-prezident/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3761149
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031