Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2010 09:10 - МОЯТА МАЛКА БЪЛГАРСКА МОЛИТВА - ЯНУАРИ 2010
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1493 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 26.01.2010 15:32


    М О Я Т А     М А Л К А    Б Ъ Л Г А Р С К А    М О Л И Т В А   -    ЯНУАРИ  2010

 

Господи,

Ти, Който Си на Небето, и на Земята,

Боже на хората от всемира, независимо как Те славят и под какво име Те възхваляват, и Този, комуто  всички извън земния протокол се обръщат към Тебе на „Ти”, защото само Ти и само ТИ Си над тях, но и под тях, и дори в тях, и Ти Си всичко и Всях за тях -  а „тях” това сме и ние и онези, а аз съм един от „ние”,един в едно малко българско „ние”, сред едно голямо европейско „онези”, от още по-голямото световно „тях”- това е всичкото заради  което Ти Си Господ, защото Твоето Царство Небесно е без-сенчието на нашите царства земни, защото на планетата ни всичко си има своята сянка, и  зависи от ъгъла през който гледаш на нещата- дали ще виждаш слънце, повече или по-малко светлина, или пък ще ти е абсолютен мрак.

Затова и сме толкова различни всички на Земята- защото всеки гледа от своя ъгъл още по рождение - едни виждат голяма светлина,  а други сумрак или почти пълна тъмнина – това са все суетите на нашият живот хорски...

А страстите ни тази нова  година и този първи месец станаха легион - ядохме се все „наши” пред синедриона на „онези”, съгрешавахме един към друг в заслепение от кризата, не обръщахме достатъчно внимание на бедните, хората в недоимък, болните, старите, нуждаещите се, гладните, прокудените от домовете си поради неплащане на дълговете си, и благодаря Ти, Господи, че ни запази да не се окървавим и зачерним пак от ракетата на националното ни „стряскане”, паднала до лагера в Афганистан, че отклони удара й на 200-300 метра от погрома на няколко млади невинни живота... и добре, че "Мишената"* този път не беше достигната- защото пак щяхме да жалим в траур и пак нямаше да вземем своите поуки. Дано в знаците Твои да не губим поне съдби на „нашите”, на „онези” или на някой от „тях”. Защото Ти ни прати и друг знак на много километри оттук– в страната, наречена Хаити, където  злата участ отнесе 200,000 човеци!Мир на праха им- и този път, май всички няма да останем равнодушни - това е малка утеха, но е едно начало- надмогнахме обичайната регистрация и статистика. Боли ни и за другите- като предчуствие за друго "нас".

И дай ни тази, нова година, да бъдем по-добри, по-силни и по солидарни- за да преживеем и превъзмогнем  бедите земни и да се озарим в пълна светлина от без-сенчието на Царството Небесно! И ще завърша тази моя малка сутрешна молитва с „Боже, пази България, но бъди милостив и към другите-"тях"- по света!”

Амин!

 

Поучен Грешник Николай Гацев

*Афганистанските талибани поеха отговорността за вчерашното ракетно нападение срещу базата на НАТО в Кандахар и заявиха, че тя е била насочена срещу българския министър на отбраната Николай Младенов.

“Смъртоносна ракетна атака беше извършена вчера на летището в Кандахар, докато българският министър на отбраната Николай Младенов беше на път“ за тази база, се казва в комюнике, поместено в сайта на талибаните и в други форуми, цитирано от Франс прес. Младенов „беше главната мишена на тази атака“, уточнява текстът, според превода на центъра за проследяване на ислямистки сайтове SITE. ...




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3772613
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930