Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2021 19:41 - Бойко трепери от скандала в Световната банка: ЦРУ посяга към милионите му в Китай и Саудитска Арабия?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бойко трепери от скандала в Световната банка: ЦРУ посяга към милионите му в Китай и Саудитска Арабия? imageот admin на 21.09.2021

Бойко Борисов трепери, че скандалът около Кристалина (Сталинка) Георгиева и Симеон Дянков в Световната банка може да го закопае завинаги и да накара ЦРУ да конфискува милионите, които е скрил в банки в Китай и Саудитска Арабия, издаде пред Narod.bg читател от средите на ГЕРБ.

imageВремето за кикот на Плевнелиев, Сталинка Георгиева и Баце изтече

Източникът припомни, че Кристалина и Дянков, и двамата от котилото на хунтата, са манипулирали данни за Пекин и Рияд така, че да бъдат по-напред в класация на Световната банка, шеф на която бе „намерената на един завой” икономистка, по признанията на Мутрата.

Никой досега, обаче, не зададе въпроса защо именно Китай и Саудитска Арабия? Отговорът се оказа ужасно лесен – защото и в тези държави Бойко Борисов има скрити авоари, категоричен е нашият източник.

Разследването на престъпленията на гербаджийския дует Георгиева-Дянков е извършено от независимата външна US компания „WilmerHale“.

Това е втори сериозен червен картон за ГЕРБ и лично за Бойко Борисов, който, както първи писахме, бе заплашен от Централното разузнавателно управление на САЩ, че ще блокират всичките му сметки зад граница, ако не се оттегли от политиката.

Сега откраднатите от България милиарди, за които знаят не само щатските финансови експерти, но и доста хора от властта у нас, отново за заплашени от запор заради чутовната издънка на Кристалина Георгиева и Симеон Дянков.

 

Байганьовщината им доведе дотам, че Световната банка спира да изготвя годишния си доклад „Да правиш бизнес“ заради нередности в данните за 2018 и 2020 година. Според вътрешно разследване бившият директор на институцията Кристалина Георгиева е оказала натиск над служителите, изготвящи класацията, в полза на Китай.

Подробно е описан случай от 2017 г. Поредният доклад, който оценява условията за правене на бизнес в 190 държави, е в процес на изготвяне. Китай обаче е недоволен от отреденото му 78-о място, а Световната банка е в преговори с Пекин за увеличение на капитала си.

Китайски представители се оплакват пред президента на финансовата институция, че анализаторите не отчитат правилно реформите в страната. Но се оказва, че показателите за Китай са се влошили още повече и в класацията за 2018 г. той е трябвало да загуби цели 7 места.

Започват совалки как да се подобри класирането на Китай преди публикуването на класацията. В този момент се намесва лично Кристалина Георгиева в качеството си на главен изпълнителен директор на Световната банка. Според вътрешно разследване тя е оказала натиск над служители, които изготвят доклада, да променят методологията на оценяването.

 

Вдигането на оценката за отделни градове като Пекин и Шанхай обаче не дава резултат. Тогава с помощта на Симеон Дянков – неин съветник и един от създателите на класацията, се намират три „меки показателя“, чрез които оценката все пак е повишена. В крайна сметка Китай не пада до 85-то място и запазва позицията си от предходната година.

 

След тези разкрития Кристалина Георгиева, която сега е управляващ директор на Международния валутен фонд, публикува изявление. В него изразява несъгласие с констатациите и тълкуванията в разследването на нередностите в данните, доколкото то се отнася до нейната роля в работата по доклада „Да правиш бизнес“ на Световната банка за 2018 г.

По-късно други държави също прибягват до подобни методи с активното участие на Симеон Дянков. При изготвянето на класацията за 2020 г. са променени позициите на Саудитска Арабия и Азербайджан.

Министерството на финансите на САЩ съобщи, че анализира доклада с разкритията, което е най-големият кошмар на Бойко Борисов. Обвиненията към Кристалина Георгиева сериозно ще навредят на репутацията ѝ на кадър на ГЕРБ.

https://lenta.ru/




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702482
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031