Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2013 09:19 - ВОЗВИСИ МЕ- ДА ТЕ ВОЗВИСЯ ИЛИ ПАТОАНАТОМИЯ НА ЕДНА СИСТЕМНА ГРЕШКА..!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1588 Коментари: 1 Гласове:
0



„ВОЗВИСИ МЕ- ДА ТЕ ВОЗВИСЯ” ИЛИ ПАТОАНАТОМИЯ НА ЕДНА СИСТЕМА!
  В търсенето на справедливостта винаги се тръгва от принципа за стремежа от избягване на най-тежкият грях– на смъртният (сигласно всички религии)- и оттам се подрежда йерархията на  прегрешенията въобще.. Какво според цивилизацията– е понятието за „смъртен грях”- това какво е – ДА ЛИШИШ ЖИВО СЪЩЕСТВО- ОТ НЕОБХОДИМОТО МУ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ ИЛИ ДА ПРЕЖИВЕЕ ЕДИН ДЕН НА БОЖИЯ СВЯТ! Това е член №1 от „Конституцията” на Господ и около него се върти всичко поне на „този”- човешки род..-  и възхода и просперитета са само там, където хората се чувстват добре и максимално се предпазват от нарушение на този свещен постулат.
  Втората Българска Република 1989- 2013 г. е държавата на многото смъртни грЕхове.. В опита да се избяга от „социалното”, приличащо на омръзналото   „социалистическо” се извършиха сериозни престъпления - от героите на „новия ред” - като ги почнем от Кръглата маса, през Новата Конституция- загрижена повече за социализма с „човешко лице”, през приватизациите и грабежа на двете аморални десетилетия. Обществото загърби имунната си защита от страха за извършването на „смъртен” грях- и прие цинично, че някой може да съществува и с по-малко, отколкото му е необходимо за да преживее един ден на Божият свят.. със заплата или пенсия под 350-400 лева. Отпадайки този фундаментален принцип- то до пълният грях, пълния хаос и оправданието се стигна много бързо…- нямайки критерий- без страха и мерилото на Божият съд- човешките деяния и решения  остават само добри благопожелания в една повече или по-малко осветена Книга..- особено след като и самото четене е вече значима привилегия..!
   Българското „менте” се роди в мимкрията на БКП и на нейната икономическа олигархия. Тази партия си направи преход, безброй клонинги, фасадна демокрация и цялата действителност в България заприлича на не-много интелигентен прочит на приказката за „Алиса в страната на чудесата”.  Бутафорно се размятаха картите на една игра- червени, сини или други цветови валета.. измислени кралици.., бягащи зайци.. и батмани, които все се пъчат и дуят мускули- за да надхвърлят плоската си двуизмерност. Без посока и незнаейки накъде да вървим се защурахме като призраците на борда на „Летящият холандец” и логично създадохме у всички познанието за себе си като за летящата флотата на ужасите. „Холандското”ни прикритие не мина за пред холандците - и „те ни попариха за по-добрия свят..”-  защото дори призрачните кораби в митологията на европейците имат някаква цел, към която пътуват, а не са проста промоция на някакви героични пирати. Ние си се движим в открито море без да смеем да си помислим накъде отиваме, без навигация и карти, на фона на все по-намаляващите екзистенциални запаси на борда.. както и естествените промени в състава на екипажа- в следствие на: умирания, застаряване, разболяване или  само до увеличаване на сведеното до разплода малцинство. Корабът днес си няма дори и призрачен Капитан, защото последният абдикира.. виждайки, че можем да произвеждаме за Европа само инфлация и дублетни форми. На фона на човешката се разви и икономическото „менте’- пак не почиващо на страха от смъртния грях- а на принципите на най– сполучливата приспособяема имитативност.. Нежеланието за реформа – роди „сива” икономика, която известно време беше в привидна симбиоза с „новите” реалности, но после победи и тихо „схруска” всичко по-нормално останало на борда на „холандците”.  Банките се ‘приватизираха”, надуха лихвите и изнесоха истинските капитали, това превърна източените предварително предприятия  в истински призраци, създадоха се буферните финансови и заложни къщи, а те се разбраха с дребната престъпност и номадстващото малцинство, сутеньорството пък „спаси” младите, станахме модерна робовладелска държава и  бъдещите ни поколения се разпръснаха по света. Това се хареса много на по- неграмотните и неоправящите се оцеляващи, а те- от своя страна надуха платната на антибългарската уплаха в  Европа. Така се оказахме на борда и на „Титаник”, а управляващите оркестри свиреха своите тържествени химни- като застройка– за да поемем по-спокойно водата на голямата бездна, в гарнитура с постната ни „последна” пица…
    Сега виновниците за всичко това се готвят пак да ни управляват.. Имали воля.., не искали да влизат в коалиции..- ..но заради народа…щели да направят компромис… и то не било „коалиционен”, а  „програмен кабинет”.. На фона на целият погром, до който ни последователно или заедно ни доведоха- ни демонстрират срамните си сделки- пак за „тяхното” оцеляване.. и какво ще направи този програмен кабинет- само едно никъде на непредставено и недоволно 3,5 – 4 милионно  НЕмълчаливо вече българско мнозинство..?!
QUO VADIS, DOMINE !?- но не като за Великден, а като последен вопъл на мъченика на Разпятието… Като връщане на Законите, Обществото и Съзнанието ни към нещо, което сме имали и съвсем сме го забравили..-Божието- общото за всички ни – за християнското, за мюсюлманското, за еврейското и даже за будисткото- дали пропуснато заради волята на 400-те народни представители от 7-то Велико Народно събрание…да направят за нас нещо друго ..,  защото явно са били по-уплашени от 45-годишнотот библейско "Смертью смерть поправ..", или защото вече съвсем сме се изродили и сме част от някаква друга цивилизация..?! СРС-тата, Референдумът, икономическата катастрофа, монополите и фалитът на последните няколко управления показаха Системната грешка на днешното българско общество- те направиха за нас и нещо добро….- откриха и цинично демаскираха уродливото лице на българският преход..,което досега някак беше скривано и замитано.  Явно има нужда от някакво НОВО ЛЕЧЕНИЕ…!  Кой може да ни излекува..?! Явно не старите играчи, децата или слугите на Статуквото..
   Гледахме по всички телевизии изборите за нов Папа в Рим, където спечели кандидатът, който дори не беше спряган сред фаворитите.за короната- защото имаше куража да бръкне в раната на Статуквото- да се върне към забравеното Божие „Благослови Ме- да Те благословя!” и да вземе с името си-  „Франциск” – страната на бедните – мълчаливото мнозинство на католическата църква…
Нима не ви звучи сходно НАШЕТО, БЪЛГАРСКОТО „ ВОЗВИСИ МЕ- ДА ТЕ ВОЗВИСЯ”..?! Или ви е по-позната думата „съучастие”, вместо „съпричастие”!? Не ви ли стигат вече „съучастията” на последните 23 години…!?
Всякакви аналогии, сходства с реални лица и събития от България – 2013 - са абсолютно случайни..!

Николай Гацев                                                         ИЗБОРНА  София, 29.04.2013
 



Тагове:   БСП,   БКП,   СДС,   ГЕРБ,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Ку Ку ри гууууу
27.05.2023 11:32
Куткудяк
Бау Бау Бау Бау
пак и пак

Партия синя
От бяс умре
Бесът й - НЕ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3771795
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930