Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2019 10:25 - НЕОБХОДИМАТА „РЕВОЛЮЦИЯ” И ПРОМЯНА НА БЪЛГАРИЯ В 2019 Г. И СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 909 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 11.01.2019 10:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НЕОБХОДИМАТА„РЕВОЛЮЦИЯ”И ПРОМЯНА НА БЪЛГАРИЯ В 2019Г.И СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ!

Не вярвам в думата„революция”и противно на вашите очаквания-не съм„революционер”, нито „Месия”(моят е тук, отпреди 2000г. е- Исус Христос).Вие оприличавате моята дейност,след 2008 г.,като-„радикална и революционна”, но това, разбира се, е погрешно! Не съм такъв и няма да лъжа,че съм такъв,а и не ставам за такъв. Аз съм последователен и предсказуем”Консерватор”,  и не вярвам- в непресказуемото.Вярвам в „извънредното”,само,като нарушение на определени взаимодействия и последователности от„досегашното” –категорично, но без: „охлокрация” „терор” и другите болшевишки крайности!Това е„инцидентът”,който може да донесе развитие-трябва да носи- прогрес, защото е възможно да донесе- и обратното. Затова- дейците на консервативната промяна, трябва да са много ясни, последователни и предсказуеми, иначе, може да се отиде, много лесно- в лошата посока.

  Моята диагноза- за днешната България е, че тя се управлява от един „преуморен червен пост- комунистически елит”,съставен от 300- 400 „едри и средни номенклатурни семейства- кланове на „БКП” и „ДС”, отгледани и подготвени, през периода 1970- 1985 г. Точно те създадоха този  ”Преход” с перманентното, „тяхно”-„извънредно положение”с Указ 56,”Новия икономически подход” и Конституцията от 1991, които не се подчиняват на никаква последователност, логика или обществени тенденции- но носят постоянна отделеност и индулгенция- за договорената „тяхна запазена територия”(да четем- Кисиджир, Бжежински и Фукояма от 90-те на миналия век). Затова е странен и непредсказуем Българския преход- вече 40 години, заради спазване на  „договорките”, отпреди 1989 г. „със Запада” (представлявани, главно от Германия и Франция). Тогава, Франция и Германия, поемат „гаранции за България” за влизането ни в ЕС и НАТО, като вземат за съхранение (и гаранция!)- част от авоарите на страната, в злато и като банков ресурс,  а „Елитът” ни, престава да се съпротивлява на процесите, срещу обещание за „своя вечност” и получаване право,  да прави в България и с Българите- каквото си иска. Това е либералната „безкръвна” конструкция от 90- те години- благословена със„сводничество”на Робърт Максуел, Ричард Ран и Дьорд Сорос – инженерите-„готвачи” на либерализма у нас.

  Договорките от 80-те години, обаче, вече са „мъртви”, както и повечето им-„страни”, „дейци”, кукловоди или участници, оттогава. Няма, обаче, реално кой да направи новите „договорки”- защото, тези, 300- 400 Български семейства и кланове имат потомци, които „владеят” кодовете на Властта, парите и ресурсите, както и познанието за връзките и свързаностите в обществото, получени- наготово, и те го „играят”- като „пазители на Статуквото”. Те са„назначили”- Доганци, Пеевскита, Домусчиевци,Ветковци и Миньовци,цялата останала плеяда-набедени за „Олигарси на Прехода”, както и техни „партньори”- преходните политици, от периода от 1989-до 2018 г. Мафията,„ДС” и криминални контрабандисти(а’ла Бойко)- са „контрольорите и регулаторите на Прехода и са сивата гвардия- „барони на Пост- комунизма”, затова, така явно са се смесили и преплитат- с групировките „СИК”,„ВИС”,„ТИМ”или „ДИТО” с Властта. Затова„Касиерът на Мафията”- Бойко Яшаров(Борисов- от рода на Замфир Яшаров Маруцин Дръвнишки, т.е.,- рожденното име на диктатора Тодор Живков), е премиер на България, от 10 години. Той е „символ и апотеоз на Статуквото”и негова личностна еманация, „държател”на финансовия ресурс на Статуквовата система в държавното управление. Това е схема, одобрена и съгласувана, някога, от„Запада” и заради нея се забави- Българското влизане в НАТО и ЕС, поне с 5-6 години, а сега бавят- нашето влизане в „Шенген”и интеграцията в Еврозоната и Банковия съюз. Този, наследствен „Елит” не желае да се отдели от държавната трапеза и да пусне страната да върви, напред.За да се случи това, трябва да има голям трус или някаква сделка. „Статуквото” е много ясно, то иска- „до-последното” си обогатяване и транзицията към потомците и кадетите си. Новите сили -не желаят никакъв компромис и бързат с промените, срещу които, естествено, Статуквото” и неговата гвардия ще воюват. Тази скрита гражданска война, води до окончателен разпад, а не до победа- на едната или на другата тенденция. Трус ще има, макар и не, много осезаем!Тръмп и„Западът”искат от нас:предсказуема позиция за ЕС, отношение към НАТО, участие в евроатлантическата сигурност и превъоръжаване на армията, промяна на енергетика и наш съпорт в „коридорите”. Очевидно Яшарите и либералната им конструкция не могат да се обогатяват, вече- със „своето логистично ръководство на страната” - освен с грабежи, контрабандата, трафика и техни девиации, крайпътните софри и угощения, които прави ГЕРБ. Резултатът е жалък-а „перачите” и явочниците на Власта държат милионите си в кутии за обувки и все ги „тегли”, към сивото.

 Каква е възможната „сделка” със „Статуквото”-ако попитате вие, и има ли възможност за такава, за да се преодолее съпротивата?! Да, има възможност за такава, ако се постигне национална и бърза консолидация, около посоката на движение- в консервативната развръзка. Трябва да се договори справедлив курс за лева, при влизането ни в Еврозоната. Там може да се получи и Ефекта на закъснял„План Маршал”с „бонус”за Евро-периферията която сме в ЕС,  а вероятно, сме такава, вече и в НАТО?! Това положение, трябва да се използва, по нов начин, а не само- за разбойничество или ограбване на богатите кервани, минаващи по магистралите ни. Превъоръжаването, а оттам и включването ни в системата на Европейската сигурност и Евро- милитаризма, в Космическите програми, изкуствения интелект и „топлофикационната и парниковата енергетика или индустрията на бъдещето”,са също добра и приемлива възможност за реализация на национални идеи и за бъдещето ни.„Конкистадорството” към силните, експанзията на Българския капитализъм- в чужбина, е „трета посока” е възможност, за умните и предприемчивите. Засега, това става възможно, само с износа на човешки ресурс и гастарбайтерство, но ще трябва да започне и с капитали, логиситка и дори- на цели наши общности. Трябва да се създадат български взаимоспомагателни „кибуци”в чужбина, които да станат  наш „плацдарм” за по- далечните дестинации!

  Новият политически генератор-може да се нарече Движението „Народна Алтернатива за България” и трябва да бъде създадено още преди Европейските избори от Май 2019г. като на тях ще получи своето „бойно кръщене”. „Движението”- следва да бъде електорален конкурент на ПП”ГЕРБ”и да влезе или в Консервативното движение на Европа или в Група със Свободните и националистични партии, както и да е в контакт с„Движението на Стивън Банън”в САЩ. Тя следва да е: не- Комунистическа, не- Фашистка, не- Антисемитска и не- Либерална! Като идеология- трябва да следва линията на ОбщоЕвропейския „плътен” Федерализъм и пазарната Конкурентност,обединена около Вярата и Традициите.В социалната сфера следва да изповядва - гарантиране на Безусловен базов доход за ниските и бедните слоеве на населението, поощрение и кредит за развитието на средната класа и ненамеса в инициативата на заможните слоеве,освен чрез регулации и прогресивното подоходно облагане за тази,най-едрата собственост в страната.В сферата на сигурността трябва да застъпва реформата в НАТО, изграждане на общ Европейски военен комплекс, Европейска Служба за вътрешен ред, както и за емиграция и граничен контрол. Трябва да изповядва- „абсолютизма” на Европейската Общност като единен новосъздаден ”Конгломерат на предишните ни нации” и създаването- на голям, общ единен континюитет,езиков и културно-исторически„субект”,като сбор,на всичките. Наречете това- единен европейски„национализъм”, а аз го наричам „евро- конгломератство или единен цивилизационен избор”, защото включвам в него: „правата” на нации и земите ни-които са извън територията на ЕС, живеещи,сега, отвъд  границите на континента, но са „херметически и цивилизационно”свъзани с него-като:САЩ,Русия, Канада, Австралия, Украйна, Беларус, Кавказ, Нова Зеландия, Израел, Южна и Латинска Америка, ограничени,  темпорално, от времената, преди или по време на възникването на основните ни европейски нации- от XVII- XIX век.

  Така, че тази общност или„субект на Европейското” е възможно, дори, още да се разширява още, в своя естествен ареал, а слуховете за разпад на ЕС са силно преувеличени и нереални, поне при тези условия, в които живеем. Необходимата „революция”в това пространство ще се случи- като въвеждане на „безусловен базов доход” за по-изоставащата или по-неинициативна част от населението на„Конгломерата”, а други,10-15% от най-развиващата се, прогресираща и произвеждаща част– дейци на „роботизираната промишленост или производството на поточни линии на бъдещия изкуствен интелект”, ще са „панела” от научен (иновативен, изобретателски и развоен ешалон). Те ще се следват, от по-осреден, изпълнителски или технически обслужващ индустрията и производството сегмент- производствени кадри, 10-20% от населението, които ще бъдат „буферите” между останалите слоеве и „интеликрацията”.

„Статуквото” в България, вече напомпа новите „патерици” и „спасителните си пояси”- Слави Трифонов(безидеен и медиен„балонист”- подобен на Яне Янев, Марешки и Бареков); Костадин Костадинов и „Възраждането на Гоцките” и червените АБВ-та; Росен Плевнелиевките, Раданки, Лозанки и Бойкикиевки- либерални нео- комунистически Костовисти и „късни” Соросоидни- ментета. Медиите и Статуквовата среда всячески саботират и ще се правят, че не виждат- зараждане на „Народната Алтернатива за България”, възникваща, отдолу, по площадите и улиците на различните протести,„жълтите жилетки”и други недоволства срещу Правителствата, след 2009 г., в страната. БСП, съвсем ясно, също не е алтернатива, защото, дори, не смее да си посочи „Правителството в сянка”,с което ще обозначи-влиянието на отделните комунистически кланове в самата, нея. Това означава чиста колаборация с „ГЕРБ”, а да не забравяме, че и двете са рожби на „БКП”!

На 11.09.2017г.-на протест в„жълтите павета”в София, беше обявена „Алтернатива за България” и „Правителството на улицата”- от група недоволни български граждани. Те се самообявиха за „алтернатива на Статуквото”и срещу Кабинет”Борисов-3”. Бяха споменати и конкретни имена: на журналистката Цвета Кирилова,икономиста Румен Галъбинов,философа Давид Леви, физика Марин Маринов, военния специалист Веселин Панчугов и юриста Николай Гацев, като първите   участници в него. Това са, засега, лицата на заявената „алтернатива” и оттам се очаква да се оформи- идейната опозиция с „нови сили” за промянтаа на Обществото и „многоличието” на ръководството на Движението за реформи. С травмите и провалите с „абсолютисткото лично лидерство” на най- изявените дейци на Статуквото- като Живков, Костов, Сакскобурготски, Станишев,Първанов,Борисов, се налага идеята за„нееднолично ръководство”на алтернативата. Също така е необходима „лустрация”на всички активни участници в политическия живот или в политическо ръководство на„Статуквото”- недопускане във водачество на ”Алтернативата” на бивши депутати, министри, агенти на„ДС”и„РУМНО”,Олигарси, крупни стопански ръководители и изявени политически лица или анализатори на предишните управления, от последните 40- 50 години.„Алтернативата”отбелязва своята първа годишнина и е време да излезе от Интернет и нелегалност. Гражданските протести и стихийните прояви, трябва да се преоформят, като се институционализират сред широкото пространство на Обществото и политиката- с конкретни искания. Силата на Гражданите се доказа с президентските избори-през 2016г.и Референдума, който се проведе, заедно с тях, когато едните и другите представителни лица от „Отбора на Алтернативата”, не се подчиниха на логиката на личните си пристрастия и направиха допустим компромис с идеите си- заради бъдещето на България!Сега трябва да продължим-не-Баневски, хибридно или като- Бойковистки измамници с „жълтите жилетки” в Брюксел, от началото на годината, защото Властта и Медиите й се опитват да ни боядисат в неуместното „Путинско- червено”  или „Бойковистко турско- синкяво”(а те са си аркадаши- с Ердоган и фашисткото)! Тези, две- три успоредни линии, са еднакво неприемливи за нас и трябва да отидем в другата посока. Движението трябва да се създаде незабавно, за да участва в Европейските избори през Май 2019г. То ще възникне в хода на Протестите от зимата на нашето недоволсто, Януари- Февруари 2019 г. и ще бъде истинско и неподправено. Ще възникне на Площада и с енергията оттам ще тръгне към Промяната във България, на Балканите и защо не-  в Европа?! „Жълтите жилетки” в страната няма да са хибридни, а социални движения, в лоното на правата вяра, които ще принудят нашата Олигархия да капитулира, както едно време е било това и с нашето Богомилство и другите верски движения за реформация на Църквата. Те довеждат до реформа на цялата Църква, а дотова, но в ЕС ще доведат истинските движения на „жълтите жилетки”.

Макрон се опитва да задуши тези движения, но те са социални и могат да бъдат успокоени само с дълбоки реформи и цялостна промяна на Обществото. Те ще приключат с либерална Европа и ще зашпочн истинското настъпление на градивния консерватизъм и повсеместната  консервативна революция, от вида на промените на Тръмп в САЩ, след 2016 г. Създаването на нови технологии, новата иформационна среда и социалните мрежи ще доведат до небивала промяна на Стария континент, след като това предизвика трусове в Азия, Близкия Изток и дори в Африка, напоследък. Старият свят неумолимо си отива и омразното му Статукво започва да се пропуква и дава път на новата Власт на Интеликрацията и на модерните човешки и държавни международни отношения.

Николай Гацев                                                                          София, 09.01.2019 г.

четете: новия ми блог:  www.nikolaigatzev.blogspot.com 

 

 

 

  

 

    

 



Тагове:   2019,   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. attila - Спасението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване от Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво !
11.01.2019 13:36
БЪЛГАРИ ВЪОРАЖАВАЙТЕ СЕ !

Не ви е Необходимо Законно Оръжие Защото Властта е НЕЗАКОННА от 1944 година !

Не ви Трябва Разрешително за Оръжие Издадено от УБИЙЦИ от МВР и ТЕРОРИСТИ от ДАНС !

Първо се Атакуват Партийни Централи-Бардаци и Милиционерски Участъци-Курварници, Там е ЗЛОТО !

Всички Партии в Задунайската КОЧИНА са Продукт на Майката КУРВА-БКП и Бащата ПЕДЕРАСТ-ДС, Така че Която и да Атакувате Няма да Сгрешите.

Спасението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване от Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво !

Член на ДС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на БКП - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на МВР - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на ДАНС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

ДА СЕ ЗНАЕ !

КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК !

КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК !

КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО !

Руските Окупатори Докараха 1944 Година Комунистите и Милиционерите от Селата с КАРУЦИ, Ние Българите ще ги Прибираме Обратно с КАТАФАЛКИ.

Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина.

Комуниста е Интернационалист Тоест Копеле и Ражда Копелета.

Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА !

Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА !

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/c-o-m-m-u-n-i-s-m.h-t-m-l
цитирай
2. andorey - Абе Атила, ти съвсем си изтрещял. ...
12.01.2019 08:58
Абе Атила, ти съвсем си изтрещял. Разбираш от политика толкова, колкото и от българската история... Пий си ракията по кротко.
цитирай
3. attila - Андо Къде го Поемаш ?
13.01.2019 13:38

Къде го ПОЕМАШ ?

В ГЪЗА, Като ПЕДЕРАСТ от ДАНС ?

В УСТАТА, Като МИНЕТЧИЯ ог ГДБОП ?

В УШИТЕ, Като Редови МИЛИЦИОНЕР ?

ДА СЕ ЗНАЕ:

Копелетата от ГДБОП Заработват ОРАЛНО като Пазарджишките МИНЕТЧИИ Грозданов и Кожухаров !

Курвите от ДАНС се Трудят АНАЛНО, като Мъжките Проститутки от ДС Цветлин Йовчев и Георги Великов-Мангасарян !

Обединението на Курвите от ДАНС с Копелетата от ГДБОП имаше за цел създаването на Универсален Спец МИЛИЦИОНЕР-От ГЪЗА в УСТАТА и Обратно, да не се губи Вкусът.

Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР !

По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА това е само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР !

Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш !

МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР.

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/p-o-l-i-c-e.h-t-m-l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3760559
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031