Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2012 11:29 - ФИРОМСКИ И БЮРМСКИ РАБОТИ!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 2515 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СОБРАЛЕ СЕ БЮРМ-анец от Западна Македония и ФИРОМ-ец от Южна Македония и взели да си унифицират язикот оти трудно се разбирале- БЮРМ-анецот кажал: Да го поизчистиме нашиот язик - Бюрмански и да ве стане по-близок..?! Готово- изчистили го... ФИРОМ-ецот исто предложил: Брате БЮРМ-ане - да го изчистиме и улесниме и Фиромскиот язик- го изчистили и него - и почнале да сборат на изчистениот язик.. Тогава се сетили- Лелеее па от БЮРМ-амски и ФИРОМ-ски се получи - чист Бугарски- лелееее


Тагове:   България,   ВМРО,   БЮРМ,   фиром,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. born - На няколко от танковете, които им ...
19.11.2012 13:31
На няколко от танковете, които им подарихме на бюрманците имало далекобойни ракети. Гръмнали с едната по американците. Ракетата паднала в Ню Йорк и причинила доста щети. Ответ нямало. Американският генщаб опитал да засече откъде била изстреляна ракетата, но се видяла в чудо, защото системата отчитала държавата, откъдето идва ракетата. В това време бюрманците изстреляли и втора ракета, която паднала вече във Вашингтон и Обама много се ядосал, защото още след първата ракета наредил да бъде даден ответен удар, а такъв не бил изстрелян. Обадил се веднага в Генщаба и поискал обяснение. А то било, че не могат да намерят такава държава на картата, но като я намерят най-сетне, ще и таковат мамата.
цитирай
2. samvoin - При едно националноотговорно п...
26.11.2012 02:21
При едно националноотговорно правителство, втората работа след излизането от ЕС и спиране на всякакво вслушване в директивите на брюкселските неоленинови комисари, е скъсване на всякакви дипломатически отношения с БЮРМ и спиране на всякаква търговия и износ за там, както и забрана за минаване от тук на всичко минаващо от там или отиващо нататък, независимо от чия или за чия страна.
Следващата крачка трябва да е, внасяне на искане в ООН за признаване на титовата политика спрямо българите в бивша Югославия и особено Македония, като форма на Геноцид, асимилация и етническо прочистване и сезиране на трибунала за военни престъпления и престъпление срещу човечеството в бивша Югославия, да започне разследване на престъпленията от периода след ВСВ - над хората с българско самосъзнание, на територията на днешната БЮРМ.
Да се изиска международна проверка и мониторинг за правата на малцинствата там и особено при самоопределянето по време на преброяване, има ли натиск над хора с българско самосъзнание под някаква форма какви да се пишат или не...
Да има наблюдатели и да се проверят присъдите и арестите над хора, определящи се като българи.
Да се изиска издирване и наказване в Хага, на всички лица - участвали в насилствената македонизация над българите на Запад, ако има такива живи все още, а няма как да няма.
Така както са издирвани и съдени и до днес, от разни ционски екстремисти - офицери от Третия Райх, така и за офицерите на Тито и еничарите в БЮРМ и техните престъпления над българи, давност не може и няма как да има в Международното право.
Иначе, поне ефекта ще е, да го изобличим това "Международно право", още веднъж пред целия свят, че не е никакво право, а отказ от право и "право" на двойния стандарт - за смазване само на определени нации и оправдаване на Геноцида над тях, за това да му се придава легитимен и законен облик.
После, нека когато говорим за "черното петно" македонизация в нашето минало, освен на първостепенните коминтернови и червени бандити, начело на Гошо
цитирай
3. samvoin - Тарабата и на "триглавата ...
26.11.2012 02:29
Тарабата и на "триглавата ламя" - разпределила Земното кълбо след ВСВ, да отдадем подобаващо място и на политиката на сините и особено първото тяхно правителство на Филип Димитров, при което имаше исторически шанс за ревизия, поне в известна степен в наша полза.
Имало е предложение от Слободан Милошевич, на което и Гърция тогава е била склонна да се съгласи, за подялба между трите страни на БЮРМ, като е било възможно ние да си издействаме най - голям дял (Предлагал се е принципа на самоопределянето.).
Нашата власт обаче, избира да признае БЮРМ за "независима", само с бележката, че "нямали свой език и култура".
Е как така една страна е призната, а нямало да има свой език, култура и идентичност?
Да, ама не.
Не така мислеше новия "голям брат" - САЩ и я призна, барабар с езика и културата, както и новия СССР - ЕС ( Да си спомним какви храчки бяха от там, по Божидар Димитров, без значение кой е той иначе!).
Имахме следващ шанс, когато беше проблема с албанците, поне да вкараме наши войски там и да защитим правото на българите на самоопределяне и обособяване като малцинство, между 1999-2001. Направихме ли го?
Можеше да го поставим и като условие пред НАТО, за да ги пуснем да минат от тук.
Няма да се връщам на периода на "изостране на отношенията" между Сталин и Тито и нашия шанс тогава, при една по - адекватна политика от безмълвен васал на СССР, като какъвто се поставихме и пред САЩ, по времето на Иван Костов и за малко да се поставим, още при Филип Димитров - съвсем безусловно (То се разбра, че тайничко и на Русия сме станали енергиен такъв, ама това е друг въпрос - пак тогава, при "русофоба" Костов...).
Днес няма да е толкова лесно, но можем да направим поне това - пълен бойкот на БЮРМ, изцяло скъсване на отношенията с тях и спиране на всичко за там, докато не признаят поне правото на самоопределяне на чустващите се българи там и наличието на такива.
После, да се възползваме и от своето присъствие в международни структури, за натиск и искане на разследвания и ревизии.
цитирай
4. samvoin - Днес имаме идеален шанс, за един ...
26.11.2012 02:33
Днес имаме идеален шанс, за един нелош "тил" от Албания на Балканите, чиито териториални апетити и претенции са доста събудени.
Имахме и немалкия шанс, да си осигурим и известно благоволение на Китай например - в СС на ООН, независимо от принципното ми мнение за Китай, системата и идеологията му, а защо не по някое време и на Япония, когато в онзи регион се възбуждат териториални спорове отново, а тези страни имат икономически цели и интереси на Балканите, едната е стар наш съюзник от ВСВ?
Ние можем прекрасно да лавираме между двете.
Разбира се, докато сме в ЕС, ние можем да упражним в някаква степен и този "лост" срещу БЮРМ, макар и там да е спорно, доколко ако ги спрем от ЕС - им правим "сечено" или услуга.
Все пак, БЮРМ се "пука по шевовете", като всяко изкуствено творение и "целесъобразно", но въпроса е доколко България ще спечели нещо от това, както не спечели нищо от разпада на Югославия или СССР и регионалното прекрояване на граници.
Не спечели дори повече права за своите малцинства в съседство, а даде насреща какви ли не специални права на турчеещото се население в България и извън всякаква историческа логика, го призна за "национално малцинство"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3779543
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930