Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2013 01:48 - „СПАСЕНИЕТО”..И „ИЗКУПЛЕНИЕТО” „ОРЛОВ МОСТ” ИЛИ ИНСТРУКЦИЯ КЪМ МОЖЕЩОТО..ВСЕ ОЩЕ ДА ЧУЕ.. БЪЛГАРСКО ПОЛИТИЧЕСКО СТАТУКВО.. !?!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1092 Коментари: 0 Гласове:
0



„СПАСЕНИЕТО”..И „ИЗКУПЛЕНИЕТО” „ОРЛОВ МОСТ” ИЛИ ИНСТРУКЦИЯ КЪМ МОЖЕЩОТО..ВСЕ ОЩЕ ДА ЧУЕ.. БЪЛГАРСКО ПОЛИТИЧЕСКО СТАТУКВО.. !?!
  Протестите позатихнаха и вече сме в изборна кампания- чувстват се първите поражения срещу Статуквото- почват поголовни отказвания от Власт и отговорност..,   странни действия на досегашните политици, които се разчитат като нежелание на партиите да дават първата пресконференция в изборната нощ и сериозни заявки в надпреварата само за второто и третото място..
  До 4- 5 субекта ще влязат в Народното събрание- а трите Статуквови „патици” : „България на Пръмовите”, РЗС и „Млада България (Новото време, което се опита да рекетира някога Царя)” няма смисъл и да се напъват да влизат, защото какво ли ще променят с по 10-12 депутати – само е се понаместят.. в безпринципни пазарлъци и да объркат допълнително политическият живот.  Създадоха се и „патиците” на Протестите- ДГИ и ХСС- които не е ясно кой финансира, кого издигат и кого представляват.. а нали бяхме обещали на нещастните протестерищи, че няма да се кандидатираме за никакви листи и да изтъкваме себе си за нищо.. Тези „обещания” ще донесат на техните създатели само някоя и друга субсидия- защото кой ще гласува за нещо което, което нищо не означава.На пръв поглед Статуквото победи- но дали това не е една Пирова победа- я си помислете какво ще се случи при първото юлско повишаване на цената на тока..?!
Другите потърпевши от утрешните избори ще са 6–те или 7-те дясноцентристки партии и коалиции, които ще доближат ръба и няма да влязат в следващото Народно събрание.. Техният вот няма да стигне да преминат бариерата, но ако се обедини в реваншизъм с техният потенциал може да изкарат на улицата 200 -300,000 души и да създаде ресурс за политически протести, с които Статуквото ще бъде атакувано от друга страна..
  Какво да кажем за крилото на недоволните и невлезлите в листите на ГЕРБ от досегашната орда на тази организация.., вече май са около 20% от гласувалите (което може и да мине 10% от дбщият процент на избирателите),  които видимо пропукват сталинисткото самозаблуждение в тази партия. Макар и избраният  веднъж лидер там може да бъде отстранен само при  2 хипотези: подаване на доброволна оставка или при смърт- характерно повече за вид конспирации - а не за една от най-авторитетните български десни платформи..
    Въобще тежко на Победителите в тези избори и на бъдещите управляващи – чака ги менгемето на едните и другите протести.. и на няколкото..  Българии.., а представете си да бъдат инспирирани и някой и друг етнически конфликти– е то мераклии за славата бол– колкото си искате, както - бол „скинхедс” и фанатици,   МВР пропусна тях да ги следи и подслушва, в старанието си да се „информира” за личностите на протестиращите или за функционерите на опозицията..
     Явно никой няма и да се извини нито за катастрофата, нито за фалита на държавата, нито за насилието над гражданите,  няма да поеме отговорност за жертвите на самозапалванията или за погрома и геноцида, извършен над българите през последните години.. Ще се подмятат като горещ картоф някакви декларации и взаимни обвинения, като че се правят магистратски комбинации на замени на имунитет за съучастието.. срещу  свидетелстване за стореното. „Орлов мост” е „изкуплението” и Килоновото петно върху гузната съвест на довчерашните и на по-предишните управляващи. „Орлов мост” започна като символ на събирането на недоволните хора, после – на насилието срещу протеста, стана обект на „Стоичковата” и „Дучевата” подмяна, размина се с лъжливите обещания за партийни блянове- защото нищо не можеш радикално да промениш с 10, 20 или дори 50 депутати- за исканото от хората тази Пролет е необходимо квалифицирано конституционно мнозинство- което е възможно в предстоящата избирателна надпревара от математическите сборове на поне първите 3 партии или дори на първите или единствените  4 „влезли”.. защото за петата е много трудно да се каже дали ще е в „А”-група или при загубилите с малко- но завинаги..!
  „Орлов мост” днес не е политическа партия- а е политически крясък, сериозно обвинение.. и вот за загубената държавност- и ако броящите изборните бюлетините намерят няколко десетки хиляди или няколко стотици хиляди невалидни бюлетини с написано „Орлов мост”отгоре е редно да го съобщят като преброен вот на гражданското общество…- това не е гласуване, което иска да откъсне нещо от устата на кандидатите за управляващи, а е морална позиция на мълчаливото.. множество - а дай, Боже, и на мълчаливото мнозинство!
   „Орлов мост” може да бъде и „спасение” за страната ни - защото и ситуацията в Статуквото не никак розова- очакват се почти равни резултати на първите две и на вторите две партии- а как се управлява в страна с мнозинство от 5 - 6 депутати.. с  огромна политическа опозиция, с граждански протести на улицата и политически протест на една група от явно „невлезли”- около милион граждани и още 1- 1,5 милиона негласували или надписали бюлетината си със символа на Протеста и на обвинението срещу Властта - „Орлов мост”. При това трябва да се спазят и предизборните клетви за невлизане в комбинации и обета за „непорочност”, които може да направят още поне 1,5  млн. души недоволни- ако бъдат безразсъдно престъпени и това прави вече недоволните НЕмълчаливо „БОЛШИНСТВО”..!
   Ще ви припомня на ТЕЗИ от Статуквото, които могат да чуят.. една истинска стара история от Пиринеите…   …. Испанците през 18-ти век много се дразнели от завземането на Гибралтар от англичаните и една тяхна кралица решила да се заеме с „реконкистата” на британският анклав. Тя дала обещание на Бог, че няма да напусне възвишението пред Гибралтар- докато не види снемането на вражеският „Юнион Джак”- флаг от полуострова.. Случила се обаче беда и офанзивата не успяла няколко няколко дни, после и седмици и накрая кралицата не можела да се мръдне от мястото си- за да не престъпи обещаното , което дала като благочестива католичка и не-много-разумна патриотка.. Положението ставало досадно и никоя от страните не давала вид, че искала да отстъпи.. Кралското семейство на Испания се озовало в капана на собствения си фанатизъм и продължило безуспешно с настъплението.. но британците си оставали непоклатими.. Накрая- след  около месец командващият английската армия- благородник и джентълмен, съжалил „вречената” Кралица - наредил да се свалят ниско знамената над форт „Гибралтар” за няколко часа- докато това се видело от испанците и тяхната кралица изпълнела обета си към Бога….! Тази благородна постъпка върнала достойнството на противника и не накърнила с нищо реномето на победителя..
   „Орлов мост” може да свали знамето на крепостта и да спаси Статуквото от неудобните вричания на „вечните” си противоречия. Така ще се изпълнят поне малка част от исканията на хората- чрез реализираното конституционно мнозинство, ще се постигне и неудобната национална коалиция на програмното управление - без хитруване и надлъгване, - ще се направи жест към „невъоръжените” и необяздените граждани от „протестните партии”, както и ще се направи логичен ЗАСЛОН в Коалиция на НЕреваншизма за малките „невлезли” партии, които разполагат с достатъчен ресурс, структури, сгради и ентусиазъм да се обединят във формация на НЕзагубилите- в крайна сметка..!
ЗА ВСИЧКО ТОВА Е НЕОБХОДИМО САМО ЕДНО - ДА НАПИШЕТЕ НА БЮЛЕТИНАТА СИ „ОРЛОВ МОСТ”, ТАКА ЩЕ Я НАПРАВИТЕ НЕВАЛИДНА, НО ТОЗИ МОСТ ЩЕ СТАНЕ МЯСТО ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА МНОГО РЕСУРСИ И ИНТЕРЕСИ – ДАНО СА САМО НАЦИОНАЛНИ..! ЧАКАМЕ ПОНЕ 100,000 ДУШИ ОТ ВАС ДА ГО НАПРАВЯТ– ТОВА ЩЕ ОБЪРКА СМЕТКИТЕ НА СТАТУКВОТО, ЩЕ СВАЛИ ПРАГА ЗА ВЛИЗАНЕТО НА ПО-МАЛКИТЕ ПАРТИИ И МОЖЕ ТАМ ДА СЕ ПРОМЪКНАТ В ПАРЛАМЕНТА И НЯКОИ НЕОЧАКВАНИ НОВИ ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТИ..! АМИН И ОКОЛО ВЕЛИКДЕН ВСЕ ПАК ПОНЯКОГА СТАВАТ ЧУДЕСА!

Николай Гацев                         Мостовете на „Орлов мост”, София, 16.04.2013
 



Тагове:   bsp bkp grb,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3771672
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930