Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2012 13:13 - УСПОРЕДНИ ЖИВОТОПИСИ НА БПЦ И НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА..- 2012
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1180 Коментари: 1 Гласове:
1



 УСПОРЕДНИ ЖИВОТОПИСИ НА БПЦ  И НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА.. - 2012
/Къци в църквата на Бойко, държавата на Максим и със Сигурността на Господ /
    България е почти демократична и напълно светска балканска държава, с отделена от държавата официална православна религия и отделена от конституционно „спомената” църковна организация- голяма християнска общност..  ! Е понятията, които иначе са много ясно, законово и надзаконово установени – влизат в колизии и противоречия– поне на практика, през последните няколко години– известни като годините на ранния Бойко и на късния Максим..
  Те.. споменатите Бойко и Максим иначе- на пръв поглед уж въобще не си приличат – колкото единият е бил буен и палав когато не е трябвало, толкова другият е бил кротуващ в буйни и размирни години, когато е трябвало да заема позиция.. Затова се наемам сега да опиша техните успоредни животописи..  в напълно обърната и разменена социална повърхност, защото смятам, че от аргументите на обратното като сравнителен метод- ще се наложат от самосебе си някои интересни изводи за състоянието, както на БПЦ, така и на Българската държава.. в края на 2012 г.- малко преди краят на света по календара на маите.
  Та.. така обърнато– 98 годишният Бойко Борисов управлявал от години Българската православна църква като законен нейн Патриарх – добър Пастир,  мъдър и Богу-угоден религиозен Водач на ревностните вярващи християни Българи, които само и по цял ден мислели как да изразят вярата си в християнството  и в ценностите на праведния катадневен живот.  Българското общество било през 2012 г. много богато, заможно и добруващо, магистрали на една 1330 годишна духовност се простирали навред из подредената и облагородена територия на България, която някои наричали Швейцария на Балканите, други- Америка на Европа а трети-  Алеутия на вледенената пустош… все възхитителни понятия– очертаващи завидни дадености и постижения на българите от времето на иначе Бойково патриаршество.  За това време – само 4 годишен мандат били изградени много неща из страната – храмове, обградени с полета от гербери и множество изповедални на Бога, където се пренасяли до ушите на Всевишния  всичко , което искали, казвали и споменавали в молитвите си българите.. Патриарх Бойко въвел и физКулта на ВсеКомпетентния  Дон Цецо Цв. – считан за Архангел на новото и кратко патриаршество.. на успешния Пастир и смирен религиозен Водач.
   В същото време държавата България се ръководела от странен, своенравен  и доста буен Премиер–министър..Марин Минков(с мутренски прякор- „МаРксим”  или „Стара Майка” ). Той бил любимец на шайката си от синодални Старци и мутренски йерарси , наричани- „митрополити” с досиета и „владици” с пагони, за които се казвало- че всички служат на разни Богове и господари. Те въпреки непринуденост и неформалност в отношенията помежду си – и към другите- осъщетвявали много добро и организирано управление на Четвъртата Българска държава 2009 - 2013 г– съгласно разпоредбите за преследване на „групи” - от Специалните антиоктоподски съдилища. Помежду си те се обръщали на различни от дадените си по рождение имена, с прякори, което давало чувството на някаква допълнителна и нерегламентирана свързаност на тези хора… от невидима  структура на особена държавност - Сигурността Господня. Тази благословена структура била образувана още през 50-те години на 20-ти век и била в основата на успешната българска политика и основен двигател на успеха в икономиката „чудо” на България от 90-те години на изминалия век и началото на новото хилядолетие. Името на Господя Благословител няма да го споменем сега – но факт е, че последните години  всички в България му дължат всичко и в Ръцете му е и Ножа и Хляба на благоденстващите българи, цената на горивата и живота им, и пренаписването на биографиите на управниците им  за периода от 1944 до 2012.
    Марин Минков (МАрКСИМ) бил иначе много начетен и културен управник, анализатор на сериозна класическа литература- като романа  „Винету”, покровител на строителството– на маестро Стенли от „Метро- Софтуйн – Мейр”, зидаро- мазач Румен „Пашата” СИК-ски, Задругата на Котараците и на Руско Главбулгарстроев, на музикалното изкуство– Лепа Неу-Мрена и Весна Криза-нац, на занаятите и индустрията-  Мишо Бирата,”Цар”Киро Рашков, Пра(вди)вец Ни-Лукойл-Ялов,  на културата и спорта –група  „Бистришките Тигри”,  Румяна Евро Желева, българският хор „Лош Човешки Матр’ял” и така нататък.
   Годините на Премиера били дълги и плодовити за Българите – държавата отишла много напред, гражданите й само благославяли времената на Тройната, Двойната и другите коалиции., след хидрологията,  обръчо-знанието, розовите БМВ-манифактури  и Жълтите подводници- които истински станали национални гордости и достижения на родния бизнес и индустрията,  новата власт започнала магистрално едвам да свързва всеки два края.. особено на края си.. Провеждала се  тотална политика на Максимизация, обслужване на едрия бизнес и на олигархията, кражби на цели бизнеси чрез мутренско „прихващане” на крупни индустрии и грубо присвояване на „проблемни” сделки  за сметка на Премиера и неговото Синодално обкръжение.. Светият Синод на България започнал да губи рейтинга си и да отива на милиционерските си порциони от 20-22% подкрепа в Обществото и 7-мо „Небесно”Господно управление, въпреки небивалата медийна подкрепа на услужливата журналистика. Тя умело водела Българското общество из постиженията  на правителственото управление - правела постоянно репортажи за проблемите на магистралите, на АЕЦ”Белене”, величието на Спортната зала, на защитеностите на костенурките и други жизненоважни теми- за да не се виждат  незначителните деформации – икономическа и политическа престъпност, хаос, анархия, социално дебелоочие и неспособност да се управлява. Синодалната политика на Правителството довеждала обществото до най-абсурдите противоречията на демократичната Българска държава – която била нарицателно наречена от другите Европейци и свободната– ФАСАДНА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ .
На фона на тази фасада Патриарх  Бойко повел БПЦ към просперитет и единство. Новопоявилите се ереси на Пръмова-снаха (умерени необолшевики) или агресивните Талибани на Стани-Шеф (старите „джентри”) не можели да смутят иначе генетично близкият им „кадрил” на Г(Е)РОБ - формированието, подкрепящо Българския патриарх . Той умело жонглирал с малцинствата и мнозинствата, с помощта на Сигурността Господня, досиетата и други зависимости на Прехода  успял да се справи с всички разколи и смутителни тенденции. Избрал и наложил нов Главен Не-Претендент на държавата- личност, която Плевейки  лехата на благоденствието Българско можела да обединява обществото с незаемливата си позиция, с безличие и пословичния си консенсус с Патриаршията. НеПретенденството станало официална религия на България – а Архангелската за-душница на Дон Цецо.– национален празник в храма на иначе религиозният Български Хелоуйн.
Внезапно обаче Патриархът на България погинал – дали поради преклонната си възраст или поради неумолимото падане на рейтинга си– подобно на  Цар Самуил при вида на 14,000-те си хиляди ослепени войници. Тръшнал се в ГРОБ-а  си и оставил овдовялото си Паст-ство  да се чуди кой е способен да го наследи. Получил се ужасен завършек на неговото блажено и Богу-любиво управление– „Войната за Бойковото наследство” точно пред ГРОБ-а му. 
   Леворезбованите Николаити срещу  „митрополитите- Сигурници”, хванали се за гушите маскарадните ЯнеШки и Отмиращите Костови Кременчуги  и се сбили за неговото енория.  Църквата и държавата изведнъж трябвало да се сближат отново, заради своята не-Нужда от Промяна и за запазване на иначе еднаквите хора от различните Синоди и Тенденции. Сигурността Господня започнала да брани Статуквото си. Родил се пъкленият й план -нещата в политиката и църквата да заприличат на 50-метровото ново Скопско „ТЪ’РКАЛО” (Виенското колело в Джурасик -Парк „Скопие 2014” ) - което толкова бързо да се завърти - че на пътуващите ту горе- ту долу,  да започнело да им става лошо, а поради въртенето никой – да не можел да се качва или да слиза в движение. Започнало Повдигане, Халюцинации и страшно Повръщане - като в добър„ВИП Брадър”. И се изпълнила Библейската притча – че всичко.. идва от Сигурността Господня и от Лука(на)ваго…,  че България е орисана да се върти винаги с различните темпове на Своето Търкало.. и само волята СвисШа може да спре това - ИЛИ ВОЛЯТА НА ИЗБИРАЩИТЕ БЪЛГАРИ - ако за тях не се погрижат  техните  Пастири  и Архангели..!
БОЖЕ КОЛКО СМЕ НАИВНИ БЪЛГАРИТЕ-  КАТО Не’КАКВИ КЪ’ЦИТА.. СМЕ..!
Ники ГАЦЕВ(Къ’ци)от държавата на Ма(р)ксим и църквата на Бойко-  21.11.2012


 



Тагове:   sds,   FYROM,   vmro kgb rusia,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. samvoin - За съжаление, май истинската БПЦ ...
25.11.2012 02:08
За съжаление, май истинската БПЦ "умря" още в 1878 именно и особено с идването на Кобургите у нас или изпадна в "клинична смърт", но 1989-а година или малко повече от десетилетие преди това, просто беше законапа пет метра под земята.
Парадоксално, но факт...
Изглежда, БПЦ я е имало в последния век на проклинаното Османско иго или наречено от едни "Турско робство", от други - "турско присъствие и мирно съжителство"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3761250
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031