Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2016 11:35 - ЗА ВЛАСТТА НА "ЯШАРИТЕ.."...
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 5052 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.01.2016 15:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"..победата над Злото трябва да започне с назоваването на Неговото истинско име.."

 От 1956 до 1989 г. България се е намирала под управлението на едно централизиращо и „генерално“ комунистическо семейство, което условно ще наречем с истинското име на политик-  с най- дълъг стаж от него- в управление на страната- Замфир Яшаров (или известен като Тодор Живков). Той създава- разклонение и широка мрежа на своята династия, система от обслужващи вторични червени кланове, личен персонал и прислуга, които през 1989 г. някак лесно се отървават от „генералният живковизъм“ – явно за да се възродят наново- като неокомунистически   „джентри“ или  „диадохи на Яшарите“. Това те извършиха за псоелдните 25 години- този път тихичко и по икономически път. Техният произход е индикативно от прякото обкръжение на династията- независимо дали носят имена: Овчарови, Пръмови, Дойнови, Пирински, Бокови, Станишеви, Михайлови, Маркови, Такови, Павлови, Луканови, Велчеви, Тодорови, Йотови, Вълчеви или са от обслужващият  персонал и младо-комунистически те й кадри- Борисови, Цветанови, Игнатови, Гоцеви, Кадиеви, Московски, Плевнелиеви, Прокопиеви, Карагьозови, Златеви, Караджови, Божилови, както и техните глухо-провинциални и милиционидни клонове- на Домусчиеви,  Кюлеви, Цачеви- Сталинки ,  Диневи, Гергови, Доневи, Първанови, Баневи, Миневи, Гунински, Хранкови, Манчеви, Велеви, Павлови, Ганчеви, Гигови, Михови, Бобокови, Манджукови и др.

Династията изнася над 14-15 млрд лева  за периода- 1982-1989 г. – злато и в парични авоари, които „раздава“ с контролиран достъп до изнесеното богатство на своите преки или „кадетни“ клонове.. Това създава на „посветените й“ - съществено преимущество при новите икономически процеси в страната, които се задълбочават от процесите на преходна корупция. „Яшарите“- днес директно яхат цялата икономическа власт в страната. Разпадът на трите линии на икономическа  концентрация- на държавните структури, на валутно-банковите вземания и резерва, както и на имотите на БПЦ (за които) от години не се говори нищо- са пътят за новото могъщество и въздигане на пълната мощ на „Яшарите“.  Непотърсването на отговорност за парите на Партията и на династията- довежда до тяхната пълна Реставрация днес! Така сега имаме фактическа „нео-Яшарска“ служебна реалност- спорим след 25 годин- дали Бокова или  Сталинка Георгиева да бъдат отпред, Пръмова е вицепремиер с ужасяваща й Партия на „новата“ номенклатура- в чиято гражданска квота са „кумците на Пирински“, посявките на Първанови и Костов, както и лицата на Дойнови (Лозан и Кристиан), дори сродените с Луканови (Мартин Димитрови) и др. В тяхна помощ е създадената от Робърт Максуел 1986 и от съветските служби тогава  (а после модифицарана и от Дьорд Сорос)- Фондация „Отворено общество- България“, която е източник на съветско адаптивно влияние към процесите на Капитализма в Европа, покровителствана като авангард на уж - „западното влияние“- а всъщност на прикриваща  директната „Реставрация на Яшарите“ ! През  1991- се създава Фондацията на подмяната контролира финансово „СДС и първата опозиция“, а през 2002  г. се създават „Глобална България“- новата организация за Яшарско влияние в страната, а после и нейното разклонение- „Типинг- пойнт“- и като преки резултати са – модификацията на „БСП“ (1997-2001-2009), „НДСВ“ (2001-2009) и „ГЕРБ“ (2006- 2015). „Яшарите“ се разделят и прегрупират постоянно, между тях е невидимата връзка на съветското влияние и зависимостите на първовенчаната им йерархия- независимо кой и какво прави или какво постига. Те се опитват да направят невидимата паяжина на своята „паралелна олигархична държава“, която да контролира и поеме изцяло- Държавата и Обществото.

    Нео- „Яшарите“ са изродени хибриди на чужди служби и на старите комунистически зависимости, които направляват днешна и утрешна България- в неправилна посока. Те, въпреки че, имат всички медии, имат „грантова“ интелигенция и такава силна „олиго-крация“, могат да управляват само в режим на насилствен „монополистичен капитализъм“- не могат да приемат пряката конкуренция, нито пък нарушаването на тяхното абсолютно господство- те са си един вид- Власт на наследственият „Ком-партизъм“..

„Компартизмът“ и условните съветски обвързаности са основната връзка и живителен сок за тяхното развитие, възпроизводство и репродукция- което ги прави кръвосмесителни. Премахването на монополизмът е основен компонент за тяхното „закриване“ и унищожаване. Затова и там те ще се съпротивляват най- упорито- като ще ни залъгват, че ако техният монополизъм бъде сменен, ще дойде друг и  чужд такъв, а хаосът в страната бил един вид  тяхна „съпротива“ и рефлекс на Обществото срещу уж чуждото му завладяване. Това са приспивните чалги на „Яшарството“, което разчита на емиграцията на българите, обезлюдяването, на опростачването и  на грубата сила- чрез  мутризация- за своето налагане и векуване.

Организираната съпротива следва  да започне повсеместно и тотално- именн оттам, където се притеснява Статуквото- от създаване на Гражданска организация и „правителство в сянка“, от Общите събрания на населените места ( т.е. местна власт в сянка), както и от „държавни структури в сянка“- центрове за алтернативна политика и за Контрол- Комисии, Граждански съвети или инициативи- към основните институции, които чрез натиск да бъдат приети като естествен коректив на Властта.

Необходимо е да се почне от неформална паралелна и изпреварваща организация на Изборната администрация- от чиято порочност идва и Властта на Олигархията- да се създадат Органи за подготовка на нови предварителни национални граждански избори за кандидати за президент на гражданите- които да започнат по същество подготовка за налагане на „алтернативата“- по законов и изборен път. ЦИК още от 1990 г. е инструмент за подмяна на демокрацията и път за налагане на „нео- Яшарите“. Реформата трябва да започне оттам- и то чрез открит алтернативен избор. Същото следва да стане и в Съдебната система- да се направят „граждански съвети“ към важните съдилища, както  и граждански органи към Съдебната власт- за да се създаде достатъчно прозрачност на съдебната практика- като всички уравленски заседания се излъчват в интернет или в неформални медии- нарочно- за това.

   Необходимо да се създаде и подпише „Граждански Конкордат“ за подкрепа на изборите на кандиддатът, спечелил най-висок резултат, както и пълна лустрация  на следващото „управление“ на страната от всички крупни политици на изминалите 25 години, лидери на прехода, също и на висши държавни чиновници, банкери , стопански деятели- като им се отнеме правото да участват в определяне бъдещето на страната- освен като експерти, преподаватели или съветници, заради тяхната съпричастност в националната катастрофа (1970-2016). Нека не правим паралели с 10-ти Ноември 1989 г., защото тогава Обществото беше излъгано, а енергията на хората, подменена от не-разградените комунистически служби и тайните  властови центрове. Сега- след като са разградени армията и службите– от остатъците им може да се получи само подкрепа и трябва да я потърсим именно там, след 26 години. Необходимо е да се създаде и единна, консенсусна и обективна „База-данни за подготвени граждански кадри“ за бъдещата „алтернативна администрация“ и за фактическото реализиране на алтернативната политика, за да може да се изгради наистина и „легионът“ на желаещите Промяната. Предварителните избори за президент (или и за депутати в Парламента), организирани по безспорен начин- ще са първия залп срещу Статуквото, което- вече 6- 7 месеца преди изборите за президент гузно мълчи за своите кандидати..?!  Това „надлъгване“ трябва да спре и да им се организира една дълга кампания- за отличаване на техните качества и преимущества. Всякакви промени на Конституция или закони- по този повод ще са опит да бъде посочен – един или друг кандидат..!

 Николай Гацев             София, 22. 01. 2016 г.                           



Тагове:   2015,   2016,   1853,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3771269
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930