Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2021 18:19 - Две чудеса в Гърция, на свети Паисий Светогорец и Порфирий Капсокаливит
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.04.2021 18:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По молитвено застъпничество на светците Паисий и Порфирий върна живота на шестнадесет годишния Димитриос Николопулос, а две седмици преди това, на друг, 22 годишен млад човек.
На 22 април юношата Димитриос паднал от покрива на басейна в град Ксанти и осем дни бил в кома. Лекарите в централната болница в г. Кавала, където спешно откарали пострадалия, предполагали, че момчето е в предсмъртно състояние и няма никакви шансове да оцелее.
Отчаяните родители чули от приятели за свещеника Йоан Марелис, от храма свети Георги в град Ксанти, където се пазела монашеската шапка на вече отдавна починалия свети Паисий Светогорец.
Отец Йоанис разказва така: «Понеже нямаше да успея да донеса шапката на свети Паисий, която в този момент беше в далечния град Александруполи, помолих игумения Анна от манастира "Свети Порфирий Капсокаливит", който е недалече от Ксанти, да ми даде епитрахила на светия Порфирий, пазещ се в този манастир. После отидох в Кавала при пострадалия Димитриос, и започнах да се моля за неговото изцеление. По тялото на момчето нямаше здраво, неразбито или не наранено място».
Отецът помоилил лекарите и сестрите, да разрешат да сложи епитрахила на преподобния Порфирий, на главата на Димитриос. А в това време всички околни се молели за момчето.
«Аз казах първо "Христос возкресе", понеже беше преди Възкресение Христово. И в същия момент медицинските уреди включени към юношата започнаха да бибипкат», - продължи разказа си отеца.
Следващия ден на отец Йоанис звъннал трогнатия баща на момчето, Василис Николопулос, и казал:   «Стана чудо! Момчето, първо започна да мърда ръцете и краката си! Лекарите казаха, че това е невероятно. Вследствие сериозните травми на мозъка, те не разчитаха на възстановяване. Но мозъкът му въстанови дейността си и Димитриос напълно дойде в съзнание. И всички, които заедно се молехме, сме свидетели на това чудо. Синът ни е спасен!».
  Популярният гръцки вестник «Еспресо» се свързал с бащата на Димитриос, Василис Николопулос и със свещеника Йоанос Марелис, понеже именно отец Йоанис благословил момчето, когато било в интензивното отделение, и се молил за изцелението му. 
Журналистите, в последствие, разпитали тези и други очевидци на случая, и публикували обширна статия, за чудесното изцеление.


image


А близо две седмици преди това събитие, в болницата на град Кавала се случи и друго чудесно събитие. На настанен в болница 22-годишен млад човек поставили диагноза «клинична смърт». Родителите му положили всичките си надежди на Бога и молитвеното застъпничество на свети Паисий. И след като в болницата донесли монашеската шапка на Паисий Светогорец, младият човек напълно оздравял. Информацията за чудното произшествие подтвърдиха в болницата в Кавала.

https://3rm.info/publications/67758-chudesa-bozhii-grecheskie-smi-soobschili-o-dvuh-chudesah-svyatyh-paisiya-svyatogorca-i-porfiriya-kavsokalivita.html

Превод, Григор Симов  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314792
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031