Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2021 13:52 - П РЕМИЕРЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ ЕЗИЦИ, ДА ИМА МОРАЛ, ДА Е ЗАВЪРШИЛ ПРЕСТИЖЕН УНИВЕРСИТЕТ, ДА ИЗГЛЕЖДА ПО НАЧИН, ПО КОЙТО НЯМА ДА СЕ СРАМУВАМЕ, КОГАТО ЗАСТАНЕ ДО Е
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1531 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

П ремиерът не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов, трябва да говори езици, да има морал, да е завършил престижен университет, да изглежда по начин, по който няма да се срамуваме, когато застане до европейските лидери. Това отговори лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов на въпроси на студенти в Пловдив относно фигурата на министър-председателя, около която ИТН се е обединила.

Срещата е по покана на Студентските съвети в Пловдив и продължи повече от два часа. В нея се включиха студенти от университети в цялата страна и от чужбина, които задаваха своите въпроси, освен към Трифонов, и към неговите колеги - Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев, предаде БТА.

Слави Трифонов обясни, че за момента има много неясноти, все още не са минали изборите, и когато му дойде времето, щяло да стане ясно коя е фигурата на министър-председател.

Според Трифонов нормалният работен ден на един премиер е да прави всичко възможно да си върши добре работата, а това с "джипката" било само ефектна демонстрация. Трифонов каза още, че е готов да поеме цялата отговорност за това, което ще се случи, ако партията му стане първа политическа сила на 11 юли.

Самият Трифонов предпочита да изчака да се случат "още някои неща", преди да обяви от коя друга институция може да носи отговорност. Преди време в пост във фейсбук той обяви, че няма да се кандидатира за депутат, защото мястото му не е в парламента, но носи отговорност за хората, които са там, и това, което правят.
"Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция", написа политикът.

Мога да бъда откровен сега, но очаквам още неща, които трябва да се случат - ако се случат, ще взема твърдо решение, и, когато съм готов, ще бъда достатъчно откровен, призна лидерът на ИТН. И добави, че се опитва да бъде "господар на мълчанието" и да говори, само когато има какво да каже.

По думите му, всички носим вина за голямата корупция у нас. Ако бяхме твърди да се спазват законът и моралът, нямаше да допуснем такава корупция, допуснахме го всички заедно и заедно трябва да го "изчегъртаме", категоричен е Трифонов.

По отношение на Делян Пеевски и Ахмед Доган той коментира, че законът е този, който трябва да направи необходимото, за да доказва и показва всичко незаконно, което се е случило в държавата. Това, което прави сегашното правителство, е похвално, то се опитва да се освободи от корумпираните, е оценката на лидера на ИТН за действията на служебните министри.

За Трифонов гласуването с машини ще ограничи купения вот. По думите му, не бива да се страхуваме от новите технологии. Той обеща в следващото НС да направят всичко необходимо, за да бъде въведено електронното гласуване, така че всеки от нас да може да гласува през телефона си. Трифонов коментира, че с промените в Изборния кодекс, прокарани от ИТН в 45-то НС, вотът на хората ще бъде по-обективно реализиран.

Тошко Йорданов посочи, че изборите ще бъдат по-обективни и по-точно ще отразят вота на българските граждани. Той отбеляза, че няма да изчезне корпоративният вот, но очаква да е значително по-малък, тъй като досега от ГЕРБ притискали работодателите, но след действието на закона "Магнитски" това нямало да е така.
Вижданията на партията за образованието са, че то трябва да е ефективно, а броят на университетите у нас - редуциран, което ще повиши качеството на обучението.

От партията предлагат и финансови облекчения за младите семейства. Младите са най-важни, хубаво е всичко да се случва пред очите на хората, убеден е Трифонов.

Относно избора си да се откаже да бъде депутат, Трифонов каза, че човек трябва да бъде почтен и искрен. Само забележете колко от лидерите в историята на изборите на България всъщност се кандидатират и след това се отказват - увличат хората, все едно ще участват, и по някакъв начин след това ги заблуждават, защото сменят вота. Когато човек се откаже, сменя вота. Мисля, че отговорността, която нося, не е свързана с това просто да съм само депутат. Аз нося тази отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект, и мога да я нося не само вътре в парламента, а и отвън него, категоричен бе лидерът на ИТН.

Не мисля, че като гласуваш за ИТН, гласуваш само за Слави Трифонов в парламента. Ти можеш да гласуваш за мен и за хората, които сме заедно в този политически проект, и парламентът е част от всичко това, заяви той.

Прочети още на:
https://www.dnes.bg/politika/2021/06/17/slavi-trifonov-premieryt-ne-triabva-da-ima-nishto-obshto-s-boiko-borisov.494084

 




Гласувай:
6



1. zaw12929 - СЛАВИ НЕ ЛАМТИ ЗА ВЛАСТ ИСКА ДА ИМАМЕ ...
20.06.2021 03:03
СЛАВИ НЕ ЛАМТИ ЗА ВЛАСТ ИСКА ДА ИМАМЕ ДОСТОИНО УПРАВЛЕНИЕ- БЕЗ КАЛИНКИ И КОРУМПИРАНИ МИНИСТРИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14207171
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68272
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031