Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2018 08:30 - КАКВО НИ КАЗА- ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ, С ПОСЛЕДНОТО СИ ОБРЪЩЕНИЕ, ОТ ТАЗИ СЕДМИЦА!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 3390 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАКВО НИ КАЗА- ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ, С ПОСЛЕДНОТО СИ ОБРЪЩЕНИЕ, ОТ ТАЗИ СЕДМИЦА!
Извън емоциите, всички явно проспиваме- това, което ни каза Президент Румен Радев, с Обръщението си от тази седмица, а то беше- фундаментално. Абстрахирайки се от своите пристрастия и „преходови предразсъдъци” чухме, че „демокрацията е в опасност”, че, явно държавата ни е пленена и че се извършват перманентни фалшификации на изборите, чрез които „Статуквото” контролира- и нас, и „Прехода”(1989- 2018). Костинбродското напомняне е само„посочване”и на евентуалния извършител- защото, и децата,вече знаят,че Министър Росен Желязков е племенник на Румен„Пашата”(ренегат-помак, създател, инструктор и „задграничен контрольор” на Управлението „Борисов-1,-2, или -3..”- от една съседна Империя). Той, вече, се оглежда за концесия на Летище„София”и ни става ясно,за какво е сложен в Кабинета- за„БДЖ- товарни превози”(турски стратегически интерес)и аеродрумът ни (мечтата за„Шлем на Реджеб Ердоган”). Четем- „Стратегическата дълбочина” на Давутоглу, а там всичките, тези сценарии са ни написани, или пък- в биографията на днешния турски президент- също, издадена наскоро в Анкара. 
Още един щрих от днешната ситуация ни се набива в очите- Бате Харо(или Петър Харалампиев- бивш Председател на „Агенцията за българите в чужбина”) се изпусна, само- месец, преди да бъде „разкрит и сготвен”, като Канал за търговия с „българско гражданство”- за факт, неудобен за нашето„Статукво”,че- 3 млн.или дори 3,5 млн.българи са напуснали сраната, поради доброто Управление и Рестварация на Яшарите(Живкови)и на Яшарството, през последните- 30 години. Това отвежда, заедно с казаното от Президента Радев, към много печален извод- как така, ако ги няма тези много български граждани- на„изборите”в България–„ГЕРБ” и„БСП” получават по над 1 млн. гласа, че има и за другите им притурки или патерици, при около 50 %.., отчитана от „ЦИК”активност на избирателите,на всички избори на последък- но, също, силно преувеличена. Това е агрегатът на „Статуквото” и началото на деформацията на демокрацията ни. Останалото- липсата на законност, на функционираща Съдебна система, на медии и на свободна пазарна икономика- са следствията от фундаменталното посегателство срещу истинската демокрация. Затова и на искащите резултати от „Референдума на Слави Трифонов” или на Плевнелиев- все няма да им достигат гласове- „с малко, но завинаги”, основен принцип на Съветската и Турска „лъже- демокрация” и на Имперският им „контрол”- върху съседните им държави и територии.
Тук, те, явно намериха- свой Антагонист, засега- Президент Румен Радев и неясните групировки от недоволни и протестиращи, от края на 2018 г., които Анкара и Москва, бързат да подчинят и да купят, но някак си не-успяват. „Съюзът” на тази инстинктивна Опозиция- ще роди новата Българска реакция, срещу Статуквото и евентуалната фундаментална промяна и попречване на „мераците на Путин и Ердоган”. Проектът, който се оформя, е нещо като римейк на световния сериал- „Доналд Тръмп и Стивън Банън”- но за България. Президентът Радев не може да свърши цялата работа на Промяната-трябва да се създаде и„Алтернативата за България”с двете си крила- „либералното и консервативното”, с която, Той, може да си из-партнира в сложната си геополитическа задача. Защото България е част от ЕС и вече „играта” не е само за Българската територия, а за контрола и над- целия Европейски сьюз,предвид и наближаващите Евро-избори, през Май 2019 г. България е част от цялостното Брюкселско домино, и може да се окаже, че е много по-важна част, отколкото й се полага. Защото сега се решава и бъдещата фигура на новия Евро-председател,който ще замени Доналд Туск, след 2-та му мандата.Следващият Председател на ЕС, трябва да е от Югоизток, най- добре, да е от Балканите и да е от православна държaва..?!
Обръщението на Румен Радев беше фундаментално и затова, защото посочи и този аспект на бъдещото развитие, както и намекна за съдържанието на „американските грами”, което е сигнал за свалянето на Бойко Борисов и послушната на Анкара и Москва- ПП”ГЕРБ”, предвид глупостите, които започнаха да правят и да говорят, напоследък- за някакви руски Проекти, китайски инвестиции или за турски приватизации в България..?! 
На страната ни е нужно-Силно, Генералско, Националистично и Народняшко управление, което трябва да е безкомпромисно, срещу всякакви апетити на околните, чужди Империи, колкото и ласкаво да са ни поднесени или да ни обгрижват,чрез тях.Брюксел е много Слаб и Немощен, но не трябва да бъде унищожаван,а да бъде превзет- от „Наварския крал”, който ще консолидира и централизира-разпокъсаната ни„Франция”(Европа). За любителите на исторически примери- можем да напомним и за 13-те Римски-„Тракийски” Императори, с произход, от района на Балканите, които променят посоката, Вярата и с това спасяват- Империята от разпад, през II- VI век от Христа.На Изборите през 2019 г. ще търсим- „Наварския крал” във всичките му национални или Европейски измерения.
Време е за учредяването на „Алтернативата за България”и за началото на нашия „Поход към Брюксел”- Май 2019 г.
Николай Гацев-„Добродетелната дружина,осн.в 1853 г.”София,09.12.2018 г.


Тагове:   1853,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Може ли
09.12.2018 20:22
Може ли фундаментален анализ, без Главния Играч, който харчи повече от всички ЗАЕДНО за война? И има май повече бези на чужда територия, откоркото туземците на същите територии.
Не може.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Генернал радеВ е един санктасимплицитасник
09.12.2018 23:29
като всички, които го коментират....
цитирай
3. krumbelosvet - Леле мале
10.12.2018 07:08
Радев бил прос човек на латински.
Г-н планинар, прочетете нещо за психотронното оръжие. Щото ТАЯ ви е дигнозата. Всичките ви изяви извън планините (там сте психично здрав), не правят смисъл!!!
цитирай
4. andorey - Алтернатива за България звучи ш...
10.12.2018 09:16
Алтернатива за България звучи шаблонно. Може да се измисли нещо по оригинално.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3759028
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031