Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2023 13:13 - ЕМП 1: Работи ли вашият Ролекс?
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 1746 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЕМП 1: Работи ли вашият Ролекс?

От д-р Джак Круз, 15/01/2013

 

Защо времето е по-важно от храната, която ядем?

Какво управлява циркадните цикли в тялото ни?

Какво е общото между резонанса на Шуман, Земята и мозъка ви?

Защо днес птиците, пчелите и прилепите умират с рекордни темпове? Ние ли сме следващите?

Как да настроите Ролекса на мозъка си?

Дългогодишните читатели на блога ми си спомнят, че винаги съм ви казвал, че времето е по-важно от храната, която ядете. Това е един от основните принципи в My Leptin Rx. Мнозина от вас може би не разбират защо този факт е основополагащ за цялата биология и защо може да направи безполезно разбирането на метаболитните пътища в учебника по биология, когато се опитвате да постигнете оптимално състояние и да обърнете болестта.

Тази поредица от статии ще ви открие нова реалност на разбиране. Днес е мястото, където ще ви покажа как точно квантовата механика на платното Quilt"s levee 30 може да повлияе на нещата, които смятате за основни убеждения.

Изглежда всички знаем, че циркадната биология е важна, но никой в палео света не е успял да обясни напълно защо сънят и светлината са толкова важни. Ясно е, че те знаят, че това е важно, но когато знаете ЗАЩО, обикновено е много по-лесно да разберете КАК. Дали циркадните цикли са нещо, което всички хора трябва да спазват стриктно? Краткият отговор е: да, трябва да им обръщате специално внимание, защото вашите митохондрии го правят. След като чуете моя уебинар от януари 2013 г. за митохондриалния рикс, това твърдение може да има по-дълбок смисъл за вас, защото може да имате нова гледна точка за това колко важна е наноскопичната прецизност в биологията за производството на енергия. За да може еволюцията да работи, клетката първо трябва да се адаптира към околната среда. За да функционира правилно всеки организъм, той трябва да контролира времето на биологичните си функции. Ето защо всички висши организми - от растенията до насекомите, влечугите, птиците и бозайниците, и дори някои по-низши едноклетъчни форми на живот като бактериите - са развили вътрешен биологичен часовник в продължение на милиони години. При хората главният часовник на всички биологични часовници на тялото се намира в супрахиазматичното ядро на хипоталамуса. Повечето хора с биологично или химично образование вярват, че циркадният часовник на мозъка се контролира само от циклите на светлината и тъмнината. Това просто не е така. В нашето супрахиазматично ядро има магнитни клетки, които също обръщат внимание на резонансната честота на Земята и нейната йоносфера. Електрическият заряд между земята и йоносферата има честота, наречена резонансна честота на Шуман. Това е фундаментално физическо откритие, което води началото си от началото на живота на тази планета. Животът не само обръща внимание на светлината и тъмнината, но и кодира честотата на магнитното и електрическото поле на планетата в нашата биология. Това са трите аспекта или измерения, които мозъкът използва, за да определя времето. Чрез този часовник определяме времето на всички биохимични реакции в тялото си. Причината за това е, че животът не само е еволюирал с цикъла на тъмнината и светлината, разпространяван от слънцето, но също така е еволюирал в океаните и на сушата в продължение на 4 милиарда години. Това означава, че всички живи организми са били заземени на земята във всеки един момент от историята на живота. Може би не знаете това... но вече знаете. Гледайте това видео, за да разберете пълния ефект от предстоящата серия:

Резонанс - същества на честотата от Джеймс Ръсел в YouTube - http://www.youtube.com/watch?v=FhMFvZFHo2c

Алфа вълните в човешкия мозък резонират със същата честота като резонанса на Шуман на Земята. Това означава, че по някаква причина животът го използва като постоянна отправна точка в нервната си система.

През 2005 г. проучване, публикувано от електроинженера Роджър Епълуайт, потвърждава два изключително важни факта:

1. Електроните се движат от земята към тялото и обратно, когато тялото е заземено. Този ефект е достатъчен, за да поддържа тялото на същия електрически потенциал с отрицателен заряд като този на Земята. Известно е, че потокът от електрони в митохондриите намалява възпалението, така че е логично този поток от свободни електрони в тялото от земята да е механизмът, чрез който се намалява възпалението.

2. Заземяването силно намалява електромагнитните полета (ЕМП), които оказват влияние върху тялото. Резонансът на ЕМП над нормалните честоти, открити при ЕЕГ, ЕКГ и ЕМГ, може да наруши бързодействащата система за комуникация, която изглежда използва целият живот. Използвам всички тези видове тестове, когато лекувам хора с неврологични проблеми.

Оказва се, че животът се основава и на бързо комуникираща система за електрическа проводимост в тялото, която използва квантовата механика, за да ускори реакциите на живота и да му позволи да протича в реално време. Молекулярните клетъчни процеси, които се използват от всички живи организми, са твърде бързи и фини, за да бъдат обяснени с бавно протичащите химични реакции и нервните импулси, които се срещат в биохимията. Протеините и ензимите са сцената, на която се разиграва драмата на живота. Актьорите не могат да бъдат други, освен малки и силно подвижни единици като електрони и протони.

КАКВО Е ЗАЗЕМЯВАНЕ?

Земята е отрицателно заредена. Тя разполага с безкраен запас от отрицателно заредени свободни електрони. Всеки път, когато има два проводящи обекта и те влизат в контакт, например босите ви крака и земята, електроните ще преминават от мястото, където са в изобилие, към мястото, където са по-малко. По този начин електрическият потенциал на двата обекта се изравнява. Това описва заземяването просто за хората, които не са специалисти.

За електрически специалисти: Сушата и моретата на планетата Земя са изпълнени с безкраен и постоянно попълващ се запас от електрони. Тъй като всичко живо има пряк контакт с повърхността на планетата - кожата на телата ни докосва кожата на Земята - нашите проводящи тела естествено се изравняват със Земята. Образно казано, ние допълваме нивото на електрона в резервоара, което е спаднало. Откъде знаем, че тялото абсорбира тези електрони? В проучването от 2005 г., посочено по-горе, това беше доказано с прост експеримент. Епълуайт показва, че спадът на напрежението върху вграден резистор, измерен с осцилоскоп, е достатъчно доказателство за обмена на електрони между Земята и тялото по време на заземяване.

Има редица други начини да разберем, че това се случва в реалния живот. Единият е здравия разум и не е от типа „специалист“. Земята винаги е отрицателно заредена. Тя разполага с безкраен запас от отрицателно заредени свободни електрони. Всеки път, когато има два токопроводими обекта и те влизат в контакт, например босите ви крака и земята. Електроните ще се движат от мястото, където са в изобилие, към мястото, където са по-малко. По този начин електрическият потенциал на двата обекта се изравнява. По същия начин, когато забиете заземителна пръчка в земята, тя позволява на електроните да преминат от земята чрез проводник към обект. Това може да е фризер, iPad, компютър, мобилен телефон или вие. Тялото ви е проводимо като всеки електроуред. Колкото по-студено е, толкова повече се запазва зарядът в батериите на живота - митохондриите. Затова съхраняваме батериите Duracell в хладилника, за да запазят заряда си. Колкото по-мокри сте, толкова по-добър проводник на този ток ставате, защото водата е по-добър проводник от сухия въздух. Това означава, че студът удължава живота на батериите, а мокрото е добавка към движението на електрони в тъканите от заземяването.

Бомба на истината №1: Сега си спомнете за собственото си образование. Откъде научихте, че животът се е развил за първи път? Той е еволюирал от океаните, които имат безплатен и неизчерпаем източник на електрони. Това означава, че в океана има повече електрони и много повече свободни йони, отколкото на сушата. Това опровергава причината, поради която животът е еволюирал първо там, а не на сушата. Това изисква по-малко енергия, отколкото на сушата. За да функционира целият живот на тази планета, е необходима вода. Когато генерирането на вътрешна енергия е било сравнително просто, преди митохондриите да станат част от еукариотната клетка, животът се е нуждаел от допълнителната енергия от електрическия ток на океаните, за да оцелее. Обменът на електрони е това, което кара света да се върти. Подозирам, че именно затова животът в океана дори днес е толкова богат и се обновява толкова добре, независимо от това, което съвременният човек прави, за да го разруши. Когато живеете като сухоземен, топло адаптиран човешки бозайник и сте постоянно изолирани от жизнената сила във водата, на сушата, времето, снега или леда и земята, губите този постоянен поток от свободни електрони към митохондриите си. Решенията ви да се обличате с изолационни дрехи, да носите обувки с гумени подметки, да не плувате в океана и да отоплявате къщата и колата си постоянно, за да можете вместо това да седите пред лаптопа си и да четете актуализации на статуси във Фейсбук, играят огромна роля за това защо все още се чувствате зле.

В Северна Америка електрическата мрежа произвежда ЕМП с честота 60 Hz. Само тази честота е много по-висока от естествения резонанс на земята и мозъка. Съществуващите проводници в стените на домовете ни произвеждат ЕМП, дори когато уредите не са свързани. Потенциалът за смущения във вътрешната комуникационна система на тялото ни е различен при различните хора и на различни места, в зависимост от интензивността на полетата и от това доколко сме изпразнени откъм електрони. В незаземеното тяло електроните и другите заредени частици реагират с ЕМП-а от околната среда, които се намират в непосредствена близост, и предизвикват неестествени молекулярни смущения. Когато човек е заземен към земята, тялото му е защитено от тези смущения чрез електроните на Земята. Току-що описаното изследване на Епълуайт показва, че когато тялото е пряко свързано и „включено“ към Земята, то по същество е защитено от електрозамърсяване. ЕМП има както електрическо, така и магнитно поле, а разликата между тях и въздействието им върху организма се определят от текущото енергийно снабдяване на организма със свободни електрони от храната и собственото производство на АТФ [аденозинтрифосфат, аденозин трифосфорна киселина] в митохондриите.

Откритията на екип изследователи от Имперския колеж в Лондон и Департамента по науки за околната среда и професионалното здраве към Вашингтонския университет ми отвориха очите. В доклад от 2007 г. се казва, че измерванията в офис среда показват, че електрическите енергии, на които хората са изложени в затворени помещения за дълъг период от време, увеличават риска от инфекции, стрес и дегенеративни заболявания и намаляват усвояването на кислород и нивата на активност. Цитирам: „Характерът на електромагнитната среда, на която повечето хора сега са редовно изложени, се е променил драстично през последния век и често има малка прилика с тази, създадена в природата“. „По-специално, засиленото прикриване/защита/изолация на хората от полезни видове естествени електромагнитни явления, наличието на синтетични материали, които могат да придобият силен заряд и да увеличат излагането на неподходящи нива и полярности на електрическото поле, значително промениха електромагнитния характер на микросредата, в която обикновено се намират много хора.“ Тези знаци от околната среда, свързани с ЕМП, се кодират от магнитните клетки в супрахиазматичното ядро на всички живи същества, за да дадат на мозъка още едно измерение на времето, в което да се определят биохимичните реакции на живота с цел оцеляване. Мозъкът използва естествения резонанс на ЕМП със светлината и тъмнината, за да определя времето. Това е Ролексът на нашия мозък.

Бомба на истината №2: Това може да помогне на някои от вас да осъзнаят защо „пътят ви няма ясна дестинация и се дразните от постоянните промени, които трябва да понасяте“. Съвременният живот подчинява композицията ви, защото не осъзнавате как нещо толкова полезно за качествения ви живот изсмуква живота и електроните от митохондриите и теломерите ви, докато четете това.

Бомба на истината №3: От Quelsen в нашите форуми: „Човешкото тяло се адаптира с една цел. Оцеляването е всичко, нищо друго. Умът ви определя и преценява дали това, което изглежда и се усеща, е приемливо за вас, а тялото не се интересува от мнението ви и продължава да се занимава с оцеляването си. Моята цел е да науча това, което трябва да знам, за да може тялото ми да отговаря на това, което умът ми смята за оптимално. Когато се науча да владея тялото си, тогава и само тогава ще разбера това.“

ЗАЩО ТОВА Е ТОЛКОВА ВАЖНО?

Може би се чудите как електромагнитното поле на Земята защитава всичко живо от източниците на ЕМП. Това е много просто, ако се върнете към лекциите на носителя на Нобелова награда за физика Ричард Файнман от 1960-те години за фините енергийни източници на Земята. Повърхността на планетата има изобилие от електрони, които ѝ придават нетен отрицателен електрически заряд. Ако стоите навън в ясен слънчев ден, обути сте или стоите върху изолираща повърхност като дървен или пластмасов/винилов под, ако сте високи 1,75 м, между земята и върха на главата ви има електрически заряд от около 350 волта. Този заряд е навсякъде около земята, но не и около вас, когато сте изолирани от заряда чрез лошо проводим под или чрез лошо проектирани обувки, или когато сте в леглото. Еволюирали сме, като постоянно сме свързани с майката Земя, за да може мозъкът ни да има третото измерение на времето.

Всъщност днес можем лесно да измерим тази разлика в напрежението, така че това, което ви казвам тук, не е глупост. Колкото по-високо се издигаме в атмосферата, толкова по-високи са зарядът и напрежението за всяка биологична система. Колкото по-нагоре се изкачваме, толкова по-нисък става зета-потенциалът на нашия серум. За тези от вас, които са слушали януарския уебинар (https://jackkruse.com/january-2013-webinar/), това би трябвало да е нещо, което само по себе си отваря очите. Имайте предвид, че естественият заряд е около нула волта на нивото на земята по всяко време. Когато събуете обувките си и влезете в пряк контакт със земята, земното магнитно поле може да се предаде през тялото ви, защото то е добър проводник на електрически ток, а ние имаме по-малък заряд от земята. Електроните се движат по пътя на най-малкото съпротивление. Това защитно ЕМП от Земята изтласква 350-волтовия заряд на около 3 метра над главата ви, за да ви осигури защита от източници на ЕМП от околната среда, като ултравиолетова светлина и космическа радиация. Магнитното поле на Земята покрива цялото ви тяло и действа като защитен щит срещу ЕМП за тялото ви. Приемете го като гигантски ЕМП презерватив върху тялото си, когато сте свързани със Земята. Може би разбирате защо ракът на кожата е по-често срещан в съвременния живот? Целият живот е еволюирал с този защитен щит, докато не се е появил съвременният човек.

Важен момент: Ако външните електромагнитни полета попаднат върху тялото ви от какъвто и да е източник, техният нетен ефект се неутрализира от електроните в тялото ви, доставяни от Земята, ако сте включени към електрическата мрежа. Нищо не може да промени електрическия ви потенциал, освен ако се откъснете от Земята. За съжаление повечето от вас, които четат този текст, са разединени заради съвременния живот в момента. Погледнете шкафа си за обувки, височината на леглото или колко високо живеете над земята. Повечето от нас напълно са загубили щитовата си защита и сега плуват в огромен океан, пълен с изкуствени източници на ЕМП-а. Изкуствените ЕМП-а са толкова по-плътни, колкото по-високо се издигаме от земята, заради съвременните методи за комуникация. Днес това е повсеместно явление в световен мащаб, а съвременното здравеопазване никога не се замисля как това може да се отрази на нашата биология. Медицинските епидемии не са причинени от генетиката, но всички те са в основата на огромни промени в епигенетиката.

Днес целият живот е бомбардиран с изкуствени ЕМП-а от технологиите, които надхвърлят защитния ни щит. Но още по-важно е, че съвременният ни живот ни е откъснал от Земята заради начина, по който се изолираме от нея. Това прекъсване на връзката води до вътрешни смущения в способността ни да определяме точното време за координиране на наноскопичните биологични реакции, които са жизненоважни за всичко живо. Наскоро научихте за образуването на аденозинтрифосфата в митохондриите по време на януарския уебинар. Когато тялото ви бавно губи енергията, осигурявана от електроните, вие постоянно губите заряда си във вътрешната митохондриална мембрана. Когато загубите заряда си, нетният ви заряд в клетките става по-положителен. Биологичната наука вече е открила, че производството на аденозинтрифосфат се проваля в положително заредена среда. Когато нямаме АТФ, тялото се нарича труп. Кое е най-важното за целия живот? ЕНЕРГИЯТА, за да задоволи нуждите на живота. Бавното изтичане на електрони преди смъртта причинява болести. Координирането на биохимичните реакции, които поддържат живота, с цел генериране на аденозинтрифосфат. Свързвате ли вече някакви точки?

КАК Е ВАШИЯТ РОЛЕКС?

Супрахиазматичното ядро на хипоталамуса получава своите подсказки или епигенетични сигнали за преобладаващите светлинни и температурни условия от специализирани клетки в ретината. Разгледахме този въпрос подробно в CT -6 (https://jackkruse.com/cold-thermogenesis-6-the-ancient…/). Сигналите за тези сигнали/условия от околната среда се предават от хипоталамуса към епифизата, която контролира секрецията на мелатонин. Научихте за това в Brain Gut 11 (https://jackkruse.com/brain-gut-11-is-technology-your…/). Мелатонинът се отделя само в условия на тъмнина в продължение на 4 часа, когато системата работи добре и нивата на АТФ са оптимални. Изкуствената светлина прекъсва този цикъл. Тези молекулярни биологични часовници контролират почти всички функции на организма, включително циркадния цикъл на събуждане и заспиване. Установено е, че пчелите, прилепите и птиците имат клетки в супрахиазматичното ядро, които следят земното магнитно поле и използват резонансната честота, когато летят. Сега може би разбирате защо в съвременния свят пчелите, прилепите и птиците умират с рекордни темпове, тъй като им се налага да летят през изкуствените ЕМП-а. Тяхната биология няма отговор за мащаба на промяната.

В човешкото супрахиазматично ядро има същия тип клетки като в това на птиците, пчелите и прилепите. Каква е вероятната им функция при хората? Тези клетки вероятно помагат на мозъка ни да определя времето, като ни дават третото измерение на времето. Когато съчетаете естествената светлина и тъмнина и магнитното поле на Земята, получавате триизмерен изглед на пространството/времето. Мозъкът е най-добрият квантов компютър и използва светлината, температурата и магнитното поле на земната среда, за да определя времето и да определя точно биологичните реакции.

След това мозъкът е в състояние да реконструира тази епигенетична информация и да определя точно времето. Контролът на времето е изключително важен, за да се осъществи наноскопичният контрол, необходим за производството на аденозинтрифосфат от електроните на храната и за много други биохимични реакции, които поддържат живота. Скоро ще се съгласите с това смело твърдение, тъй като поредицата продължава.

Тези клетки могат да помогнат да се обясни защо открих и вярвам, че условията на околната среда са от първостепенно значение в уравнението за резистентност към лептина и генериране на възпаления в мозъка. Затлъстяването в основата си е възпалително състояние на мозъка, както съм казвал много пъти във форума (http://forum.jackkruse.com/). Когато мозъкът изгуби способността си да определя точно времето, резултатът е, че нетните продукти от биохимичните реакции на мозъка и тялото са положително заредени. Възпалението в една биологична система носи нетен положителен заряд поради образуването на транскрипционния фактор NF-kB във всички клетки. Супрахиазматичното ядро постоянно взема проби от тези сигнали за околната среда от енергията на Земята, както и координира различните биологични часовници, регулиращи потока на хормоните в тялото. Резистентността към лептин означава, че в клетките има много повече NF-kB и че има промени в циклите на светлината и тъмнината и способността за усещане на земното магнитно поле е нарушена. Много научни трудове в областта на хронобиологията вече ни показаха, че много метаболитни заболявания се влияят драматично от промените в светлината и тъмнината. Малко проучвания досега са показали въздействието на ЕМП-а, тъй като изкуственото генериране на ЕМП-а вече е глобална индустрия за трилиони долари. Ето защо сега споделям тайната си рецепта за оптимално здраве. Трябва да защитите своя Ролекс от изкуствена светлина и всякакви изкуствени електромагнитни полета и да се включите отново към Земята възможно най-скоро. Не можете да постигнете оптимален резултат, ако часовникът ви не може да разчита на прецизната наноскопична точност на времето, за да произвежда аденозинтрифосфат, който от своя страна захранва всичко, което ви позволява да оцелеете.

Обещавам ви, че това ще се промени в биологията, защото истината винаги намира път в науката. Вие и аз не можем да си позволим да чакаме учените, изследователите, правителството, корпорациите или здравеопазването да разберат това послание. Времето не е обещано и не чака никого, особено клетките в тялото ви в момента. Освен изкуствената светлина, никой друг стимул от околната среда не кара мозъка ни да губи способността си да определя времето екзогенно или ендогенно, за да управлява времето на биохимичните ни реакции. Бавните и нежни ритми на енергийното поле на Земята са от съществено значение за поддържането на точен синхрон в тези часовници в целия живот.

Крайната бомба на истината: Контрольорът на целия живот е времето. Когато времето в мозъка е изключено, възпалението е нетният биологичен резултат за реакциите на телата. Ако смятате, че това не е вярно, прочетете поредицата. Разполагам с още много бомби на истината, които идват за вас, за да размишлявате.

Последна мисъл: Болестите не ни връхлитат изневиделица. Те се развиват от малки ежедневни нарушения срещу Природата. Когато се натрупат достатъчно такива, изведнъж ще се появят болести. —Хипократ

 

Превод на български - Страничката "Монтагю Кийн"

 

Източник: https://jackkruse.com/emf-1-does-your-rolex-work/?fbclid=IwAR2wRmY9GjsiGM0HE-uaP8ZDemJa1uzMH_YFThchI1AcKCrraFY6hNrKwZc

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 443072
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031