Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2018 10:34 - ЗОВ, КЪМ МОИТЕ- „СИНИ” БРАТЯ И КЪМ ОНЕЗИ, „ЧЕРВЕНИ”, С КОИТО СЕ БОРЕХМЕ. ЗАЕДНО- ЗА ПРОМЕНИТЕ- СЛЕД 1989 Г.
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗОВ, КЪМ МОИТЕ- „СИНИ” БРАТЯ.. И КЪМ ОНЕЗИ, "ЧЕРВЕНИ", С КОИТО СЕ БОРЕХМЕ- ЗА ПРОМЕНИТЕ- СЛЕД 1989 Г.

Обръщам се към Онези, „Сини хора”, с които стояхме през 1989 г.– на първите многохилядни Християнски бдения и митингите- от Площад „Демокрация” и след това- по гладните барикади! Не ме интересуват- тези, които се борят за „мощите- на остатъчното СДС”, които участват, днес, в една Яшарска „Синя пародия”! Обръщам се и към онези хора- от някогашното БСП/БКП, с които бяхме, преди, от двете страни на общестеното противопоставяне, но явно, с една цел- за  смяната на Системата и Новата посока, на Страната..!!??

Какво се промени, че- се върнахме към Старото, Ретроградното и „Яшарското”- та- допуснахме уродливата и ретроградна Реставрация на омразната Яшарска династия, докато се боричкахме за това- кой и къде да седне!? Докато, в разни „шоу- програми”- Малък Тошко и Жени Живкова ни забавляваха- „Диадохите на Династията и нечестивата й- Гвардия”, извършиха Държавен Преврат и отново, ни възседнаха за да довършат- „..своите, обещани- 45 години..”, на кръглите маси и от договорките, с Великите сили, в Малта и Рейкявик- през 80-те години, на XX век..

„Хи-хи-кащият се Живковизъм” се завърна и се възцари, отново- и обратно с цялата си- безсмисленост и безцеремонност! И веднага- ретроградността и „анахронизмът” му- взеха да му- личат! Дори- „приземяването” и „покриването, докато отмине- Опасността”(старата тактика на оцеляване- на бай Замфир Яшаров, българският Управник, известен ни- за около- 32 години- под името- Тодор Живков) се превърна в „стратегия на новите им – нечестиви- Диадохи..”.

Но Европа на 2018 г. не е самоцел- за оцеляване на някой Диктатор или „малък Ердоган”, нито „снишаване”, нито- какъвто и да било- атавизъм! Вече не сме в Затворената Съветска система, с която, всеки един Политбюровец- може да се гаври и да издевателства- над нас! В Информационното общество сме и във  фейсбук- демокрацията и няма как нещо, да бъде абсолютно забранено или да бъде- изцяло цензурирано.

Попаднахме в бедата- ..на 111-тото място- по Свобода на словото в Света! Нали, през 1989 г. се борехме , именно за това..- „за Гласност и Демокрация..”, а защо, така, лесно ги жертвахме– и двете..!? Заради „сигурността” ли- че така- май, загубихм – и двете..!

    След 2001 г.- в България- не са се провеждали- нито едни, свободни или честни Избори, а има, скрита- Диктатура на назначаемия ЦИК, на скритите назначаеми Институции и на „Съдебната Кланово- партийна пацелирана власт”, като тиха еманация, на пълзящата Реставрация и инструмент на Задкулисното Самодържавие. Игнорираха се основни искания и претенции- на големи маси в Обществото, игнорираха се Свободната воля, Изборния вот, Референдумите и Свободата- като основно благо. Вместо това, се толерираха- Носталгията и фалшивия Култ, към Режима на Съветския Етатизъм, отречен, дори- в родната му- Русия, като- „Икономически неработещ”!

   Капитализмът не е съвършен строй и не е„еманцията, само- на Доброто..”, но е единствената, засега Система, която „работи и действува-икономически”, а другите са-безнадеждни стремежи или утопии. Но Капитализмът- не може да работи в среда на „политическа несвобода” и последните ни, 20- 25 години, в България, го доказаха, колкото и да се опитват да ни убедят, „медиите на Пеевски”- в обратното! Пречи му, липсата на затвореност, на лагерност и „не- изолацията”,която, винаги ще кара, хората- да се оглеждат, при другите, околните народи и да се само-сравняват, с тях! Оттам идва и чувството за „не- свобода”, което отравя, днес- Обществото ни. А това поражда- безнадежност, емиграция, липса на стимул за възпроизводсто и води до пълен разпад на държавността.

Нашите институции и постижения не са съвършенни, но оставяйки по Пътя си- ценностите си, идеалите, Вярата си- се превръщаме- в послушен добитък и плъхове, а- селските хитреци и тарикати- като „Диадохите на Яшарите”, вечно ще ни повеждат, с омагьосаната си- „Хамелнска мелодия”, за да се удавим..- в Рейн, като- истински плъхове!

Трябват ни- нова Система и нова Държавност, съобразена с реалностите от 2018г. Целият Европейски съюз, се променя и ние, няма как да си останем- същите– или, с все- същите,  познати ни- Яшарски управници. Трябва да отхвърлим, тях, както и техния- придворен „псевдо- Елит”, защото това е „Път към Без-пътицата”, колкото- и друмища и магистрали, да са, ни се „прокарвали и откривали”. Нямаме посока, а и нямаме- Вяра, която да ни орентира и да ни води- към нея, за да се чувстваме- там, всички- правилно- вървящи..!

   Световната „Интеликрация”- настъпва и идва..- а тя е- новият ни, икономически преврат и след него, нищо няма да бъде- същото и като преди..! Това поражда- новите технологии и новата информационна среда.

   Трябва, спешно, да се съберем и да изградим- новите се Структури, Законодателство, Механизми и Институции- с които да продължим, нататък, а от предишните ни- политически платформи или формации- нищо не е пригодно или адаптирно, за новия момент, защото са наподобявали и са се „на-тъкмявали”, по- „не-свободата”.

    Необходими са кратно време- за Промяна и реална Промяна, защото алтернативата е разпад и самовзривяване, отвътре!

    Външният натиск и повсеместната миграция, отвън и около нас- радикализират и вътрешните ни процеси и нямаме- време за губене!

  За 12- те години на „Реставрацията”- изостанахме много и надявам се не- необратимо..! Необходимо е да привлечем- енергията- и на българите в чужбина, които, досега, само ни изпращаха помощи и средства- за оцеляване, а ги брояхме, само- за донори(или ”мъртвите души” в избирателните списъци), но сега, вече, са ни неободими- и като носители- на нови технологии и на нови практики!

БОЖЕ, ПАЗИ– БЪЛГАРИЯ ОТ ВЪНШНИТЕ ВРАГОВЕ! А ОТ ЯШАРИТЕ- НИЕ, ЩЕ Я ОПАЗИМ!

Николай Гацев                                                                 София, 28.06.2018     „Яшари- ланд”



Тагове:   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759078
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031