Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2018 15:15 - „НОВИЧОК” ИЛИ КОГА МОГАТ ДА ЗАПОЧНАТ „ИСТИНСКИТЕ ПРОМЕНИ” В БЪЛГАРИЯ..- 2018..ИЛИ..?!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"НОВИЧОК" ИЛИ КОГА МОГАТ ДА ЗАПОЧНАТ „ИСТИНСКИТЕ ПРОМЕНИ” В БЪЛГАРИЯ..- 2018..ИЛИ..?!

   Три са факторите за свъзможни радикални промени и дълбоки реформи в България- или някое сериозно и много важно политическо убийство, извършено с благословия, от чужбина- водещо, в последствие до икономически преразпредления, трусове и многократни „откати” върху  управляващата Олигархия, или конфискацията на дългите позиции на управляващите в чужбина и на средствата им- в задграничните им офшорки, за да се извърши, с техните пари- нобходимо- ново Геополитическо поклонничество на страната, или пък внезапен трус в Геополитиката на региона или света- въобще, свързан с „преразпределението” на самата държава – България, от настоящите световни сили.

   През 2018 г. имаме- засега, само- белези и на двата последни фактора, но не е изключено- са се случи и първото, което би кумулирало- и трите възможности- и довело до много рязък завой в страната, предизвикан от много и най- различни различни заинтересовани фактори. 

  Започването на „нова Студена война” и стгането до нова конфронтация с Русия- неминуемо ще доведе до „хайка” срещу руско- създадения ни елит, от „мирния Преход” в България- 1985- 2018 г. За никого не е тайна, вече, че едни и същи червени комунистически фамилии в страната, с благословията на СССР- до 1989 г. - са базата („БКП”) и двигателите за целия ни „Преход” (заедно с „ДС”),  за цялата измама и ограбването на българите- от 1986- до 2018 г. Това, досега, беше умело скривано- заради „Сговора” на Москва със Запада, но вече, „договорките за мир”, свършиха, явно и Обществото ни, сега, е реално  изправено пред  своят, отложен някога, но много, истински, цивилизационен избор- с кого да бъде- с Изтока или със Запада. И двете „алтернативи” имат своите плюсове и минуси, но ако говорим, реално- България днес няма, както винаги в такива напечени ситуации, дори, и предожение- от Москва?!  Хибридните войни, пропагандата, русофилията и цялата ни Московска екс- червена Олигархия (деца и внуци на съветската  „Номенклатура”), не дават никаква гаранция за просъществуване на страната, а не така, беше- преди, например- 30- 40 години! Значи е необходим а преориентация и тя трябва да бъде скъпоплатена от някого. От кого- аз предлагам- от „Сивия сектор” и от „Номенклатурата” (Олигархията), която досега ограбваше страната 30 години. Каква е сметката ни- за всичко това ли..- някакви си..-  55- 60 млрд. евро- за период- от следващите- 10 години, което включва- пълно „НАТО”-всяко превъоръжаване на страната, издръжката на малка, но вече необходима постоянна наборно- професионална армия- от 55,000- 60,000 души и създаването на пълна енергийна независимост от Русия- с цената на изграждане на няколко нови малки западни ядрени мощности и на диферсификация на газовите и нефтените доставки- чрез няколкото  възможни интерконектора. Като гарнитура към това, е възможна и малка сметка за закупуване на няколко нови и водещи технологии- за експлоатацията на Космоса, за вклюване в програми за иновации подобрения на компютърните технологии, както и в нови разработки за военната индустрия и роботиката ( защото наличните ни, сега, страи съветски технологии и патенти- вече „гърмят”- сами, в ръцете ни).  България трябва да избере Запада, да се спре с корупцията, да се „затегне” демокрацията и да се захване с издояването на Номенклатурата, която може да оцелее(!)- само ако плати- цялата си сметка за Прехода! Ако това не стане-ни чакат безредици, множество революционни ситуации и постепенен разпад на държавата, защото ще се намерят-и съседи, и тъмни сили, които да се възползват от метежните процеси и от евентуалната анархия у нас, все пак сме си „парче”- от Европа.  Емиграцията, миграцията и демографския срив- са много важни, но не и нерешими проблеми, ако опазим страната от разпада и се стабилизираме, в рамките на ЕС и НАТО- нямаме и друга реална геополитическа алтернатива, засега.

  Превъоръжаването и въвеждането на нови военни технологии, ще промени и икономиата ни и манталитета ни, а евентуалната ни умерена и „умна” милитаризация или инвестициите в общата ни „Сигурност”- ще доведат и до стабилност, по- справедлив и социално- равномерен финансов просперитет и до цялостната консолидация на обществото ни.  

 Изклюването на енергийната зависмост от Русия не е нито конфронтационен, нито санкционен фактор, а средство за стабилност и борба за последващи- икономически резултати- а не само– на геополитически, такива. Успешната „Икономика” е нашата печеливша социална политика, а не схемите и деологемите от близкото минало и от годините на Съветизма, към които нашата родна Олигархия има атавизъм и рефлексия.

  През 1997 г. в страната се извършиха големи промени, защото имахме кумулация  на същите фактори- с преразпределението на икономическата власт, вътре  в „БСП” („БКП”) и убийстовто на Андрей Луканов- основен стабилизатор на комунистическия рефлекс на Съветизма, тогава и разполагащ с ресурс за поне 10 млрд. долара. Сега, такива фактори са няколко „центъра”- около Борисов, Първанов, Доган и Костов. Около всеки от тях има и „обрасла” съветска клиентелистка конюнктура (партийна групировка или Силова структура), която ще се разбяга, веднага, ако сепропука влиянието на концентриращия кръга- „лидер” (донора?!). Те контролират и почти, по- еднаква част- от откраднатия икономически ресурс- от по няколко десетки милиарда евро, с който, се мислят за недосегаеми. Горчивата истина е, че за да продължи, нататък, страната ни- трябва да събере- от всеки от тях- по няколко милиарда, или- от поне- от двама- или трима от тях- всичко..! Няма как да се размине на всички, както е било, досега. Затова е и патовата ситуация- в политиката в страната- те се опитват да се договарят, помежду си и да се надлъгват. Те са скритите партньори и лианите - на Кабинет „Борисов-3” и могат да се разбутат, от него- само с вънщни или „не-мирни” средства..! За тях това е уникален баланс, на личната им ситуация, но не и за Обществото ни. Ние трябва да ги „разбутаме” и „раздвижим”!  Заплахата за който и да било от тях- би „запушило”, първоначалнно ситуацията и изстрило конфронтацита, но после- би я „отпушило”- с преразпределението на „неговото/ техните” огромно наследство и влияние. И така-„цетровете” ни ще трябва да останат, до максимум- 2, а най- добре е– ако е- до един, ако се стигне и до някакво прегрупиране или  компромис!

  #Кой ще си отиде и #Кой ще оцелее в тази заплетена Световна ситуация..?!  А самият #КОЙ- е техен общ Съветски „буфер” и „банкомат” за прищевките им. Затова и #Той, лично,  ще се издължава за сметката им, от тяхното „пито-платено” плюскане- в „Руското ресто”..на Путин, а ако трябва ще бъде- и боксова круша-в „изпускане на нервите”! Дано е устойчив- на „Новичок”!

Николай       Гацев,               16.03.2018



Тагове:   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3760886
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031