Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2018 11:12 - "ХИБРИДИТЕ" НА "ХИБРИДНАТА ВОЙНА" ПАК НАДИГНАХА ГЛАВА..!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1965 Коментари: 5 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ТОВА, КОЕТО ПОСТОЯННО ЧЕТА- Е ВЕЧЕ ГРУБА, СЕЛСКА МАНИПУЛАЦИЯ НА "ХИБРИДИТЕ" ОТ МОСКВА- ..НЕ Е ИМАЛО ТАКИВА ДЪРЖАВИ: ПОЛША, УКРАЙНА, ФИНЛАНДИЯ, ЛИТВА И ЛАТВИЯ ИЛИ ПЪК,  СА СЕ НАМИРАЛИ В РАМКИТЕ НА ИМПЕРИЯТА, НА РУСИЯ- ЗНАЧИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ Е "САМО РУСКО"! ДА- НО ЗАГИНАЛИТЕ!-СА ИМАЛИ ИМЕНА И НАРОДНОСТИ , (ЧЕТЕМ ГИ НА МНОГО МЕСТА ПО ПАМЕТНИЦИТЕ).. ДА БИЛИ СА, В РАМКИТЕ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ! НО- ЧИСТО ФОРМАЛНО- И БЪЛГАРИЯ, ТОГАВА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА И Е БИЛА- ЧАСТ ОТ "ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ"- ЗНАЧИ, ИЗЛИЗА, ЧЕ, "БЪЛГАРИТЕ- ОПЪЛЧЕНЦИ", СЪЩО СА "ПРЕДАЛИ"- "СВОЯ" СУЛТАН.. И СА "МИНАЛИ" НА СТРАНАТА НА ВРАГА..!?! СТИГА ВЕЧЕ СМЕ СЕ ЗАМЕРЯЛИ С КОСТИТЕ НА УБИТИТЕ..- ЗА НАШАТА СВОБОДА..! КОГАТО ИЗБРОЯВАМЕ- ИМЕНАТА НА ЖЕРТВИТЕ- СЕ ИЗБРОЯВАТ ИМЕНА И ТЕХНИТЕ НАРОДНОСТИ- А НЕ ИМПЕРИИТЕ ИМ, ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ СТИГНЕМ ДО АБСУРДА- ДА ТАЧИМ И ЖЕРТВИТЕ НА СУЛТАНА.., КАТО КОНСУЛА НИ В ОДРИН..!


Тагове:   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. merlin68 - Руската империя е многонациона...
06.03.2018 12:03
Руската империя е многонационална, както впрочем и съвременна Русия. Войните се започват по решение на ръководството на държавите. В случая, Александър втори, прочита прокламация с която обявява война на Османската империя. В тази война участват както доброволци, така и мобилизирани, от цяла Русия, в това число, фини, татари, чеченци... над сто етноса. Ако ти искаш да изброяваш поименно състава на руската армия, то - моля. Но избирателно да се говори за украинци, поляци и фини, е некоректно и хибридно. Но понеже никой не иска да го прави, а не е и нужно, то би следвало да се придържаме към историческите факти, а те са следните - в Освободителната война, като съюзници участват три държави, това са Русия, Румъния и Сърбия. Нито една друга държава не е участвала във войната, но ако се заровиш в историята, то ще видиш, че е имало участие на граждани на множество европейски държави били се в състава на руската армия, това обаче е личен избор.
Всички тези руски войници от различни етноси, са участвали във войната по волята на държавата Русия. Ако фините не бяха в състава на Русия, то нямаше и да участват в Освобождението ни, същото се отнася, например до казахите.
По логиката на нашите политици да наблягат не на държавната взела решението и водила войната, а на етносите участвали в тази война, то излиза, че българите са воювали срещу Европа, във всички войни водени от Османската империя през петте века, в които ние сме били част от нея. Ти чел ли си в историята ни, че ние на страната на турците сме се били под стените на Виена?

Преиначаването на историята в полза на враговете ни и във вреда на отношенията ни с кръвните ни братя, е предателство по същество! Това е хибридна война срещу собствения ни народ.
цитирай
2. nikolaigatzev - По същата логика- ние сме продали Султана.. си..
06.03.2018 12:49
Ако е вярна Вашата логика- значи и 40,000-те ни "Опълченци"- са продали Султана си и са минали на страната на Врага- който е воювал, тогава, срещу Османската империя (в която е била и България- т. е. срещу българите..)
цитирай
3. merlin68 - Ако е вярна Вашата логика- значи и ...
06.03.2018 14:10
nikolaigatzev написа:
Ако е вярна Вашата логика- значи и 40,000-те ни "Опълченци"- са продали Султана си и са минали на страната на Врага- който е воювал, тогава, срещу Османската империя (в която е била и България- т. е. срещу българите..)


Първо, прочети що е логика и как се строят логичните връзки, а след това си задай въпроса, по чия логика може да бъде построено горното ти твърдение. Ако въпреки това не успееш да си отговориш, то ще ти кажа.

Ето какво казва патриарх Кирил: "В риториката на някои (български) официални лица се застъпваше тезата, че наравно с Русия, тази същата роля са играли и Полша, Литва, Финландия."
Да ти припомня, че Полша, Литва и Финландия не съществуват като самостоятелни държави по това време и следователно не могат да играят никаква роля, включително в Освобождението ни.
Също така отново ти припомням, че имайки предвид фактическото състояние и ако искат да изброяват етносите влизащи в състава на руската войска донесла свободата ни, то нашите "официални лица", би следвало да изброят всичките сто и кусур етноса влизащи в състава на Руската империя.
Забележи и заглавията в медиите "Борисов благодари на страните, били се за Освобождението на България"
И под това заглавие се изброяват страните на които Борисов благодарил в телефонни разговори или с телеграми:
Сърбия - абсолютно точно, това е държава участвала в Освобождението ни.
Финландия - по това време не съществува като държава
Полша - също не съществува като самостоятелна държава по това време
Украйна, не съществува по това време
Не става ясно, поне от медиите които прегледах, дали Борисов е благодарил на Румъния, която участва във войната.
цитирай
4. krumbelosvet - Авторе, авторе руфобен
06.03.2018 18:03
Хитрата сврака с двата крака. Много такива свраки се навъдиха между ру-фобите и анти-комите. Излезе, че НАТО-вски страни са освободили България.
Да вземем само поляците. Ру-фобска нация, с малки изключения. Защо така? По същата причина, поради която те благодарят с "тенкуем" и са католици - папата и Великобритания са ги възпитали като врагове на Русия, по правилото "разделяй и владей" (славяните в случая). Но англо-филството им стига и до туркофилия и БЪЛГАПОФОБИЯ. Никой не казва дума сега за поляка Синклер (псевдоним), който СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО се опитва да върне на Турция част от Родопите.
Дълга и широка тема, която ЛЕСНО се свежда до ЕДНО - без Р У С К И Я цар и руските имперски интереси, нямаше да има Освобождение. Щото Русия е ЕДИНСТВЕНАТА ВЕЛИКА СИЛА, чиито ГЕОПОЛИТИЧИСКИ интереси НЕ СА диаметрално-противоположни на нашите... До днес. Но това е табу за англосаксонската пропаганда и нейните жертви - нашите ру-фоби, които ПО ПРАВИЛО не обичат България. Презират я, оти Америка любят, там им е сърцето.
цитирай
5. get - Авторе, авторе руфобен - ...
06.03.2018 23:10
krumbelosvet написа:

Авторе, авторе руфобен


- По тази ТВОЯТА ЛОГИКА - тогава ВИЕ С МЕРЛИН - сте БЪЛГАРОФОБИ!
1.
- Това ПРЕДЦИТЕ НИ го постигнаха САМИ през 1870 год. - ПРОТИВНО НА РУСКИТЕ "гео-стратегически интереси":
https://upload.wikimedia/wikipedia/commons/c/ce/Bulgarian-Exarchate-1870-1913.jpg
2.
- Това стана СЛЕД СЪВПАДЕНИЕТО между българските НАЦИОНАЛНИ и руските ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКИ интереси през 1878 г. - ето ВЕЧЕ ОРЯЗАНОТО НИ ЗЕМЛИЩЕ !
https://commons.wikimedia/wiki/File:Sanstefanska_Bulgaria.png
3.
- Ето реална България след "берлинския мирен договор" - той подготвен от ТАЙНАТА РУСКА ПОЛИТИКА ... с Австро-Унгария и Британия ... и на който БЪЛГАРИ НЕ БЯХА ДОПУСНАТИ !?
https://commons.wikimedia/wiki/File:Bulgaria_after_Congress_of_Berlin_in_1878.png

През XVIII - XIX век Русия води поредица от войни против Османската империя на Балканите, включително на българска територия. Целите на Русия в тези войни са изцяло имперски и завоевателни. Възприемайки себе си за наследник на Византия, тя се мъчи да заграби "византийското наследство"на османска територия - Проливите и Цариград.
А тъй като, Българските земи са в непосредствена близост до тях. Те твърде рано стават обект на височайшия имперски интерес в Петербург. Първият израз на активната настъпателна руска политика по Източния въпрос са двете войни на императрица Екатерина Велика (1768-1774 и 1787-1791). В резултат на военните си победи в тези войни Русия реализира редица териториални и стратегически предимства, най-важното от което е извоювано по договора от село Кючук Кайнарджа (21.07.1774) п-р-а-в-о ДА ПОКРОВИТЕЛСТВА БАЛКАНСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ.
В българската историография обикновено значението на тази придобивка за нас българите се тълкува в смисъл, че едва ли не от тук нататък - българите сме се сдобили със свой истински покровител и защитник – Уви, Не! За Екатерина II ние българите от Балкани НЕ СЪЩЕСТВУВАМЕ … ако има Българи, то те са Първо на Волга и Второ принадлежат към тюркският етнос … което се пропагандира и от личният Й приятел, Франсоа-Мари Аруе, известен повече като Волтер.

III-то
Все още Не-доумявам и не съм получил отговор:
Така определената от М. Погодин като титулна "велико-руска" нация ... славяни(европейци) ли са?

- С уважение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3777384
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930