Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2015 14:11 - ЯСНА РАВНОСМЕТКА ЗА ЕДИН СЛАБОПОСЕТЕН ПРОТЕСТ
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2199 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.02.2015 14:35


 ЯСНА РАВНОСМЕТКА ЗА ЕДИН СЛАБОПОСЕТЕН ПРОТЕСТ

 Не споделям мненията и борбитв на БСП и „Атака”, но минах случайно през „протеста” им пред Народното събрание, по повод на Апела на Мая Манолова срещу плановете на Правителството да вземе нов 16 млрд. заем на 18.02.2015- от 10.30 . ГЕРБ за пореден път се озоваха в мъртва хватка с неуместното си намерението да вземат заем, който по същество е признание за тяхната неспособност да управляват- поне и не като дясна партия, независимо от пишман дясната си гарнитура- Реформаторски блок; объркано общество на недоубити Костовисти, Пръмовисти, Гоце-та  и други соросоидни „алтернативви”..  със съветски зависимости.. Управляващата Коалиция на България- „Ресто за Путин” изглежда започна да се пропуква, да търси "индулгенция"(дали не във връзка с приетите Мински договорености), поради уталожването на голямата конфронтация в Украйна. Това може и да няма голям ефект за спиране на напрежението около Киев, но ще има големи последици за положението на „задния двор на Европа”- Балканите, където винаги се заразяват Post factum от движенията в международната обстановка наоколо. Пламването на Кипър и Гърция, броженията в Унгария, а сега и „Казусът конфронтирана България” поставя събитията в особен политически пъзел за глобалните сили. Синдромът „Сириза” се опитва да надскочи националните си рамки и да се мултиплицира, а истината е скрита в липсата на „Европейски План Маршал” и въобще на Европейски план за бъдеще и Реконструкция на Съюза.. Това радикализира „Стара Европа” и оттам реципрочно носталгира Източна част на континента, които вече търсят алтернативен ентусиазъм да загорят с огъня на борбата срещу емиграцията или срещу все по-нескопосаните чучела-лумпени от „Ислямска държава”, които разиграват претоплени слаби пиеси..

България е в позиционна конфронтация и няма как да помръдне нито една реформа напред. Взимането на заем- като реформа е само преразпределение и отричане на реформата, като таква- а предварителното залагане на 3-годишна дефицитност е амнисатия и бягане от дори мисъл за управление на държавата и абдикация от Власт.

На този фон ми се видя странно и мижавият митинг на БСП и „Атака” пред  Народното събрание- събрани бяха- не повече от 200 души, при все няколкото наоколо автобуса, при това със статисти и  гастрольори от бедната  провинция. А знамената на БСП и „Атака” отпъждаха всичко по-нормално, което иначве можеше да се присъедини и да подкрепи поне концепцията на Протеста.  Явно БСП и „Атака” бяха приели функциите на бойците от „Ислямска държава”, развяващи знамената на Пророка и по същество вяло пригласяха на твореното от ГЕРБ и на „Реаниматорите”-вътре в сградата. Мълчанието и несъпротивата на БСП и особено на ДПС, е доказателствео за тяхното съучастие в подмяната и измамата и надежда за отплата, поне с частичен порцион. Държавата напрактика няма опозиция и се намира под управление на автопилот, а не се споменават вече и визии за реформи или промяна...- защото всичко ново веднага се компрометира, оплюва и асоциира с организации като „България без ценности” (някакво своебразно такива телевизионни  „Боко Харам-и”).. или други бутафории на щедрите антибългарски спосори.. Службите са парализирани от пряк удар на Москва чрез „Атанасовгейти”, заедно с Караджовата агентура на кукловода Иван „Санкин”  и другите  съветски сосросоидни „червивости”. България изживява състояние на особено клинично състояние, което никой не смее да констатира. Само показателят за „свободата на медиите” ни насочва в епитафията на светлото дъно, към което сме се отправили – като своподнопотъващ „Титаник”.. и ни отброява дълбочината на отреденото ни за вечен покой - 100-но, 103-то.., 106-то.. място..?!

 

 

Никоалй Гацев „Федерална България”- 106,    18.02.2015 г.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3772106
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930