Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 08:30 - СЛУЧАЯТ„АНДРОЛОВА”-ИЛИ ОТЧАЯНИЕТО НА ПРОГЛЕДНАЛОТО „ЛЯВО” И ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 СЛУЧАЯТ„АНДРОЛОВА”-ИЛИ ОТЧАЯНИЕТО НА ПРОГЛЕДНАЛОТО „ЛЯВО”И ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ!

„Лявото”, което познавахме досега е в колапс. Получи се неочаквано разделение на бившето „БКП”- между „БСП” и „ГЕРБ”, но това не е някаква национална драма, а си е техен, вътрешен, комунистически проблем..! Демоните на „Старата дама”в Българската политика се сбиха,челно, отново- в проекцията- „Живковисти(Яшари)”и„не-Живковисти(Политбюровци)”. Еманацията е „Яшарската” развръзка- Станишев- Борисов, които са „лява класика”- както Таткото е „снасял” отроци и е присаждал своите брутално „кадети”в семействата на Властта, отпреди 10.11.1989г., така и„Синът” му отглежда наследника си– у Станишеви(и децата помнят, че Баце имаше дълъг роман с Моника-а оттам идва, отговора на Въпроса-„Кой предложи Пеевски за Шеф на„ДАНС”, на яхтата на Ахмед Доган, край Созопол”).Формулата на „Яшарска Власт”беше възпроизведена, в „мирния Преход”, като една „Огледална бутафория” на няколко Тодор- Живковци и една договорена със Запада,още,през 80-те години на миналия век,скрита Реставрация на Червената Династия.
„БСП” проглежда за „лявото”и разбира собствената си драма, там- че разигравайки „Танца на Бойковци и Политбюровци” си е отишла, тотално от реалностите на Живота. Проблемите на страната не са битките в„БКП”,а края и равносметката на Прехода.Диадохите и кадети на „БКП” се страхуват от плащането сметката, както ловко избягнаха това- 1989 г., заради умелата пиеска на „Стария Яшар”- тогава, около 10.11.1989 г. и геополитическите ангажименти на новите ни съюзници.
Президентът Радев е нов лъч за политиката- той не е нито ляв, нито десен, а „военен авиатор в оставка” и Шеф на авиацията, приземена, заради „игрите на БКП”в„Прехода”, значи реваншист към „успелите в Прехода”. Очевидно е влиянието на няколко червени Кръга върху него, защото се кичат със заслуги за неговата изборна победа,от 2016 г,но пропускат,че тя не е, въобще, само -комунистическа. От подкрепилите Радев, на предишните президентски избори, само 1/3 са червени гласоподаватели, а повечето са от тях, поне 2/3-ти, са разочарованите хора, от лявото и дясното, на последните ни 30 години.Това е„мат’рялът”за новата„Радева политическа Група”, която може да обедини-„загубилите от Прехода”. Андролова е права, само в едно- влиянията на бившите кръгове и метастази на „БКП”, може да навредят на тази сериона историческа и социална задача. 
Радев напомня за„Българския Хуан Перон”,но„Перонизмът”,винаги, се нуждае от жертвоготовни „Евити”, които дразнят Обществото. Но да се съсредоточим- върху голямата му- международна задача! Той трябва да балансира- Империите на Ердоган и Путин, които агресивно навлизат за влияние в района, както и да преодолява Европейската слабост на Центъра „Брюксел”, която поражда огромно напрежение и двусмислие. „Европейската Империя” е на път да не се състои, поради заложените в нея- „системни грешки”. България, през изминалите 30 години, а особено с „Кабинетите Бойко---1, -2 или -3”, доказа, че не може да се справя- следвайки, с послушание- цялата Континентална слабост на Брюксел. Либерализмът на „Центъра”- роди естествената реакция на периферията- силен консерватизъм и Евро- скептицизъм. Провокацията отвъд Океана- с избора на Тръмп, е също подкрепа на „Перонизма”, който овладява „забравените” територии на Източна Европа и на Балканите. Тук нещата се определят и от водената Хибридна война срещу Съюза, от двете домогващи се Империи-Русия и Турция, а отскоро-и от осезателно навлизане на Китай в региона. Американците, явно „втвърдяват НАТО”, а това провокира към конкуренция и бързо развитие- цяла Европа и развития Свят, въобще. „Брекзит” е „мост за единение с Индия и с Британската Общност” , след яростната европейска съпротива срещу „СЕТА”. На Европа й трябва нов Стратегически съюзник на Изток- и полуостров Индустан, е подходящето направление за това.
Андролова не е права за нападките си срещу Радев, той е „написан” от обективните реалности политически играч. Тя усеща- края на „БСП”и„ГЕРБ”, но не предлага- избор, защото там го няма, а напада, по лесния начин за „лявото”, Президента- за „мекушавост, лобизъм и битовизъм”. Сигурно има основания за това, тя много добре го познава, но проекцията на атаката й е неправилна, нито пък- задявките на „Шоуто на Слави”, напоследък, на които неволно приглася. Перонизмът се въздига в България и е обречен на исторически успех, но не- заради „чарът” на Радев или Деси, а заради– големите промени, които предстоят в Европа и в Света..- в 2019 г.
Николай Гацев, „Добродетелната дружина, осн. 1853г.” София, 10.12.2018 г.

Показване на  


Тагове:   1853,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3760933
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031