Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2018 16:32 - НЕВОЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИБЕРАЛКИ, ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ В САЩ И ПОБЕДАТА НА ТРЪМП!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1371 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.11.2018 07:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НЕВОЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИБЕРАЛКИ, ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ В САЩ И ПОБЕДАТА НА ТРЪМП!

  Само в България новините запознаха- онзи ден- със съобщения за изборната загуба на Тръмп в Конгреса и нито дума за успехите му в Сената и за избора му, на повечето Губернатори- от средите на Републиканската партия. Сорос „отече” окончателно в канала, а вече не се чуват и приказките за импийчмънт- а напротив, подготвя се голяма чистка в администрацията на САЩ, която беше отложена, след предишните избори и победата на президенстките избори, заради, напрежението,което се беше получило в Републиканския лагер и конфронтацията им, с цялото общество. Тръмп успя да вземе „джакпота”, да си осигури базата за предотвратяването на евентуален импийчмънт, но и да си разчисти пътя към преизбирането си- за кампанията-2020 г. Блестяща стратегия и блестящ финал на „частичните избори’ през 2018 г. за ужс на българските либерали, които вече вееха знамената на провала на Републиканска администрация. Уви- стана точно, обратното и сега нашите Раданки, Лозанки, Бойкикикиевки и друга либерална сволоч от „ГЕРБ” ще трябва да изсърбат супата, сготвена от собствените им заблуди. Те бяха позорно натирени от Конгреса на ЕНП- Партията "ДСБ" на Костов- в Хелзинки(като про-руска, а също и "Демократична България"- като Малофеевска "ОПГ"). Либералното загуби и битката за обрата, но и войната за света, така, че се очаква Тръмп в близките дни, да обяви похода си към властта за следващ мандат, както и да започне решителната консервативна промяна,която беше започнал- малко колебливо,през първата част на сегашното президенство. Слуховете за неговата загуба се оказаха „силно преувеличени” и чистката му , сега започва в пълната си степен и с голямата метла.

  В международен план- също се разчистват нещата, около „руската подкрепа”, която Путин, уж, бил оказал на американския си колега- защото двете държави, със сегашните си ръководства, съвсем открито влизат в нова „студена война”, което не е характерно за иначе подпомагащи се администрации- както продължават да тръбят всякаквите Соросоиди.

    В България тези събития- отново отекват, но засега, само през призмата на германския отглас и оставки, които предвещават- скорошен циклон и в София и в другите преданни на Канцлера Меркел територии от Стария континент.Трусовете в Италия и Гърция,„Брекзит”,вълната от ново надигане на националистите и „популистите”, е реакция на проваления либерализъм, а не е съпротива- срещу настъпващия консерватизъм. Правителството на „Борисов- 3” ( или известно още- като „Меркел с лубрикант..” е вече в края на управлението си и се чуди- накъде и как да полегне, за да се спаси от крайно лошата развръзка. Слагането на одеозни министри, близки до Румен „Пашата” и ‘СИК”-като Росен Желязков, няма да укрепи,нито кабинета, нито ще заздрави неговата „далавера” и безкрайното му сътресение, Оставките в „БДЖ”, от днес. и скандалите за концесията на „Летище София” в Парламента, показват, накъде е насочен интереса, на този „кратковременен” екип, на новия министър на транспорта. В същото време- съсипията и недомислията в превозите и пътищата продължават, взимайки от ново много невинни жертви. Страната е в безизходица- пред корупцията и безхаберието на коалиционното правителство на „ГЕРБ” и Патреотите. И никакви „очистителни акции” и „коматри” срещу определени за отстрел Олигарси,няма как да сменят-цялостното чувство за смяна на всички в правителството.Маневри на Борисов и Цветанов не могат да успокоят нещата и „ГЕРБ” е в края на пътя- насвоя „край”.      

 „Патеотите”не успяха, дори да се пре-маскират като консерватори, нито да загърбят вродената си русофилия, която ги издава в първородният им и неотстраним- начален грях от Комунизма. Предстои Валерий Балевски да бде отстранен от Властта и той да повлече е бездната- целия Кабинет на 3-ия опит на Бойко Яшаров(Борисов). Правителството е вече в „техническа” оставка,  само че, не ни я е съобщило. официално.

Сега следват, няколко възможности за по-нататъшното развитие. Първият сценарий е за обява на предсрочни избори, които едва ли нещо съществено ще променят. В Обществото няма алтернатива на това Статукво, а ситуацията, в нагласите може само да преповтори досегашната картинка, „БСП” и „ГЕРБ” не са си истински контраст, а само- отделни конфигурации и кланови групи на отделни части на бившата комунистическа номенклатува. „ДПС” и Патреотите, са само периферия и подправки, които не могат да мислят за нищо сериозно.Няма я, критичната маса-„..Партията на ген. Румен Радев” , „Партията на Слави Трифонов..” или- българският вариант с „Алтернативата за България”(която се сьздава, открито, около „Добродетелната дружина”-осн. в 1853 г. или чрез „Формацията”, каго- главен инициатор на Протестните движения от Есента на 2018 г., които могат да спечелят надпреварата за следващата народна любов.  Задържането на тези формации, на стартовата им позиция- само изостря нуждата от тях, за обществото, която достига, вече- до около 50% от населението, „търсачи” на такива проекти, у нас. Напълно е възможно- те, в комплект или в някаква своя конфигурация да спечелят и следващите избори в страната, като се долепят  до платформата на Доналд Тръмп- Стивън Банън в САЩ. Напълно, не е случайна и реториката на тези нови субекти, както и тяхното позициониране- като дублажи на досегашните и отживели времето си, партийни субекти- съответно: в ляво, дясно и в центъра за групата на Президента. Настъпват много тежки времена за българските либерали,които-вкупом станаха излишни, заради алчността на Реформаторите да влязат във властта и участието им в Кабинет- „Борисов-2”, през 2015- 2017 г. Това им изяде главата за да могат да маршируват по улиците на София, като част от фалангата на Промяната- подобно на останалите неопетнени консерватори. Промяната не започва само в България- тя е общоЕвропейска тенденция и ще бъде подпряна от представянето на крайните сили- на престоящите Евро-избори, през 2019 г. Тогава се очаква да се извърш- Европейския гамбит за още по- голяма централизация на континента, обратно на очакванията, че националистите, ще разкъсат Европейския съюз, или ще дойде краят му- под натиска на привидно- центобежните им сили и рефлекси. Единството на континента, този път ще бъде защитено от неговите най- големи, досегашни скептици, защото консерваторите не са били никога скептици- по отношение на Европейското, а спрямо неговата либерална реализация- като „мулти- култи”, като самоубийствената толерантност към чуждото преселние или нашествието,към безграничната търговия с изстрадани,през столетията – Европейски ценности и общи поуки, от изминалото ни, съвместно развитие, точно на тази територия.

Николай Гацев, за„Добродетелната дружина”, осн.1853 г.- и за „Алтернативата за България”  

София, 08.11.2018 г. 


Тагове:   2018,   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Ма не знае ли ЕНП
11.11.2018 22:09
че ББ е комунист? Ми спешно им кжете. Те и САЩ не знаят, оти и те подсрепят ББ 9 години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3768600
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930