Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 11:48 - КЕСАРЯТ ИДВА....
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 7132 Коментари: 14 Гласове:
4

Последна промяна: 28.11.2009 00:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Рекламата винаги взема сюжета си от живота ни- язди въоръжен конник, посреща го множество събрано на права софра, подминавайки чакащите, той им хвърля бут от запасите на Кесаря и като в библейския сюжет, от един къс месо и уменията на  добър разфасовчик, всички се нахвърлят  гладни върху мръвките по масата. А после следва и обичайната клетва за заситена вярност – сделка – слушкаш, папкаш и се подчиняваш. Това да ви прилича на нещо?! Не май този път сюжетът не е български- или поне приликата с нашата действителност е случайна.. и Бойко Борисов е извън всякакво подозрение даже. За друго иде реч..и то не по мотиви от пророчествата на някой древен гадател- в Европа, в Брюксел, се избра Кесарят.. и зависимите провинции имат правото да се нахранят със запасите му, да се уригнат и да козируват. Кесарят е Ван Ромпой и е Велик помирител на валонци и фламандци в Белгия – нещо като Укротителя на агитките на Милан и Лацио, борец срещу граф Дракула или да кажем застъпник  жаргона на английския, говорим в САЩ, да се нарича американски.. За много по-лесни заслуги- напредък между израелци и араби -някои получават цели Нобелови награди!?   

  Скоро там ще им пратим и цял Миро (на Евровизия) да ги о-Миро-твори... или поне да ги възпее като Омир..а може и да ги умори от смях- това си е вид „мир”– при това три  в едно- с гарнитура от покой и  вечност.

  Кесарят идва...в Декември при Бойко...и трябва да се почустваме поласкани. Макар че това по-скоро ще прилича на триумф из периферна провинция.. и потупване по рамото на един по-вироглав наместник-губернатор. Може и да метне някой по-тлъст и шарен бут на най-изгладнелите. След много злоупотреби, своеволия и безжалостно ограбване най – после в профанната провинция BG е сложен ред и мърдат плахо евростремителни реформи. Започват промени и обществото ги подкрепя с огромно мнозинство, въпреки някои грешки на новите управляващи. Дотук добре, но май в торбата с морковите ще има и тояга! Няма да има пълно възстановяване на спрените фондове, няма да нови срокове за неусвоените или забавените финансирания, за неизползвани квоти, ресора на българския комисар щял да бъде второстепенен и символичен.. разширяването е невъзможна дисциплина за еврочленката, която граничи с почти отвсякъде с новите кандидати – със Сърбия, Македония, Турция и е близко до Албания, Босна,  Хърватия, Молдова, Украйна, Грузия и Армения..!! Парадокси?!

    Ами да си бяхме оставили тогава тройната коалиция на власт та поне Европа да ни забелязва с нещо- макар и много лошо- и да потупва „Мистър Клийн”,  да й покачваме инфлацията, да й спестяваме парите за помощи..да експортираме дрога, престъпност и компаньонщина. Кисинджир го беше казал, че все някой трябва да играе и ролята на лошия и назидателен пример - даже ни беше номинирал, още през 70-те години, за такава важна мисия..Този, същият Кисинджир, дето искал да си изберем Кесар, за да знае на кого да звънне за да му разясни единната европейската позиция по дадени въпроси. Не знам дали ще му стане ясно на Кисинджир цялата европозицията, ако я чуе от Баронеса Аштън - почти няма да има езикова пречка между неговия американски и нейния английски(ако има ще помага о-миро-творителят Ван Хелсинг, ау сор-ри, Ван Ромпой), но ако е обективна ще трябва да съдържа и нюансите от позициите на всички държави- членки. Или пък ще се чуват само гласовете на Лондон, Париж и Берлин (и други конфигуративни Велики тройки, четворки, петорки или шесторки). Периферията вече никой няма да я пита за нищо и ще има право само да слушка, папка и аплодира този или всеки следващ Господар. А той милостиво ще ни подхвърля по някой и друг мършав бут– като на кучета. Както се поставим– така ще ни третират. Нима е възможно да ни цени  някой чужд, ако самите ние не се уважаваме. Защо направихме тогава промяната през месец Юли? Нали все пак Бойко е някаква промяна?! Какъвто ни е народа такава му е и промяната... А иначе тя и Кунева добре се справяше .. поне според кръга Барозу и приятели ( и още 80-90,000 избиратели- главно на ДПС!). Надявам се, че не сме станали жертва пак на световната конспирация или на отмъщението на нечия блудница.

     Нали ме питате постоянно при какви обстоятелства бих подкрепил безрезервно правителството но Бойко (защото имам много въпросителни към него)- да ще ви кажа директно този път: ако се опъне на власта на евробюрократите в Брюксел и тропне по масата на Груевски в Македония заради репресиите срещу българи като Митрова и Ризински!, ако се справи с руснаците и с техните лобита, ако премаже власта на ченгетата от държавна сигурност в страната,ако накаже виновните за крадливия преход, ако застави мутрите и олигархията да спазват правилата, ако спре своите да повторят деянията на предишни управляващи, ако промени отношението на държавата към бедните и слабите, ако реши проблемите на здравеопазването и образованието и т.н. и т.н. и т.н. - май на мене Борисов трудно ще ми угоди.. но това не е толкова важно. Важно е като се издига кандидатурата на Румяна Желева или „Х” за еврокомисар или друга международна позиция всички десни и дори леви да застанем зад нея, да се абстрахираме от нейните качества, нашите предрезсъдъци или от това кой я издига- както постъпихме с Бокова за ЮНЕСКО и с обратен знак с Кунева. Затова едната успя и .. успяхме и ние, а оценката ни за другата заглуши ръкоплясканията на един съмнителен приятел

ски клуб.

  Нима е толкова трудно да го направим?! Не мисля! Можем да успеем да спечелим при визитата на Кесаря стига да сме достатъчно единни. Можем да намерим и тематични външни съюзници - стига да ги потърсим из другите забравени периферии.  

  Европейската интеграция си има своята висока цена и тя е непосилна за плещите на самотния български данъкоплатец. Империята трябва да подкрепя всичките си провинции, дори тези, които не са й любими.. в противен случай ще ги загуби и стягата от венеца на Кесаря.. ще е погребален венец на разпада й.

 

София,  25.11.2009                        Николай  Гацев



Тагове:   Кунева,   Желева,


Гласувай:
4



1. анонимен - Че Румпой ще дойде, няма съмнения.
24.11.2009 14:08
Че ще се срещне с ББ, няма две мнения.

ВАЖНОТО Е ББ да НЕ го посрещне с поздрава на гладиаторите в древния Рим :
" Ave, Caesar, morituri te salutant ! "

И каквото прави и говори да го прави и говори както казват французите : comme il faut.
цитирай
2. zaw12929 - Мисля като Вас
24.11.2009 20:09
Мисля като Вас
цитирай
3. giorgiocbr - Нищо не разбрах.
24.11.2009 21:53
Много букви, малко тези, нула изводи.

Успех в по-нататъшните публикации.
цитирай
4. анонимен - Може и по тъпо.
25.11.2009 11:56
Може и по тъпо.
цитирай
5. nikolaigatzev - Мартине, кажи си....!! Не се крии като анонимен...!
25.11.2009 12:26
анонимен написа:
Може и по тъпо.

цитирай
6. zahariada - zahariada
25.11.2009 12:57
Обърни се сгняв назад и кажи поне три неща, които Кунева направи и всички сме доволни.
цитирай
7. анонимен - Статията е тъпа
25.11.2009 15:21
Кой е Мартин?
цитирай
8. nikolaigatzev - Марто е един.. дето като айсберг ще пресрещне СДС в неделя и ще го потопи...
25.11.2009 16:24
Capicche?
цитирай
9. nikolaigatzev - Martoooo! ;)
26.11.2009 00:09
Da se spi s muze e griah daze pri protestantite..!
цитирай
10. анонимен - whpMTWcsKbt
24.05.2011 22:37
Cool! That's a clever way of lokonig at it!
цитирай
11. анонимен - NHbSRRhzPuHQFnO
25.05.2011 14:09
5vGDS0 <a href="http://qhhknvxgxxib.com/">qhhknvxgxxib</a>
цитирай
12. анонимен - TbBjMJkOrWj
25.05.2011 19:36
nbs2f3 , [url=http://bvomvkpvgeaj.com/]bvomvkpvgeaj[/url], [link=http://xvkwvboswltq.com/]xvkwvboswltq[/link], http://zwaslqsgcojk.com/
цитирай
13. анонимен - REmYkpmVr
28.05.2011 17:28
WLEUW0 <a href="http://dmkfsunwritt.com/">dmkfsunwritt</a>
цитирай
14. анонимен - ynEvnDyuuF
31.05.2011 20:31
OxvSE1 , [url=http://qntxhheqyeqo.com/]qntxhheqyeqo[/url], [link=http://sdygqvmjqccg.com/]sdygqvmjqccg[/link], http://dhnfsqmiqggj.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3780411
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930