Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2013 08:36 - ЗАЩО СЕ РАЗДЕЛЯТ ПРОТЕСТИТЕ... ИЛИ ЗАЩО СЕ СРАМУВАМЕ ДА КАЖЕМ ДАЛИ СМЕ ДЕСНИ ИЛИ ЛЕВИ... НЕЗАВИСИМО ОТ БЕЗПАРТИЙНОСТТА СИ…!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 3064 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2013 09:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАЩО СЕ РАЗДЕЛЯТ ПРОТЕСТИТЕ... ИЛИ ЗАЩО СЕ СРАМУВАМЕ ДА КАЖЕМ ДАЛИ СМЕ ДЕСНИ ИЛИ ЛЕВИ... НЕЗАВИСИМО ОТ БЕЗПАРТИЙНОСТТА СИ…!
   В този си вид протестите на хората наистина се превръщат в досада и вървят към края си. Разделението в обществото ражда разделението и в протестите- така че да имаме три протеста е добре и е нормално- но само ако се обединим –а не се поддадем на провокацията на ГЕРБ и на Плевнелиев да се ”легитимираме” т.е. да се институционализираме и да участваме в Статуквото- това е абсолютен план „юзда” на досегашното управление на Цветанов..  Забавянето с няколко седмици вече ни понася и към радикализъм- в който Реакцията явно ще търси окървавяване и разправа. Бях на Кръглата маса в София и четох много за решенията на срещата в Сливен. Аз лично заставам и зад двете решения на кворумите и това е логично. Двете събрания ми приличат нанещо затворено синдикалистично- „монтанярско” - в Сливен- и на отвореното „жирондистко” в София(по едноименните фракции на парламента във Великата Френска Революция). Кое ни разделя..?! - нашият скриван- но реален „бекграунд”- макар и недеклариран и прикриван от всички в Протестите. В София бяха се събрали- грубо казано- дребните собственици и статуквови маргинали с десен и центристки уклон, а в Сливен явно доминираха левите и синдикалисткия елемент. Човек обаче  има 2 крака – десен и ляв- ако го няма единия- той е просто сакат Човек-  а не по-ляв или по-десен!!! Значи разделянето на Протеста е един своеобразен Вандейски метеж- към който кадифената Реакция се насочва.. и засега успява да ни сложи юздата. Правителството на Борисов макар и в оставка стои..Плевнелиев мълчи.. и протака.. БСП. ДПС, ГЕРБ, Костови Пръмова стягат и договарят изборите -ВИСИНИТЕ НЕ МОГАТ -НИЗИНИТЕ НЕ ИСКАТ- няма никаква промяна в монополите и Статуквото- сметките не се променят а идва момнета на изключването... всичко се е притаило, а не се е променило. Нямаме нито готови за Робеспиери и Марати (по леви и крайни), нито за Франклиновци и Джеферсъни..(по-умерени и по-десни).
   Затова ако искаме да подменим Системата- което явно го искат и едните и другите – е да се направи Учредително събрание на Промяната- където засега да се самодекларираме и вече да се самоорганизираме като фракции и идеи! Няма нищо страшно в това и да настъпим- срещу Реакцията и Реставрацията. Моят апел към Статуквото е да не интригантства, ако не иска насилие и метежи. Както се вижда когато има противоречие и разделеност – е по-опасно и за Досегашното- защото не знаем кои якобинци може да надвикат другите и да се стигне до ексцесии. Истината е в ненасилниците- жирондисти и монтаняри- другото е Цар Терор....
    Предлагам да се съберем на широко Учредително събрание в голяма зала и трите фракции- защото се чува и трети Синод- който въобще неясен и дефиниран- там е възможно и да са якобинците- НО и ТЕ са добре дошли!
     Учредителното събрания на Промяната е редно да се проведе на голям форум- където ще дойдат 17,000-18,000 души и да се Учреди голям Форум – веше който няма да моли Статуквото а ще му се налага- трябва ни представителност от поне 1:10, 1:20  или 1:50 души – и то поне на 1,000,000 – 1,500,000 граждани. Това ще стане само в Зала Армеец или на някой стадион- но сега е лошо времето така, че могат да участват максимум 15,000-16,000 души..която и прилича като пространствено разположение на Френския Конвент. Така че нека да не измисляме нищо ново- да се съберем- да се декларираме –кой какъв е и да се опитаме да намерим Общият път- след това- „бой” и настъпление към Статуквото. Нека трите фракции да се съберем и да уговорим Учредителното събрание – дори и да се по-сбием.. малко- това е нормално.. и да се решат нещата. Иначе се губи Темпо и Инициативата на Протеста.
      Моля– Трите Синода да седнем и да се разберем- Новото има нужда от всички ни и ако не ескалираме Протеста и самоорганизацията си- ще станем скоро ДОСАДНИ и Статуквото ще ни погълне.
    Статуквото даже взе да ни хвали- АКО ВРАГЪТ ТЕ ХВАЛИ ЗНАЧИ МНОГО, АМА МНОГО СИ СЕ ОБЪРКАЛ…
А СКОРО ЩЕ ИМА И ВАНДЕЙСКИ МЕТЕЖ- И ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НИ СЛОЖАТ „ЮЗДАТА”- като в любимата чалга на Статуквото-  „Мойто МВР ме пази.. и скоро ще ВИ сгази…”
АКО ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ ПО-ЕЛИТАРНИ И НЕ Е ПРЕКАЛЕНО "АНТИМОНТАНЯРСКО" - МОЖЕМ ДА ИЗВЪРШИМ УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ И ОНЛАЙН ПО ИНТЕРНЕТ- КОЕТО ЩЕ Е СВОЕБРАЗНА РЕВОЛЮЦИЯ- АКО ИЗКЛЮЧИМ ВЪЗМОЖНИТЕ СЪБОТАЖИ НА КОМПЮТЪРНИТЕ СЛУЖБИ НА ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ И НА СТАТУКВОТО..

Николай Гацев „Индианецът”, който е безсрамно ДЕСЕН…           Жиронда, 25.02.2013



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. pitashtia - http://otkrovenia. com/main. ...
25.02.2013 18:45
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=217077
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3761168
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031