Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2022 07:01 - © Светът с внимание слуша Лавров
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 2434 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 27.09.2022 07:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.09.2022г.

image
     На 24–ти министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров се обърна с реч към делегатите на 77–ата сесия от трибуната на Общото събрание, основния орган на Организацията на обединените нации.
image

Реч на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на общата политическа дискусия на 77–та сесия на Общото събрание на ООН, Ню Йорк, 24 септември 2022 година
Още с първите си думи Лавров започна здравословно за планетата тричане на Запада :
«Кризисните явления нарастват и ситуацията в областта на международната сигурност стремително деградира.
Вместо честен диалог (какъвто Руската федерация предлагаше миналата година на Щатите, СатаНАТО–то и Евроколхоза) и търсене на компромиси, трябва да се работи с дезинформация, груби драматизации и провокации (в изпълнение на Наполеончик).
И за пореден път обяснява на изпадналите в неадекватност наглосакси и компания :
Днес се решава въпросът за бъдещето на световния ред – това е ясно за всеки непредубеден наблюдател. Въпросът е дали това ще бъде ред с един хегемон, принуждаващ всички да живеят според техните прословути "правила", изгодни само за него. Или ще бъде демократичен, справедлив свят – без шантаж и сплашване на нежелани хора, без неонацизъм и неоколониализъм. Русия твърдо избира втория вариант. Заедно със съюзници, партньори и съмишленици призоваваме да се работи по неговото изпълнение.
Еднополюсният модел на световно развитие, който обслужва интересите на "златния милиард", чието свръхпотребление се осигуряваше векове наред за сметка на ресурсите на Азия, Африка и Латинска Америка, си отива в миналото.
Разрушаването на еднополюсния модел и моделът за "златния милиард" е разрушаване на капиталистическите обществени отношения.
И изнася на международната общност лекция по Исторически материализъм :
Обективните геополитически процеси обаче се възприемат от Вашингтон и напълно подчинилите му се управляващи елити на западните страни като заплаха за господстващото им положение.
Обективно развитие, историческа необходимост и въобще обективност в международните отношения са непознати на днешната управляваща Запада буржоазна класа понятия.
И продължава радикално обучението им с чукане сол на главата :
САЩ и техните съюзници искат да спрат маховика на историята. Веднъж, след като обяви победа в Студената война, Вашингтон се издигна почти до ранг на пратеник на Господ Бог на Земята, който няма задължения, а само "свещени" права да действа безнаказано – както и навсякъде. Всяка държава може да бъде обявена за зона на подобни действия – особено ако по някакъв начин не е угодна на самопровъзгласилите се за "господари на света". Всички си спомняме как под лъжлив претекст се отприщиха агресивни войни срещу отдалечени от американските брегове страни : Югославия, Ирак и Либия, които отнеха живота на стотици хиляди цивилни. Наистина ли са засегнати законните интереси на Запада в някоя от тези страни? Забраниха ли английския или езиците на други страни членки на НАТО, западните медии, културата? Обявиха ли англосаксонците за "подчовеци", или използваха тежко оръжие срещу тях? Какви са резултатите от приключенията на САЩ в Близкия изток? Подобряване на ситуацията с човешките права и върховенството на закона? Стабилизиране на обществено–политическата обстановка? Ръстът на благосъстоянието на населението? Посочете държава, в която Вашингтон се е намесил  със сила и в резултат на което животът е станал по–добър.
Не може да се посочи, няма такъв пример. Даже Съединените щати чрез груб натиск за налагането на санкции на Руската федерация, умишлено съсипват икономиките и благосъстоянието на държавите от Евроколхоза, нещо което е в техен интерес, защото прави Евроколхозът още по зависим икономически и военно от тях.
Очевидно прословутата "доктрина Монро" придобива глобално покритие. Вашингтон се опитва да превърне цялото земно кълбо в свой "заден двор" … Цинизмът на тази практика е очевиден … Инструмент за принуда на инакомислещите са незаконните едностранни санкции … Ярък пример е американската блокада на Куба, която продължава повече от 60 години.
Официалната русофобия придоби невиждани гротескни размери на Запад. Те вече не се колебаят открито да заявят намерението си не само да нанесат военно поражение на страната ни, но и да унищожат и разчленят Руската федерация. С други думи, да се постигне изчезването на твърде независима геополитическа величина от политическата карта на света.
Многократно сме предлагали през годините да се споразумеем за правилата за съвместно съществуване в Европа, основани на принципа на еднаква и неделима сигурност, утвърден на най–високо ниво в документите на ОССЕ. В съответствие с този принцип никой не би засилил собствената си сигурност за сметка на сигурността на другите. Ние направихме последното си предложение за необходимостта тези споразумения да станат правно обвързващи през декември 2021 година, на което получихме арогантен отказ.
Операцията [СВО] се провежда в изпълнение на договорите за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Русия и тези републики въз основа на член 51–ви от Устава на ООН.
Сега Западът избухна заради референдумите, които се провеждат в Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област на Украйна, но хората, живеещи там, реагират само на това, което главатарят на киевския режим В. А. Зеленски им препоръча в едно от своите интервюта през август 2021 година. Тогава той посъветва всички, които се чувстват руснаци, да "заминат" за Русия за доброто на своите деца и внуци. Жителите на споменатите региони сега правят точно това, отнасяйки със себе си своите земи, на които техните предци са живели от векове, обясни същността и основанието на референдумите Лавров.
За всеки непредубеден наблюдател е много ясно : за англосаксонците, които напълно покориха Европа, Украйна е само разходен материал в борбата срещу Русия. НАТО обяви страната ни за пряка заплаха по пътя към тоталното господство на САЩ, а Китай определи като дългосрочно стратегическо предизвикателство. В същото време "колективният Запад" начело с Вашингтон изпраща плашещ сигнал към всички останали страни без изключение – всеки, дръзнал да не се подчини, може да бъде следващият.
Една от последиците от обявения от Запада "кръстоносен поход" срещу неугодните е прогресивният упадък на международните институции, които САЩ и техните съюзници превръщат в инструменти за реализиране на своите егоистични интереси. Тази линия е внедрена в ООН, Съвета по правата на човека на организацията, ЮНЕСКО и други международни структури. ОЗХО фактически е приватизирана от Съединените щати.
Виждаме напориста линия към приватизация на секретариата на ООН, въвеждане на неолиберален дискурс в работата му, игнориране на културното и цивилизационно многообразие на съвременния свят. Във връзка с това ви призоваваме да обърнете внимание, както се изисква от Хартата на ООН, за осигуряване на справедливо географско представителство на държавите–членки в структурите на секретариата, като се избягва доминирането на една група държави.
Западните колеги, агресивно налагащи своето разбиране за демокрацията като модел за организиране на обществения живот на всички страни, категорично не искат да се ръководят от демократичните норми в международните дела. Пресен пример е ситуацията около Украйна. Русия подробно обоснова позицията си и го правеше няколко години. Западът декларира несъгласие с нея. Изглежда, че останалите членове на световната общност трябва сами да решат каква позиция да заемат : за единия, за другия или позиция на неутралитет. Изглежда, че е така в демокрациите, когато политици, които се противопоставят, защитават своята гледна точка и агитират населението, но САЩ и техните съюзници не дават на никого свобода на избор. Заплашват и извиват ръцете на всеки, който се осмели да мисли за себе си. Те настояват за заплахи за присъединяване към антируските санкции. Не ги бива, но е очевидно, че подобни действия на САЩ и сателитите им не са никаква демокрация, а чиста диктатура, най–малкото опит за налагане на диктатура.
Създава се силно впечатление, че Вашингтон и подчинената му Европа се опитват да запазят своята неуловима хегемония с изключително неприемливи методи. Много често методите на дипломацията се заменят с незаконни санкции срещу силни конкуренти.
Сигурен съм в необходимостта от защита на ООН, прочистване на Световната организация от всичко конфронтационно и повърхностно, възстановяване на репутацията ѝ на платформа за честни дискусии за намиране на баланс на интересите на всички държави–членки. Именно този подход ни ръководи при насърчаването на нашите национални инициативи в ООН.
И отново напомня на световните демократизатори за международните им престъпления :
Считаме за приоритетни задачи преодоляването на задънената улица в създаването на независима палестинска държава, възстановяването на държавността на Ирак и Либия, унищожени от агресията на НАТО, неутрализиране на заплахите за сирийския суверенитет, установяване на устойчив процес на национално помирение в Йемен и преодоляване на най–тежкото наследство на НАТО в Афганистан.
Всъщност речта на Лавров се очертава като вердикт на Руската федерация срещу Съединените щати и техните апапи в разбойническите им дела.
Госпожо Председател,
Ние сме готови за честна работа и сме убедени, че стабилността на световния ред може да бъде осигурена само чрез връщане към корените на дипломацията на ООН, основана на основния законов принцип на истинската демокрация – зачитане на суверенното равенство на държавите», завършва речта си пред 77–ата сесия от трибуната на Общото събрание на ООН министърът на Външните работи на Руската федерация Сергей Лавров
image

Президентите Джо Байдън и Владимир Зеленски се произнесоха по–рано и руският министър беше запознат с изявленията им. Това предизвикало весели подмятания, че видите ли, Пръдливият Забраванко и Наполеончик били "подгряващи" на "хедлайнера" Лавров.
Речта на Сергей Викторович е произнесена на 24–ти. Отразена е в сайта на МВнР на Руската федерация на следващия ден. А научих за нея вчера, на 26–ти, от сайт. Нашите телевизии премълчават важни събития и даже въобще не отразяват сесията на ООН.
Да не говорим за коментирането ѝ от телевизионните политически бърборковци – абсурд.
Но иначе редовно ни подмятат по екрана няколко пъти на ден мордата и аналните ерупции на Наполеончик.
На страница 86–та в Книгата съм постановил :
"Народите, живяли и при социализма, знаят повече за човешкото общество и отношенията между хората, от живялите само при капитализма и затова те са бъдещите водачи на човечеството".
Е, свидетели сме на този световен обществен процес в действие и развитие.

https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1831211/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Света слуша, а "ганьовски...
27.09.2022 08:30
Света слуша, а "ганьовските" политици и крехкият им електорат с огромните си езици облизват задника на одупения запад.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
27.09.2022 08:42
" Нашите" медии поднасят едностранчива, филтрирана, " правилна" информация?
Това от една страна им гарантира съмнение ,меко казано , в това което поднасят, а от друга - поради същата причина правенето на тълкувание обратно на поднасяното! Какво ще крият? Истината естествено!
Затова се вбесявам, когато почнат да ми обясняват, какво бил казал някой от гилдията им!?
Чел съм течение на вестник от 1944г. Останах приятно изненадан от обективно поднесената истина в него Дори Курската дъга не бе представена като грандиозен успех на Хитлер Сега, това щеше да бъде изтипосано като голяма негова победа и бъдеща капитулация на СССР
Ега ти и лъжците от Шикер маала!!
цитирай
3. krumbelosvet - Нашите "медии" са като Еръпските
27.09.2022 09:59
Нашите "медии" са като Еръпските - КОЛОНИАЛНИ спрямо метрополията САЩ.
Да напомня, "ни в клрин ни в ръкав", друг вид метрополия с метрополит българинът Киприян - Киевската и Московска мутрополия през 14-ти век, обявен за светец през 15-ти век.
цитирай
4. morskipesni - В тази мафиотска обстановка добре се загнездиха
27.09.2022 11:25
колоналните генерал-губарнатори: фон Лайненци, Зелёнчици, Боковци, Радевци. И дребните им мисирки-васали, които добре пощипват. Аз мисля, че при предстояща смяна на модела (Русия ще победи!) трябва да се мисли отсега за верёвка/ свинец за предателите на България, НАТО-колаборационистите.
цитирай
5. kvg55 - До 1. nedovolen
27.09.2022 12:35
Нещастна майка България!
цитирай
6. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
27.09.2022 12:36
Абе много прости се оказахме – и манипулатори, и манипулирани.
цитирай
7. kvg55 - До 3. krumbelosvet
27.09.2022 12:39
Е, че може ли иначе?
"Ние сме лоялни членове на Европейския съюз и НАТО и споделяме евроатлантическите ценности", както ни дуднат по телевизията политическите бърборковци.
цитирай
8. kvg55 - До 4. morskipesni
27.09.2022 12:40
Да, много си прав!
Наложително е конституирането на Народен съд.
цитирай
9. mt46 - Да,
27.09.2022 13:02
добре да слушат!... С Русия шега не бива...
цитирай
10. kvg55 - До 9. mt46
27.09.2022 15:11
Толкова са самовлюбени, че слушат само себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756392
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031