Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2013 10:03 - АНАТОМИЯ НА ЕДИН ВЧЕРАШЕН ПРОТЕСТ…14.06.2013..
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1616 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                   АНАТОМИЯ НА ЕДИН ВЧЕРАШЕН ПРОТЕСТ…14.06.2013..
   И аз отидох на вчерашният протест…може би по други причини–  май не по обявените официално..- защото на мен „проблемът” Пеевски..  не ми е много ясен..  ама нещо „пахнет плохо”..
    Виждам някакво парламентарно говорене, престрелки и закани- явно приличащи на неизчистени сметки от минали години.. но на хората, които вчера протестираха искрено явно нещата им бяха ясни колкото и на мен..
    Порази ме, че до мен беше половината СДС и ДСБ- с всичките им крила, перца и др. отломки, до тях видимо контрастиращи платени агитки на РЗС и НФСБ, а сред охрана от няколко деликатно маскирани бодигардове-  скачаха,„че не са червени”- Лиляна Павлова и Делян Добрев… и видимо се смутиха от общото ни появяване там…почти в лицето.. - „Ооо, я.. виж  го и тоя.. Гацев.. бил тука..?!” 
Явно „нечервените” бяхме там по различни причини и ако не беше рефлексното викане „мафия” и „боклуци” едва ли имаше нещо по- съществено да си кажем. Агитката на ГЕРБ, РЗС и НФСБ беше най-нагласена и гръмогласна, но тя дисхармонираше с останалото естествено събрано софийско множество, което се чувстваше като гарнитура.. или атавистично търсеше нещо друго.. На ГЕРБ, РЗС и НФСБ им идваше малко в повече нагласата на основните протестиращи и те бързо се също почувстваха като гости..
   Разходих се из всички ядра на протеста.. независимо от различните преброявания- 10, 20 или 30,000 хиляди души… главно поколението на 25 - 45 годишните бяхме там- определено „нечервени”, определено хората, които си спомняме 1997 и по-стари други подобни „случки”- макар и да бяхме наясно, че прилика с други реални лица и събития.. е абсолютно случайна и привидна..
   Станишев започна главоломно да губи инициатива в „антибойковистката” коалиция- той трябваше да сложи друг премиер- някой от най- подготвените от протестиращите (където нямаше само лумпени) , а Орешарски и другите млади министри от новото поколение на БСП и ДПС да му бъдат червените лампи и спирачки за да не бърка от неопитност - те трябваше да се гарнитурата на промяната, а демократичните рефлекси на един „случаен” Премиер  трябваше да поведе страната към излизането от кризата и да спре надигащият се реваншизъм.. Този ход можеше най-добре да увлече към промяната- без конфронтация- дори част от ГЕРБ да застане до „Премиера на улицата”.. не на БСП и ДПС. Ходовете към това все още не са загубени.. и ако Станишев иска да оцелее Промяната и да върне „властта на хората” – трябва да направи решителен и краен ход- рисков, но спасителен..да вземе един от ”другите”– неопитните и новите да се прежали и да поеме спасението на страната.. без реваншизъм, без отмъщение НО СЪС РЕШИТЕЛНОСТ..!

Николай Гацев                                                             София, 15.06.2013


Тагове:   gerb,   sds bkp,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. andrei - Протеста бе организиран от ГЕРБ
15.06.2013 10:17
и неговите ибрикчии ОТ РЗС и НФСБ.Действително имаше и хора от СДС,които не знаят вече на кой господ да се молят.Останалите хора на протеста бяха там предимно от юбопитство.Нямаше никой от гражданските организации от протестите през пролетта.Това са последните издихания на ГЕРБ и Мутрата Борисов,парламентарната група на която след два дена ще се разцепи на две.Това просто е неминуемо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3777465
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930