Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2018 19:02 - За „непотизма” в Правителството на „Бойко Яшаров” и други симптоми на разпада във Властта!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 860 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Правителството на „Борисов(Яшаров)-3”загуби, окончателно, своята политическа посока и това, трябва, вече, да се удостовери- за-пред „суверена”- т.е., пред народа. Не може да се правят, само козметични „промени и рокади” в Правителството, като тези, от предишната седмица, но, вече е идва-констатацията за разпада на Властта. Опасен симптом, е и открития „непотизъм” в Правителството- фактът, че Министър Владислав Горанов и Министър Кирил Ананиев са „рода” и не са заявили, своята свързаност и конфликта си на интереси, преди влизането си в кабинета- вече се повтаря многократно.Това е„устойчив”пример за падението и кризата, дори от времето на Римската Империя.

  Друг пример е странната фигура на Министър Румен Порожанов, известен, още от 2000 г., като „Човекът, взимащ заплатите на ДПС-ръководството(тогава,„невидим” коалиционен партньор в управлението на „ОДС” 1997- 2001 г.)в 16-18 управителни съвети и бордове”.Чрез одеозната му фигура „лъсва”, отново, тайното участие на „опозицията”ДПС в Правителството. За същото се говори- и около Министър Караниколов(на Пеевски), който има, за контролиращ го „партиен секретар от ГЕРБ и заклет Цветан-Цветановец, в Министерството на икономиката”-заместник- министъра си Александър Манолев(неуспял кандидат на ГЕРБ за Министър на транспорта- от Септември 2018 г.). Факт е, че и тримата не се справят с функциите си, напоследък и това, личи.

Трети пример за”разпада”са смешните фигури и безпомощността на Министри- Цецка Цачева, Ангелкова  и Нено Димов. Те са, също, от„скритите,коалиционни партньори на Яшарите”-други, червени, шумкарски кланове и от Кръг”Иван Костов”(„ГРУ”-Кременчуг, Москва). Министърът на социалните грижи- Бисер Петков, пък е атавизъм от „АБВ”- агент на „Гоцето”и Румен Петков.

Фактически, всички партии от„Статуквото”- са на власт,защото Министър Кирил Ананиев, е явен „непотист”, но е и дългогодишен заместник-министър на финансите на „БСП”, а е Министър в „Кабинета на Яшарите-3”,само, че е със„замразено членство в БСП”,което никога не е напускал!

  Поради „ятачеството и явочничеството” на „БСП”- във всичките тези факти и явления, никой не им вярва, че те са сериозна алтернатива на Управлението, още повече, заради скандалите им- с Бенчо Бенчев- „Ролса”, на„Кирил Добрев- съдружник на Гоцките” или„Георги Гергов-и Кръга на неизброимите милионери.. в БСП”. Управлението на ГЕРБ(2009- 2018г.), не само, че не е спряло или наказало..- ..деформациите на „Тройната коалиция”, както обещаваше, а е станало тяхно продължение и дори „еманацията им”, но с други средства и с други участници- на същата, тази „коалиция”. Дейците й са, вече от„неизброимия легион на милионерите в България”, а „порционният Доган” е напълнооткрит собственик на „ТЕЦ- Варна”, фирма, с активи за десетки милиони левове. Неясните акции срещу Ветко, Бенчо или Миню и оставките на отделни министри, не успокояват никого и не решават проблемите, а само ги пренасят- за „по- късно”.

Тези явления, в едно, с криминалното и комунистическото минало,на ръководството на „ГЕРБ”, скандалите с „калинките”и флиртове с Олигархията или с „БКП”- са все,знаци на шизофренично разминаване,между обещанията,претенциите и правеното-в„ГЕРБ”.Разминаванията, точно там, повдигат недоволството и протести в България,през лятото/есента на 2018,както и показват, че Правителство „Бойко Яшаров(Борисов)-1,2,3..”,  се е изчерпало, изцяло и трябва да си отива!

Николай Гацев                                   „Яшари- ланд”,  София, 14.09.2018 г.



Тагове:   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. haralanov - Мдаа...
14.09.2018 20:19
На 16 март 2017 г. ЕК обяви, че Газпром, за да избегне огромна глоба, е предложил на България предоговаряне за понижаване на цената за България.
Да, ама никой от управляващите в България не отговаря на това предложение и България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа.
Забележете!
Борисов изприпка на крачета при Путин, върна се и... цените на газ, парно и ток веднага скочиха още.
Сега, от 1 октомври следва ново увеличение на газа и парното.
Без причина.
Това - докато има предложение за предоговаряне на цената.
Това, при положение, че ЕК обяви прем м. май 2018 г. , че България има право да поиска чрез Арбитража възстановяване на надвзетите суми от Газпром за огромната надценка, с която България е плащала руския газ.
Не би.
Мълчи си съветския ни мутропремиер, мълчат си и мутренските му министри, мълчи и мутренската опозиция.
Скачени съдове.
Свински черва.
А България продължава да плаща най-скъпия руски газ и горива с най-висока надценка в Европа.
Милиарди лева горница годишно, които вместо да влизат в хазната ни, вместо да захранват и увеличават пенсии, вместо с тях да се строят болници и училища, заминават за Москва.
И тази схема върви вече 74 години, а България продължава да се управлява от безродни и продажни русофилски мърши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759050
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031