Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2015 10:52 - КОЙ И ЗА КАКВО УСВОЯВА И ДАЛИ УСВОЯВА..?!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 3003 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2015 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
МАНТРАТА НА УСВОЯВАНЕТО НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ- БИЗНЕС ЗА ВТОРИЧНИ И ТРЕТИЧНИ КРЪГОВЕ НА ГЕРБ И РЕФОРМАТОРИТЕ..

   ГЕРБ и Реформаторският блок не дават и дума да се отвори за това- двете им главни касички са „кръговете на еврофондовете“ и „икономиката на Столична община“. Няма да прочетете никъде и никога нещо реално по тези проблеми- по тях е позволено да говори само Георги Кадиев- защото Той го играе- „подставеното лице“  на управлението в Опозицията. Реално нямаме никаква и никаква Опозиция – тя участва в усвояването и в раздаването на парите- за което благодарно получава ресурси и част от фалшифицираният вот на изборите. На всички вече е ясно, че няма откъде и как основните политически сили да получават 3,5  млн. гласа (?!) на изборите- при  под 5 млн. граждани с избирателни права, с трайно местожителство на територията на страната и при яростен отказ на поне 50% от разумните гласоподавателите да гласуват, защото няма значение кой и за кого гласува- „намерените“ в урните резултати са отдавна предопределени и разпределени. Туризмите  и другата корпоративна манипулация са просто шум за прикритие на големия дефицит- този на убедени да гласуват за каквото и да е избиратели.

    Първовенчаните „олигархични кръгове“ се занимават със стратегическите бизнеси- и те са като хамелеони- днес са за БСП, утре- за ГЕРБ, вдругиден- при Реформаторите., а накрая цъфват, някак неудобно- в политическия ковчег „ДПС“ (положени вътре явно от едни и същи кукловоди) . Те всички са носители на правата на някакъв генитивен- някогашен- или нечий си държавно-помазан монополизъм: било ВЕИ, приватизация, прекупуване на електроенергия, банкови грабежи и комбинации, контрабанда, жонглиране с големи обществени поръчки, крупен комунален бандитизъм или най- малкото с охрана на изброените вече по-първи! Това е историята и анатомията на Властта в България през последните 26 години. Те са идентични с „облагодетелстваните“  в Англия отпреди 1649, Франция- преди 1789 и САЩ- преди 1776 г. Те са изначално обречени от все повечето неработене на техния механизъм, както и анахронизма на техния монополизъм и сега се опитват да пускат свои метастази и капсулите си на евакуация. Има много кандидати за телата на динозаврите- Янета, Куневици или Барековци- колкото щеш- силно вият и като хиени обикалят около масата за да приберат разлагащото се. Недоумрялото го командироват в ДПС и там даже не се споменава името му, а умрялото го изяждат за да преживеят хиените до следващата захвърлена мърша.

  Появи се Мантрата за използването на Еврофондовете, а с нея и новия монополизъм на групички дребни евро-паразити на усвоителството. Като при всичко в България- никой не знае – защо, за какво, за къде и за кой..- това е идеалната среда за развитие на всякакви вторични или третични паразити. Във всяко министерство- усвоителските структури са затворена и устойчива  среда, несменяеми чинвници (или свързани лица) от поне 7-8- даже 10 години. Те се преставят като „свързани със службите и се правят на несменяеми“- независимо от големите рокади на инвентарните промени около тях. Те са се специализирали в усвоителство и то е техния живот на прилепнали чехълчета- крият се от медиите, не вдигат шум, не се намесват в политика и скандали- те са там за пари и нищо друго не ги интересува. Имат зад гърба си запас от неправителствени организации, които ги приютяват при някакви инфекции или гафове- за да ги евакуират и бързо да ги върнат в Оперативната игра. Те чудесно партнират с евро-агенциите и така кръгът на Евро-парите се затваря. Като ДПС в политиката- тези са непреодолим фактор във всяко усвояване или опит за промяна. Тук се цели не разбиване на „поръчката“ , а обратно- нейното окрупняване, защото тези чиновници са заложили себе си във всички фази, магистрали или дори малки  пътеки на финансиращия процес. Няма го механизма за контрол- а ОЛОФ е забранена дума за България. Няма го вътрешния ОЛОФ, а и най-голямата злоупотреба би трябвало да се контролира от Национална Агенция за целесъбразност (?!)- защото не всяка злоупотреба е само в законосъобразността. Затова когато Борисов се хвали, че усвояваме не бързайте да се радвате- тези пари никога няма да стигнат до вас, дори и малките им- „микропрограми“ няма да са достъпни за всеки или ще има изисквания, които няма как да преодолеете. Това е ‚защитният механизъм“ на един нов и много по-развит монополизъм. От една страна е слабата ви подготовка, несните обяснения и затвореност на процедурата, а от друга е непреодолимото сито на изискванията на чиновника, което няма да ви задържи в него- ако не сте „снесли“ нещо. Това е историята и анатомията на последните 10 години на България.

    Новите кръгове на ГЕРБ и Реформаторите или евакуациите на Статуквото не топлят вече никого и не ползват никого- освен тях си- така, че тяхното отстраняване от Власт е вече повече от наложително, за да се преосмисли или поне да се демократизира и раздроби оставащият ресурс от Евро-фондовете.

Липсва енергията на „малките модулни“ практики, на истински кооперативни клъстери, на бизнес- инкубаторите, интелектуалната иновация и нейното внедряване, виртуалните уедрявания и виртуални комасации, електронни здравни карти, както и на малкия „домашен семеен бизнес с 1 компютър..- “opened to the worldwide..“- това трябва да са новите помощи за безработни, образование, политики в икономиката към дребния и средния бизнес, модулът- като път към евтиното кредитиране и насока за промените в обществото- в ГПК, НПК и другите сфери на страната.  Идеите „да строим Завод..“ или за „великите магистрали“ са вече отживелица, дори наемането на  помещения е трудно и скъпо- може това да се компенсира от някакво виртуално малко уеб-пространство- и ето ти го готов:.. твоят сайт, ..магазин.. супермаркет или дори тото-пункт..!? А после да казват, че българинът бил способен, талантлив и иновативен- .. да се проверим..- дали наистина сме такива..?!И нека не бъркаме все пак- "мантра" - с "мандра"..!!

 

Николай Гацев                                                  София, 24.06.2015 



Тагове:   БСП,   АБВ,   СДС,   ГЕРБ,   ДСБ,   2015,   пръмова,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. appen13 - Евро-подаянията по нео-колониалните и убийствени за България и българите евро-програми отиват точно при тези за които са предназначени.
24.06.2015 11:16
ОЛАФ е нищо повече от една НАХАЛНА МЕДИЙНА измама, която трябва да залъгва евро-балъците !
Евро-подаянията по нео-колониалните евро-програми НЕ СА отпускат за развитие и повишаване жизнения стандарт на българските унтерменши, а са ЗАКОННОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, което Берлин и Брюксел изплаща на централната и местната си туземна КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ и на ИСТИНСКИТЕ И ШЕФОВЕ затова, че гарантират, че туземното население от гау"България"ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПЛАЩА С МИЗЕРИЯТА И УНИЖЕНИЯТА СИ, ЗА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ на германските БЮРГЕРИ, евро-германските колониални чиновничета в Брюксел, и АНТИ-БЪЛГАРСКАТА туземна наемна евро-германска администрация !!Т.е., евро-подаянията по евро-програмите отиват ТОЧНО ТАМ И ТОЧНО ПРИ ТЕЗИ, за КОГОТО ВИНАГИ СА БИЛИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ !!!
ЦЯЛАТА система на отпускане на евро-средства е не само АНТИ-ПАЗАРНА, но е конструирана така, че да бъде ОСНОВЕН фактор за КРИМИНАЛИЗИРАНЕТО и КОРУМПИРАНЕТО на централната, местната администрация, медиите, политическите шайки и пародията на "интелигенция" ! Като това се прави съвършено съзнателно и целенасочено И точно това ВИНАГИ е БИЛО целта на Берлин и Брюксел !!!!
Ако някой се самозаблуждава, че Берлин и Брюксел нямат инструменти и ресурс да прекратят това, разни ОЛАФ и подобни нищонеправещи структури, много сериозно се лъже ??? Имат, но ПРОСТО НЕ ИСКАТ, защото ТОВА ГИ УСТРОЙВА ИДЕАЛНО !!!!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759090
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031