Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2018 23:24 - РАВНО- СМЕТКАТА НА ЕДНО ПРОВАЛЕНО И НЕУСПЕШНО БЪЛГАРСКО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2214 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
РАВНО- СМЕТКАТА НА ЕДНО ПРОВАЛЕНО И НЕУСПЕШНО БЪЛГАРСКО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО!

  Бойко Яшаров(Живков)изпълни- детинската мечта на Династията Яшари-да седнат на „масата на голямата Европейска и светована политика”, но уви- в качеството, само- на келнер! С неподправената си, Живковска непринуденост, Той, само- успя да се „изцепи” и да извика на „Европейски”(там, във „Виенската баня”- като предшественика си, гордото: „Булгар, Булгар..!”). За повече,не му стигна- капацитета, а двамата му- събеседници- Туск и Курц, с явен интерес, чакаха- „..каква ли, простотия ще каже- този път..”! Неговата „простотия” и плоските шегички, ще си останат- единственото, с което, ще се запомни в Европа и света- това, първо, Българско „Европредседателство”. Пропилян шанс за страната, поради- вродена и пословична комплексираност- на фигурантите и „диадохите им” от управляващата ни Комунитическа Династия, от 1956 г., та, чак, до сега- освен, с няколко- известни прекъсвания.

  Слаб „Дневен ред на Председателството” и планиране на темите, слаба подготовка и нисък капацитет- на Екипа, ръководен, от другия, вероятно- представител на същия, този- червен Клан- Лиляна Павлова, защото, за майка й, се е шушукало в „ЦК на БКП”, че често обикаля „Първия”- родоначалникът- Бай Замфир Яшаров(известен, с прекръстеното си име- Бай Тодор Живков- 1956-1989).Проиграната „Инициатива за Западните Балкани”, дори не беше- правилно интерпретирана от „Бай Х.”,  и затова, не получи никаква евро- подкрепа, но беше, толкова много и силно артикулирана, че създаде- напразни очкавания у нашите преки съседи и беше на път- да „свали” от власт- правителството на Зоран Заев, което, горещо й „се върза.. и даже- й се отдаде..”! Това, щеше да му „струва”-без време,  главата, но Бойко Яшаров, не отдава, никакво значение, на това, какво приказва, как и къде- го приказва, защото, просто- навсякъде очакванията- към него- са сведени- до нула и рядко, някой е изненадан- от изцепките и приливите му- на неизчерпаема енергия.

   Франция, Холандия и Дания, се смилиха, в последния момент- над Бойковските напъни и не допуснаха да се изложим- цяла България, с поредната си, провалена инициатива и Флагът, на цялото ни-Европредседателството, та отрониха- с половин уста, Покана и към Македония, за започване преговори- за членство в НАТО и ЕС.  Бойко Яшаров- пък, нелогично,  отсъства, в драматичните преговори- за името на югоизточната ни „съседка”, което, беше груба негова политическа грешка- както и за националните ни интереси, с оглед , на факта, че третата част, от оспорваното име, се намира географски и се именува, така- като голяма територия- в днешна България. Проспаха се- и езика и дори-  националната история, просто, заради безумното „желание за тримф”– на Яшарите.  „Дебютът” им- в Европа, беше- катастрофален и се опасявам, че тепърва, ще берем- плодовете, на Баце-Бойковското, ни, безхаберие! Успехът- за разделното „Северна Македония”, е единственото, което- може, някак си, и поне- малко,  да ни топли, като неравнодушни, иначе, към тази- романтична област и част от историята ни!

 Проблемите, едва, сега започват- защото, Началото на преговорите, ще отвори и изостри, вече, спорните теми и ще наложи- нови недоразумения, между двете държави, които, Кабинетът на Зоран Заев, няма да има- мнозинството в Македонския парламент- да решава, толкова лесно - както, досега, му беше това!

  За Албания и Косово, също се проспаха- проблемите, които, утре, може „да взривят”- Албания и Македония, като кандидатки за членство и в двата Клуба, а могат, да подпалят и нашата черга - вече, като държава- участник, там.

 

  Инициативата- за пътна карта и дата за преговори на Турция, се представи аматьорски, но там- не получихме, никакво разбиране от Големите сили в Европа, предвид, нашето неразбиране, за рисковете,  от това предложение, криещо, то- за самите нас, за Гърция и за целия регион, на Западните Балкани, за които, уж, така ревностно, се бяхме загрижили! Тук, ни помогна и глупавото „връзване” на нашите приказки, от страна на Реджеп Ердоган, който, обаче- остана излъган от „своя човек”- Бойко Яшаров и това ще има лоши последици за българо- турските отношения. Прехвалената среща на ЕС с Турция, във Варна, беше, очеизваден провал и дори, се стигна, до предизборно изостряне на тона от страна на Анкара- към Гърция(наш партньор и държава- член на ЕС, на която, трябва да разчитаме, за подкрепа, в останалите ни- Балкански процеси и нашите регионални инициативи).

  По отношение на „ЕРМ-II”и другите ни действия в Европредседателството, те, пак се показваха - по аматьорски начин, неподготвено, с ахмашка посредственост, което ги направи- театрални и лишени, от всякакъв, сериозен, национален смисъл. И във външен, и във- вътрешен план- тази кандидатура, остана неразбрана, неизяснена и играеше ролята на претенция и за неяснота към всички- за това, какво, всъщност, желаем и за какво- преговаряме или отваряме- въпроса?! Нямаше дебат и подкрепа за това и в страната, а всичко се изкара- ..авантюристична прищявка на Яшарите(а това е важна тема за Обществото).

  По отношение за „Брекзит”, не се случи, също, нищо същетвено, както обещавахме, в самото начало! Нямаше никакъв напредък или пък- наша инициатива, в полето на преговорите, а Съединеното кралство Великобритания, си тръгна- едностранно и непоколебимо, без да са договорени, някои важни условия, компенсации или квоти за оставащите,  поради неумелата позиция и слабостите на Българското европредседателство, проспало и тази възможност.

   Провалите на преговорите за енергийните пакети и за преференциални цени за газта, с Русия, на темата за превъоръжаването и модернизацията на армията ни- с НАТО, както и провала на мечтите ни за „хъбове” и интерконекторни авантьори- се оказаха заблуждаващи действия, за наивници и за хард- симпатизаните на Управлението- или само „приказки”, за вътрешно-политическа употреба, защото не доведоха до нищо! А слуховете за новото стартиране на Проекта- за АЕЦ „Белене”, се явяват и скандален опит за вътрешно дестабилизиране- икономиката на страната, с изветен извършител- Българското правителство!

  Това е скандалната равносметка на шестте месеца- на Българското Европредседателство от реставрираната Яшарска Династия, белязано, със замитани данни- за показните убийства и престъпността, разградената система за сигурност и слабата съдебна система, емигрантския натиск и повсеместната корупция, статистиката за демографската катастрофа на страната, на 111-тото ни място- за свобода на словото/медиите и на запазеното ни- последното място- по европейски стандарт и доходи- във всичките му- обектини данни и показатели, изоставащо и от повечето- азиатски и африкански измерения. Това състояние е гарнирано и от масови, ежедневни протести на големи групи от населението- по различни поводи: стачки и шествия, почти всеки ден, гняв, срещу наводненията и безхаберието към периферията на страната, масовата емиграция на милиони български граждани в чужбина, заради, компроментиране на инфраструктурни проекти,  лошото качество на изълнение на дейности, буксуването на цели сектори на държавната власт и на всички централни ведомства, уличаването на Министри в нарушения и престъпления, протестите на майките на децата с увреждания, пред Парламента и напоследък- гладната стачка на Николай Колев- Босия(до край!!)– всичкото това, са- част от „успехите” на Управлението ни и на Българското европредседателство, от последната половин година.

  Предаване на Европредседателството, от нас- към Австрия- стана в провинция Щирия, на един символичен „дръвник”, в планината, покрай който, Бойко Яшаров- ни смотоляви, някак вяло(!?) , като отчет, че за месеците на целия, този,  грандиозен провал- на Европредседателство, са били похарчени– над  1 млрд. лева??!!  Е НЯМА ТАКАВА- ДЪРЖАВА!

 И това разхищение, става на фона- на гаврата със страдащите, недофинансирани и умиращите, понякога, в страшни мъки- недолекувани и неглижирани- български граждани! НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ- ЧЕ ЩЕ ОСТАВИМ, ВСИЧКО ТОВА- ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ, НА ТЕЗИ КОМУНИСТИ! АКО ГИ ОСТАВИМ, ЗНАЧИ- СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ – СЪДБАТА И ДАЖЕ НИ Е МАЛКО- явно Цецо Цветанов е прав- че ние се нуждаем, от Кабинет „Бойко- 4”, след който, вече, всичко, ще ни е все едно- защото, след това, няма да има- „такава” държава- България! Пък после- да ни се обясняват, че те- ..не били Династията „Яшари”, ами били..-Семейството на Баба Маруца Дръвнишка.. от село Правец! Така- от 1956 г. и досега- вече 45 години- СТИГАТ..!

Николай Гацев            София, 30.06.2018 г.     от Дръвника..- на Династията „Яшари- Дръвнишки”



Тагове:   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Все едно Путин е написал статията Ви.
01.07.2018 00:57
И аз мисля като Вас, двамата. Горячими маркспутинскими приветами!
цитирай
2. apostapostoloff - Малоумник!
01.07.2018 05:37
Отрепка. Идиот. Изрод!
цитирай
3. krumbelosvet - Се едно
01.07.2018 16:25
Се едно planinitenabulgaria или apostapostoloff са писали тоя пост. Така дълбоко са обосновани ЧУСТВАТА към червените. Хвала.
цитирай
4. nikolaigatzev - по- червено от ГЕРБ, няма- в цяла България, даже БСП не са "толкова червенИ" и Яшарскп
01.07.2018 19:55
Вие оче-извадно сте си Комунист- Яшар- ГЕРБаджия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3771503
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930