Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2018 13:50 - ДРАМАТА С БЪЛГАРСКОТО ПРЕВЪОРЪЖАВАНЕ И С НАЦИОНАЛНАТА ОТБРАНА..!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 817 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДРАМАТА С БЪЛГАРСКОТО ПРЕВЪОРЪЖАВАНЕ И С НАЦИОНАЛНАТА ОТБРАНА..!
Борисов и Каракачанов се държат като Съветски агенти,но това е, само, заради изостаналостта и некадърната концепция на техните кукловоди, които явно, са вече над 80-те си години и разбират националната сигурност и отбраната, като- от времената на „късната Студена война”. Светът се е променил и то необратимо. Дори не става дума за въоръжението- самолетите„Ф-16” и„Ф-18” са разработка на над 50 години, а„Ф-35”,„Су”и „Миг-35”,на над 30-това са вече остарели неща и влизането им на въоръжение е политика,а не- отбранителна стратегия. Затова е безумие- спора за„МИГ”,„Грипен” или „Ф-35”, те нямат никакво значение в днешната бойна авиация. Важни са само системите от военни дронове, военните сателити, кибер-защитата и изкуствения интелект в армейската окомплектовка, а не- самолетите, които скоро ще се използват само за облитане на паради и за патрулиране. Другото е вече- военна политика и икономика, достъп до пазари, участие в сделки с преразпределението на икономически ресурси (т.е.–класическо продължение на политиката и икономиката, с други средства).
Българските кукловоди няма как да се ориентират в това, а и понякога нещата могат да се променят за дни, от непредвидими фактори (или не видимо предвидими!). Затова се създават Институти като „Джон Хопкинс” и „Стратфор”, които да ръководят доктринерски, научно и прогностично тези процеси във всяка нормална страна. Ако науката и интелекта не са водещи в отбраната- другото, е като управлението на„ГЕРБ” в България, през последните 10 години- една постоянна вакханалия, безобразен разгул и национален грабеж,волунтаристични безсмилия на вожда и тотална липса на отговорност за каквото и да било. Оттам идва и чувството за разпад и национален упадък, а по- страшното е, че може да ни посети, реално- фактическият разпад и пълната дезинтеграция.
Кои са българските„Институти”-„БАН”,Библиотекарския,MEИ или„Нов Български Университет”? Кажи ми кои са ти-„Джон Хопкинс”и „Стратфор”, за да ти кажа- кой си ти и какво те чака! Не ни чака нищо хубаво, в бъдеще-„видимите резултати”на Яшарството ще ни „дебнат- ..отвсякъде”. Нещата са, все още, спасяеми- със спешното създаване на големи и гъвкави „Клъстери”(Закон за Клъстерите)-като например„Сигурност и отбрана”(„ВПК”+ Университет + Медия + Запасняци+ ОСО/”Военен орден”+ Разузнаване), Клъстер „Вътрешен ред”(„МВР”+ Университет + Медия + Контраразузнаване + Икономически шпионаж+„Полицейски орден”),Клъстер ”Икономика” и т. н. Така ще изчезне цялата огромна и излишна администрация- в Клъстерите, на самоиздръжка, няма място за излишни гърла и за раздути бюджети. Министерствата ще се стопят до няколко, а съставът им ще бъде сведен до 40-50 служители. Ще престане и излагацията с назначаване на Министри. Останалата работа ще бъде изнесена в „Регионите”, до 6- 7 за страната, но те ще се отново с малки и само координиращи администрации, а„силата”на административния капацитет ще се изнесе- в общините (териториално) и в общностите (по субективни принципи и според личните предпочитания на всеки гражданин). „Общностното” представителство ще лиши администрацията от аргумента за въпроса- „ А вие- кого, всъщност, представлявате..?”, защото ще има обективни критерии за представителност на общностите и за тяхната взаимовръзка на отделните управленски нива- на национално, регионално, общинско ниво или във всяко населено място.
Но да се върнем на въпроса за Отбраната и Сигурността..- той се олицетворява от въпроса на Великденския Заек от „Алиса в страната на чудесата”-„Когато не знаеш къде отиваш..е все едно – по кой път ще тръгнеш- но ще стигнеш– точно там!” . Така сме вече 30 години, а от 12- 14 - от членството ни в „НАТО” и „ЕС”, направо сме „заспали”, но вече като в приказката за „Спящата красавица” и дългият й, 100-годишен сън. „БСП”, Царя и „ДПС”, само видоизмениха „Тройната си коалиция”-в новата им форма- на Партия„ГЕРБ” и си помислиха, че ще векуват- за още, поне 20 години. Няма нова концепция за отбраната и националната сигурност, за по-сигурно няма и „Институт”, който може да я разработи, а под „Клъстери”-нашите Кукловоди на Статуквото и техните неграмотни„кукли”-разбират само прикритите си холдинги, черната борса със съветска военна техника от 60-те години и личното си обогатяване. България се намира в опасна геополитическа изолация, заради неграмотност на собствените си „кибернетици”на системите в страната.На същата безпътица е обречен-Българският парламент,разбира се- Правителството, като еманация на липсата на „визия” за развитие на кукловодите. Нима „БСП” е алтернатива на Статуквото, като е публикувала преписаната си концепция за България? Не, не и не- тя е другата еманация на безизходицата-и „масата на несъстоятелността” на Прехода, след 1989 г. „ГЕРБ” и „БСП” са генетични рожби на „БКП”и те няма как да осъществят новия етап от развитието ни, но те имат масата от излъганите хора, които контролират чрез неефективните си рефлекси. „Мисурийският компромис”е да отдадат и „пуснат” масата си, да се превърнат, поне в тор за поникването на новото, ако са достатъчно разумни. Трябва им „не’- ново лидерство, а „закриващо” ги лидерство, което да посочи- само. посоката, а да не се бърка в „Алтернативата за България”,която се учредява по неформален път и ще замени, всичките, в нова държавност. 
Новоучредената Република трябва да започне с изграждането на своите научни институти, а после със структурите, институциите и личностите си, защото всичко трябва да е подчинено на „интеликратичното начало”- това не е болшевишка революция, а Европейската консервативна промяна- единствената възможна, засега.
Подобно на това трябва да сработи и механизма за военната промяна-в рамки на Европейската визия да се надгради с Българския институт. В рамките на Европейските отбранителни клъстери да основем и нашия Клъстер, който да бъде огледален. Единната ни сигурност ще постави и нашите национални задачи, още повече,че ј от населението ни е вече, в други територии на „ЕС” или на „НАТО”. Трябва да спрем да ги оплакваме, а да се съсредоточим-в пълната промяна на България, за да бъдем пълноправни Европейци и тук. Старите форми на армия или отбрана са несъвместими с новото развитие. Въпросът с наборната служба е също безсмислен, това са скрити стремежи за робство и ангария, а трябва да се създаде доброволен „Военен орден”- на патриотично народно опълчение(от типа-„Национална гвардия”),което да поеме част от новите функции на отбраната.Същото трябва да се създаде в областта на вътрешния ред и сигурността, което да работи с младежта и подрастващите ,над една определена възраст. Патриотизмът трябва да бъде отнесен към храмовете, училищата и към седалищата на общностите, а не към централната държавна администрация, която неизбежно ще е, все повече- „Евро-центрична”.
Николай Гацев- „Алтернатива за България” за Яшари-ленд/ Бойкови-стан, София, 06.10.2018 г. 


Тагове:   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Разгеле! Пръкна се най- сетне
06.10.2018 17:13
и българският Нострадамус.

Та така, а? Нищо добро не ни чака? Виж ти, виж ти...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3772775
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930