Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2018 19:30 - НОВАТА, ” КОНСЕРВАТИВНА” БЪЛГАРИЯ..- КАТО ОТГЛАС, ОТ НЯКОЛКО „ВИДИМИ” ПРОТЕСТИ.. ОТ ДНЕС- 18.07.2018 Г.!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НОВАТА, ”КОНСЕРВАТИВНА” БЪЛГАРИЯ..- КАТО ОТГЛАС, ОТ НЯКОЛКО "ВИДИМИ" ПРОТЕСТИ.., ОТ ДНЕС- 18.07.2018 Г.!

  Протестите срещу Властта в България, са винаги платени и режисирани от самата власт- или от части от нея! Това е надлъгването- или на едни с други партийни котерии,олигарси или пък, по- дребни корпоративн- браншови интереси. Същият проблем, стои и с тяхното отразяване в медиите- ако са, на „правилните хора”, се отразяват и обсъждат, широко, а ако не са..- медиите се правят, че „такова нещо.., никога не е съществувало”..!

   Същото имахме и днес- 18.07.2018 г. – „БСП” отново помогна на „ГЕРБ” и спаси „Борисов- 3”(за предишната помощ- получи креслото си, Министър Кирил Ананиев, който е член на „БКП” и „БСП” от 1984г., а официално, само, е замразил членството си в „БСП”, но не е напуснал- тази партия!), от внезапен удар, на определена- заинтересована среда. Първо„БСП”, бързо промени мястото на митинга. Определеното за пред- Народното събрание в 12.00 часа, се измести, пред Министерски съвет- в  11.00 и 12.00 часа.. Каква е раликата и защо „БСП”направи това- защото около „Народното събрание”- тече ремонт, от „далаверите” на Бойко Яшаров и Фандъкова, но има много камъни и строителни материали, които можеха, да бъдат използвани– от евентуалните недоволни и можеха да повлекат събитията и Правителството. За”БСП” е жизнено необходимо- Бойко да падне, в точното време, когато, ще бъдат готови, те, самите!

    Второ- „БСП” отиде и успокои, чрез лидерката си, лично,  протестиращите хора в Странджа и изпрати Президента, да ги до-успокои- защото, „БСП” няма никаква готовност да отиде на нови предсрочни избори, особено, преди края на годината. Така, двете червени партии ще „умрат”, но няма да допуснат „трети”- по- нов играч, да застане, до тях, във Властта, извън, избраните от тях патерици и политическите им „държанки”, в сегашното Народно събрание, допуснати там- само по договорката, на двете бивши комунистически партии- „БСП” и „ГЕРБ”(въпреки тяхната идеологическа неубедителност, електорална и структурна нереалност!). Защото българкият народ не може да събере- 2+2=4 и че ако имаме 2,8 – 3,5 милиона емигранти в чужбина, няма как- „БСП” и „ГЕРБ” да имат – по едномилионни резултати, при това, при гласувна активност - около или под- 50 % от избирателите(отнякъде им се получават- с около 1 млн.„допълнителни” избиратели, отнякъде, а ако приемем и гласовете на „ДПС” за реални- около 6- 7% от реално  гласувалите , то ”Патриотите” и Марешки, няма как да са в Парламента, въобще). Цифрите не излизат въобще, но „БСП” и „ГЕРБ” получават в бонус- още поне двойни субсидии на реалните и те скоро ще имат интерес, дори, да се „избавят” от част от избирателите си- за да не им теглят „масрафа” и разноските- примера, с Корнелия Нинова, която „гони” периферията на „БСП”, без да се сети, че тези хора,биха били полезни- при едни следващи избори- значи всичко, е пак предварително договорено и предерешено(и те, реално, не й трябват)!

  Как стои въпроса с ПП„ГЕРБ”- там се задава-ураганът, на новата икономическа криза- предвид отказа на Европа, да ни пусне в „ЕРМ-2” и изискването й за нов-„стрес-тест”, под Ероконтрол- на банките в България, за влизането и в Банковия съюз. Тоа е деликатен отказ и намек, че банките ни не са наред- а оттам, предстои реакция в близките няколко седмици. Банковият срив е единствената възможност- Борисов да бъде отстранен, извън договорките се с „БСП” и останалата „опозиция”, особено след като и ДПС има двама свои министри в Кабинета- Румен Порожанов на земеделието и Караниколов – на икономиката и на „Банката за възстановяване и развитие”(известна-и като, Банката на Пеевските интереси), която много странно, в началото на Кабинета „Борисов-3”, „премина” от ГЕРБ-авото Министерство на финансите(споделено и с  „БСП”, предвид, че Министъра на финансите- Владислав Горанов, е и рода, с Кирил Ананиев, Министъра на „БСП”) в ДПС- арското министерство..?! Но неведоми, са пътищата Олигархични!

 За „ГЕРБ” е жизнено-необходимо да „изкара” Управлението си, до стрес- тестовете на банките, а тогава, да подхвърли, за малко- Властта и „горещия картоф”, на друг, предвид, открадването на много пари от банките и неправилното им- менажиране и контрол, по вина на Регулатора, „БНБ”- контролиран от „ГЕРБ”, изцяло! Това значи, че „ГЕРБ”, няма да се съгласи на„маневри и рискове”, поне– до края на годината- или най-рано, през 2019г. Дотогава- всички протестиращи и недоволни,трябва да бъдат забавяни,баламосвани и лъгани- защото Истината е, че вече няма пари- дори за далаверите на „ГЕРБ”.Китайският заем от 3 млрд. лева,ще бъде взет за скърпване на бюджета, до края на годината, но това е заем, който трябва да мине през Парламента, а пък ще се търси начин- парите от него, предназначени за „бизнес”, да бъдат пренасочени, някъде другаде. Още няколко финасови искания и протести- през Септември 2018 г., няма как да бъдат посрещнати или удовлетворени, защото и с досегашните „подаръци на Бойко”- са се довели до „дефицит”-за над 3-4 млрд. лева и явно, няма да могат, да се раздават „излишъци”, повече в началото на следващата година!

Огромната администрация на страната- над, 450,000 чиновници, е част от скритата безработица на „БСП”и „ГЕРБ”, които си делят, повечето от тези места-пазен, само,за основния им електорат и изцяло са „партизирали” управлението, като почти са възстановили-„ППО,по месторабота” от времената на Партията им, Майка-„БКП”. За останалите клики и хора- се получава или кукиш, или още по- голямо нарастване, на излишната администрацията, която и без това е доста-свръх (предвид, и демографското „отпадане”- на над 3,5 млн. български граждани- като емигранти в чужбина).

   Изискването на Тръмп- за повишаване военните разходи за „НАТО”, на 3- 4 % от БВП, съвсем, пък- не може да бъде „посрещнато” от България и страната, започва да закъсва и там, а пък- неплащането на вноските, скоро, ще бъде наказано-със санкции, особено, ако не е подплатено и с някоя сделка-за нова американска военна техника, като гарнитура (както Тръмп обича да „рекетира” съюзниците си и приятелите си).

    Есентта се очертава да бъде- „на Българското недоволство” и „ГЕРБ”, не могат, да не си дават сметка, че трябва да се измъкнат-отново от отговорност- чрез някое„подставено лице”. Това, те се опитват, да направят и с Президента Радев- като го хлъзгат, да прави „служебни”и „кризисни кабинети”, или, към „кризисни народни събрания” и т.н.-все, пикантни идеи, чрез които, „ГЕРБ” иска, да се измъкне от отговорност и да се спаси- от „урагана”,заради грешки на тяхния днешен кабинет. Протестите от м. Юли 2018 г, показват, именно, тази тенденция на надлъгване- те не са никак- спонтанни, нито „стихийни”, а целят „размяната на удари”- между различните части на„високите” управленски нива и Олигархията, които не могат да се разберат, вече, по друг начин, защото, реално- на Власт са, почти всички „кръгове и клики”, в България. ПП„ГЕРБ” е задоволил, почти всички апетити- и затова съсипва уверено държавата и вървим- към сигурна пропаст и катастрофата на изключеното, извън, сметките на политиците- останало население.

   Макар и номинално- под 5 млн. души, населението на България е силно застаряващо и не е икономически активно, в по-голямата си част, а това- неминуемо ще доведе и до промяна на ценностната система и до социален колапс, ако не се вземат мерки- и в тази посока, но без глупашките идеи на Вицепремиера- Валерий С. Балевски, който, дори, гузно крие- собствената си, комунистическо фамилно име, толкова голям „Евроатлантик!”- е той. Така, че Операцията „Само-свал..” на „ГЕРБ”, става, вече наложителна и необходима- за продължаването на „ГЕРБ”, по- нататък, в друг вид и с други участници(като замитане на следите от провала!). Отлагането й за дълго,ще доведе до„избухването”на банковата бомба-в ръцете на Борисов(Яшаров), където, вече „цъка”- механизмът на закъснителя.

   Предстоят ни- още и много странни и „спонтанни” протести- през целия месец  Юли 2018 г, а може би- и Август, но особено много- през Септември/Октомври, особено, ако Президента Радев – не „клекне” на някакво особено и буферно управление, поне до Евроизборите,  Май 2019 г.!Опасността е много голяма, реална и„широка”, за Страната и Населението- а „Спасение” и „Спасителите”-  дебнат.., отвсякъде..! „ГЕРБ” са готови и на варианта „Плевнелиев- Кризисен премиер”, с подкрепата- на Сорос и Бойкикиевци, но там се опъва- Ген. Румен Радев, иначе, отдавна- щяхме да имаме- Новият „Месия”-„Макрон”, „Орбан” или „.........”!

Николай Гацев                                                                                        „Яшари- ланд” , 18.07.2018 г.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759125
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031