Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2009 11:37 - СЛУЧАИТЕ „РИЗИНСКИ”, „КАНЗУРОВ” ИЛИ ПРОФЕСИЯ - „МАКЕДОНЕЦ”
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 12433 Коментари: 33 Гласове:
2

Последна промяна: 26.03.2010 11:31


 СЛУЧАИТЕ„РИЗИНСКИ”,„КАНЗУРОВ” ИЛИ ПРОФЕСИЯ - „МАКЕДОНЕЦ”

 

    Един призрак броди от столетия из Балканите..призракът на „македонизЪма”. Нямах намерение да пиша по този въпрос, защото може би ще ме заподозрете в пристрастност. Да - такъв съм и декларирам лична позиция! Във вените ми тече кръвта на воеводата Ангел Гацо, известен във фолклора като Гацо Капетан и съм кръстен на мой  прачичо- един от големите съвременни гръцки поети – Никос Гацос (Никола Гацев) от гр.Едеса (гр.Воден- някога столица на Македонската държава и родина на Александър Велики). Приятел съм на Мирослав Ризински (за нас, близките му – Мики) от дълги години- когото опознавах и като симпатизант на ВМРО-ДПМНЕ на тогавашния лидер Любчо Георгиевски, после и като секретар на Демократичната Републиканска Уния на Македония (ДРУМ) на Доста Димовска,  активист на гражданските инициативи за издигане на паметни плочи на Мара Бунева (многократно чупени от сърбомани в центъра на Скопие), поборник за честване на историческата истина за Тодор Александров и радетел в безкрайните препирни за българското  самосъзнание на редица големи македонски будители и революционери. Мики е много начетен и краен в отстояването на националните ни тези! и прие с голяма гордост получаването на българското си гражданство, за което се  пребори тихо, без да търси ходатайство, няколко години. Той многократно ме информираше за наченки на гонения срещу „бугараши” в годините след отсраняването на бившите комунисти от власт и идването на кабинета Груевски. Същото ми потвърди и младият публицист Виктор Кандзуров, с когото се запознах, когато публично защити поставянето на паметник на Тодор Александров в частен двор и  той беше линчуван от проправителствени шайки. Да си призная подцених тези сигнали, защото не можех да повярвам, че един министър от „ерата Любчо Георгиевски” може да провежда операции в стил сръбска УДБА (сръбското КГБ) и да преследва хора, заради тяхното българско самосъзнание.

   Но това се случи при това многократно– "казусите" просто сменят имената си- Спаска Митрова (осъдена майка), Мирослав Ризински (интелектуалец и политик), Младен Сърбиновски (журналист), Миле Неделковски (писател), Виктор Канзуров (публицист). За Митрова България научи много подробности и се надигна срещу македонското кривосъдие. И до ден днешен обаче- след като тя е излежала напълно издадената си присъда, не може все още да види детето си.
   Но за случаите „Ризински” и „Кандзуров” бих желал да информирам широката българска общественост, защото те са не по-малко скандални. При несправедливото осъждане на медиците ни в Либия и рекета на един арабски диктатор  се проявихме като истинска сплотена нация и не знам как ще погледнем на зачестилите напоследък молби на македонските„Кадафи-та” да подкрепим  каузата им  пред Брюксел и НАТО. А къде е справедливостта към Мики Ризински? Той беше осъден на 3 години затвор– по скалъпено обвинение за получаване на подкуп, базирано само на показания на негов албанец-„съучастник”, сключил сред това сделка с прокурора и ненаказан!!!за своето действия, поради свидетелстването си срещу Ризински. Това стана само няколко седмици след като последният бе бит публично (заедно с други българи) като участник в поредното поставяне на счупваната паметна  плоча на Мара Бунева, на моста над Вардар, в Скопие. Целият съдебен процес се води в режим на яростни медийни заклеймявания на корумпираните „бугараши”, на квалификации че той е „кръстоносец”  на София и разпространител на фалшификациите на историческата истина от България. И като капак – въпреки искането на Ризински да излежава присъдата си в български затвор- съгласно спогодбите ни с Република Македония, вече година, Скопие не дават ход на тази задължителна процедура, за която е предвиден максимален законов преклузивен срок 6 месеца за изпълнение, от стартиране до приключването й.

 По същият сценарий се развива случаят„Канзуров”. Отново с услужливи свидетелски показания и анонимни сигнали!, на Виктор Канзуров е скалъпено обвинение в „компютърна порнография” и „педофилия”, извършени в кореспонденция с малолетна от публичен сървър в интернет-клуб. Това се случва само няколко седмици след като младия публицист защитава по телевизията истината за живота и делото на Тодор Александров и правото да му бъде поставен паметник в частен дом, въпреки забраната на официалните власти в Скопие.

 Странни съвпадения на странни правосъдни ситуации! Още по-странно е мълчанието и търпението на българското правителство (тогава на Сергей Станишев)  и на българския президент - когато се извършват безобразия срещу хора с българско самосъзнание в съседна Македония.За разлика от Ризински, Канзуров реагира бързо(по съвет на компетентни приятели) и емигрира в Хърватия, защото го уведомихме, че нашите власти не правят нищо да улеснят неговата процедура за убежище и получаване на българско гражданство. При мои лични опити да поставя случаите„Ризински”и „Кандзуров” пред различни органи ми се отговари неофициално,че защитавам кауза на „професионални българи”?!Срам ме е от това поведение на държавата ни и на тогавашните управляващи. С мъка се намери половин щат за работа, около културната ни мисия, на преследвания и дългогодишен безработен журналист Младен Сърбиновски при това-след унизителни искания за подписване на декларации, че няма да злепоставя „добрите” отношения между Македония и България.

     Моят съвет е новото правителство да обърне плочата от другата й страна. Сега Скопие е в особено слаба позиция и може да се получи благоприятен изход за преследваните ни сънародници. Когато Мики Ризински бъде докаран с конвоя от затвора на българската граница следва да сме готови да постъпим с него както с посрещането на медицинските ни сестри от Либия. Не е нужно вече да ползваме чуждо посредничество, самолети и помпозни церемонии, достатъчна е кратка процедура с изчитане на указа за помилване още на границата. За останалото ще се погрижат неговите приятели.. На Виктор Канзуров следва да се даде българско граждансктво и да бъде спасен от примката на македонските съдебни процедури. На Спаска Митрова трябва да й бъде върнато детето и ако е необходимо да й се намери убежище у нас. На Младен Сърбиновски и на Миле Неделковски трябва да се осигурят условия за творческа дейност- там е тяхната сила и принос за доброто на обществото. На 40,000-те етнически българи от Македония, Бесарабия, Украйна и Западните покрайнини, чакащи от 7-8 години за гражданство по безкрайните опашки на министерства и агенции в София да се отговори незабавно с бърза обработка на техните документи (досега някои откровено се опасяваха, че техните гласове на избиратели няма да подкрепят нито БСП, нито ДПС.. и бяха прави!). Но има неща, които трябва да стоят над дребните партиййни интереси.

 Това са много малки, даже дребни неща, които България може да направи за да защити националното ни достойнство. Друго поведение би окуражило и без това агресията на хората, упражняващи професията, с която вече повече от 120 години не можеш да бъдеш безработен на Балканите – скъпоплатената дейност да си „антибългарин” и „македонец”.

 

 

София, 26.11.2009 г.                                                            Николай  Гацев

БРАТЯ БЛОГЪРИ!

МОЛЯ, ЗЯ ВАШАТА ПОДКРЕПА, ДА СЕ ИЗГОТВИ ПЕТИЦИЯ В ЗАЩИТА
НА ПРАВАТА НА НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ РИЗИНСКИ, КАНДЗУРОВ, МИТРОВА И ХИЛЯДИТЕ ДРУГИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, КОИТО ПЛАЩАТ СКЪПО В МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ, БЕСАРАБИЯ, МОЛДОВА И УКРАЙНА, ЗА СВОЕТО БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ.НА ЧАСТ ОТ ТЯХ МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ КАТО СЕ УСКОРИ ПРОЦЕДУРАТА ПО ПОЛУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО, А ЗА ДРУГИ ТРЯБВА ДА СЕ ПОТРУДИМ ПОВЕЧЕ - ЗАЩОТО ТЕ СА ВЕЧЕ ГРАЖДАНИ НА ЕВРОПА И ТРЯБВА ДА АНГАЖИРАМЕ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО И НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ПРАВАТА ИМ. АКО СИ ПОМОГНЕМ САМИ, ЩЕ НИ ПОМОГНАТ И ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ, ЩЕ НИ ПОМОГНЕ И БОГ!

    

    



Тагове:   професия,   македонец,


Гласувай:
2



1. boristodorov56 - Качих материала във Фейсбук.
25.11.2009 13:03
Може би трябва да направиш група във Фейсбук.
цитирай
2. nikolaigatzev - Благодаря за съвета! Умното си е умно! А аз съм и малко неопитен!
25.11.2009 13:08
boristodorov56 написа:
Може би трябва да направиш група във Фейсбук.

цитирай
3. анонимен - Фейсбук група
25.11.2009 14:25
Вече си има група във фейсбук "Справедливост за Мирослав Ризински":

http://www.facebook.com/group.php?gid=58439042686&ref=ts

цитирай
4. zaw12929 - Подкрепа
25.11.2009 21:50
Подкрепа
цитирай
5. samvoin - Здравейте господин Гацев.
08.09.2010 04:36
Прсъединявам се към вашето писмо и повечето ваши твърдения, както и вече дадох своя подпис за идеята, за референдум, относно разпускане на сегашния парламент и свикване на ВНС за нова Конституция, той като доста голяма част от предложенията на вашата група, са и мои предложения /участвах и в протеста на 10 март тази година/.
Искам обаче да ви задам, на вас и на цялата ваша група може би,но за сега вероятно ще чуя по скоро вашето лично мнение като българин, тъй като вашата парламентарна група и нейния председател, доколкото знам са радетели заприятелство с Израел. Как вие лично ще коментирате следната новина:

http://samvoin.blog.bg/politika/2009/10/22/idiliiata-mejdu-dve-genocidni-i-prestypni-dyrjavi-i-izmislen.420623

и нима това е приятелски акт, от страна на Израел?
А актовете на заличаване на българските имена - противопоставили се на депортацията на евреи през ВСВ, от наша територия /български националисти, в доста голямата си част/?
А битите и убивани наши сънародници в Израел, в края на миналия век? Безхаберието и в този случай, беше точно същото каквото е спрямо случаите нагазене на наши сънародници в Либия и в БЮРМ - една държава, с която категорично едно националноотговорно правителство, трябва да преустанови едностранно всякакви дипломатически отношения на този етап /и акта на чието признаване, аз квалифицирам като едно ново национално предателство през 1992 - а година,колкото и акта почти на създаване на македонска "нация" с жестоко кръвопролитие, по указание на коминтерна/.
Спомням си, че аргументите на господин Янев, в едно телевизонно предаване, в подкрепа на Израел срещу Турция бяха : "Турция грубо се вмешателства във вътрешните работи на България и на своите съседи.". Аз тук искам да задам важния въпрос, а какво беше това от страна на Израел, улици на чии имена да има в България, и да няма улици на имената на професор Богдан Филов и на Христо Луков? И да, това вмешателство мина...
цитирай
6. samvoin - Ами ако е сравнимо вмешателството ...
08.09.2010 05:02
Ами ако е сравнимо вмешателството на Турция, с вмешателството на Израел, то ние тогава нима не трябва да снемем имената на всички велики български воеводи и национални герои, които дразнят Турция и турския национализъм, и да поставим само имена, в "най - добрия случай" на Ататюрк и неговите съратници, за да "има мир и приятелство" и да демонстрираме "верска и етническа толерантност" - едностранно?
Спирате се на важния въпрос, с даването на гражданства в България. Да, етническите българи са сред най - дискриминираните кандидати за български паспорт.Защо? Но на същия фон, искадм да се спра на факта /има за това документирани статистики/, че "най - желаните" граждани на Република България, са лица от еврейски, турски и английски произход, на които не само почти никога не се отказва гражданство /когато изкупуват цели села и градове или български национални активи за жълти стотинки и мачкат българският предприемач и производител/, но им е давано такова само за 24 часа, съвсем подозрително? Нима не е това очевидна корупционна и дискриминационно - апартейдна схема? Докато освен етническите българи, сред най - дискриминираните да речем, са лица от палестински произход - бракосъчетани с наши граждани, при това хора с професии - утвърдени на постоянни трудови договори у нас, владеещи перфектно писмено иговоримо български език. Също така хора от руски произход /и други предимно православни групи/, при аналогична ситуация. С една дума - почтенно съществуващи на наша територия хора. Докато гражданите на Израел, Великобритания и Турция, получаващи често пъти паспорти у нас, са меко казано съмнителни бизнесмени, невладеещи често нито писмено, нито говоримо български език, а дори понякога разследвани в собствените си страни и редица страни по света, което не е никакъв критерии за отказ на български паспорт.
Нима това е нормално или ще отречете и опровергаете изтъкнатите от мен факти по темата?
цитирай
7. samvoin - И накрая - един последен въпрос за ...
08.09.2010 05:14
И накрая - един последен въпрос за сега:
Защо РЗС - вашата партия, считаща се за опозиционна и претендираща че е защитник на нашите съграждани и сънародници по света, подозрително мълчи редом с управляващите, когато френското правителство унижава и тъпче нашето национално достойнство със своето дискриминационно и бих казал хитлероподобно отношение, към наши съграждани от ромски произход и въобще към граждани на Румъния и България? Още повече това го прави управляващата партия - член насъщия син масонски коминтерн, на който е представител и бившата агентка на ЩАЗИ /сега на МОСАД/ - Ангела Меркел и към който принадлежи "случайно" и управляващата партия - ГЕРБ, както и повечето съуправляващи у нас партии, от новата тройна коалиция?
Ррефлекса на ГЕРБ - наследен от "Партията - майка", към "бащата - коминтерн" и "големия брат", вече е ясен. Той е рефлекса на всички интернационалисти и майкопродавци, на всички масони.
Но вашия рефлекс и позиция - на български консерватори - реформисти /вашите партньори си спомням че са и евроскептици/, не трябваше ли да са коренно противоположни и различни, от позорното мълчание на ГЕРБ и съуправляващите я партии, както и либералната и либерал - марксистка, така наречена опозиция /част от която е пък една партия дето уж се грижеше за "малцинствените права и свободи" у нас/? В момент, в който Румъния достойно и адекватно защитава своите граждани, и в който румънското гражданско общество, реагира категорично на това унижение!
Надявам се да отговорите на моите въпроси. И ви благодаря предварително.
цитирай
8. анонимен - hGtVSFfZkHmN
24.05.2011 20:09
Got it! Tahnks a lot again for helping me out!
цитирай
9. анонимен - yNPETCeUnTKQTosG
25.05.2011 08:43
YouВ’ve got it in one. CoudlnВ’t have put it better.
цитирай
10. анонимен - FIHUatnhffxyLD
25.05.2011 09:10
At last, someone comes up with the "right" awnser!
цитирай
11. анонимен - qixScVCoWCU
25.05.2011 13:16
c8tcrU <a href="http://pqigtrjcpvzy.com/">pqigtrjcpvzy</a>
цитирай
12. анонимен - zIHMFOFhL
25.05.2011 13:42
Wow, thatВ’s a really clever way of tinhinkg about it!
цитирай
13. анонимен - oCSIvUpslZJgFOjiv
25.05.2011 14:37
cP4KDy <a href="http://qutljonfbjsh.com/">qutljonfbjsh</a>
цитирай
14. анонимен - tHWnDpxUU
25.05.2011 17:45
Haha. I woke up down today. YouВ’ve ceheerd me up!
цитирай
15. анонимен - wnPfDNwWtdNV
25.05.2011 19:48
Very true! Makes a chgnae to see someone spell it out like that. :)
цитирай
16. анонимен - PRcATtSafOoKHf
25.05.2011 20:09
ygWjVD , [url=http://vittywfxwwzc.com/]vittywfxwwzc[/url], [link=http://ujkbiskhblqh.com/]ujkbiskhblqh[/link], http://opdhedigseqc.com/
цитирай
17. анонимен - EBALPhsD
25.05.2011 21:19
Your answer was just what I nedeed. ItВ’s made my day!
цитирай
18. анонимен - BOlOoJPKTlI
26.05.2011 13:18
fh3OVB <a href="http://jsjpsycqssec.com/">jsjpsycqssec</a>
цитирай
19. анонимен - JoRDuCgFsrWvmTMw
26.05.2011 14:05
Fxlpwi <a href="http://xzfzfgkinfwi.com/">xzfzfgkinfwi</a>
цитирай
20. анонимен - LDThBIvZI
26.05.2011 18:27
OuUO9d , [url=http://hynfsywxhpfg.com/]hynfsywxhpfg[/url], [link=http://aounnfhldqsu.com/]aounnfhldqsu[/link], http://uqanmqfbtgvq.com/
цитирай
21. анонимен - fUkVaHAonluN
26.05.2011 18:30
IPy6LB , [url=http://tntuovllbbys.com/]tntuovllbbys[/url], [link=http://mxndqnlgvhue.com/]mxndqnlgvhue[/link], http://eusbnkstlnoy.com/
цитирай
22. анонимен - jqWphiNTpKYlGN
26.05.2011 20:02
4nwaGj , [url=http://htyhafellxjb.com/]htyhafellxjb[/url], [link=http://dgyejuxsrcwb.com/]dgyejuxsrcwb[/link], http://vxkwmqrzjnng.com/
цитирай
23. анонимен - YEnAIOUXwvchjcezwRB
26.05.2011 20:20
pVZZdC , [url=http://fjecbgbtfhkz.com/]fjecbgbtfhkz[/url], [link=http://snejjghbmagv.com/]snejjghbmagv[/link], http://tmgkbefxnzls.com/
цитирай
24. анонимен - AwdeepmID
28.05.2011 14:29
o9xoId <a href="http://foxjffxgchug.com/">foxjffxgchug</a>
цитирай
25. анонимен - xHJZshtdxGIBco
28.05.2011 17:16
GNDiWb <a href="http://ijybkkbdvcwd.com/">ijybkkbdvcwd</a>
цитирай
26. анонимен - OwdhYuywk
28.05.2011 17:43
acYXG0 <a href="http://vrnfofvhltzw.com/">vrnfofvhltzw</a>
цитирай
27. анонимен - QDectEPuuBEgcWu
28.05.2011 18:12
tIGizY <a href="http://tojnxczzenfy.com/">tojnxczzenfy</a>
цитирай
28. анонимен - QRgWwcaddwW
28.05.2011 19:30
8MUZ5X <a href="http://ffbegqlqmvpx.com/">ffbegqlqmvpx</a>
цитирай
29. анонимен - bohnONTGQ
31.05.2011 17:54
yrFW0L , [url=http://geqigbzxjsch.com/]geqigbzxjsch[/url], [link=http://vorpcbodceni.com/]vorpcbodceni[/link], http://ykmcmcewsdmh.com/
цитирай
30. анонимен - HFyoKJKGsPKwtBFo
31.05.2011 19:07
Sn4ahY , [url=http://jffoztpxcywf.com/]jffoztpxcywf[/url], [link=http://vuontlqnfkbj.com/]vuontlqnfkbj[/link], http://eacmnkbovvfv.com/
цитирай
31. анонимен - SqrraNkCMiLnBSzxNpY
31.05.2011 19:31
Yre1tU , [url=http://usrizuuepxah.com/]usrizuuepxah[/url], [link=http://qvnohwselszt.com/]qvnohwselszt[/link], http://mmjnxbbluqwx.com/
цитирай
32. анонимен - JshSoYmTh
01.06.2011 13:07
hSObhk , [url=http://dxmsuqybntee.com/]dxmsuqybntee[/url], [link=http://uqxxywukuume.com/]uqxxywukuume[/link], http://iawbkjxhllhq.com/
цитирай
33. анонимен - gnLynXGPrzWeAubcsNK
01.06.2011 14:01
iZmiLL , [url=http://uxkgrygbxomz.com/]uxkgrygbxomz[/url], [link=http://xwjnyruxczbu.com/]xwjnyruxczbu[/link], http://cdsceqoavmbj.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3771569
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930