Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 13:13 - „ЧОВЕКЪТ,КОЙТО ЩЕ ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ..?!” - КАТО „АНТРЕФИЛЕ” ЗА ЕДНО ЗАПОЧВАЩО ПРЕДАВАНЕ..
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 6452 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2017 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „КОЙ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ..?!” - КАТО „АНТРЕФИЛЕ” ЗА ЕДНО ЗАПОЧВАЩО ПРЕДАВАНЕ..

  Един Призрак броди из Европа и Америка- Призракът на Либерализма..! Той е израз и „алиби” на близо 50 годишни грешки.. и не-разбирания за реалностите на съвременния свят. В средата на 20-ти век всичко си беше някак „ясно и точно”: либералите се борят за „индивида”- дори в неговото  самозадоволително,  единствено число; консерваторите– за „семейство, рода, клана, народа, нацията..(колкото и да са измислени тези понятия!)”, социалистите- за целия „социум” (без някой сериозно да ни обяснява- какво по- точно е това).Пиратът Морган си се превръщаше постепенно в „G.P.Morgan”-поне, според  неписаната Библия на Новия Световен Ред–  т.нар.  „американска мечта”.. , но сега някой почва да руши паметниците и статуите на Конфедерацията и да посяга дори на мита за „Статуята на свободата”..?!

  50 години си живяхме добре в измама- в света на „конкуренцията” на „петродолара” и „петрорублата”, на „Южен” feat „Северен” тръбо-поток, САЩ + „НАТО” feat „Русия+ някакви променливи партньори”, Отбранителна система „ПРО” feat „ Инициатива за космически войски.?!” или пък Севернокорейска или „Иранска ядрена програма..?!”, но явно Комедията свърши.., текстът се изчерпа и вече не може да забавлява тълпата на „излъганите” поне 2- 3 поколения.. , но дотук- повече не става.. и това, същото- не действа на никого..

  Земята стана дом за почти 8 милиарда души и старите ресурсите бързо привършват и не дават никаква перспектива за Човечеството.  4- 5 милиарда от тях са абсолютно маргиназирани,  2- 3 млрд. се крепят на невежеството на мнозинството, а само „избрани”- около 500- 600 милиона  души участват активно в играта, плащат си билетчета и имат шанс да изтеглят ‘джакпота” от някой Проект (нечия планирана игра за печалба?!). Отдавна е открита и „новата енергия”, но паради страха от хаоса и от движенията, които ще породи тя..- все още никой не смее да се „похвали с нея”.  С това ще отпаднат и мрежите на досегашната „петро” и „газ”-Геополитика.

 Ще се очертаят нови схеми и „проводи”. Въоръжаването на досегашните „енергийни” държави означава „покупка” на ново място и „роля”  в Света, където вече има значение само военната, а не-„ досегашната”, икономическата мощ- пример- Китай,  Турция и Германия..?! Русия отдавна се е превърнала в само един „пазител на оромна територия и ресурси”-..за някого..и в плашило за другиго. Там не играят и никога не са играли,  реалностите на „пазара” или принципите на свободния свят, тогава кой командва там „играта”.. и „Кой държи „образуванието”- Русия..”?!

 ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЩЕ „СПАСИ” БЪЛГАРИЯ..- трябва да е- Първо..!- наясно с това, което се случва в Света..! Трябва да е на възраст- между 40-те и 50-те си години, да е вярвал и преминал през заблудите на Либерализма, да го е победил за себе си и го е „преболедувал” , да го е отрекъл философски и дори- догматично!  Той не може да е от класата  „червените джентри”, които щедро, отново ни се предлагат- добре отгледани  от лабораториите на Сорос, Костов, Първанов, Кръстев или пък- другите социални инженери. Не може да е „неясен”  бизнесмен, защото реален бизнес в България никога не е съществувал- и всичко в големия бизнес  е назначено от „Луканаваго”, но ако е правил бизнес..- Той би трябвало поне един път или пък няколко пъти да е фалирал..;  трябва да е бил „бивш член на СДС през 90-те”,  но не може да е бил член на „НДСВ”, „ГЕРБ”, „ДСБ”, „БСП”,  „РБ”, ”ПФ” или производните им..- управлявали или пък съуправлявали- патерици на Управлението на Страната, партии, през последните 16- 17 години.  Не бива да е „русофил” или производно, защото това означава, в България- прикрито Съветофилство и Путинизъм.. Той трябва да е демократ- по-скоро- консерватор, леко-  националист, но без крайности и обременявания, Човек на вярата и на традицията, без да изпада в отричането на съседите, малцинствата и различните, или да натрапва омраза към тях.  Той трябва да е смел да прогони търговците от Храма на политиката, което, лично, ще му струва много скъпо и жертви- но трябва да е готов да плати тази цена, за да се превърне Политиката отново в храм, а не в бордей- за скъпа проституция. Вярата в Бога ще е неговата основна и най-важна идеология- на чистката и на разправата с ненужното, а преосмислянето на фигурите, структурите отминалото и на функциите им- същност на Реформата му.  Вярата, би трябвало, да е насочена към доброто  в парадигмата: „семейството- родата- фамилията- (клана)- (племето)- народа- нацията”.  Той трябва да въведе доктрина и да „изчисти” понятията за това, защото „Планът за доктрината”-  е част от неговия План и Порграма. Другото ще е самата реформа на Властта- и преминаване към „Съпричастната (храмова) демокрация”, възпитавана, вече близо хилядолетия, от основните религии - и носеща „мир, разбирателство и хармония на Света, а не разделение и омраза..”.

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЩЕ ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ, трябва да е вярващ и то- кръстен!, и то- още преди края на  Комунизма, а не „прибягал” към Вярата.( по съвет на някоя либерална „Лаборатория”) или като в укритие от рухването на несбъдналата му се вяра- в комунизма.., отпреди 1989 г. Не бива да е религиозен фанатик, трябва да е толерантен, а е добре да познава други вЕри и църкви, освен своята..!

ТОЙ трябва да е бил против Възродителния процес, против  насилието и метастазите на „БКП” в отношението към малцинствата, да не е бил в „РУМНО” и „ДС”, да не бил в „ДПС”, „ДОСТ” или пък други етнически измами (като „ОКЗНИ”, „ВМРО”), нито да е служил на фалшив патриотизъм. „квази-Македонщина” или пък- на ненавистен национализъм. Той трябва добре да разбира ставащото в Скопие и на Балканите, защото това е неговата естествена среда на действие- а не– Брюксел и някаква „имагинерна” Европа (а в „ЕС”, където ТОЙ е равен и партньор, а не слуга или „второ” качество субект).

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЩЕ ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ.. не трябва да е сам- ТОЙ не може да бъде „един” и да вярва, че е „Месия”, ако е такъв- то другите, ще го разберат и последват, но по-вероятно е-да не е такъв- и този факт, ТОЙ трябва да приеме и да знае, че може да не го разбират и да му пречат, но трябва да е готов да върви по Пътя си, въпреки неразбирането на другите. Добре е да има съмишленици и трябва да ги търси, но да не забравя, че те – всеки от тях ще се бори- и за нещо друго, различно от неговото. Там, където стремленията им се събират, ще вървят заедно, но там, където се разделят- ще трябва да е готов да върви – сам..!

    За да му повярват ТОЙ трябва да „изнесе” Властта..’- сред хората- това, което Задкулисието в България им отне през последните 30 години- то е като изнасянето на причастието в храма- и „правенето” му – пред  хората- взимане на решенията- след широки и масови обсъджания или обществени съвети.

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЩЕ ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ трябва да е готов да се „подпали”  и да „изгори” за идеите си, независимо дали  саможертвата му ще бъде разбрана или не, защото тя неизменно ще озари Пътят, който ТОЙ следва- към Демокрацията..!

Николай Гацев                                                               София, 21.08.2017 г.



Тагове:   1969,   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759209
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031