Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2012 15:47 - ЖЕРАЛДИН (АЛБАНСКА) ОТ РОДА АПОНИ - АНХАЛТ И ОТ АРПАДИТЕ ИЛИ .. ЗА ЕВРЕИТЕ, ПРАВЕДНИЦИТЕ И … МАГЬОСНИЦИТЕ…
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2095 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тук ще стане дума не за една, а за цели няколко династии– тези на Кралете на Албания и на Царете на България - семействата Зогу и Сакс-Кобург-Гота, и за цели три принцеси, от други знатни семейства - Апони- Анхалт  и  Савоя, направили своите народи праведници на света - поне такива според древната семитска  традиция. Ще говорим разбира се и за евреите.. за нещата от живота.. за онази възможност – рядка в съдбата на хората-  с делата си - от малки да станат големи.. или обратното…, и затова как  понякога можеш да бъдеш обявен за магьосник и даже изгорен на кладата-  а да се окажеш праведник и мъченик на своята вяра, а в друг случай милиони да ти вдигат ръка за поздрав  “Зих Хайл”, а ти да си всъщност Фюрер на една клика от чудовища, престъпници и масови убийци.

   В светлината на най-новите факти и открития- кралицата на Албания- Жералдин Гюла Апони- Анхалт (сродница на Арпадите) и царицата на България-  Йоанна Виктор Емануел Савойска са не само далечни роднини, а приятелки и посестрими по съдба - двете са споделяли престолите на двамата си короновани съпрузи по време на Втората световна война.  Другото общо между тях е че са управлявали два сравнително малки европейски народа,  незначителни по мащабите на Великите и Световните сили, но концентриращи много предубеденост и дори насмешка от останалите Големи играчи на Земята.

    Та решили двете царици – Албанската и Българската да спасят няколко десетки еврейски семейства от съдбата да идат на посещение в Хитлеровите концентрационни лагери, за което става дума в тази наша история- и като в приказките – лошите се намесили и трябвало да се прибегне към престъпление за да се помогне на справедливата кауза. Престъплението било голямо- двете короновани особи, на двете съюзнически на Третия райх държави, организирали правенето на фалшиви паспорти и лични карти за евреи, с което се скривал техният произход и се отървавали от  сигурната смърт при депортациите. Хитлер обаче имал добра тайна полиция и много бързо засякъл двете короновани „измамнички” - още повече те организирали и мрежа за откупване на евреите от германците и дори за печатане на фалшиви германски пари за откупуване на преследвани в други окупирани от Германия  държави.  

  Тази сериозна „международна” дейност била разкрита веднага от Гестапо и се наложило да започнат арести, разпити и наказания. Нишката на следствието достигнала до дворците на Албания и България и се искало дори тиха разправа с двете короновани съпруги.

    Тогава – като в приказките- се случило чудо- сестрата на царица Йоанна- Мафалда Виктор Емануил Савойска, която била омъжена за недолюбваният от Хитлер - Бранденбургски принц, поела вината за създаването на тази организация, понеже семейството й така или иначе било уличено в заговори за убийството на Фюрера и щяло да бъде ликвидирано. На Хитлер дори било доказано от роднините на Мафалда, че тя била се увличала от окултното, станала магьосница и била урочасала двете си роднини- сестра си – царица Йоанна и братовчедка си-  Кралица Жералдин, та ги вкарала в коловозите на семитизма без те да знаят… и организирала сама зад гърба им спасяването на няколкостотин евреи. Това е невероятна история- на която Фюрерът не е ясно дали повярвал или не повярвал – но последиците били ясни и безапелационни – Мафалда и съпругът й поели с влака на депортацията  и холокоуста, били затворени в концентрационен лагер, където загинали, а цариците Йоанна и кралица Жералдин  били завинаги уличени в заговорничество и заклеймени. Подготвяла се и тиха разправа с тях, която обаче сполетяла съпругът на Йоанна, българският цар Борис III, отровен от германците заради спасяването на няколкото десетки хиляди български евреи, което така и не му било простено. Цялата тази трагедия се разиграла за няколко години- от 1938  до средата на 1943 г. и наистина звучи като приказка.. но е страшна и премълчавана 65 години действителност – лоша приказка с лош край, много смърт и страдания, за принцове, принцеси, магьосници, фюрери и праведници. Единственото хубаво в тази история е поуката, че и малките народи могат да направят големи неща ако го искат, ако имат подходящите водачи… и куража да бъдат големи. Да бъдеш голям и малък не е въпрос на голяма територия или на много население, а на кураж и на конкретна историческа мисия.     

     Историческата мисия на малките народи е винаги да опазват живота, които големите народи и „великите” идеи обикновено не щадят и не взимат предвид многото жертви. Не е важно доколко Жералдин е била роднина с Арпадите, не е важно доколко Йоанна е била родена българка или не… нито пък че Мафалда се е занимавала с окултизъм…. дали Борис III Български (Сакс –Кобург –Гота - Кохари ! ) и братовчедите му от рода Апони- Анхалт са с повече или по-малко еврейска кръв. Важното е, че само албанският, датският и българският народ в цяла Европа – правят ефективни и масови усилия на всички нива да спасят своите сънародници с друг произход – за съжаление само датчаните и българите успяват.  И ВСЪЩНОСТ И ТРИТЕ „МАЛКИ” , МАЙ  СМЕ СИ  ДОСТАТЪЧНО– ГОЛЕМИ...!!!

 

Николай Гацев                                                                                    25.04.2012 г.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3760742
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031