Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2015 10:43 - ВЪЗСТАНОВИХМЕ "ДОБРОДЕТЕЛНАТА ДРУЖИНА", ОСН.1853- С НОВИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ- КАТО ПЛАТФОРМА НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО "ПРЕДАЙ- НАТАТЪК"..
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2212 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.05.2015 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Добродетелната  дружина“ -      нова мисия и цели

 Новата обществена организация СНЦ „Добродетелната дружина“ е създадена в хода на Протестите 2013 и 2014 г. и регистрирана едва през  Март 2015 г. от група протестиращи съмишленици, стигнали- всеки по свой, различен път, до нуждата от  възраждане на историческата мисия на„Добродетелната дружина“ - осн. 1853 г. и за активизиране на несъбудените  икономически  и политически български кръгове, както от територията на страната, така и сред българската диаспора по света- главно от Македония, Западните покрайнини, Банат, Бесарабия, Израел, днешна Русия, Западна Европа, САЩ и др.  както и от съседните балкански територии.  Днес-трябва да се намери нов „главен конструктор“ на променящото се Българското общество , създаването на модерни български институции, нови партии, духовност и идеали, просвещение, език и книжовност. Фактически в страната липсват личности и държавници– няма ги „Строителите на съвременна България“- готови и способни да осъществяват Изграждането и Консолидацията на Българското общество, Съединението на Държавата с нейната извънтериториална диаспора.

     Особен елемент от този процес може да бъде и включването в процеса на Българската и Европейска  интеграция на Коалицията „Републики с древно-  българско самосъзнание“ на територията на днешна Русия- които ние условно наричаме „Диадохите на Волжка и Казанска България.“ :Татарстан, Чувашия, Дагестан, Кабардино-Балкария и др.- с население над 10 млн. души. Там процесите се замъгляват и силно манипулират , но с „Българската Евро- перспектива“ това население може да стане също генератор на естествена конвергенция и тласък за развитие за самата териториална България. Това население е предимно земеделско и градинарско, т.е. то може да поеме старата-нова задача на  българското селско стопанство. За интеграцията на това население  могат да се използват много средства и програми на Европейския кохезионен фонд.

Протестите в България 2013- 2014 са еднородни и същевременно специфични с част от  протестите в Турция- 2012, Гърция- 2013-2014, Украйна- 2013, САЩ- 2011-2012,  с „Арабската пролет“-  от 2011- 2012, в цяла Европа- 2014, Македония- 2015 г. Системата на световни военни гаранции от края на 20-ти век: „НАТО- Източен Блок“ се разпадна или е в процес на реорганизация: Южният фланг на НАТО също се преформулира, както и пространствата в Близкия Изток и на Балканите. Появи се новата организация БРИКС, която се заявява като конкурент на САЩ и на ЕС. Тези нови предизвикателства заварват България отново неподготвена.

 Това е движение за новост и за новите реалности, в които се оформя и нова анти- фундаменталистка ос- „Тел Авив- София- Букурещ- Тбилиси- Европа-САЩ“ (?!). След разклащането на Фланга на НАТО- засега в Гърция, Кипър  и Турция, с неяснотите в Албания, Косово и Македония, с нежеланието на Сърбия и Черна гора да променят курса си от Русия към ЕС, България става основен и буферен преден пост фактически и на двата Съюза.

  Бежанската вълна се отправя вече директно към страната ни- предвид явното излизане на Турция от сферата на асоциация на ЕС и НАТО. Гърция и Кипър пък тръгват към курс на пълна интеграция с Русия и БРИКС, предвид спецификите на близост и традиционната адвокатура на Русия за „византийското православие“ и борбата й за наследството на Източната Римска империя.

 „Добродетелната дружина“ днес вижда своята мисия в две насоки- вътрешна: да се промени обществено- политическата система в България, чрез създаване на условия за учредяване  на новата Третата Българска Република, закриване на старите обществени субекти с техните перманентни метастази, пасиви и негативи- чрез суспендиране на Конституцията от 1991 г. и създаването на Нов Основен Закон, съпроводен с появата на нови политически органи и структури- вече с обществена антимонополна и антикорупционна насоченост, с административна реформа и ново европейско териториалното деление, нова икономическа посока и субектности- капитализиране на иновациите, на образоваността и на интелектуалната собственост,  преодоляване на поколенческото противопоставяне, създаване на нова духовност, нова книжовност и нова национална доктрина, ново отношение и интеграция на малцинствата- чрез споделената отговорност и съпричастната демокрация. На малцинствата не следва да се гледа вече като заплаха или „пета колона“ на някого , а като съюзници в новата геополитическа ситуация. Също така следва да се ангажира и външната българска диаспора- чрез гласуване и повишаване на участието й  в „териториалния живот“ на държавата, чрез създаването на структури за адаптация при преселването на „федерални българи ‘ в националната  територия, чрез създаването на политически и граждански огледални структури в страната и в емигрантски територии, които взаимно да се подкрепят и субсидират конвергентно - помежду си.

СНЦ „Добрдотелната дружина“ иска създаването на поне три нови субекта за предстоящи  обществени промени, чрез които да се смени изцяло Системата, Статуквото и Обществото изобщо – с енергията от взаимните протуберанси  на 6-те млн. териториалноживеещи българи и техните близо 16-те  млн. събратя по света- емигранти или представители на старите ни малцинства“.

Дейците на днешното СНЦ „Добродетелната дружина“ са бивши активисти и на Движение „Орлов мост- ЗА ПРОМЯНА“, участници във февруарските и  юнските протести– 2013 и 2014 г., необвързани с никоя от Партиите на Статуквото, но преминали през техните бивши структури и заблуди, през последните 26 години- и стигнали тук- разочаровани от тях, всеки със своите различия, собствена съдба и пътища.

 През 1996- 2015 г. сме работили със структурите на  Републиканска партия в САЩ- в Тексас и Калифорния, с  International Republican Institute (IRI), World Affairs Council, с европейските организаци: European Young Conservatives (EYC), EDU и DEMIC. Изградихме отношения с американските държавници: Джон Ашкрофт, Чък Хейгъл, Кевин Маккарти, Пит Лайънс, Ричард Греко и Рик Пери, с европейските лидери: Бакояни, Орбан, Аснар, Лета и др. През 2009 г. писахме писмо на току-що избрания Президент Барак Обама- с предупреждение за грешки на американската политика в България и проблеми на USAID (1991-2009) , после се обърнахме за същото и към Председателя на ЕК- Жозе Барозу (Септ. 2012г.) както и към Секретарят Джон Кери (2014 и 2015 г.)- заради новите предизвикателства на Балканите и в България.

 През 2013 г. бъдещите учредители на „Добродетелната дружина“ започнахме със защита на българските граждани от терора на Монополите, от произвола на съдиите-изпълнители и лихвените грабежи на банките. Още се помнят нашите акции, завършили с побоищата на „Орлов мост“ и оставката на правителството „Борисов-1“(2013), „само-подпалванията“ в Ботевград (2013)  и организиране на големите Протести в София. Статуквото отначало ни ухажваше и се показваше с нас, по фотоси: „като хора с мисия, които искат да променят страната“, но всъщност  ни губеше времето по безсмислени „кръгли маси“, „обществени съвети“ и „седенки на разтъкаването“, защото реално  не искаше Промяна. После даже ни спретна съдебни процеси, които текат и в момента за „самоподпалвания“?! и за „хулигански прояви“ .

     През 2014 г. започнахме да работим по нов енергиен Проект на САЩ, със съдействието на д-р Кристофър Лап (Lapp), един от водещите ядрени специалисти на Америка, под егидата на Американското ядрено общество. Този проект целеше намаляване на руското газово влияние в България, диверсификация на ядрените доставки, решаване на проблемите с „Топлофикациите“ в големите градове, както и издаването на нов, евтин лиценз за 20 год. на съществуващите 2 блока в АЕЦ “Козлодуй“- „5“-ти  и „6“-ти (за което руснаците искаха на България сумата 2 млрд. долара(2013)- т.е. „Ресто за Путин“). Ние направихме алтернативно предложение за само 30- 50 млн. долара- със съгласието за участие на утвърдени американски експерти- след което руската страна „внезапно“ свали офертата си и подписа само след около седмица– за „само“ 400 млн. долара. Но и в този „подарък“  ние отново видяхме лицемерието на Статуквото- защото за „прелицензирането на двата Блока и Реакторите от АЕЦ „Козлодуй“ е плащано поне 2 пъти досега!: през 2001 г. - около 280 млн. евро и през 2007 г. отново с около 300 млн. евро..- явно тези пари, които не са използвани по целесъобразност и предназначението си?! Също така ни е неясно съществуването и функционирането на т. нар. Фонд „Козлодуй“, където не е ясно „Кой.., Какво прави.. и за Какво се плаща..?!“ – създаден с тези пари. Това  наше „НЕРАЗРЕШЕНО“ заиграване със САЩ, вбеси уж „проамериканските“  Правителства (на Близнашки и Борисов-2) и ни се организираха уволнения, провокации от криминални лица, полицейски преследвания, „хулигански процеси?!“  и  институционален тормоз- защото ...през  Октомври- Декември  2014 г.– чрез заместник-председателя  на СНЦ „Добродетелната дружина“ - Николай Гацев (тогава - Главен секретар на Изпълнителна Агенция“БСА“ в Министерство на Икономиката, Енергетиката и Туризма) пожелахме да въведем- чрез специалистите в картотеката на И. А. „Б.С.А.“ реален граждански контрол и ред (в Министерство на енергетиката, в момента, работят само няколко енергийни специалисти- от личен състав с над 210 служители (?!), а ние предлагахме работеща структура от над 350 акредитирани енерго-специалисти за контрол по „Наредба 16-116“ която остана.. в Министерство на икономиката ?!). Сега Агенция „БСА“  се съсипва и обезглавява, а Лукарски‘те „калинки“ уволниха близо 10% от състава й.

  СНЦ „Добродетелната дружина“ е за повсеместно въвеждане на малките модулни практики в икономиката (и на модулна проектност ), съпътствани и от малките модулни финансирания за създаване и започване на нов икономически вид субект „семейно- кооперативни корпорации“, които гъвкаво да се конкурират със съществуващите търговски структури по Търговския закон сега. Съпричастната пазарна икономика е нов- типично български модел, взаимстван от пред-освобожденските  несанкционирани структури на взаимопомощ и обособеностите на семейната манифактура за дребния личен бизнес. Също следва да се поощряват безхимичното дребно  градинарство и ръчното занаятчийство, които са много скъп продукт на богатите бутикови  пазари на Запад и а САЩ.

СНЦ „Добродетелната дружина“ иска внимание за т.нар. „федерални“  извънтериториални българи в други страни. За тях следва да се изготвят Програми за завръщане, оземляване и адаптация в старата родина- с помощта на Европейския кохезионен фонд. В тази си мисия ще работим със структурите на българите в Македония- „ВМРО- Народна партия“ на Любчо Георгиевски, Българските културни клубове в Македония на Лазар Младенов, Движение „Има иднина!“- Скопие, „МПО“- в САЩ, Канада и Австралия, Организациите на бесарабските българи в Украйна и Молдова, Организации  на българите в Татарстан, Чувашия, Дагестан, както и с „Българското Дружество“ в Израел.



Тагове:   БСП,   македонци,   АБВ,   СДС,   ГЕРБ,   ДСБ,   пръмова,   БСПГЕРБ,   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3758969
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031