Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2019 08:56 - ХРОНИКА НА ЕДНА ГЛАДНА СТАЧКА СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА В СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ! ДЕН № 5!!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 742 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ХРОНИКА НА ЕДНА ГЛАДНА СТАЧКА СРЕЩУ БЕЗОБРАЗИЯТА В СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ! ДЕН № 5!!

Вече 5-ти ден гладувам- и никаква реакция от нито една българска медия- явно „Свободата на Словото” е на път да достигне- "невиждани дълбини" в страната- сигурно сме, някъде, около 140-тото място..!!
Няма реакция от институциите, които съм помолил да разследват престъпленията в „Оборище” и София.., в моите Сигнали срещу Данче„Топлото”Фандъкова и Кмета Васил Цолов. Няма срам и от Министър Росен Желязков, да не говорим-за някакъв завой от„ГЕРБ”или от тъй наречената „Опозиция”. Комунистическа и Яшарска България спи и не иска да се променя.
Помните ли „Приказката за спящата красавица” и заспалото й Кралство за 100 години..?! Това се случва в нашата страна. Статуквото е сковало всичко и не дава на никой да мърда, даже не могат да се по-почешат, тези, които са замръзнали в неприлични пози. Кралството е печално „спряло” и не иска да помръдва, но „времето му”- неумолимо отлита. Времето е„митологично” категория– сливат се миналото и настоящето.„ЖивковизЪма” се е слял с модерната Европейска държавност и е пръкнал особено юродлива кръстоска, нещо като„..слоно- свиньо- краво- паун”!
Само Баце Бойко се опитва да се надбягва с „Времето”, защото се надява да го е откраднал от предишните-„сини”, както е правел в коне-крадските си години, Тато Замфир Яшаров(рожденното име на Тодор Живков) и сега, младият му син- Агент „Буда” Български(осъден автоджамбазин, през 90-те години на миналия век в Унгария и Чехия).
Поскъпването на всичко, задаващата се икономическа и финансова криза в страната не може да бъде спряна от митологизма на Яшарите и катастрофата им, вече чука на вратата. Предстоят Февруарски събития, а те са особено неприятни за цялото Статукво. България не може, повече да продължава така.
Кризата навлезе и в политиката и показа пълния фалит на Статуквото, трети пореден, след 1980 г. и няма място за маневри. Страната е изостанала, недопустимо, в технологично, иновационно и научно отношение, а това я кара да върви- вече, назад. Сринаха се образованието, морала, опростяха нравите и ставаме свидетели на все по- необичайни социални явления от маргинали, защото маргиналите, така поемат кризата, с още по- голяма девиантност. Казваме, че липсва лидерство, но имаме ли идея, която да ни води?! Либерализмът рухна пред очите ни, а пък застаряващите ни кукловоди, са вече много стари за да осъществят някакъв съществен поврат. Поврат ни е необходим, защото нямаме никакво време, за „връщането ни в голямата игра..”. Какво направиха- Полша, Чехия, Унгария, а вече и Румъния?!, за това, проспаното от нас, време. Вървят напред и заемат места в 20-тицата и 30-тицата на света, по развитие. Ние сме- едва,сред азиатците и дори сред африканците, и то не сред най- развитите. Засилва се чувството ни, че са колонизирали, а това е погрешна посока, колонизирани сме от застаряващи хора, които не искат да вървим напред, защото ще ни загубят контрола си. Бягството в Европа е единственото спасение от тях, за голяма част от населението, но това, пък, засилва чувството за демографска катастрофа и обезлюдяване. Има тиха трансформация на българите, която е обективна и не може да се спре с административни средства. Необходима е нова формула на Властта и нови нейни правомощия! Не забравяйте за „нашата среща”- на Мемориала на жертвите на Комунизма, 01.02.2019 г. на НДК (в 11.00 часа) и на 13.02.2019 г. от 18.00, на Площада до Храма и зад „НС”, който трябва да си върнем, след като го предадохме- без бой, след 2001-та година! 75 години стигат! Времето е наше, пак! 
Николай Гацев         София , 28.01.2019г.

     


Тагове:   1853,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. andorey - Здравейте г-н Гацев. Ние от Плов...
28.01.2019 10:41
Здравейте г-н Гацев. Ние от Пловдивска обществена телевизия ще отразим вашата стачка. Бихте ли ми изпратили някакъв ваш телефон на лични съобщения?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3772708
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930