Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2018 11:48 - ЗА ПРИРОДАТА И „КОЖАТА” НА ЕДНА КОНСЕРВАТИВНА РЕВОЛЮЦИЯ- ОТКРОВЕНО И ОТКРИТО!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2141 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЗА ПРИРОДАТА И „КОЖАТА” НА ЕДНА КОНСЕРВАТИВНА РЕВОЛЮЦИЯ- ОТКРОВЕНО И ОТКРИТО!

  По принцип, не приемам понятието-„революция”, защото, след XVII- ти век, то е натоварено, само с терор, насилие и последващо- недовършване, подмяна на целите и на замисляното от всяка Революция, в нейните първоначални стадии. Единствената- „успешна” или завършена Революция, от Просвещението, насам, е тази, от 1776 г., приключила с Войната за независимост на Съединените американски щати и само нейните дейци-„революционери”, умират, в леглата, до жените си, в дълбока старост. Никой друг, по- важен „революционен” деец и сегмент, не надживява, с години, своето любимо отроче- желаната „Промяна”, или стигат- до една и съща, разочароваща констатация- за грешките на извършеното или фалшификация на замислите им.

Това се случва,заради откъсването на „революционните действия” от реалната действителност, по време на провеждането на революционния терор и действията, по защитата на„Промяната”. Не е само, от неопитност или слаба управленска подготовка, а от чувството- за „саботаж” и за плахостта, в налагането на новите правила, които, никой не е познавал, досега. Реално,„силите на Старото”,също участват във всяка една Революция и търсят„своята”Промяна, нагаждане или новата си роля, в събитията. Дори- „проскрибирани”, много отчеливо, те не се разпознават във „Врага”, а се опитват да работят, за по- плавен преход- със своята компетентност и усилия. Те са необходимата част- за охлаждането на революционните крайности и на „низките” страсти на активните действия или от полевите сражения. В крайна сметка- именно, те, накланят везните, винаги- накъде, ще бъде успеха на цялостния процес и доколко ще се развие той. Вътрешната промяна и способността за адаптация на старото мислене и структури към новото, е същността на Процеса на Промяната, а не- дефилиране на някакви „нови герои или кърваво месиянство”.

   Природата на „Консервативната революция” е абсолютно различна. Тя не приема, за свое оръжие-  революционния терор, нито крайностите в „изчистването на Старото- до крак”, а се концентрира върху „внасянето на извънредност” и в нарушаването на Стария, познат порядък. Това „изкарва”- способностите и качествата на хората, участвали, досега, в неговите предишни звена, функции или механизми за взаимодейсвия, и ги провокира, да създават- нови връзки и нови методи за решаването на обществените дела и регулиране на обществените отношения. При това, не се извършва „откъсването” на революционната действителност” или на някакви големи човешки маси- от реалната действителност, която по същество, не се променя, рязко, а се преразпределя и променя- нейната функцонлност, по друг и по нов начин. Задължително, в „Консервативната революция” е и да не се променя и- „общата голяма рамка”, т.е.- чувството за промяна на „Строя”, „Лагера” или на „Системата”(но, като външен фактор!). Това е, в пряка зависмост- от природата на тази „Промяна”, защото, тя е наложена от промените в живота, в обективните условия и обстоятелствата, а не от „революционните мисли” на някой или друг, подставен философ или преекспониран мислител, зад когото стои, винаги скрита, някаква клика или обособената част от „Старото”, искаща да преразпредели всичко- чрез „хаос и революция”- само за себе си! И ако погледнем резултата от другата, единствено „завършена” революция- Октомврийската, от 1917 г., то е време да прозрем, че чрез нея, най- едрия банкерски капитал и едрата финансова„Олигархия” от Света, с интереси, в тази част на Източна Европа, измества пречкащата й се, местна и слаба, национална, индустриално-фабрикантска прослойка от региона, и ги елиминира, като свой конкурент, в следващите 100 години. Успешна и „завършена” Революция, 40- 50 млн. души, жертви от нея и вече-над 100 години, погрешно и забавено развитие на огромна територия и много народи.

Липсата на конкуренция за едните, е била- голямата печалба за другите, но това, не е краят на развитието и няма смисъл, сега да леем- сълзи за пропуснатите ползи и нереализираните цели. Ситуацията в света е отново „революционна” и можем да наваксаме, много бързо- загубеното, ако не ни емилиминират, по пътя- другите преразпеделителни Центрове и конкурентите ни.

 „Информационната революция”- чрез появата на Интернет- мрежата и„Фейсбук- общностите” настъпи, така,че имаме, още един белег на „извънредната ситуация”. Изкуственият интелект и Космическите изследвания, са обективната проява на реалната „Промяна” и обновяват(засега неусетно,но решително!), живота ни, изцяло. Не е случайно, че най-големите и най- печеливши фирми в света, са от сферата на новите технологии и иновациите, което ще се задълбочава, все повече. Ако се опълчим срещи този „Капитал”, пак ще ни елиминират- за столетия и този път, изоставането ни, може да се окаже- фатално(като в приказката за съня на Спящата красавица!). Явленията- като„Домусчиев”,„Пеевски” или „обогатената и облагодетелствана Олигархия на ПП ГЕРБ и Бойко Борисов(Яшаров)” са много противни, депресиращи и деформиращи, но вече, са незначителни явления, на фона, на големите процеси, ставащи, около нас и в Света.  Затова ни е необходима- спешна национална„Консервативната революция” и „извънредно положение”, за да се включим, гъвкаво, в „Промяната”, а не да„ходим”, след нея и да водим битки с вятърни мелници. Нашата Европа и нашият ЕС, забавят- хода си, отдръпват се от високите технологии, от превъоръжаването, от Клъстерите и от Прогреса, защото не могат да се променят и да преодолеят на екраните си, туловищата на своите собствени- „жан-клод-юнкери, домусчиевци или пеевскита”. Това не са „лицата на Европа и ЕС” и не е благото, което трябва да отстояваме- това е пяната и апотеозът на криворазбраната ни- „либерална демокрация” и „Преход в България”, на които робувахме, през последните, 30- 40 години.

   „Безусловният базов доход” и неговото социално измерение- са социалната база, за новото „ляво”(и за „либералното”) на Стария континент и в развитите страни, а „Интеликратичната  система”, с нейните важни завоевания или механизми- „изкуствения интелект, роботизацията, Космическата надпревара и техническите иновациите”- са измеренията на новото„дясно”(или наричано, още, от нас- „консервативното”).

   За Европа и ЕС няма руг път- за да се конкурира с останалите, от обединяването и единството, като то, трябва да достигне до особени форми на възможен „Евро- федерализъм”, окрупняване и разместване на регионите, вътре в континента, обща система за сигурност, отбрана и единен общ, военно- промишлен комплекс.

 Евентуалната Българска „Промяна”,от края на 2018 г., може да започне процеса на обективна  „консервативна имплозия” в ЕС и да компенсира ефекта на„Брекзита”, отпреди 2- 3 години, но трябва, да се действа решително и систематично. На „Евро- изборите”, през Май 2019 г., може да се извърши началото на процесите или дори те, да се оформят, чрез едно, много мощно, ново- „федералистко”, неочаквано мнозинство от партии и тенденции,които, видимо, уж, най- малко. могат да се обединят и да си сътрудничат-„партиите на нациите”, загубили от Епохата на „Либерализма”, периода от 1990- до 2018 г.! Румънската Революция от 2018 г. не успя, защото беше закъсняло- либерална и Соросоидна, но„Българската есен”, може да успее- ако се запази, разбира се, като истинска, консервативна, национална и стремително, про- Европейска!

Николай Гацев                                      „Яшари- ланд”(Бойковистан),   София, 27.08.2018 г.



Тагове:   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. apostapostoloff - На 16 септември милиони
27.08.2018 14:27
голи, боси и гладни българи ще излязат на улицата и водени от своя лидер и духовен наставник Николай Гацев ще свалят от власт правителството на яшарите. Ще дойдат пичове и пички от странство, които ще ги подкрепят, а Цецо Василев е обещал цели 20 милиона евро!
цитирай
2. nikolaigatzev - Много високо ме слагате- Апостолов! Аз, Съветските работи не ги разбирам и с това съм известен!
27.08.2018 18:02
Надявам се да не Ви изглеждам на Месия- моят Месия е Исус Христос и нямам нужда- от друг!
apostapostoloff написа:
голи, боси и гладни българи ще излязат на улицата и водени от своя лидер и духовен наставник Николай Гацев ще свалят от власт правителството на яшарите. Ще дойдат пичове и пички от странство, които ще ги подкрепят, а Цецо Василев е обещал цели 20 милиона евро!

цитирай
3. krumbelosvet - По-ясно казано
28.08.2018 06:38
Само в САЩ е истината и доброто. И не е прав авторът, че намалява жертвите на Октомври от 100 на 40-50 милиона.
А новият термин "консервативна революция" с право заменя грозната "контрареволюция". Или познатата ни "цветна революция", минала и през Балканите и увенчана с Майдана. Само в Китай не успя тая технология, и в Сирия (засега). И никаква кръв не се проля, освен в арабския свят, Югославия и Украина.
цитирай
4. nikolaigatzev - Не намалявам но- а се учудвам- защо Путин поставя цветя, все още на хората избили- 100 млн. руснаци
28.08.2018 13:42
Контрареволюцията е форма и на "контра- Консервативна революция", защо да я изключваме- напълно е логична, но е обречена, защото има обективни- информационни и обществени предпоставки за Революция в България. Къде казах, че в САЩ е само "добро"- казвам, че само тамошната революция е завършила с добър край за американците, а според вас- Руската революция- добре ли е завършила за руснаците, със 100 млн. жертви..?!
krumbelosvet написа:
Само в САЩ е истината и доброто. И не е прав авторът, че намалява жертвите на Октомври от 100 на 40-50 милиона.
А новият термин "консервативна революция" с право заменя грозната "контрареволюция". Или познатата ни "цветна революция", минала и през Балканите и увенчана с Майдана. Само в Китай не успя тая технология, и в Сирия (засега). И никаква кръв не се проля, освен в арабския свят, Югославия и Украина.

цитирай
5. zaw12929 - Революционна нагласа от коцукащи старци не се получава...
28.08.2018 23:26
В 21 век революционните надежди за промени са изостанали с 3-4 века. Нали и нашата "революция" в крайна сметка стана чрез войната Русия- Турция... даже и тези две страни днес си сътрудничат, за да ни стреснат, че живеем в друго време
Едно е сигурно- трябва промяна. Но федералните сили може би са НФСБ- Реформатори и цялата галерия... демократи
Не ни чака добро време само за властта... се борят други планове нямат...
цитирай
6. krumbelosvet - 100-те милиона
28.08.2018 23:26
100-те милиона жертви на комунистите, са ДИАГНОЗА за вярващите в тая цифра. Тая цифра е измислена за да опрявдае всички минали и бъдещи жертви на ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ. Тия, които ПЪРВИ В ИСТОРИЯТА (и единствени досега) употребиха ядрено оръжие над ЦЕЛИ ГРАДОВЕ, с пеленачетата, децата, бременните, влюбените, студентите, поетите... Които изравниха със земята Дрезден (и София донякъде, а ако останеще на Чърчил, щеше да е нова Герника, но Рузвелт послуша Сталин и бомбардиравките спряха).
цитирай
7. zaw12929 - голи, боси и гладни българи ще из...
07.09.2018 03:50
apostapostoloff написа:
голи, боси и гладни българи ще излязат на улицата и водени от своя лидер и духовен наставник Николай Гацев ще свалят от власт правителството на яшарите. Ще дойдат пичове и пички от странство, които ще ги подкрепят, а Цецо Василев е обещал цели 20 милиона евро!


„Информационната революция”- чрез появата на Интернет- мрежата и„Фейсбук- общностите” настъпи, така,че имаме, още един белег на „извънредната ситуация”. Изкуственият интелект и Космическите изследвания, са обективната проява на реалната „Промяна” и обновяват(засега неусетно,но решително!), живота ни, изцяло. Не е случайно, че най-големите и най- печеливши фирми в света, са от сферата на новите технологии и иновациите, което ще се задълбочава, все повече. Ако се опълчим срещи този „Капитал”, пак ще ни елиминират- за столетия и този път, изоставането ни, може да се окаже- фатално(като в приказката за съня на Спящата красавица!). Явленията- като„Домусчиев”,„Пеевски” или „обогатената и облагодетелствана Олигархия на ПП ГЕРБ и Бойко Борисов(Яшаров)” са много противни, депресиращи и деформиращи, но вече, са незначителни явления, на фона, на големите процеси, ставащи, около нас и в Света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3771562
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930